Sitex pentru acvarii: caracteristici și instrucțiuni de utilizare

 Sitex pentru acvarii: caracteristici și instrucțiuni de utilizare

Rău intenționat alge mici familiare pentru majoritatea acvaristi. Experții știu cum să nu pentru a depăși această problemă. verzi, în jurul valorii de sine vegetație apare ca în cazul în care de la nici în cazul în care și într-un timp scurt umple complet acvariu. Rezultatul reproducerii necontrolate devine eliberarea de substanțe otrăvitoare în apă, o scădere a cantității de oxigen, schimbarea indicatorilor obișnuiți de apă familiară locuitorilor de acvariu. Un agent special pentru acvariu va ajuta la corectarea situației – Sitex.

Ce este?

Utilizarea acestui medicament este o măsură extremă în reproducerea în acvariul agenților patogeni ai algelor. Cele mai simple plante interferează cu existența confortabilă a culturilor de acvariu mai mari, se suprapun accesul la lumina vitală. Cu o creștere a plantelor inferioare, substanțele toxice se disting într-o apă artificială, concentrația de oxigen scade, indicatorii de apă chimică se schimbă.

Pentru a rezolva problema, acvariștii folosesc raclete, diverse mijloace și chiar filtre vii, cum ar fi somnul acvariu, dar dacă algele continuă să se înmulțească și prin floarea verde pe pereții acvariului nu mai este vizibilă de locuitorii de apă, Sidex va ajuta pentru a face față sarcinii.

Acest preparat chimic este creat de compania americană în mod specific pentru combaterea algelor în corpurile de apă menajeră, precum și pentru prevenirea acestei probleme. Este un dezinfectant cu două componente vândute în formă lichidă. Instrumentul are o aromă rezistentă specifică și culoare gălbui.

Principala substanță existentă este ALDEHYDE Glutar. Scopul principal al medicamentului – Distrugerea filamentului, „barbă neagră” și alte alge rău intenționate. Pentru vânzarea „Sitex” este expusă în recipientul, precum și o pulbere specială pentru dezinfecție.

Important! Înainte de a aplica, este important să citiți cu atenție instrucțiunile. Deci, un instrument restante nu poate fi utilizat. Nu numai că lupta împotriva algelor va pierde, pe lângă aceasta, poate provoca vătămări substanțiale locuitorilor de acvariu și chiar unei persoane. Perioada de valabilitate – 2 ani.

Ca „Sidex” afectează apa?

Dacă intrați în acvariu, componentele medicamentului sunt împărțite în apă și dioxid de carbon. O cantitate mare de dioxid de carbon se încadrează în lichid, se produce o mulțime de alcalii. În acest moment, acvaristul poate observa că apa a făcut clic semnificativ – acest lucru se datorează morții algelor inferioare.

Indicatorii de apă se schimbă, conținutul de nitrați, nitriți, azot, fosfați crește în compoziție. Ea devine mai mică și fier – aceasta contribuie la un consum ridicat de către plante de compuși feroși.

Sub influența tuturor acestor procese, litigiile de alge, bacteriile patogene și virușii sunt distruse.

Citește mai mult  Totul despre alimentele uscate pentru pisici și pisici Purina Pro Plan

Recomandări pentru utilizare

Producătorul nu recomandă utilizarea unui activator inserat pentru a elimina alge. În cazul în care medicamentul este utilizat ca o măsură profilactică, atunci doza recomandata este de 5-7 ml per 100 litri de apă. Instrumentul în acest caz, este utilizat zilnic, timp de 1,5-2 săptămâni. În cazul în care rezervorul este deja contaminat cu alge, apoi la 100 litri, aproximativ 12 picături de produs. Substanța se toarnă o dată pe zi în timpul săptămânii.

doza maximă admisă pe zi – 25 ml la 100 l.

Chiar dacă algele împrăștiate abundent și a umplut un volum mai mare de rezervor artificial, nu depășesc această rată. Eficiența muncii nu este crescut, dar poate afecta negativ compoziția apei, iar acest lucru va provoca probleme cu sănătatea locuitorilor acvariu. Se crede că Fisy În timpul lucrării Sidex, este posibil să nu se debarce, dar mulți acvariile experimentate lipsesc animalele pentru perioada de tratament a acvariului.

Atunci când se aplică, nu neglijați măsurile individuale de protecție. Asigurați-vă că purtați Mănuși și respiratorie. Dacă medicamentul a înecat pe piele sau a lovit ochiul, apoi îl spălați imediat cu apă. În cazul complicațiilor sau a reacției alergice, consultați un medic. După fiecare utilizare, mijloacele sunt închise strâns capacitatea și ventilați camera.

Important! Dacă SiteX este utilizat pentru a elimina „barba neagră” pe frunzele de plante de acvariu, tratamentul se efectuează în două săptămâni în fiecare zi. În acest timp, componentele distrug complet flarele de pe suprafața frunzelor.

Ar trebui să vă familiarizați cu algoritmul pentru utilizarea medicamentului.

 1. Încercați să faceți un remediu dimineața. Așa cum am menționat deja, cu descompunerea, dioxidul de carbon, plantele necesare pentru fotosinteza, este alocată. Noaptea, Flora Aquarium, dimpotrivă, are nevoie de oxigen. Prin urmare, adăugarea medicamentului seara este nedorită pentru plantele superioare.
 2. Înainte de turnarea substanței medicinale, pregătiți-vă pentru procedura de acvariu. Curățați cu atenție filtrul, îndepărtați algele de la plantele bolnave, înlocuiți ½ volum de apă proaspăt și verificați funcționarea sistemelor de circulație. Echipamentul nu trebuie să creeze o mișcare puternică a apei. Opriți lumina de fundal și maximizați rezervorul, puteți chiar să acoperiți toate pereții transparenți cu o acoperire, dezactivați aurul. Toate aceste măsuri contribuie la faptul că Sitex va face cea mai mare lucrare posibilă, fără a răni peștele.
 3. În cazul în care acvaristul a depășit accidental doza recomandată a medicamentului, este necesară efectuarea de aerarea unui rezervor artificial.
 4. La o zi după prima porțiune a substanței, jumătate din volumul schimburilor de apa din nou, doza rămâne aceeași.
 5. Cei care au murit în primele zile de alge trebuie să fie eliminate, astfel încât resturile de lor roting nu a început să producă descărcarea toxice în apă.
 6. În a treia zi a tratamentului, 20-30% din apa de acvariu poate fi schimbat. Asigurați-vă că pentru a curăța solul cu un sifon, porniți de iluminat – umbrirea este necesară numai în primele trei zile. Aceste măsuri vor permite economisirea unui acvariu din alge mai mici, în timp ce restul plantelor va supraviețui de data aceasta fara probleme. Numai plantele mari pot suferi de umbrire.
 7. După săptămâna medicale, rezultatul este necesară pentru a asigura. Deci, înainte de distrugerea finală a algelor, a pus în fiecare zi încă 20 ml de medicament per 100 litri de apă. Atunci când organismele sunt eliminate, se reduce doza de până la 15 ml per 1 litru de apă.
 8. În etapa finală a tratamentului, experții recomandă urmărirea elementelor de a intra în apă, contribuind la starea bună a plantelor supuse tratamentului chimic. Componente „Sidex“ distrug compușii cu azot și fosfați, care sunt necesare pentru activitatea ciclului biologic al ecosistemului. Prin urmare, este important să se îmbunătățească bunăstarea vegetației.
 9. Pentru o mai mare eficiență, unele acvaristi în timpul tratamentului acvariu stau acolo creveți. De exemplu, Red Cherry si Cardin place sa fie recoltate cu alge rău intenționate, și împreună munca lor cu Sitex aduce un rezultat chiar mai mult succes.
Citește mai mult  Totul despre hrana pentru țestoase roșii

  Instrumentul se aplică nu numai pentru a distruge algele inferioare. De exemplu, acesta poate fi utilizat atunci când subacvatice plantare și plante plutitoare, cu plecare copiile achiziționate într-o soluție într-un recipient separat. Unii specialiști folosesc o substanță și pentru tratamentul locuitorilor acvariu. Componentele instrumentelor contribuie la eliminarea bacteriilor și a altor agenți patogeni susceptibili să devină o sursă de boli periculoase la care pești, moluște, crustacee tind. In acest caz, medicamentul este introdus in acvariu in doze mici – 15-20 ml la 100 litri de apă.

  Probleme posibile

  Ocazional, a acvariști observat prejudiciul, care este capabil de a provoca de droguri în organismele vii. Deci, în timpul tratamentului, prejudiciul este posibil, care este hrana pentru pesti. Locuitori care au încercat tubul estompate, de asemenea, a murit. Iar substanța negativă afectează anumite tipuri de plante de acvariu, asa Specialiștii vă sfătuiesc pentru a preveni apariția algelor rău intenționate – este mai sigur și mai ușor decât intrarea în război împotriva vegetației patogene.

  Pentru a preveni apariția problemei, preparatul „Sitex“ poate fi folosit din nou ca profilaxie.

  Pentru a face acest lucru, o soluție de 1-3 ml de apă pe 1 litru este preparată într-un recipient separat. În compusul rezultat, este necesar să se clătească toate cele nou aduse la aterizare în acvariul de acasă al plantei timp de câteva minute. Și, de asemenea, evitând utilizarea Sidex, următoarele măsuri de prevenire vor permite:

  • Respectarea carantinei specimenelor noi de plante+
  • Disiparea culturală regulată pentru a evita infecția+
  • substituție a apei frecvente+
  • de curățare a filtrului regulată.

  În următorul videoclip puteți vedea rezultatele utilizării „Sidex” în acvariu timp de șapte zile.

  Citește mai mult  Când urechile veni în Ciobănesc german?
  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: