Norbotten spitz: Caracteristici, caracter și reguli

Norbotten spitz: Caracteristici, caracter și reguli

Îi place – o rasa uimitoare care atrage aspect fermecător, mintea, calitățile sale comportamentale. Cu toate acestea, nu toată lumea își poate permite să înceapă un husky mare, mai ales în apartament.

Câini în astfel de cazuri recomandăm să acordați o atenție la Norbootten Like. De asemenea, este numit Norbooten Spitz. stâncă suedeză deși aparține vânătoare, dar este cel mai mic dintre toate soiurile. Aceste frumoase caini mici cuceri ingeniozitatea lor, proprietati excelente de companie și un prieten, de familie acasă animale de companie. instinct de vanatoare nu este pierdut, dar nu atât de puternic.

Istoria rasei

Strămoșii Spitza de Nord a apărut în Scandinavia pentru o lungă perioadă de timp, pentru epoca noastră. Ei au fost foarte mici. Arheologii au găsit o confirmare a faptului că, în secolul al XIV-lea î.Hr. a existat o rasa, incredibil aspect similar cu aprecieri moderne. Apoi ținuturile scandinave erau populate de oameni din sud, care au fost însoțite de primii băieți.

Evoluția a influențat piesele: au devenit mai mult, rustier, deoarece este necesar condițiile de nord. În orice moment al existenței unei husky a fost o rasa de vânătoare specializată în fiara blană.

Din moment ce acest tip de vanatoare a fost foarte profitabilă, oameni cu bucurie crescute bucăți. North Spitz a fost incredibil de inteligent, capabil, știa cum să dețină fiara înainte de sosirea gazdă.

Norbootten Spitz este predispus genetic la vânătoare, dar nu a folosit niciodată în scopuri de conducere.

Popularitatea PSA nu a mers dincolo de limitele terenurilor suedeze și finlandeze, dar în secolul al XIX-lea au fost înregistrate oficial în comunitățile canine, după care descrierea exterioară a fost înregistrată. S-ar părea că rasa a fost să înceapă în curs de dezvoltare, răspândirea, dar acest lucru nu sa întâmplat – doamna suedeză aproape a dispărut ca o vedere de la începutul secolului 20.

Animalul a fost redus inexorabil până în prima decadă a secolului XX, când a fost publicat studiul caracteristicilor rasei. Sa dovedit că această husky are calități perfecte ale grupului, care a împins concentrarea asupra restaurării și dezvoltării speciilor.

Citește mai mult  Totul despre feeds pentru a îmbunătăți lână și pisici pisici

Cu toate acestea, în anii ’30, Spitz a trecut încă din lista de rase într-un club cynologic, deoarece toate încercările de crescători au fost în zadar. În anii ’50 au fost entuziaști, au descoperit câini în pădurile scandinave din forestieri. A trebuit doar o duzină de ani, astfel încât Norbootten Spitz să apară la Forumul expoziției de film ca fiind una dintre cele mai promițătoare rase.

După întoarcerea triumfală în 1968, Lyaki a fost recunoscută oficial de concentrarea internațională.

Descriere

În primul rând, specialiștii sărbătoresc dimensiunile miniaturale ale acestei rase în comparație cu alte persoane. Dimorfismul sexual este destul de evident. În ceea ce privește descrierea aspectului, principalele caracteristici sunt după cum urmează:

 • Capul este larg, tip plat în capul puiului+
 • Tranziția de la urechi la nas este extrem de netedă, îngustată+
 • Tipul îngust, fără pliere excesivă+
 • Carcasă alungită, cu mușchi bine dezvoltați+
 • Gâtul este foarte puternic, se mișcă ușor+
 • Sword direct, piept puternic+
 • Coada este evidențiată, se ridică deasupra liniei din spate, nu se răsucește, ușor de înclinare corpului+
 • Lana de pe coadă este mai lungă decât pe corp+
 • Picioarele puternice, cu mușchi bine dezvoltați, drept+
 • nas pe negru+
 • Ochii ovale, culoare maro, umbra întunecată+
 • Lana nu este prea lungă, dură, cu un tip gros de substrat gros.

Un costum poate fi trei variante: alb, alb cu podpales, alb cu maro.

Caracter și comportament

Cel mai mare avantaj al naturii acestei rase este expunerea și calmul. Temperamentul său este atât de echilibrat încât câinele este foarte dificil de a aduce la agresiune. Excepție – atac, crawling, amenințări de altă ordine evidentă. Mai mult decât atât, nu este necesar să amenințe câinele în sine – poate fi cu înverșunare graba și a apărat proprietarul său. Acest câine este foarte înclinat și îndrăzneț, este un plus de valoare valoroasă pentru reținerea naturală.

Câinele se distinge prin prudență, comportament logic. Dacă trebuie să decideți, nu va fi dificil pentru ea.

Norbootten poate fi găsit în familii cu copii – sunt bine cu proprietarii mici, se referă pașnici la alte animale, chiar și la pisicile domestice.

Dificultatea constă în faptul că Instinctul lui Hunter în Norbotten este fix și predomină asupra minții, așa că este pur și simplu necesar să o educați și să o socializați de la o vârstă fragedă. Dacă acest lucru nu este făcut, câinele va reacționa la alte animale ca pe joc. Pentru a le tren este ușor, dar uneori Norboottes sunt incapatanati. Persoanele care nu au o abilitate specială în dresswork, începând cu un câine, pentru prima dată, un contact mai bun specialiștii din profilul corespunzător.

Citește mai mult  Pisici pentru pisici: cauze si metode de combatere

Prin natura, Norbootten Naka este activ, mobil și având distractiv, este posibil să-l păstrați în apartament, dar trebuie să meargă în fiecare zi cu un animal de companie. Iubirile de câine pentru a juca, a alerga, trebuie să mutați mult. Organizarea de petrecere a timpului liber activ este o parte foarte importantă a procesului de învățământ. Se elimina câinele din excesul de energie, care poate avea drept scop, în scopul de natură distructivă.

În cazul în care câinele va fi foarte plictisit, poate rula chiar.

Conținut și nutriție

Grija pentru aceasta rasa nu include proceduri și evenimente complexe, La urma urmei, cainele este curat, și tot ceea ce are nevoie este de îngrijire regulată și atenție:

 • Dormitor conținut curat+
 • Respectarea standardelor de igienă în timpul alimentării – feluri de mâncare trebuie să fie curate+
 • Apa proaspătă în acces constant+
 • cu drepturi depline nutriție echilibrată.

hrana pentru animale de slabă calitate – una dintre cele mai comune cauze ale bolilor și dezvoltarea necorespunzătoare a NORBOTTEN. In ciuda modestia, hrănire trebuie să fie organizate în mod corect, inclusiv în dieta, carne-conținut redus de grăsimi, dolari fierte și orez, fructe, legume. Experții recomandăm să alegeți uscat sau umed hrană specială pentru câini, astfel încât dieta este cu adevărat echilibrat. Este important să se aleagă de alimentare de înaltă calitate, de la producători care s-au dovedit deja. În orice caz, nu este permis să se hrănească PSA:

 • feed-uri și produse restante+
 • dulciuri+
 • Carne de porc, grăsime+
 • oase tubulare+
 • mănâncă din tabelul+
 • Nu puteți adăuga sare, piper, condimente.

Dacă aveți de gând să păstrați câinele într-o casă particulară, cel mai bine este pentru ea se va potrivi. Calitate Lână permite Norbootten să trăiască pe stradă chiar și într-un climat aspru. Wolter trebuie să fie echipate:

 • Buddow+
 • Loc pentru hrănire.

Dimensiunile ar trebui să permită ca câinele să se miște fără probleme. Este important să se asigure curățarea regulată a locuințelor, în timpul verii este mai bine să o spălați cu apă din furtun.

Sănătate

Norboottes au un sistem imunitar destul de bun de la natură, sunt foarte rezistenți în orice condiții. De boli frecvente, specialiștii sărbătoresc ezofagita. Este destul de periculos, deoarece boala provoacă inflamație în esofag. Printre cauzele esofagitei:

 • Hrănirea alimentelor fierbinți+
 • Găsirea unui obiect străin în esofag+
 • Infecții, manifestări frecvente de vărsături.
Citește mai mult  Vacanțe cu câini: peste noapte, trecere și comportamente

Simptome:

 • Apetitul rău sau eșecul complet+
 • Slimming uscat.

Este foarte important ca primele suspiciuni să se întoarcă la un medic veterinar pentru inspecție, deoarece în stadiul inițial boala este tratată cu succes.

O altă boală comună a norbootten – probleme cu ficatul, lipsa de funcționare a acestui corp. Este posibil să o vindeci, dacă nu începeți procesul, deci este necesar să respectați comportamentul, apetitul, scaunul de companie. Este important să cheltuiți Vaccinarea la timp care va salva câinele din multe probleme de sănătate.

Este necesar să se viziteze în mod regulat sucursalei și să desfășoare activități anti-parazitare de prevenire și de paraziți interni și externi.

Cumpărare

Deoarece Norbotten nu este o rasă prea comună, ei nu sunt atât de ușor să le cumpere în Rusia. Este necesar să alegeți o grădiniță dovedită sau un amelior cu comentarii bune. Cel mai adesea, aceste pui sunt adresate caniselor suedeze și finlandeze, unde rasa este extrem de populară.

Nu trebuie să cedezi ofertelor tentante pentru a cumpăra un câine la un preț surprinzător de scăzut, deoarece, cel mai probabil, va fi fraudatorii sau puiul ilicit

Cele mai detaliate despre rasa de câine este Norbootten Spitz, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: