Karelia-finlandeză Ca: Breed Descriere și în creștere

Karelia-finlandeză Ca: Breed Descriere și în creștere

husky Karelia-Finlandeză – un caine frumos care poate demonstra cea mai buna performanta in cele mai dificile condiții. După ce, la un moment dat apariția acestei rase a fost un pas forțat asociat cu necesitatea de a asigura practicieni blană cu un satelit de încredere, cu un miros excelent. Dar nu a fost destinat să găsească un statut oficial. Materialul de selecție utilizat inițial după mulți ani a condus la unificarea crestăturilor Karelian-finlandeze cu piese de schimb finlandeze – este sub acest nume al rasei astăzi apare la expoziții.

Istoria originii

Pentru prima dată, experimentele de reproducere numite Karelian-Finlandeză Laika au avut mai mult de 100 de ani în urmă, la începutul secolului al XX-lea. Matchesock unificat Caracteristicile părinților săi – Câinii Olonetsk și Karelian de destinație de pescuit cu Spitz finlandez. Viteza rezultată a avut o culoare roșie strălucitoare și o performanță semnificativ mai mare decât producătorii sursă. Pentru a evita traversarea strâns legată de reproducere, sângele spiritelor finlandeze a fost cel mai des folosit, înregistrându-le în producători deja ca reprezentanți ai noii rase.

Methisul rezultat a fost considerat praf și până în 1984 a fost destul de mulțumit de vânători și reprezentanți ai Federației. Dar, așa cum se formează efectivele de animale, a devenit clar că, fără unirea cu finlandeză Spitz să conducă în continuare fără sens de selecție. Mai mult decât atât, lipsa înțelegerii reciproce cu finlandezii nu au permis să se înregistreze rasa la nivel internațional, pentru că toponimul străină a fost prezentă în numele său. câinii cu numele exclusiv husky Karelia au fost, de asemenea, imposibil, metation de acel moment a acoperit aproape 90% din efectivele de animale.

Crearea de claritate CFF, de asemenea, nu a contribuit -. Se acceptă automat toate cerințele FCI Ea a eliminat pur și simplu posibilitatea de a legaliza populare pescuitul în sine rasa. Standardul organizației oferă numai opțiunea „finlandeză Spitz“. Pentru ei din 2006, întreaga populație a luat în considerare cluburile la acel moment. Motivul pentru dispariția însăși numele husky karelian-finlandez a fost semnat cu FKC (analog finlandez al RKF) acord privind combinarea a două ramuri de selecție într-un singur standard general,.

De fapt, acest lucru a fost lipsit de o dată una dintre cele mai promițătoare rase interne de câini de tot felul de recunoaștere oficială. Mai mult, mulți crescători nu sunt de acord cu faptul că materialul tribal intern nu a fost suficient pentru a evidenția liniile locale autentice ale animalelor. Creșterea Karelianului – descendentul unei rase similare vechi, continuă la entuziaști și astăzi.

Mai mult decât atât, animalele sale sunt fundamentale diferite de spitz finlandez prin caracteristici de performanță nerecunoscute.

Caracteristică de rasă

Caracteristicile căței și standardelor adulților din lacurile din Caroen-Finlandeză corespund astăzi faptului că a adoptat pentru spițele finlandeze. Reprezentanți ai rasei trăiesc mult timp – până la 12-14 ani, menținând în același timp activitatea fizică aproape în acest moment.

Husky Karelia finlandez pare impresionant. lână pufos cu părul roșu are o nuanță caldă de miere, ochii karoj sau da negru expresivitatea feței. carcasă compactă și o înălțime mică in greaban – nu mai mult de 42-50 cm pentru masculi si 38-46 cm pentru femele, le permite să păstreze dexteritate în vânătoare pentru animal. Descrierea Standardizate include, de asemenea limitări în greutate corporală – greutatea câinilor, în funcție de podea, variază de la 7 la 13 kg.

Principalele diferențe ale crestelor Karelia din Finlanda Spites a constat întotdeauna în aparență. rasă străină, standardul de care este acum adoptat ca bază, posedat inițial un fenotip mai atractiv. În același timp, în perioada de reproducere, Karelia husky axat pe calitatea de lucru. Astăzi, compromisul nu a fost găsit, doar în standardul Finlandei Spitz, două ramuri sunt crescute – de lucru și decorative.

Dimensiune compactă, înălțime medie și o constituție uscată, puternică – departe de singurele semne de rasă pe care acest câine este faimos.

Finlandeză Spitz (mai devreme – Karelian-finlandeză Lyki) are următoarele caracteristici.

 • Locuințe pătrate puternice. Spatele nu împiedică, greabănul sunt bine exprimate, crupa clar subliniată, tipul înclinat, linia de burtă este strânsă.
 • Gât Din punct de vedere vizual, cu o margine abundentă, are de fapt o lungime corporală proporțională.
 • Limba drept și puternic, pus în paralel. Picioarele posterioare au femur masiv, picioare musculare, articulația de sărituri este amplasată. Laba este compactă, ferm comprimată, rotunjită, partea frontală este inferioară dimensiunii din spate.
 • Coadă lung, ridicându-se la articulația de sărituri. Lângă baza formează o îndoire abruptă, este aruncată pe spate, cu un vârf ridicol în jos.
 • Palton relativ scurt pe picioare și cap, corp, coadă, șolduri sunt bine publicate. Câine de blană luxuriantă, nu se potrivește corpului, în bărbații din partea vezicii urinare a părului Hash este aproape paralel cu corpul. Caracteristică a culorii finlandeze Spitza – roșcată, mai strălucitoare pe spate, pe pomeți, urechi, picioare, lână coadă mai ușoară. Este permisă să aibă o dungi albe pe piept, rucile de pe labe.
 • Cap Compact, oval în partea de sus, pe laturi ușor convexe. Zasel și Varbrovaya nu sunt prea pronunțate, brazda frontală este netezită. Opriți clar subliniat, dar fără selecție excesivă. Capul arată armonios despre corp. Buzzle uscat și îngust, are un spate plat fără un bucătar.
 • Ochi plantate OSOS, au o formă de migdale, o dimensiune mică. Iris întotdeauna întuneric, fără excepție.
 • Dinți netedă și puternică, cu punerea simetrică. Doar mușcătura de foarfece este permisă. Fălcile puternice.
Citește mai mult  FISH COMET: Tipuri și conținut în acvariu

La defectele de reproducere, conform standardului includ consolidarea capului și a botului, masivitatea colostului, răsucire excesivă sau prea slabă a coastei. De asemenea, dezavantajele includ dezvoltarea slabă a maxilarului inferior, inclo-ul moale, urechile incorecte.

Experiei finlandeze, având o coajă de curcubeu de culori galbene sau albastre, marcaje albe mari pe corp, piept, picioare, lână ondulată sunt supuse unei selecții tribale. Un alt dezavantaj – lipicios de pygmentare a nasului. Animalele agresive, rele nu au voie să tricoteze.

Caracter și comportament

Karelian-finlandeză Husky – un câine amuzant cu o minte vii și un personaj minunat. Un animal are demnitatea proprie și necesită o relație respectuoasă. În formarea animalelor nu ar trebui să fie autoritarism și agresiune.

Răbdarea și mângâierea de la spitz finlandeză pot fi obținute ascultare perfectă. Înțelegeți starea de spirit a animalului este foarte simplă sau animalul iritat își îndreaptă coada, de obicei aruncată pe spate.

În tinerețe și copilărie, Huskies Karelian-finlandeză sunt incredibil de dependenți de proprietar, atașamentul lor poate crea unele probleme în conținut. Pet Misses, își exprimă în mod activ sentimentele cu Lare cu voce tare. Dar ascultarea de urgență și atașamentul ca adulți de animale sunt înlocuiți de independență, trecând în încăpățânare. Cu toate acestea, vârfurile finlandeze simt perfect starea de spirit a proprietarului și pentru a obține o ascultare de la ei, puteți încă.

La oamenii altor oameni, câinii sunt atenți, cu dificultate să-și tolereze șederea pe teritoriul pe care le consideră. Ea face ca Karelian-Finnish să fie cu un bun gardian capabil să avertizeze proprietarul despre abordarea străinilor. Pentru copii, animalele sunt indulgente, suficient de pacient, capabile să devină tovarăși buni pentru jocuri. Dar este mai bine sa comunicare oferta cu un câine pentru elevi sau adolescenți – copii pot fi prea sofisticate.

În evaluarea comportamentului Lacuri karelian-finlandez, merită luat în considerare următoarele puncte.

 1. instinct de vanatoare. Animală, în lipsa plecărilor asupra naturii, va satisface nevoile lor în urmărirea și prinderea joc pe teritoriul casei sau apartamentului. Este demn de furnizarea unui câine suficient de stropi de energie intensă.
 2. Cunning și independența. Aceste două calități sunt în mare măsură afectate de procesul de învățare, ca și câine se răcească repede la clasele monotone.
 3. Intoleranța și gelozie la alte animale. În cazul în care familia Karelia-finlandeză Laika este ușor de adaptat și își găsește locul său în ierarhia, apoi cu animale de companie existente, limba comună poate fi găsită niciodată. Este demn de a fi gata pentru cainele in casa va exista doar un singur. Cu toate acestea, este posibil să se înceapă un cuplu de cazmale finlandeze – membrii tribului sunt destul de bune.
 4. Lou tare. Câinele dă o voce pentru orice ocazie, întotdeauna și peste tot. Cu privire la rasă nu limitează posibilitatea conținutului său în apartamentul urban.
 5. Ferme și curaj. Eroul real – Karelian-finlandeză Laika privată genetic de sentimente de frică înainte de pericol. În același timp, în timpul vânătorii, animalul nu își pierde capul și găsește cu ușurință o poziție favorabilă pentru atac, rămânând invulnerabil.

Cum de a alege un catelus?

Când alegeți un puppy Karelian-Finlandez Husky foarte important pentru a determina corect sexualitatea animalului de companie. Băieți mai multă libertate – iubire și liberă. Fetele sunt mult blânde, este mai ușor să se antreneze. Trebuie să luați copilul în casă nu mai devreme decât vârsta de jumătate lunară, crescătorii cu experiență și sfătuiește deloc să amâne cunoștința înainte de a ajunge la câine 3 luni.

Cei mai în vârstă puii, cu atât mai ușor va fi să distingem înclinațiile și predispoziția.

Pentru vânătoare, nu puteți alege animalul ideal pe exterior, ci de la producătorii cu adevărat dovediți cu calități de lucru dezvoltate. Pentru a participa la spectacol și expoziții, este necesar să alegeți inițial spionii finlandezi de la părinții de clasă spectacol cu ​​aspect impecabil. Pentru a face un câine „pentru suflet”, aveți nevoie doar dacă proprietarul este gata să furnizeze pe deplin animalul volumele necesare de activitate fizică.

La alegerea unui catelus, acordați atenție următoarelor momente importante și semnificative:

 • Vârsta perechii părinte – rău când câinii au fost lăsați în reproducere nu au ajuns la un an și jumătate+
 • Disponibilitatea lucrătorilor și a diplomelor de campionat – acest lucru este bun, dar nu garantează moștenirea calităților+
 • suprima urechile – De la 6 săptămâni au o poziție standard pentru rasă+
 • Numărul de pui în așternut – Optimal este numărul de nu mai mult de 5+
 • timpul nașterii – cele mai pufoase straturi de blană din apropierea spiturilor finlandeze de iarnă+
 • Starea sistemului musculo-scheletic – Nu trebuie să existe semne de rahitism+
 • Vedere de ansamblu pentru animale de companie – El trebuie să fie sănătos, nu epuizat, activ.

  Pedigree PCF este obligatorie în cazul în care, în viitor, se preconizează să li se permită să se înmulțească câinele. pepiniere certificate din Rusia sunt în Karelia, Moscova, Sankt-Petersburg, Arhanghelsk, în Urali și în Siberia.

  Condiții de conținut

  Crearea condiții confortabile pentru întreținerea karelian-finlandez Ca și poate fi doar un contact direct cu proprietarul. Aceasta este o rasa de origine, care nu este potrivit pentru lanț sau conținutul Aviary. lână Fluffy nu este încă bun pentru încălzirea unui animal în condiții de geruri aspre din Rusia. În sezonul cald, este permisă în voliera, conectat la casa si echipat cu un baldachin, o casă, și tot ce este necesar pentru o viață confortabilă.

  Citește mai mult  Decât hrănirea unui pisoi de bengalitate și pisica adultă?

  Un catelus într-un apartament sau casa este sigur pentru a evidenția propriul loc pe care el va ști. Lenhing este plasat aici, jucării sunt plasate. Câine ar trebui să fie sigur de a limita accesul la dormitorul matrimonial – mici turlele finlandeze caută să urce, iar dacă le cunosc, împărțiți patul cu un animal de companie de mai mulți ani. Dezvata un catelus să aibă loc pe pat, puteți, prima dată a șederii sale în casa este o suprafață colorată cu ziare.

  Mersul pe jos de start-finlandeză Karelia lăcaș de la un an și o lună și jumătate. Pentru un catelus, stau pe stradă nu ar trebui să fie prea lung – suficient și 15-20 de minute. Treptat, de data aceasta crește.

  Walking câinii adulți nu au nevoie de mai puțin de 2 ore de două ori pe zi.

  Recomandări pentru îngrijire

  Procedura de îngrijire pentru husky Karelia-finlandez este redus în principal la pieptănatul atentă a câinelui de două ori pe an – în timpul perioadei de molting. În restul timpului animalul nu-și pierde haina ei, nu are practic nici un miros specific. păr Hard oave nu este înclinat să confuz, pieptănare suficient de animale de companie de două ori pe săptămână, cu o perie rigidă de fier. Procedura de îmbăiere se efectuează nu mai mult de 3 ori pe parcursul anului. După contactul cu mlaștină sau râu microflorei la vânătoare, lână se clătește cu apă curată.

  Grija pentru ochi este redus Pentru îndepărtarea de examinare și dimineața periodică a bulgărilor, care sunt formate în colțurile ochilor. Procedurile de igienă sunt efectuate cu un tampon de vata inmuiat in mușețel. Atunci când se schimbă natura descărcării de pe purulentă, atunci când înroșire globul ocular, lacrimi abundente au nevoie pentru a arăta un medic veterinar pentru animale de companie.

  Ghearele se reduce lunar, inspecția chiuvetelor este efectuată săptămânal. Necesită câini și curățarea regulată a dinților, repeta ceea ce reprezintă cel puțin o dată la fiecare 3-4 zile. Procedeul se realizează cu ajutorul unei duze speciale și pastă de uz veterinar. Facla dentare la domiciliu este îndepărtată folosind bastoane speciale de mestecat pentru animale de companie din magazin, Dar este mai bine să ia depozitele periodic acumulate în biroul unui medic veterinar.

  O componentă importantă a îngrijirii animalelor de companie este Protecția împotriva paraziților pielii bloodsight.

  De îndată ce începe sezonul de capusa, ar trebui să utilizați ambele gulere speriind și spray-uri sau alte compoziții chimice pentru protejarea lână.

  Finlandez Spitz, de multe ori existente în pădure, trebuie să fie inspectate în mod regulat acasă sosire pentru detectarea ectoparaziților.

  Reguli de nutriție

  Compacte finlandeze Spiters nu sunt pretentios in alegerea dietei. Le puteți hrăni cu un produs finit cu drepturi depline de la vârsta de trei luni. Câinii sunt ușor implicați în modul standard și nu sunt înclinați să fie aditiv. alimente uscate le da numai cu acces obligatoriu la apă curată. Adolescenții dau, de asemenea, până la 20% din carne proaspătă de grăsime redusă – carne de vită, mâncăr, eventual utilizat preferoase.

  Hrănirea de produse naturale implică tăierea alimentelor pentru bucăți – Nu se recomandă alimente de mine sau de mâncare foarte zdrobit. De la 7 săptămâni îi place să dea animale de cartilaj osoase și păsări. Oasele dau GNA nu mai devreme de trei luni. De la croup în primele luni se recomandă să dea o armă pe lapte. De la 3-4 luni dau ovaz, orez, hrișcă, mei, gătite pe bulion de carne.

  Adult Karelian-Finlandează Îi place produsele alimentare utile, legume proaspete – morcovi, broccoli, file de pește marin. Este util să oferiți fructe și brânză uscată câine ca delicatețe. În hrănirea fizică Asigurați-vă că includeți în dieta de vitamine și aditivi minerali de animale.

  Este foarte important să luăm în considerare faptul că îi place Karelian-Finlandez nu se deosebesc de voință. Câinii acestei rase au nevoie de porțiuni mici de hrană, la 15 minute după ce a preluat un castron, rămășițele alimentelor sunt eliminate.

  Acest lucru vă permite să disciplinați animalul, arată că regulile din casă dictează proprietarul. Puppii de o jumătate de luni sunt hrăniți de 6 ori pe zi, animalul de opt luni se mișcă deja la o dietă adultă cu două mese.

  educatie si antrenament

  Karelian Finlandează Îi place – Animale care sunt ușor de suspendat de Dresser la o vârstă fragedă. Dar, deoarece asimilarea noilor abilități devine o problemă. Ei își pierd rapid interesul în învățare, este ușor să manipuleze proprietarul, lăsând delicatese delicioase. Pentru a lucra o echipă durează până la 30 de clase – întârzie serios procesul de învățare chiar și setul de bază de semnale de la proprietar.

  Flipping Libertatea Loving Spitz finlandeză este recomandată exclusiv pe o lesa, renunțând la ticky numai în natură, când plecăm pentru vânătoare.

  Procesul de învățare standard, este întotdeauna în mod direct legată de asimilarea set de bază câinelui. Prima dintre ele devine recunoașterea propriului pseudonim. trei luni puppy ar trebui să știe locul său, vin la chemarea proprietarului, distincția între interdicții. „Echipe de zi“, „Minciuna“, „stand“, sunt studiate la o vârstă semi-anual.

  Citește mai mult  Totul despre pisici pentru pisici și pisici applaws

  Născut în primăvara de copii până în vara poate fi deja obișnuiți să înot, astfel încât câinele nu se teme de apă, inclusiv râuri rapide și fluxuri de rece. Predarea are loc deoarece merge pe bălți și apă puțin adâncă. Apoi, câinele poate permite înot în rezervoare de mică adâncime. Educația această abilitate este deosebit de important pentru animalele care sunt achiziționate pentru a fi utilizate la vânătoare. După fiecare baie în rezervor deschis, câinele are nevoie de un duș care vă permite să se spele murdăria, praful, microflora bacteriană.

  Fiind adolescenți, husky Karelia-finlandeze au o forță devastatoare impresionant. La domiciliu se strică și totul ronțăit, în ciuda interdicțiilor – astfel câinele activ cunoaște lumea. Lasă-le pentru sine o lungă perioadă de timp nu este extrem de recomandată.

  În mediul rural, finlandez Spitz au alte ispite. -Nerespectarea liber provoacă vânătoare instinct de a ataca pe păsări de curte. Dacă o astfel de casus sa întâmplat pentru prima dată, comenzile „nu poți“ rândul său, de obicei, să fie suficient de.

  Cand pui de pui sau de un câine gâscă o trebuie să fie pedepsit imediat, imediat. În caz contrar, în viitor, un astfel de comportament non-rezident poate intra în obiceiul.

  Vânătoare cu un câine

  Karelia-Finlandeză husky – vânătoare rasa, cunoscut pentru versatilitatea sa. Dar însoțitorii experimentați consideră că alegerea optimă pentru exploatare a animalelor cu blană mici sau se degradeaza. Vânătoare cu un câine, în acest caz, aproape nu are nevoie de un efort – ea se afla, se oprește, sperie jocul, aduce o fiară a ridicat și păsări.

  Pregătirea pentru ieșire în pădure este făcută de la patru luni, dar se recomandă să se țină seama de dezvoltarea intelectuală a unui anumit animal.

  Dacă nu există niciun interes în fiară, antrenamentele sunt amânate pentru una sau două luni. Cu o anumită intensitate de antrenament, vânătorii experimentați sunt reuși să pregătească un Kelleok pentru a purta ursul. Dar această abordare poate fi atribuită categoriei de discursuri exponențiale, mai degrabă – în vânătoarea obișnuită pentru astfel de caracteristici, doar foarte răbdătoare și huskies inteligente sunt capabile.

  Trezirea instinctelor în spitalele finlandeze se întâmplă adesea cu o întârziere mare – la vârsta de aproximativ un an și jumătate. Nu-ți face griji, Dar lucrarea privind trezirea interesului de vânătoare ar trebui să fie treptat. Puppy dau un pic de păsări, piei de animale. Dacă există un câine mai experimentat, îl duce în stațiune ca exemplu. Tânărul Karelian-Finlandează îi place să învețe bine în exemplul unui tovarăș senior.

  Când vânează o fiară mare, câinii acestei rase demonstrează o precizie uimitoare și prudență. De la fiara furioasă, Doamna Harelian-finlandeză mobilă știe cum să rămână la distanță, iar vocea ei vocală vă permite să distrageți atenția unui mistreț de la vânător. Merită adăugați asta Potrivit abilităților de extracție a jocului, acest câine persistent și curajos nu este practic egal, precum și strămoșul său al rasei Starkarian.

  Clicuri potrivite

  În primul rând, merită să luați în considerare numele finlandez autentic, care sunt bine adaptate reprezentanților acestei rase unice. Pentru ca catelul să-și amintească porecla lui mai repede, se recomandă alegerea unei combinații scurte și sonore de litere cu final solid.

  Nu mai puțin popular în rândul ochelărilor legate de Karelian local, toponimele rusești sau numele animalelor minate cu câini din această rasă. Pentru bărbați sunt caracterizate de nume: Curajos, rapid, Sable, Ural, Aldan, Abrek, Nabat, Syan, Falk, Yarre. Proprietarii de fetele din finlandez Spitz pot fi recomandate pentru a alege nume, cum ar fi Proteine, Iris, Achcha, Vlasta, Gokto, Hourza, curatare, Lange, Ora, scenetele, Elf.

  Recenzii

  Proprietarii de Karelia-finlandeze Lakes sărbătoresc întotdeauna caracterul vesel și frumusețea rară a animalelor lor. Câinii sunt un fel și domnilor pentru membrii familiei, fetele sunt în special legate de copii, de multe ori devin tovarăși buni în jocurile lor active. husky abilități de vânătoare Multe Karelia-finlandeze apar în vârstă de șase luni.

  Proprietarii includ, de asemenea, referire la beneficiile de mers pe jos, pe care trebuie să le efectueze cu animale de companie. 2-3 ore pe zi în aer curat se dovedește suficient, astfel încât să nu se plictisește în absența proprietarului.

  Finlandeză Spitz – satelit perfect pentru fanii de alergare, ciclism. Câinele este aproape neobosit și capabil să reziste la multe ore de maratoane fără prea mult efort.

  Proprietarii Hunters considera Karelia-finlandez ca unul dintre cele mai bune rase de pescuit. Este universală, indispensabilă în extracția fiarei blană mici și păsări, nu va lăsa ursul sau mistreț. Lucrări în apă pentru animale nu este mai rău decât legală, cu el se duc de multe ori la vânătoare de rață. Și câinele nu strica pasărea și oferă-l în condiții de siguranță și siguranța gazdă.

  Citește mai mult pentru a afla mai multe despre educarea husky karelian-finlandez în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: