Pădurea norvegiană Cat: Descriere, Conținut și Creștere

Pădurea norvegiană Cat: Descriere, Conținut și Creștere

pisici norvegiene sunt descendenții de animale sălbatice care trăiesc în pădure boluri dense și zone stâncoase din Norvegia. Condițiile de habitat în condiții climatice aspre prezentate aceste creaturi un strat pufos de blană groasă cu un subpar cald, capacitatea de a rezista cu ușurință la rece și sănătate excelent. pisici domesticite păstrat aspectul lor sălbatice, dar în același timp, au cumpărat un caracter moale și duplicat

Istoria originii

În ceea ce privește caracteristicile sale, pădurea norvegian Cat este comparabil, probabil cu Maine-Kuns, care sunt populare în toate țările lumii. Legende despre apariția de pisici a acestei rase mult. mituri scandinave vorbesc despre neobișnuit de frumoasă zeița dragostei și a războiului Frey, care sa mutat pe cer în carul, recoltate de pisici norvegiene.

Direct de la legendele magice, fluffs norvegiene sa mutat la nave Viking, unde au distrus în mod activ șobolani nave. Crescătorilor din SUA, cu mare mândrie restrânge despre primul norvegian, care a urcat pe pământ american de pe nava cunoscută în acele zile de navigatorul Leif Erixon.

Potrivit surselor individuale, istoria pisicilor norvegiene moderne a început cu patru secole în urmă, în acele zile, datorită cazărilor din regiunile nordice, animalele au format o acoperire groasă și lungă din lână cu caracteristici de înaltă rezistență la apă. Majoritatea cercetătorilor tind să creadă că progenitorii acestor creaturi erau pisici angora.

În secolul al XVI-lea, au fost aduse în Norvegia, iar în timp, animalele pufoase sălbatice au fost capabile să se adapteze cu succes la habitatul complex în climatul dur. Au fugit, au urcat pe deplină, și chiar au prins pește, datorită căruia au cumpărat ghearele robuste.

Potrivit unei alte versiuni, rasa a început să înceapă de la trecerea animalelor sălbatice aduse de Vikings din Scoția. Dacă te uiți cu atenție la imagini și gravuri care descriu zeita Freya, apoi în imaginea de animale, puteți vedea o asemănare clară cu cele mai sălbatice pisici norvegiene. Există o altă legendă – ea spune că pisicile norvegiene au devenit populare datorită faimosului preot, care a găsit pentru prima oară și a descris aceste animale, numindu-le pisicile de pradă. Aceste creaturi sunt adesea menționate în epopeea scandinave – în legende antice acestea sunt prezentate în imaginea unei pisici, cu o coadă lungă și foarte pufos.

În anii postbelici, rasa aproape a dispărut de pe fața pământului – la acel moment animalele au început să treacă cu pisici de alte rase peste tot. Datorită acțiunilor de oameni de știință ecologice, la nivel oficial, sa decis cu privire la măsurile pentru a păstra populația de pisici norvegiene forestiere. O comisie specială a fost creată, care supraveghează procesul de reproducere a animalelor, crescătorii și-au condus animalele de companie acolo, iar dacă au avut o mulțime de caracteristici comune cu o stâncă norvegiană standard, animalele de companie au fost înregistrate.

Numai după aceea, animalele au primit dreptul de față la expoziții internaționale. Datorită acestor măsuri, conservarea animalelor cu caracteristici specii severe a fost posibil. Pisica Norvegiană Pisică a primit o aprobare numai în 1977, iar vârful popularității a venit în 1985 – de la momentul în care animalul a căzut în America și Rusia, unde aceste animale pufoase au cucerit imediat inimile crescătorilor.

Descriere

Principalele caracteristici ale pisicii de pădure norvegiene: trotur puternic, lână groasă, dimensiuni mari și mișcări foarte grațioase. Reprezentanții acestor animale se caracterizează prin creșterea lentă și ajunge la pubertate numai în 4-5 ani.

Conform rasele standard aprobate, următoarele caracteristici de animale din această specie.

 • Greutate. Greutate pisica adult este de 9-10 kg, femele ușor mai ușoare.
 • Înălţime. Lungimea în umăr este de aproximativ 30-45 cm.
 • Culoare. Conform standardelor, culorile pot fi orice animal cu excepția culorilor obținute în timpul hibridizării. Această scorțișoară, ciocolată și lavandă.
 • Caracter. pisicile norvegiene sunt foarte sociabil, prietenos si jucaus, ei se tem de străini, dar încearcă în orice situație să rămână calm.
 • Inteligență. Aceasta este una dintre cele mai inteligente rase de pisici, chiar și un foarte tânăr pisoi pot întotdeauna suficient de rapid pentru a obișnui la tava și zgârierea posturi. Animalele sunt foarte conștienți de cuvinte, tonul vocii și gesturi, destul de usor de dresat, și de la o vârstă fragedă să învețe regulile de comportament în casă.
Citește mai mult  Păsări de curte: Revizuirea speciilor populare

  Pisica norvegiana pare destul de serios, de aceea este adesea reprezentat pe tot felul de expoziții. Următorii parametri de rasa estimare se disting:

  • Capul seamănă cu un triunghi cu părți egale+
  • Bărbierit lin, scurtat+
  • plat Lob+
  • Profil directă+
  • bărbie puternică, ușor rotunjit+
  • tampoane de mustață nu sunt indicate+
  • Urechile de mari sau mijlocii, baza lor se extinde, pot exista ciucuri pe vârfurile+
  • Ochii sunt mari, în formă de migdală, în timp ce marginea exterioară este ușor mai mare decât cea mai mică+
  • Corpul de lungime medie cu muschi severe+
  • coloana vertebrală strong+
  • Membrele posterioare ale lungimii de mijloc, în timp ce pachetele de lână sunt vizibile între degete+
  • lână dublă+
  • Colter exprimat.

  Orice abateri de la standardele aprobate sunt considerate caracteristici descalificate.

  Caracteristicile caracteristicilor

  Proprietarii pisicilor forestiere norvegiene sunt de acord că reprezentanții acestor feline – exclusiv creaturi calme, echilibrate și destinate cu un caracter modest și atractiv. Acestea sunt potrivite pentru păstrarea în casă: ei vorbesc perfect cu copii și adulți, dragoste pentru a juca jocuri active, și preferă să fie în contact permanent cu amelioratorului. Pisicile din această specie necesită o comunicare frecventă.

  Cu toate acestea, la fel ca oamenii, uneori au nevoie de perioade de odihnă – în aceste momente ei vor ieși la pensie pentru o scurtă pauză, dar imediat după el din nou renunțe la stăpânii lor cu mangaiere si starea de spirit ludic.

  Acest animal de companie pufos nu va zgâria, furios și să caute prin manifestarea agresiunii. Chiar dacă ceva vine cu aceste pisici, ei nu place, ei vor lua în continuare tot ceea ce se întâmplă cu calm și demnitate. Este foarte important ca pisicile de pădure norvegiene să nu fie absolut vertigane, sunt inerent dăunătoare omului. Animalul se adaptează perfect și viața domestică, iar în curtea stradală: în curte, ele arată energie și rău, dar, suprapuse pragul casei natale, transformă în animale recunoscute și supuse animalelor de companie recunoscătoare și supuse animalelor.

  Aceste pisici ca toți proprietarii lor în mod egal, dar au nevoie de îngrijire. Aceste pisici le place atunci când se strică, iau brațele și pieptenele lor. Dar ei nu tolerează sărutări. Caracteristică caracteristică a acestor pisici – ospitalitate. Ei întâlnesc toți oamenii care vin în casă sunt în primul rând, arată imediat interesul, se așează în apropiere și au alte semne de atenție. Cu toate acestea, duceți-l la genunchi la o persoană din afara este puțin probabil să reușească – animalul va dura ceva timp pentru a se obișnui cu oaspetele.

  Se crede că astfel de pisici vor fi cei mai buni sateliți pentru oamenii singuri.

  Pisicile forestiere norvegiene sunt foarte loiale față de restul animalului: Ei nu încep să le lupte pentru atenția proprietarilor și să nu încerce să domine. Copiii mici vor aduce probabil jocul cu pisici – faptul că creșterea finală a acestor pufii ajunge la doar 4 ani, deci nu este necesar să ne întrebăm că pisica ta adultă va începe să meargă în spatele arcurilor de pe frânghie, ca și cum ar fi Pisicile foarte mici.

  Pisicile norvegiene se disting printr-o voce destul de puternică, mai mult numită, mai degrabă decât reprezentanții multor alte rase, dar nu folosesc această „armă” și niciodată nu vă deranjează cu proprietarii lor enervanți pe Mowakan.

  Câte pisici trăiesc?

  Toată lumea care intenționează să devină stăpânul unei pisici norvegiene fermecătoare, cu siguranță, vor face griji cu privire la întrebarea cât de mult trăiesc aceste animale de companie. Trebuie remarcat faptul că reprezentanții acestei rase sunt destul de purtați și diferă în sănătatea excelentă. Cu o îngrijire adecvată, speranța de viață a acestor pisici este de 10-14 ani.

  Există cazuri în condiții confortabile și cu alimentație echilibrată, pisicile trăiesc până la 18 ani.

  Culoarea opțiunilor

  Există mai multe tipuri comune de culori ale Pădurea norvegiană Cat.

  • Monofonică. Acesta este reprezentat de obicei negru, gri, albastru, precum și de culoare albă.
  • Fumuriu. Pentru aceste soiuri de pisici, culoarea se caracterizează când lâna este albă lângă rădăcini, iar firele de păr sunt pictate doar jumătate.
  • tonuri calde. Reprezentanții rasei sunt distribuite o mare varietate de nuanțe de culoare roșie și roșie.
  • Tabinet. Ca o regulă, este o culoare cu dungi.
  • Marmură. Acesta este un model marmura pronunțat la umbră predominante.
  • Combinații albe. De obicei, pisicile norvegiene sunt alb-negru și roșu-alb, este mai puțin comună să fie trei culori și alte câteva opțiuni. O astfel de culoare neobișnuită este explicată prin faptul că strămoșii pisicilor norvegieni moderne au trăit in vivo.

  Se știe că în sălbăticie, culoarea lânii animale este adesea ajustată la peisajul înconjurător, astfel încât prada nu observă predatorul la ultimul.

   Standardele sunt prezentate cerințe stricte pentru culori. Deci, culorile unice nu ar trebui să includă chiar și includerea foarte minimă a altor nuanțe.

   Culorile de broască țestoasă, marmură și spotted trebuie să aibă în mod necesar un model bine pronunțat, opțiunea ideală este considerată a fi lână care armonizează cu o nuanță de iris.

   Condiții de detenție

   Îngrijirea pisicii de pădure norvegiene este complet ușoară. Punctul principal al conținutului animalului se reduce la necesitatea pieptății zilnice a unei loluri lungi a unui animal. Pisicile sunt destul de laterate, în special în offseason, asistența trebuie să fie sistematică, în caz contrar lâna începe să fie confuză și se poate răspândi în incinta rezidențială.

   Citește mai mult  Dachshunds de trezorerie: specii, natură și particularități

   De la utilizarea lui Pojo-Kozhok, când se ocupă de lână, este mai bine să refuzi, va folosi corect scoici cu dinți lungi. Din când în când, aveți nevoie de pieptarea animalului din pieptene cu dinți scurți. Este foarte important să urmați urechile și ochii unui animal de companie: urechile trebuie să fie periodic cu un tampon de bumbac, iar ochii sunt spălați în mod regulat cu o sudare sau o soluție slabă de furacilină.

   Pisicile din această specie au nevoie de mișcare constantă și efort fizic: acest lucru va permite animalul de companie să păstreze o formă bună, întărirea sistemului imunitar și arunca energia acumulată. Este recomandabil să se facă un astfel de animal în locuitorii casei private și dacă animalul de companie este conținut în apartament, atunci este necesar să o retrage în mod regulat pentru o plimbare, în acest caz merită să punem pe un animal de companie și o strat.

   O atenție separată trebuie acordată stadiului unei tăvi de pisici. Faptul este că pisicile din aceasta rasa au labe foarte pufoase, asa Este recomandabil să utilizați umplutura de scară largă pe scară largă și în fața tavăi, nu va fi superfluă să puneți un covor de cauciuc, astfel încât animalul de companie se poate usca pe labele sale după toaletă.

   În ceea ce privește dressorul, pisica norvegiană cu furie va respinge orice încercare a crescătorului. Este imposibil de a forța un animal de companie pentru a executa echipe cu un strigăt puternic și mai multă putere fizică, altfel vei pierde destul de repede încrederea pufos dvs.

   Singurul lucru pe care trebuie să-l obișnuiți, este o tavă, o lesă și un sondaj și în tot restul ar trebui să dea un animal posibilitatea de a se comporta în mod natural și doar să vă bucurați de jocurile cu pisica dvs. norvegiană.

   Hrănire

   Pentru creșterea și dezvoltarea completă, animalul trebuie să primească o alimentație echilibrată constând din toate proteinele necesare, grăsimi și carbohidrați, îmbogățit cu micro și macroelemente utile. Cel mai bine este să utilizați un hrană premium, dar puteți hrăni un animal de companie și alimente naturale. În acest caz, dieta ar trebui să includă următoarele grupe de produse.

   • Carne. Hrănirea vealului animalelor, carnea de vită, pui și curcan, de la subprodusele urmează din când în când pentru a oferi ficat, lumină și inimă. Dar ar trebui să fie evitate și cârnați, nu se recomandă, de asemenea, să includeți frecare, carne de porc și rinichi în meniu.
   • Lactate. Mulți cred că pisicile de toate vârstele cum ar fi laptele. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită comună. Faptul este că în corpul animalelor adulte, enzimele care contribuie la digestia laptelui nu sunt produse, astfel încât produsul poate fi oferit doar la pisoi foarte mici, începând de la 2 luni, ea pur și simplu nu absoarbe corpul. Și iaurt natural, ryazhenka și caș scăzut de grăsime va deveni o sursă bună de calciu pentru pufos, astfel încât acestea trebuie să facă parte din regimul alimentar al animalului. În plus față de lapte, este în valoare de crema evitând, smântână și unt.
   • Legume. Din legume, pisicile pot oferi dovleac pisate, broccoli, dovlecei si sfecla, acestea sunt adăugate la produsele alimentare, și fasole, cartofi și tot felul de fructe exotice în valoare de spunând solidă „nu“.
   • Un pește In dieta, numai marină non-grăsime, soiuri roșii și pește râu din meniul norvegian Cat este permisă.
   • Ouă. O dată pe săptămână puteți oferi o ouă de animale, dar țineți cont de faptul că pisicile mănâncă numai gălbenușul, proteina este dăunătoare pentru ei.
   Citește mai mult  Black Chinchillas: Ce rase sunt și ce caracteristici au?

   Creștere

   Dacă ați început o pisică nu pentru reproducere, merită să ne gândim la sterilizarea sau castrarea unui animal de companie: pisicile în acest caz nu se vor minune teritoriul lor, iar pisicile după intervenția chirurgicală devin mai puțin susceptibile la bolile tumorale maligne.

   Dacă intenționați să tricotați un animal, atunci trebuie să o faceți numai după ce ați ajuns la un petner de pubertate. Dacă pisica inițiază o nouă viață devreme, creșterea animalelor va suspenda, sarcina și nașterea se va scurge dureros și vor slăbi serios animalul. Vârsta minimă admisibilă a primei împerecheri este de 2 ani, optimă – 4.

   Este recomandabil să se arate animalul medicului veterinar și trebuie prelucrat de la Helminths.

   Pisica de pădure norvegiană ar trebui să fie asociată numai cu pisicile aceleiași rase, altfel probabilitatea apariției descendenților slăbiți cu dizabilități genetice severe. Transportul pisicilor durează aproximativ 9 săptămâni, de regulă, fără complicații. În acest moment, este foarte important să se acorde o atenție deosebită dietei animalului: Doza zilnică de furaje ar trebui să fie mărită, precum și să introducă aditivi speciali de vitamine cu un conținut de acid folic crescut.

   Dacă ați decis ferm să deveniți un „părinte” al norvegiei, este de dorit să cumpărați un pisoi într-o grădiniță specializată. Înainte de a cumpăra, merită luarea în considerare a copilului cu atenție, acordând o atenție deosebită ochilor, lânii și activității animalelor. Este necesar să se solicite un certificat de certificat de la ameliorator, să clarifice toate aspectele legate de tratamentul antiparazitic.

   De regulă, astfel de pisoi sunt vânduți împreună cu pedigree. Costul animalelor este de obicei pornind de la 2 mii. Rublează, totuși, garanțiile că pentru această sumă veți primi pisica de pădure norvegiană, nu există. pisoi Chiar și cu semne de defectuozitate în pepiniere de încredere nu sunt mai mici decât 5000. ruble, astfel încât achiziționarea este mai bine să se angajeze numai la încrederea vânzătorului.

   Următoarele momente afectează costul final al pisicilor:

   • reputația crescătorului și prestigianția pepinieră+
   • Locație – De obicei, în pepinierele situate în orașele mari, costul animalelor este oarecum mai mare+
   • Culoare – Pisicile de diferite culori sunt evaluate în diferite moduri+
   • Clasa Kitten: Gradul de conformitate cu standardele, precum și pedigree.

    Pisicile pură cu un set complet de toate documentele necesare și pedigree excelente, viteza și prezența tuturor vaccinărilor necesare sunt estimate la 50-70 mii. ruble, există cazuri în care cele mai multe probe de rare chiar si costa 150 de mii.

    Sănătate

     Pisica norvegiană Pisica vine de la animale sălbatice, deci este dotată cu o sănătate puternică. Cu o îngrijire adecvată și asigurarea unui hrană echilibrată, trăiește 15 ani fără probleme pronunțate de sănătate. În cazuri rare, animalul de companie suferă de una din următoarele boli genetice.

     • Glicogeneza. Această patologie este asociată cu o încălcare a schimbului de glucoză, care adesea cauzează o leziune hepatică gravă. Boala este congenitală și cel mai adesea pisoi bolnavi mor înainte de vârsta semestrială.
     • Lipsa de piruvatkinase. O astfel de problemă se datorează deficienței celulelor roșii din sânge, care provoacă anemie de la un animal. În cazul unei astfel de boli, pisica necesită o nutriție alimentară echilibrată și o terapie susținută. Sub rezerva recomandărilor pisicilor pot trăi la vârsta adâncă
     • Obezitate. Pisicile după castrare suferă adesea obezitate. Pentru a evita o astfel de câteva, precum bolile cardiovasculare, care apar de multe ori pisicile cu o greutate corporală crescută, ar trebui să adere la nutriție echilibrată și de a crea condiții pentru activitatea fizică a animalului de companie.

     Ține minte că Pisica forestieră norvegiană este vaccinată obligatorie, primele vaccinări de animale de companie sunt obținute în 1,5-2 luni, la vârsta de 6-8 luni sunt re-vaccinate. În viitor, vaccinările sunt efectuate în fiecare an.

     Totul despre pisica de pădure norvegiană vezi mai jos.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: