Shorthair și cu părul maine Kuna: Descrierea și particularitățile

Shorthair și cu părul maine Kuna: Descrierea și particularitățile

Apariția Maine Kunov este în mare parte legată de habitatul și originea inițială. Cu toate acestea, în lumea modernă, puțini oameni se gândesc la asta, crescătorii pur și simplu diluează pisoi care sunt în mare cerere în rândul iubitorilor pisicilor și pisicilor mari de casă. În acest articol, să ne familiarizăm mai detaliat cu reprezentanți ai felinei cu lână înfundată de la rasa Maine-Kun, învățăm descrierea și unele nuanțe în conținut de acasă. Și, de asemenea, să ia în considerare dacă există cunze maine păroase cu părul scurt și fără păr.

Numele oficial al rasei:Maine Coon

Tara de origine:Statele Unite ale Americii

Greutatea:Masculii cântăresc 5,9-8,2 kg (neuterd – până la 12 kg) și femelele 3.6-5.4 kg (sterilizate – până la 8,5 kg)

Speranța de viață:În medie, vârsta de 12,5 ani, dar 54% din Maine Cunov a trăit 16,5 ani și mai mult)

Rasa standard

Culoare:Ciocolata, scorțișoară și culorile prejudicate corespunzătoare (Lilac și FAV) nu sunt recunoscute în orice combinație (inclusiv tabby, bicolor, tricolor) + controlul acului nu sunt, de asemenea, recunoscute. Toate celelalte culori sunt recunoscute.

Cap:Cap mare, masiv, drept, ascuțite. Obrajii de înaltă, lungime medie. Botul este masiv, unghiular, clar definit. Bărbia este puternică, masivă, se află pe aceeași linie cu nasul și buza superioară. Profil Isble.

Lână:Standacul este moale și subțire, acoperit cu părul mai puternic. Părul de acoperire a apei cu apă, drop-dow jos, împrăștiate pe spate, laturile și partea superioară a coastei. Partea inferioară a corpului și suprafața interioară a picioarelor posterioare nu au un păr de acoperire. De preferință Zabo, dar gulerul complet nu este necesar.

Corp:Pisică de la un corp dreptunghiular de dimensiuni mari la foarte mari, musculare, întinse și largi vizibile. Gâtul muscular are o lungime mijlocie, sânii largi. Limbile de lungime medie, puternice, musculare, picioare mari, rotunde, cu chifle de păr între degete. Coada este lungă, cel puțin la umăr, largă la bază, se îngustează la un vârf ascuțit, alimentat de lână curgătoare.

Urechile:Urechile sunt foarte mari, largi la bază, se termină brusc, sunt așezate înalte, aproape verticale. Distanța dintre urechi nu mai mult de o lățime a urechii. Perii iese de la marginea urechilor, sunt de dorit gusturile.

Ochi:Ochii sunt mari, ovale, puse largi și la un unghi scăzut + culoarea ar trebui să fie uniformă și armonizează cu culoarea din lână.

Un pic despre origine

Până în prezent, felinologists cunosc mai multe opțiuni pentru originea rasei Maine Coon. Unii cred că principalele strămoșii kunov de astăzi au fost somn obișnuite sau racco. Alții cred că strămoșul principal este o trestie pisica sălbatică. Dar până în prezent aceste specii nu au confirmat.

Citește mai mult  Listă de porecle pentru fete pechinez

Cea mai plauzibilă istorie a originii Maine-Kunov este nașterea lor de la o pisică simplă care trăiesc în America de Nord. Mulți experți sunt de acord ca pisoi mostenit semne genetice speciale de la părinții lor, astfel, adaptat cu succes la mediul habitatului lor.

Și, de asemenea, nimeni nu exclude unele mutatii genetice, care au condus la originea acestei rase. De-a lungul timpului, astfel de semne inițiale, cum ar fi gusturile pe urechi, o față mare și ochi, lână și pufos gros a început să fie exprimate și mai puternică. Până când a fost format rasa curată. Selectarea specială pentru Maine Cunov nu a fost făcută sau nu există fapte fiabile despre aceasta, care sunt cunoscute specialiștilor în domeniu.

În general, rasa este considerată un aboriginal, originat independent în SUA.

Trăsături specifice

Având în vedere fotografiile sau pozele lui Purovbred Maine Cunov, merită să înțelegeți că indivizii cu părul neted pur și simplu nu există în natură. Toți indivizii au o lână destul de lungă și umplute. Și pentru că crescătorii oferă un Shorthair de pisoi cu lână netedă, atunci, cel mai probabil, nu este o rasă curată. Și acest lucru este fie tăcut intenționat, fie doar nu știu.

 • Lana scurtă din această rasă poate fi observată numai pe cap și pe picioare. Pe restul corpului, ea este tipărită și alungită, cu un substrat foarte gros.
 • Maine-Kun Rass Standard – Întotdeauna greutate mare și lână abundentă peste tot corpul animalului.
 • Șeful indivizilor este de obicei alungit, există gusturi tipice pe urechi largi. Urechile din interior au o omite bună.
 • Toate amenzile de femele și bărbați sunt destul de musculare. Coada este ambalată, situată la egalitate cu corpul. Coada este o mândrie specială a acestei rase.
 • Gulerul de lână este, de asemenea, foarte luxuriante. Pe laturi și pe lână labe puțin mai scurtă decât pe stomac și coadă.
 • Culorile lui Maine-Kunov pot fi cele mai diverse. Negru, roșu, alb, gri și altele. Cele mai frecvente sunt solide și broaște țestoase. Al doilea se întâlnesc în cea mai mare parte la pisici și sunt considerate rare.
 • Greutatea principală-kunov poate ajunge până la 11 de kilograme, iar lungimea cozii este de până la 70 cm.
 • Pisicile și pisicile mature sunt considerate a fi de 5 ani. Speranța de viață nu are mai mult de 17 ani cu îngrijire adecvată, uneori mai lungă, totul depinde de caracteristicile specifice ale animalului.
Citește mai mult  Hokkaido: Rasa Descriere și conținut

Maine-Kuna este considerată foarte tare, rar bolnavă, se înțelege perfect cu alte animale din casă și sunt foarte afectuoase în raport cu proprietarii.

Plusurile și minusurile de rasă

Trebuie remarcat încă o dată că luarea în considerare a standardului de roci, fiecare persoană sensibilă ar trebui să înțeleagă că nu există principala parcărelă cu părul pură și cu părul cu părul scurt. Cu toate acestea, în plus față de cunoașterea standardelor rasei Maine-Kun, vă recomandăm să vă familiarizați cu avantajele și minusurile sale.

Să începem cu avantajele:

 • Devotament față de proprietarii săi, atitudine bună în casă pentru copii+
 • Special Everlasting+
 • Învățare înaltă, în special din copilăria timpurie.

Acesta aparține mici minusurilor pe care Maine Cunov este foarte important să se hrănească și este mai bine să se utilizeze hrana de premium specializată pentru acest lucru. Și ei ies destul de scumpe. Și merită menționat faptul că consumul de umplutură pentru astfel de pisici mari este de mai multe ori mai mare decât atunci când conținutul obișnuit. Pentru lână ar trebui, de asemenea, să păstreze atenți, deoarece este foarte des bătut și confuz. De obicei, o îngrijire de săptămâni este produsă de cel puțin 3-4 ori.

Nuanțele de conținut, îngrijire și nutriție adecvată

Maine Coon să trăiască o viață lungă și nu a rănit, ar trebui să fie atent pentru el. Maine-Kuna este considerată atacuri speciale în nutriție și, prin urmare, nu vor mânca asta. Este dificil să le hrăniți echilibrat prin hrănirea exclusiv a alimentelor de casă. De aceea preferința merită să se ducă la furajele echilibrate gata, într-o formă uscată și lichidă. Dar cu hrănire uscată, uneori în dietă puteți adăuga un pui fiert și, uneori, carne cu conținut scăzut de grăsimi, de exemplu, iepure, curcan sau un miel tânăr.

Carnea brută este, de asemenea, recomandată de pisici, cel mai important, pentru ao predea apă clocotită și tăiat în bucăți mici.

Este de dorit să se hrănească Maine-kunov cu carne de porc și un berbec gras, precum rață și gâscă. Pește este, de asemenea, contraindicat, mai ales indivizii castrati si sterilizate, deoarece peștele poate provoca urolitiază într-un animal. Orice ciocolată, făină și produse alimentare de la masa categoric imposibil de a da animalelor. În cazul în care o pisică sau pisica producătorii, atunci dieta lor este cel mai bine pentru a discuta cu medicul veterinar.

Nu uita, de asemenea, despre animalele de companie pentru scăldat, le place să înoate foarte mult, dar numai dacă-i învețe de la un mic. O baie de prea multe ori nu costă suficient de 1-2 ori pe an, Dar acest lucru se spală labele după stradă este întotdeauna importantă. Și, de asemenea, pentru perioada de vară, se recomandă să poarte la pisici și pisici gulere speciale de purici și căpușe. Deci, este posibil de a animalelor în condiții de siguranță de la insecte enervante protejari.

Citește mai mult  Cea mai scumpa pisica din lume

Pentru conținutul complet de pisici și pisici Este foarte important ca ei să aibă locul lor în casă sau un apartament. Cea mai bună opțiune poate fi o casă mare pentru animalele de companie, care a aranjat imediat brazele. Dacă pisoi cu un mic nu învață să ascuți ghearele, atunci vor strica cel mai probabil mobilierul. În plus, o dată pe lună (sau pe măsură ce crește) ghearele ar trebui să fie tăiate cu un șocant special.

Se știe că Cuna Maine este favorabilă tolerantă și vară, iar plimbări de iarnă datorită lânii lor. Dacă dintr-un motiv sau altul nu reușește să retragă o pisică sau o pisică, atunci un premis care conțin pisici sunt prezentate cât mai des posibil.

Maine Kuna Real Hunters, și, prin urmare, la domiciliu pot prinde cu ușurință mouse-ul, iar pe stradă nu se tem să vâneze vrabia. Cu toate acestea, animalele de companie sunt cele mai bune de mers pe jos sub supraveghere sau pe o lesa.

Îngrijirea pisicilor mici este de asemenea ușoară. Principalul lucru, din moment ce le începe să învețe o mâncare echilibrată, o tavă și un loc unde vor locui. Cu pisoi sunt, de asemenea, recomandat pentru a juca, deoarece copiii au întotdeauna o mulțime de energie. În general, nimic complicat în cultivarea Maine Kunov, ele sunt foarte modest în acest.

O dată pe an, vaccinări planificate sunt pisoi recomandate și persoanelor adulte, În cazul în care sunt vaccinarea împotriva rabiei și un vaccin complex diferit de cele mai multe boli de pisici celebre. Înainte de vaccinare, pisicile da pastile sau suspensii de paraziți.

Să ne însumăm

Reprezentanții rasei Maine-kun sunt frumos reale, ele au un caracter moderat, iar ei tratează întotdeauna proprietarii lor. Precum și Maine Cuna posedă un aspect excelent, cu care nu a rasa de feline. Dacă există o dorință de a cumpăra un copil Maine Kun, preferința ar trebui să se acorde numai pentru pepiniere dovedite și profesionale, care în nici un caz nu va oferi pentru a obtine parul scurt principale-kunovs, inexistente în natură.

Pisicile de elită pură vor costa costisitoare, dar cu bunătatea și căldura lor proprietarilor, probabil vor justifica instantaneu fondurile cheltuite pentru ei.

Totul despre rasa maine-kun arata in continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: