Tot ce trebuie sa stiti despre curcubeu papagali ondulate

Tot ce trebuie sa stiti despre curcubeu papagali ondulate

papagali vălurite aparțin familiei papagal, cum ar fi papagali ondulate. Traducerea literală a numelui păsărilor greco-latină Melopsittacus unduiește sună ca o „cântând papagal ondulat“. În sălbăticie, aceste păsări se găsesc în Australia și la Insulele din apropiere. Ei merg la turme mari și se deplasează rapid în căutare de hrană și apă. În zilele noastre, în legătură cu activitatea activă a omului, natura australiană sa schimbat foarte mult, iar cantitatea de papagali ondulați a redus considerabil.

Istoria deschiderii și selecției

Prima mențiune a acestor păsări poate fi găsită în scrierile omului de știință englez George Show. Papagalii detaliați ondulați descriu ornitologul englez John Guld în 1837. În 1840, papagaliul ondulat au fost capabili să livreze din continentul lor nativ la grădina zoologică din Londra. Acestea au fost aduse pe teritoriul Rusiei din Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar păsările nu au încercat să se reproducă. Doar în anii treizeci ai secolului XX, creșterea lor a fost lansată în grădina zoologică din Moscova, apoi a devenit posibilă la domiciliu.

Papagalii ondulați în condițiile mediul natural au o culoare verde deschis, ceea ce le face minore în verde de copaci. Ca urmare a reproducerii în timpul nostru, sunt derivate mai mult de două sute de specii de păsări cu o culoare variată de PLI (albastru, alb, galben, violet). În 1994, a fost creată o organizație la nivel mondial de crescători de papagali ondulați (WBO), care a dezvoltat standardele de colaps de date de păsări. La culori foarte rare includ curcubeu, antracit, leidem și alții.

Citește mai mult  Clicuri pentru Maine Coon: cum de a apela un băiat?

Caracteristicile papagalilor Wavy Rainbow

Aceste păsări au lungimea corpului, excluzând coada, 18-22 centimetri și cântărește aproximativ 40-45 de grame. Ei au o nuanță albastră a corpului, zboară de culoare gri deschis, o mască gălbui și un model falcon fuzzy. Culoarea curcubeului de păsări nu este o mutație – aceasta este o variantă a combinației a trei factori de culoare într-o singură papagalitate: îngălbenire, opalină și blondă. Pentru a aduce papagali de curcubeu strălucitoare, trebuie să utilizați un număr mare de păsări cu un factor purpuriu, conferă expresivitatea culorilor.

Persoanele cu dominația unui factor gri pentru aceste scopuri nu sunt potrivite deoarece se umflă luminozitatea culorii.

Caracter și comportament

Ar trebui să se țină cont de faptul că aceste păsări sunt capabile de o schimbare foarte rapidă a emoțiilor. În primele câteva zile după cumpărare pot refuza alimentele, fie în starea de apatie și să nu ajungă la contact. Merită să dați un timp de papagalitate pentru a se adapta la un nou cadru, deoarece este un mare stres pentru păsări. Nu vă grăbiți să faceți un papagal în mâinile voastre, lăsați-l să se trateze, vorbind cu el și, treptat, pasărea va fi mână.

În timpul moltingului, papagalii curcubeu pot fi, de asemenea, iritabili și agresivi, alimente abandonate, mușcătorul este un comportament normal în această situație, nu ar trebui să le deranjezi în zadar și sunete tare enervante. Dacă doriți să învățați un papagal pentru a vorbi, atunci ar trebui să considerați că bărbații sunt mai buni și mai rapizi. Vorbește cu afectuos papagal și nu obosesc pasărea de clase lungi. Papagalii ondulați sunt sociabili, vorbesc, curioși, curați, ei sunt foarte răi foarte mult, curăță frumoasele lor încercări, scăldați.

Citește mai mult  Nevskaya Masquerade Pisici: Descrierea rasei, caracteristici de conținut

Cum să îngrijiți în mod corespunzător un papagal curcubeu?

Mai întâi, achiziționați o dimensiune spațioasă de celule timp de cel puțin 35 cm, dacă aveți o pasăre. Cage ar trebui să fie ușor de spălat, în interior, pune un alimentator, cremă, baie pentru înot, rocker, leagăn, scară, jucării sub formă de oglindă, clopote. Dacă hrăniți un papagal cu un hrană specială, asigurați-vă că adăugați fructe de măcinare în dietă, legume, verdeață și scoateți imediat alimentele neselectate. Schimbați apa în fiecare zi și clătiți apă caldă. Eliberarea zilnică a păsărilor zbura cel puțin o jumătate de oră. Overnight acoperă cușca cu o cârpă densă, lăsând un mic spațiu deschis.

Masuri de securitate

Pentru a evita situațiile neplăcute care amenință sănătatea animalelor de companie înaripate, Citiți cu atenție următoarele sfaturi de crescători cu experiență:

  • Încercați să nu lăsați un papagal unul nesupravegheat, Mai ales dacă casa are ferestre sau uși – o pasăre poate zbura cu ușurință+
  • Multe plante interioare sunt otrăvitoare Pentru papagali de curcubeu, de exemplu, Diffenbahia, Monster, Amarillis, Omela+
  • Facturarea unui animal de companie dintr-o celulă, Închideți mașina de spălat, frigider, grilele de ventilație, oglinzile, nu păstrați chimice de uz casnic în domeniul public+
  • Aquarium și alte containere lichide trebuie să fie acoperite, altfel pasărea se poate îneca+
  • Urmați papagalul, Dacă aveți alte animale de companie, în special pisicile.

Rainbow Wavy Parrots – păsări inteligente, sociabile și frumoase, care sunt foarte potrivite pentru casă. Cu grijă bună, ei pot trăi lângă tine până la 15 ani, dând o bună dispoziție și dragostea ta.

În următorul videoclip veți găsi nașterea unui papagal ondulat.

Citește mai mult  Citrus pentru câini: Este posibil pentru a da, ceea ce este în beneficiul și prejudiciul?
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: