Tipuri de creveți acvariu: compatibilitate și recomandări privind alegerea

Tipuri de creveți acvariu: compatibilitate și recomandări privind alegerea

Puțini știu că vă puteți păstra în acvariu nu numai mamele de pește sau de melci, dar și alți locuitori ai corpurilor de apă – creveți. Ele sunt, de asemenea, potrivite perfect pentru rolul animalelor de companie. Printre acestea se numără o varietate de culori si dimensiuni. artropode Aquarium diferă semnificativ de semenii lor care trăiesc într-un habitat natural. Care sunt caracteristicile lor, și cum să producă creveți la domiciliu, să tell lui.

Descriere

Cele mai multe creveți trăiesc în corpurile de apă sărată, dar există și cei care au nevoie de apă proaspătă – sunt tocmai ei devin un obiect de reproducere în captivitate. creveți de apă dulce de casă pot decora orice acvariu.

Ele sunt chiar dezvoltate de tipuri separate de nave – creveți, care se ocupă de la 40 la 80 de litri de apă.

Aceste dimensiuni sunt necesare pentru a crea condiții optime pentru aceste animale într-un vas. Există o serie de caracteristici care disting aceste hidrofituri din pește, în special, ele necesită condiții mai confortabile cu privire la compoziția chimică a apei.

Dimensiunea creveții de acvariu poate varia de la 1,8 la 35 cm, iar pictura lor afectează varietatea: roșu, verde, ciocolată, tigru, albastru și multe altele.

Interesant este faptul că creveții sunt în măsură să influențeze numărul populației lor, pe baza de habitat.

Văzând că există suficient spațiu și mâncare în acvariu, ei încep să devină realitate și, timp de șase luni, populația lor crește în zeci de ori. În cazul în care situația sa înrăutățit, încetinesc transformă de reproducere, iar indivizii mari încep să mănânce mici. Rețineți că o astfel de mâncatul în sine nu este niciodată menționat în prezența tuturor condițiilor pentru ei.

Caridina de familie

habitatul lor natural – tropicale si subtropicale din Asia. Banda de susținere a acestor crustacee are dimensiuni mai mici de 1 cm. Ele pot fi consumate, de exemplu, vezi C. Multidentata este prezent în vânzare. indivizii Wild nu arata atat de inteligent ca conifere lor de origine.

Formele cele mai multe ori pentru conținut în acvarii, alb-negru cu dungi c. Cantonensis, care a primit o porecla „albină creveți“.

Dacă auzi că acestea sunt numite „creveți de cristal negru“, atunci știu că este greșită. De fapt, „cristale“ sunt numite doar forma roșu și alb – „creveți roșu de cristal“. Acest gen continuă să fie alimentată, deoarece deschide toate subspecii noi si noi datorita hibridizarii.

Amano

Caridina Multidentata ajută la combaterea algelor dăunătoare în rezervoare. Este inerentă unei colorări verzi verzi, pe părțile laterale ale corpului, cu semne roșii. Spatele decorează o bandă ușoară care trece de la cap până la coadă. În plus față de alge, Îi place alimentatoarele standard de acvariu.

Raportul dintre amoniac și nitrați în apă este extrem de important pentru acești indivizi. Intervalul de temperatură recomandat de la +15 până la +27 grade Celsius, rata acidului pH de la 6,5 ​​la 7,7.

Ei nu sunt rele pentru pește inofensiv. Dificultățile pot apărea în timpul reproducerii acestor crustacee, deoarece pentru dezvoltarea normală a larvelor necesită mai multe săruri.

Citește mai mult  Caracteristici ale kitekat hrana uscata

Dacă intenționați să aduceți descendenți, atunci Merită să aveți grijă să creați condiții confortabile. Pre-așezați o parte de sex feminin într-un acvariu separat cu un volum de 30 de litri și cu temperatura apei +23 grade, asigurați-vă că este ușor de luminat, filtru de burete și creați aerare.

Arlechin

Aceste creveți se găsesc în apele din Indonezia. Ele sunt caracterizate de prudență specială, posibil cauzate de dimensiunea lor mică – un mic centimetru. Numele său neobișnuit primit pentru o culoare Motley, combinând culori roșii, albe și negre.

Iubește încălzirea apei +25 grade cu pH mai mult de 7,0. În mediul sălbatic îi place să mănânce cu ajutorul bureților, dar nu este necesar ca ea acasă.

Fructe în apă nesalificată, în timp ce copiii nu trec pe scena larvelor. De la zidărie în cantitate de 10-15 ouă, după 3-4 săptămâni, creveți mici imediat trapa.

Creveți galbeni

Neocaridina heteropoda var. Galbenul este bun pentru cei care încep doar să înceapă creveții de acvariu. Este complet nepretențios să plece și se adaptează cu ușurință la noi condiții. Cele mai bune condiții pentru că sunt vecini iubitoare de pace și apă nerezolvată în acvariu. Crevetele galbene poartă o lună sau o jumătate de caviar, după care afișează descendenții de aproximativ 25 de indivizi. Când are condiții favorabile, ea are întotdeauna caviar.

Babalyti

Creveții indieni Babalyti au o valoare de aproximativ 3 cm. Aceste chameleoni mici schimbă culoarea de la verde până la maro și roșu. Această caracteristică depinde de starea animalului, de dieta sa și de mediul înconjurător. Văzând reprezentanți frumoși ai acestei specii, mulți îi caută în vânzare, dar nu sunt atât de vopsite, deoarece colorarea lor – fenomenul este schimbabil.

Grupul Neocaridina

Cele mai populare specii din acest grup – Neocaridina Davidi (heteropoda) și neocaridina palmata. Printre ei sunt subspecii cu culori luminoase și frumoase. Galben, portocaliu și roșu Sakura, albastru și albastru portocaliu Rili și multe altele.

Neocaridin Rili

Se caracterizează printr-o colorare, inclusiv linii alternante de culori diferite. A fost obținut prin selecția în Taiwan în 2010. În primul rând, persoanele cu două culori, cu nuanțe de roșu și albastru au fost afișate, dar apoi în timpul lucrărilor ulterioare erau și mai multe exemplare Motley, care au devenit o decorare decentă a oricărui acvariu.

Vis albastru

Ele sunt foarte frumoase, dar nu întotdeauna gena albastră este transmisă tuturor urmașilor, astfel încât printre aceste specii pot fi găsite persoane verzi, maro și pur și simplu transparente. Creveții de date se obține datorită lucrărilor de selecție a oamenilor de știință germani și ai Japoniei. Oficial, tipul a fost introdus pentru prima dată în America în 2006.

Citește mai mult  Metisi Labrador: ce sunt acolo și cum să le aleagă?

Masculii au o lungime de 2 cm, iar femele – 3 cm.

Este potrivit pentru apă cu o temperatură de +18.28 de grade Celsius, cu pH 6.5 – 7.5 și rigiditate 2-25.

Rili negru cu albastru

Capul și coada ei au o umbră întunecată cu o nuanță albastră. Alte părți ale corpului pictate în albastru deschis, cu stropi negre. Corpul ei este atât de transparentă încât Ikrinka poate fi văzută prin carapace.

Vezi Macrobrachium

Aparțin familiei Palemonide, care unește două sute de specii. A doua pereche de membre are dimensiuni mari, care acest tip se distinge printre altele. Un alt nume comun al acestor persoane este. Acestea sunt potrivite pentru condițiile de habitat ale râurilor și chei.

Pentru existență confortabilă, nivelul de aciditate trebuie să se încadreze pH 6.0-8.0, și le place apa la +22.28 de grade Celsius. Nu există cerințe speciale pentru vecini.

De obicei, valoarea acvariu indivizilor atinge 8 cm, cu toate că în natură există macrobrachiums cu până la 45 cm – este crevete Rosenberg. Nu este surprinzător faptul că acestea sunt vândute ca o delicatesă mare. Aceste organisme trăiesc în apele din țări precum Australia, America, Malaezia, Pakistan și alte regiuni calde. Cu toate acestea, unele soiuri trăiesc în râuri Sakhalin.

O varietate de Palaemonidae

Această familie extensivă are aproape o mie de specii și este împărțit în două submenses Palaemoninae și Pontoniinae.

 • Palaemoninae aparțin prădători marine care mananca nevertebrate. Acestea includ creveți Macrobrachium, care a fost deja menționat mai sus.
 • Pontoniinae În recifele de corali, coexistă armonios cu mare bureți, moluște și haggars.

Printre acestea se numără, de asemenea, pui și paraziți. Dieta lor este cel mai adesea limitată la un tata, dar există în acest subfamilia și animale fani.

Cum de a alege?

Criteriile de selecție pentru creveți conținut acasă – acesta este un aspect important care îngrijorează acvaristi. Pentru a nu fi confundate atunci când cumpără aceste crustacee, vă sugerăm să vă familiarizați cu instrucțiunile.

 • Crevete sunt departe de pasiv, aceștia își petrec mult timp în mișcare. În natură, ele coexistă în stoluri, astfel încât pentru un sejur confortabil în condițiile acvariu au nevoie de o companie de cel puțin dintr-o duzină relativă. Cu cât sunt mai active, crevete se va schimba pe acvariu, cu atât mai bine sănătatea lor. Le place să ruleze în jurul adăposturilor koreagam, plante, și chiar pe fundul rezervorului de apă mici acasă.

Văzând magazinele pentru animale de companie ale persoanelor fizice leneș ascund în adăposturi, nu asculta vânzătorului care pretinde că acest comportament tipic pentru datele animal este probabil ca acestea sunt doar nesănătoase.

 • Nu cumpărați persoane adulte. Desigur, poate părea mai convenabil,Din moment ce acestea sunt mai ușor de a determina podea și aspectul, și ei sunt gata pentru reproducere. Dar tinerii creveți sunt mult mai ușor să se adapteze la un mediu nou, pentru ca trecerea la un nou acvariu este un stres tangibil pentru ei.
Citește mai mult  Totul despre Maine Kuna Culoare Albastru

 • Văzând că creveții sunt prea nedumerit de acvariu în căutare de produse alimentare, Nu cred că acestea sunt neocupate. Acesta este un comportament absolut natural pentru indivizii sănătoși.

 • Când cumpărați creveți Fiți atenți la severitatea pigmentului. Ar trebui să aibă o culoare strălucitoare cu o paletă stabilă. Vopsea mai intensă, instanța mai sănătoasă în fața dvs.

 • Cereți vânzătorului să vă ofere ocazia de a învăța un creveți bine. Nu este suficient să le considerați într-un acvariu deschis, încercați să luați în considerare fiecare persoană interesată separat. Aceasta este o dorință normală și nu ar trebui să provoace neînțelegeri. Asigurați-vă că nu există outkins și alte defecte ale cochiliei pe adăpost, de exemplu, pete relevante. Defecțiuni similare pot vorbi despre infecția crustaceelor.

 • De preferință, alegeți creveți personal, Dar dacă decideți să o faceți prin Internet sau printr-un apel telefonic, atunci specificați ceea ce vor fi transportați. Cele mai bune dintre toate, dacă sunt pachete respirabile pentru transportul creveților, în care vor exista apă din acvariul lor. În plus, în compania altor persoane, drumul va trece mai mult mai cald pentru fiecare dintre ele, deci este mai bine să nu le cumpărați separat.

Cu care locuitorii acvariului sunt compatibili?

Dacă planurile dvs. nu sunt incluse în aranjarea unui creveți separat, atunci puteți ascunde cu îndrăzneală noii chiriași la pește sau melc. Principalul lucru este să nu permiteți greșeli atunci când alegeți o companie pentru artropode. Luați în considerare mai multe întrebări. Deci, cu privire la rolul tovarășilor, ei se vor potrivi cu astfel de pești ca:

 • Micrasland+
 • Guppy+
 • Neonuri+
 • Percilia+
 • Rodostomsi.

  Există, de asemenea, tipuri de coexistență cu creveți este în discuție, de exemplu, cu astfel de pești ca apistograme Rampini.

  Totul depinde de o serie de factori: care dintre ei în acvariu este mai mult, în măsura în care el este mare și poate ambele specii să aibă propriul teritoriu, care este natura anumitor indivizi și, în cele din urmă, de la ce vârstă au crescut langa.

  Chiar și peștele de mai sus ar trebui să aibă dimensiuni mai mici decât creveții dvs. nou aplicați, altfel pot încerca să le atace. Dar cu cine să se stabilească creveții, nu este recomandat categoric, acesta este:

  • Barbusa+
  • Fighter pește+
  • Cichlida+
  • Lilieci+
  • Scalaria.

   După cum ați învățat din articol, orice acvarist poate începe creveți, chiar și un începător. Observați-i interesați și profesioniști, deoarece sunt creaturi foarte dinamice, pe lângă o culoare foarte frumoasă. Principalul lucru este să luăm în considerare toate recomandările experților – atunci procesul de achiziționare și adaptare a animalelor noi va fi netedă atât pentru dvs. cât și pentru creveți.

   În videoclipul următor veți afla cum puteți hrăni creveți acvariu.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: