Pearl Gourats: Caracteristici, conținut și Îngrijire

Pearl Gourats: Caracteristici, conținut și Îngrijire

Pearl Gourats este o vedere extraordinar de frumoase de pește, care este motivul pentru care ne place jucători de acvariu. popularitate uriașă se datorează simplității în conținut, de sănătate puternic și proprietăți decorative mari de pește.

Descriere

Pearl gourass se referă la categoria speciilor protejate și este listat în Cartea Roșie. Prima descriere a peștelui a fost întocmit de liniștit om de știință în 1852, iar patria lor sunt considerate a fi Thailanda și Insulele Borneo și Sumatra. Aria de distribuție în mediul natural este rezervoare calde, cu o abundență de vegetație, situate pe teritoriile Arhipelagului Malay, Thailanda și Indonezia.

Pestii preferă apa acidă cu o abundență de vegetație, unde se hrănesc cu insecte, larvele lor și zooplancton. Interesant este comportamentul călătorilor în procesul de vânătoare pentru Midge: peștele se împușcă în insecte cu o creastă subțire de apă, le bate în apă și mănâncă ușor. Pentru creșterea acvariului, cei care sunt cultivați în fermele speciale, deoarece aproape imposibil să prindă un astfel de pește în rezervorul natural.

O caracteristică distinctă a gingiilor perle este capacitatea lor de a respira aerul obișnuit și nu dizolvat în apă oxigen ca și alte pești. Un astfel de tip de respirație se datorează structurii speciale a aparatului de respirație, care trebuie luată în considerare de către proprietari atunci când transportă peștele la acvariu.

O altă caracteristică a gurazului perlat constă în capacitatea lor de a „da” cuiburile lor de la spumă și de a-și crește prăjirea în ele.

Un fapt interesant este capacitatea de femele în timpul perioadei de depunere a icrelor de a publica sunete interconectate, natura, care nu este pe deplin clarificat. Masculii în timpul de depunere a icrelor nici un sunet nu publica, dar transformat vizibil. Gâtlejul lor și burta dobândi o nuanță roșu aprins, din cauza a ceea ce începe ei să se uite femei mult mai atractive.

Dimensiunile corpului la nivelul gingiilor perle nu sunt prea mari, iar individul adult rareori cresc mai mult de 12 cm. Aceasta le permite să le conțină în acvarii generale de marime medie, cu o abundență de alge și prezența unui mic spațiu pentru înot. Corpul de pește are o formă alungită și oarecum comprimată din părțile laterale. Dorsal și aripioarelor anale au o structură alungită, care este deosebit de bine vizibil la barbati.

aripioarele abdominale au o sensibilitate specială și sunt destinate simt subacvatice articole. Acestea sunt încadrate de fire specifice, oferind pesti un aspect neobișnuit. Există persoane și cu o formă de disc a corpului – cilindrii gurura perla. Atât cei care și altele sunt caracterizate de argint-violet, de culoare maro sau rosu-brun, cu o mare varietate de puncte de perle luminoase, situate nu numai pe corp, dar, de asemenea, pe aripioare.

Pearl Gurass nu sunt prea scumpe: Deci, pentru o dimensiune specială de până la 3 cm, va trebui să dea aproximativ 50 de ruble, iar un pește pentru mai mult de 7 cm lungime va costa 150 de ruble.

Compatibilitate

Reședința comună a guruursilor perle cu alți pești nu provoacă probleme. Ei se confruntă perfect cu toate peștii iubitoare de pace și non-agresiv care nu diferă de comportamentul teritorial și nu aparțin categoriei de specii prea mari. Cu toate acestea, vecinii pașnici devin adesea infractori involuntați de guruurs liniștiți și timizi. Ei iau viermii aripioarelor lor filetate și adesea rănirea peștelui. Cartierul perfect este notat cu neoons, iris, bortations și creveți mari.

Citește mai mult  Istoricul de origine a rasei Yorkshire Terrier

Singurul lucru pe care ar trebui să fie luate în considerare în procesul de creștere gorants în acvariu general, este incapacitatea lor de a concura pentru produsele alimentare.Din acest motiv, trebuie să monitorizeze cu atenție peștii să aibă timp să mănânce pe deplin și nimeni nu a interferat cu ei.

În plus, în cazul în care gourails perle sunt evidențiate în comunitățile deja formate, ele vor fi frică și să se ascundă în adăposturi pentru o lungă perioadă de timp până când înțeleg că acestea sunt complet sigure. În ceea ce privește speciile incompatibile, Pearl gourass nu poate fi făcută împreună cu săbii, carasi, Bombus, cocoși, haracin și cele mai multe tipuri de cichlid, cu excepția scalar.

În plus, trebuie să se țină seama de faptul că mai multe tipuri de guruurs obține prost, împreună cu altele, încep să organizeze lupte și conflicte.

Condiții de creștere

gourass Pearl sunt bine adaptate la un nou habitat și diferă în supraviețuire ridicată. Pentru a face acest lucru, este suficient să se conformeze normelor generale de îngrijire și să respecte cerințele pentru acvariu, apă, sol și nutriție.

 • Atunci când alegeți un acvariu acasă Este de dorit să achiziționeze tancuri spațioase, cu un volum de cel puțin 100 de litri. Deși conținutul tineri și este permisă în containerele de mai mici, dar peștii cresc rapid și necesită un rezervor plin.
 • Ca un sol, puteți utiliza nisip grosier râu, Potrivit pentru alge plantare. stratul său ar trebui să fie de 5-6 cm, ceea ce va permite plantelor pentru a forma un sistem radicular puternic.
 • Plante de guruurs trebuie selectate ramificat și luxuriant, Având în vedere că peștele iubește pentru a ascunde și de a construi cuiburi în tufișuri groase. Pentru aceasta, elementul și peristoliste va fi bine potrivite și speciile plutitoare, de exemplu, poate fi pus pe suprafața apei. Cu toate acestea, plantele plutitoare prea mult nu sunt în valoare de detașare, peștii ar trebui să aibă întotdeauna acces liber la aer.
 • După plantare vegetație, peisaj acvariu este instalat pe partea de jos, Care timp prima va servi ca un adăpost de încredere pentru gourass perla timide și înfricoșătoare. În plus față de elemente de decor finite, puteți folosi coji de nuci de cocos, rupturi, rădăcini de configurare interesante și vase din ceramică.
 • Cerințe speciale sunt prezentate apă. Temperatura sa trebuie să fie în + 24-28 grade Celsius, nivelul de aciditate este 6,5-8,5 pH, iar rigiditatea nu depășește 15 DGH. În plus, ținând cont de tipul special de respirație a gourass perla, nu ar trebui să li se permită să fie prea mare diferență între temperatura aerului și a apei.
 • Atunci când alegeți un filtru, este mai bine să rămână pe un model low-putere. Acest lucru se datorează faptului că cei care nu-i plac tendințele puternice, preferând să trăiască în apă cu o mișcare minimă.
 • Iluminarea acvariului trebuie să fie moderată. Peștele nu-i place o lumină prea puternică, în sălbăticia preferă umbra, înverzită cu rezervoare de alge.
 • Substituția de apă pentru guruurs ar trebui să fie efectuată o dată pe săptămână și nu mai mult de 1/3 din volumul total al acvariului. Ca o porțiune nouă, este necesar să se ia o apă filtrată cu un conținut minim de impurități de metale grele și amoniac.
Citește mai mult  Feed Genesis Pure Canada pentru câini și pisici

Hrănire

  Pearl Gurass sunt peștii omnivori și hrana în insectele sălbatice, larvele lor și zooplanctonul. Cu conținut de acvariu, ele sunt luate pentru a mânca orice alimentație de origine animală sau legume, amestecuri echilibrate uscate și cuburi congelate.

  Gourați mănâncă bine o molie, un coretur, o țeavă și o artemie și să fie folosite ca alimente zilnice. Cu toate acestea, atunci când alegeți hrana pentru animale, trebuie să acordați atenție dimensiunii granulelor, achiziționând compoziții cu granulație fină. Acest lucru se datorează gurii mici ale peștelui, din cauza căreia nu pot înghiți particule mari.

  O caracteristică distinctă a guruursilor perle este capacitatea lor de a mânca dăunătorii, și anume Hydra. Aceste creaturi intestinale se încadrează în acvariu împreună cu hrană și aduc daune ireparabile comunității, du-te. Gourați sunt perfect îndreptați cu agresorii, fără a le lăsa cea mai mică șansă de mântuire.

  Hrăniți Guramele Pearl de două ori pe zi, cu toate acestea, cu o pasiune a uneia dintre hrănirea, alimentele găsesc rapid alimente în acvariu. Fără alimente sunt capabile să trăiască la 14 zile.

  Cum să distingi bărbatul de la femeie?

  Determinați podeaua Guruursului Pearl este destul de simplă. Masculii și femelele diferă semnificativ unul de celălalt, deci este practic imposibil să le confunda:

  • Masculii sunt caracterizate de dimensiuni mai extinse ale corpului și a coloanei vertebrale alungite si aripioare anale+
  • Culoarea lor este mult mai puternică decât femelele, ceea ce face ca masculii foarte atractiv din punct de vedere decorativ+
  • A treia se află diferență în culoarea gâtului: astfel încât, în femela este întotdeauna portocaliu, iar masculii – roșu strălucitor+
  • O altă diferență este eleronul, care la bărbați are o formă ascuțită, iar la femei – lin rotunjite.

  Datorită acestor diferențe luminoase și evidente, gingiile perla nu pot fi identificate, iar acest lucru se poate face la orice varsta.

  Reproducere

  De reproducție gurura nu necesită cunoștințe speciale și chiar un nou-venit. Cu toate acestea, acvaristi care nu au deloc experiență de pisciculturii, este recomandabil să vă familiarizați cu unele reguli și caracteristici ale acestui proces.

  • Vă puteți angaja în producția de descendenți atât într-un rezervor separat, cât și în acvariul general. Cu toate acestea, prezența vecinilor poate afecta negativ bunăstarea prăjiturii și, dacă există o oportunitate de a trece o pereche într-o altă capacitate, este nevoie să o folosească.
  • De la turma ei aleg semnele femeilor și vârstei masculine de la 8 la 12 luni și prin abdomen rotunjit determină dacă femeia este pregătită pentru reproducere. Un cuplu se potrivește cu grijă și transplantat într-o capacitate separată, cu un volum de aproximativ 30 de litri. Mulți acvaristici recomandă primul care să detonează bărbatul și doar o zi mai târziu pentru a planta o femeie.
  • Apa în procesul de reproducere trebuie să fie cristalului clar, Și pentru ca peștii să se simtă mai izolați, acvariul este acoperit cu o foaie de hârtie groasă. Partea de jos a solului nisipos este plasată pe fund și Riccia este lansată în apă – material natural pentru construirea cuiburilor. Masculul este luat rapid pentru construirea cuib: care îl înghite pe suprafața aerului și eliberează bule mici pe frunze de Ricci. Treptat, un capac mare de spumă este formată pe suprafața tablei, diametrul care este de 5-7 cm, iar înălțimea ajunge adesea 4 cm. Amenajarea cuib în frunze de sex masculin aproximativ o zi, după care a admite o femeie cu amabilitate.
  • Nivelul apei din acvariu nu trebuie să depășească 20 cm, Și rigiditatea acesteia trebuie să fie 4 – 8 DGH. Este nevoie de regim special de temperatură: o orcromerate mai cald este facilitată decât temperatura totală a apei de acvariu +29 grade Celsius.
  • Din cauza probabilității de a rupe mufa de apă Utilizarea aeratoare în reproducere nu este permisă.
  • Hraneste o pereche înainte de reproducere ar trebui să fie extrem de viu, Excluderea din dieta de Cyclope și Daphny. În caz contrar, un risc mare ca tinerii părinți vor mânca prăji lor.
  • Depunerea icrelor sine dureaza aproximativ 4 ore: Împingerile de sex masculin femelei la cuib și, țiuit-l cu corpul său, stoarce și fertilizează caviar. Apoi, el colecteaza Ikrinka care nu se încadrează în cuib, el le îndură în cuib și se lipește de capacul de spumă. Pentru o reproducere, femela este capabil să amâne de la 200 la 2000 de ouă.
  • De îndată ce procesul de icometrate este finalizat, Femela este plantată într-un alt recipient, iar frunzele de sex masculin să aibă grijă de pui. Formarea larvelor are loc în a treia zi, iar în a patra tatăl familiei stai jos, și prăjește au început să trăiască pe cont propriu. Dacă acest lucru nu se face, masculul, care nu se alimentează pe parcursul întregii perioade de îngrijire a puilor, poate devora pur și simplu tineri.
  • După alevinii a apărut, Nivelul lichidului din rezervor este redus la 6-8 cm și se menține la acest nivel timp de o lună. Este necesar pentru formarea corespunzătoare în tragerile aparatului labirint de respirație. În cazul în care copiii din depunere a icrelor va fi prea mult, este recomandat să suplimentar ofere cu aerare slabă.
  Citește mai mult  Conținutul axolotl la domiciliu

  Ca hrană pentru tineri folosesc infuzorii, praful viu și hrana specială. În același timp, este necesar să se asigure că furajul excesiv insuportabil poate fi scos din timp de acvariu și nu a postat. Și trebuie, de asemenea, să fie observate pentru comportamentul frizului mare, care în timp începe să mănânce mai mic și slab. Acest fenomen apare destul de des și datorită creșterii neuniforme a animalelor.

  În astfel de cazuri, este posibil să se pună pe o auto-shot, după ce a primit persoane fizice mari și puternice, ca urmare a unor indivizi mari și puternice, și puteți difuza în mod constant numărul de grupuri în grupuri, cu accent pe dimensiunea și comportamentul lor.

  Speranța de viață

  În condiții de acvariu, Gurors de Pearl trăiesc de la 7 la 9 ani. Peștele se distinge prin imunitate puternică și foarte rar bolnav. SIDA Posibile se produc mai des datorită îngrijirii insuficiente și suprapopulării acvariului. Adesea, rănile în transportul sau transplantul, încălcarea apei și aciditatea, excesul sau lipsa alimentelor, a alimentelor cu nivel scăzut sau a alimentelor infectate, precum și aerul prea rece,.

  Limfocitoza, aeromonoza și pseudomonoza includ boli severe, care au o natură virală și sunt tratați cu preparate speciale și o dezordare completă a acvariului. Cauzele infecției sunt infectate cu alimente vii afectate de pardoseli patogene sol și plante de pacienți, iar boala se dezvoltă mai repede pe fundalul poluării totale a acvariului și a temperaturii scăzute a apei. Dar dacă îngrijirea acvariului se efectuează în conformitate cu toate regulile, iar dieta este selectată cu atenție, atunci perla guros aproape nu bolnav și nu provoacă probleme cu proprietarii lor.

  Mai multe informații despre caracteristicile acestor pește, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: