Viliable Aquarium Fish: Soiuri, Choice și îngrijire

Viliable Aquarium Fish: Soiuri, Choice și îngrijire

Acvariul – un hobby pe scară largă care aduce plăcerea estetică foarte concretă, pentru că este atât de frumos să se relaxeze după o zi grea, contemplând mișcări line de pește frumos luminoase!

Și profesioniști și iubitorii converg în opinia că Dacă doriți, nu numai pentru a viziona viața animalelor de companie acvatice, dar, de asemenea, pentru a participa la reproducere experimente care uneori oferă rezultate neașteptate, începe peste viu. Despre ei astăzi și vor fi discutate în articolul nostru.

Particularități

Viliable pește sau Cornbags, – unele dintre cele mai interesante și mai populare locuitori subacvatice acvariu.

Cea mai importantă caracteristică a interesului pentru crescători este, desigur, lucrarea pe lumina FRry deja formată. Și aici trebuie să explicați puțin: de fapt, peștele nu dau descendenți, cum ar fi mamiferele, – purtau doar ouă fertilizate înăuntru până când vine vorba de incubație tineri. În timp ce embrionul mamifer primește nutrienți din placentă și este direct legată de organismul mamei, Malek este alimentat de conținutul lui Ikrinka.

Prin urmare, peștele care produce descendenți în acest fel, ele sunt încă numite arbore de ouă.

Bărbații și femeile din soiul Niphelist au diferențe caracteristice externe. Cel mai important lucru este forma aripii anale. Samtsa este îndreptată, femeia – are o formă rotunjită. „Băieții” de custodele de pește sunt afectate de o culoare strălucitoare, aripioare neobișnuite, „fetele” sunt, de obicei, mai modeste, nu atât de puternic atrage atenția.

O caracteristică foarte interesant de plictisitor pește este posibilitatea de trecere a interspecifice, Ca urmare a ceea ce poate să apară o persoană, nu sunt similare cu oricare dintre părinții care au propriile sale caracteristici unice. Acesta este motivul pentru selectarea gorgets, astfel, atrage nou-veniți și profesioniști din acvariu.

Vizualizări

Mai jos este o listă a celor mai populare rase de pești de acvariu viguros.

Alfaro

Aspect: corp în formă de piuliță de migdale, ușor aplatizată, vopsite într-un verde și albastru. Chesows mici, subțire, din spate este mai închisă abdomen. Peștii mici – doar 8-10 cm.

În reproducere, ele nu prezintă agresivitate pentru tineri. Cu toate acestea, pentru ca reproducere să aibă loc fără conflicte, Alfaro ar trebui să aibă suficiente adăposturi de foioase, de exemplu, pentru aceste scopuri, cum ar fi plante Limnofila indian, Nitella genial. În captivitate, peștii pot trăi la 3 ani.

Ameca

Aspect: Ellipsed Taur, partea din spate este îngust, are o formă dreptunghiulară. triunghiulară eleronul, cu o tăietură netedă clară. La bărbați, el are o bandă galbenă strălucitoare în jurul marginii.

pește vopsit in culoarea argintie, dungile negre trece în partea laterală a podelei de sex masculin. „Dam“, ea, de asemenea, pot fi urmărite, dar nu atât de clar. Muniție dimensiune este destul de modestă – 6 – 10 cm.

Acești pești sunt renumite pentru omnivori lor: ei pot mânca o victimă vie, și un magazin de hrana pentru animale uscat, nu se rupe si flora acvariu. Cu toate acestea, ele nu sunt animale de pradă și nu agresori – de exemplu, ei ajung perfect, împreună cu ciclide mici.

Beloneox

Pește, exterior foarte similar cu un vârf de cuțit mic. Are un corp cilindric îngust, lung „nas“, cu ochii mari radiante. Cântare de culoare – verde-maroniu, cu o tentă de bronz, pe coada există o pată de culoare închisă.

Femela este mai mare decât masculii, lungimea corpului lor vine la 18-20 cm, în timp ce „baieti“ – doar 12 cm. Beloneaoxes – pește agresiv de pradă, și indivizii femei sunt în special rele: atunci când vine momentul jocurilor de căsătorie și de depunere a icrelor, acestea se întâmplă și alungare masculi, ei pot chiar să le mănânce. Cu toate acestea, un astfel de comportament alimentar poate fi ajustat cu abundente și satisface alimente, deoarece, în acest caz, femela va pur și simplu nu va fi foame, iar voința va rămâne în viață ca tineri.

Beloneoxes mânca mici de pește, viermi, dezgheață, capriciile. Viața în acvariu pe termen – până la 3 ani.

Golomanka

Strict vorbind, este imposibil să numim această creatură uimitoare – ea trăiește în apele lacului Baikal, la o adâncime de mai mult de 100 de metri. Cu toate acestea, atunci când se creează condiții adecvate pentru aceasta, în special a temperaturii apei menținând la nivelul la +6 C, poate dura mai bine rădăcină într-un mediu artificial.

Golomanka este renumit pentru faptul că acest pește nu are solzi și bule de înot. Se pare foarte ciudat: lung (până la 25 cm) Filtrați pal corp roz, gura imens și ochi mari negri. Femeie Golomyanka, creșterea urmași, moare. Flinks riscă să fie mâncat de propriile lor rude.

Guppy

Poate cea mai gherdan acvariu. La menționarea acestui pescuit în memorie imediat apare o coada șic în formă de Vera, transfuzia cu valuri de curcubeu. Cu toate acestea, o astfel de colorare este inerentă cel mai adesea de masculi, „doamnelor“ sunt, de obicei în umbră, iar acestea sunt mai scurte. Desigur, există soiuri în cazul în care ambii reprezentanți sunt vopsite destul de luminos. În astfel de cazuri, este necesar să se uite la dimensiunea: mai mult, lungimea lor poate ajunge la 6-7 cm, in timp ce masculii sunt puțin mai groasă și în lungime ajunge doar la 3 cm.

Guppy – un pește destul de modest, se poate ajusta în orice condiții de conținut. Cu grijă, speranța de viață este de 3-3,5 ani.

Dermogenis sau luptător semi-fleg

Aspect: corpul lung îngust, ușor aplatizat pe laturi, aripioarele spinale și anale sunt situate mai aproape de coadă. Culoarea de la pește gri-măslin, trecând în liliac și argint mai aproape de abdomen. Caracteristica caracteristică a bărbatului este aripioarele roșii strălucitoare și anale, la femele au o umbră galbenă. Sub acvariul acvariu, dimensiunea dermogenis variază de la 6 la 8 cm, femeia este întotdeauna mai mare.

Dacă intenționați să păstrați pachetul acestor copii de luptă, nu uitați că bărbații semi-turnare arată agresiune reciprocă.

Cel mai puternic jignit slab, alegerea alimentelor de la ei, deci trebuie să urmați un astfel de comportament, astfel încât să nu provoace moartea peștelui de foame. Speranța de viață a acvariului Dermogenis – 5 ani.

Masiu de mare

Unul dintre cele mai remarcabile pește de noutate. Este ușor să afli pe forma ascuțită a finului coadă, datorită factorului de sabie și a primit numele său. Și o astfel de caracteristică este caracteristică numai pentru bărbați.

Culoarea peștelui în funcție de soi poate fi diferită: negru, roșu, gri. Dimensiunea, de regulă, nu depășește 8-10 cm.

Scara este un „vecin” destul de pașnic, poate fi calm de la un acvariu cu alte pești de dimensiuni și temperament similare.

Mollyons (molly)

Aspect: corpul rhomb, o față triunghiulară mică, buza inferioară este ușor reprezentată înainte. Femeie capabilă să crească până la 8-10 cm, bărbați – doar până la 6 cm. Culoarea molly variază în funcție de rasă.

Aceste pești sunt destul de solicitante în ceea ce privește condițiile de conținut. Apă în capacitatea în care trăiesc ar trebui să fie întotdeauna curată, cu rigiditate crescută, timp din când în când se recomandă cheat. Molly se hrănește atât feedul de origine vegetală, cât și pentru animale.

Se recomandă să se acopere acvariul cu un capac de sticlă, deoarece acești pești, uneori, sări din apă. Speranța de viață a Mollyonsia în captivitate – 3-8 ani. Depinde de ambele soiuri și condițiile de detenție, precum și hrana pentru animale.

Peccilina

Foarte drăguț, miniatura – până la 5 cm – pește luminos. Ei posedă cele mai diverse culori si forma corpului. În conținutul pecilia nepretențios, baza dietei este de insecte și plante. Puteți turna animale de companie chiar și cu alte produse, cum ar fi castraveti, dovlecei și spanac.

Priapella

Mici (până la 5-7 cm) pește de aur galben cu un liliac. Femeie masculi întotdeauna mai mari. Ochii Priapella sunt foarte frumoase, au o tentă de turcoaz, pentru care este numit cu ochi albaștri.

Acești pești sunt creaturi calme și liniștite, bine coexista pe un teritoriu cu specii similare în mărime și temperament.

Cu toate acestea, este necesar să ne amintim că una dintre caracteristicile negative ale lui Priapella este bug-uri – ei sare din apă chiar și cu o întoarcere ascuțită pe lumină, astfel încât capacitatea cu ei este necesară pentru a acoperi ceva.

Formosa

Baby Aquarium World – doar 1,5-3,5 cm înălțime. Culoarea lor este inconspigentă: perla gri, cu o bandă longitudinală neagră pe lateral. La baza aripioarelor dorsale există o specie întunecată cu bucăți roșii.

Mare pentru păstrarea într-un mic acvariu datorită dimensiunilor lor modeste. Se recomandă să conțină o vulpe de o turmă de 10-12 persoane. Alți pește, mai mari, le pot percepe ca pradă, deci este mai bine să abandoneze un astfel de „cartier”. Apropo, formozele sunt bune de curățare, ele mănâncă raiduri formabile de bacterii pe pereții acvariului, precum și alge și viermi inferiori – planari.

Cum de a alege?

Desigur, nimeni nu vă poate împiedica achiziționarea de pește pentru care sufletul „minciuni“, cu toate acestea, există anumite reguli de selecție, În urma pe care o puteți crea condiții perfecte pentru conținutul animalelor de companie.

 • Nu se recomandă să se stabilească într-un recipient mic de pește mare sau un număr mare de mici. Din cauza lipsei de oxigen și o cantitate suficientă de spațiu liber pentru circulația peștelui va începe să moară.
 • Când gradul de ocupare acvariu din mai multe specii de pești, citiți această facilitate ca preferință în viu într-un anumit strat de apă. Dacă acest lucru nu se face, riscați achiziționarea, de exemplu, numai bottomfish, care nu va place ochiului, înot pe suprafata.
 • Un alt factor important este similitudinea temperamente locuitorilor. Prea încetinirea pește riscă să rămână fără alimente, care va fi mâncat de mai multă grăsime „vecini“.
 • Predators și potențialelor victime nu pot fi păstrate într-un singur recipient, chiar și cu nutriție abundente. Faptul este că rocile de pește de pradă din natură sunt înzestrați de instinctul vânător și va urmări și să atace pe oricine în domeniul lor de vedere, pește.
 • acvaristi Novice nu încep să înceapă „cariera“ lor cu conținutul rare exotice. Ca o regulă, ei au nevoie de îngrijire specială: menținerea unui anumit nivel de temperatură, rigiditate a apei, hranei pentru animale neobișnuite, iluminat bun sau, din contra, amurg. Dacă vă simțiți putem ocupa o astfel de sarcină – îndrăznesc, în cazul în care nu – începe cu ceva mai ușor, de exemplu, cu guppy sau săbii.
 • Atunci când cumpără pește de acvariu, le inspecta cu atenție: nu trebuie să existe daune externe la tipul de aripioare neclară, contuzii, propellashing. Ochii și cântare ar trebui să fie strălucitor. Peștii trebuie să se comporte caracteristic rasei sale. De exemplu, dacă în formarea pietrei se indică faptul că trebuie să înoate în acvariu, iar peștele este lent „aglomerarea” din colț până la unghi, vorbește în mod clar despre ea nesănătoasă și este mai bine să dea de la cumpărarea unui astfel de animal de companie.

Care conține reguli

Luați în considerare mai multe detalii Reguli de bază pentru conținutul peștelui cu nipheck.

 • Cel mai adesea Gorgets acvariu trăiesc cu pachete. Acesta este motivul pentru care rezervorul pentru ei ar trebui să fie destul de spațioasă. Se recomandă să se procedeze la calcularea a 1,5-2 litri de apă pe anumite.
 • Este foarte important să oferiți o iluminare de înaltă calitate. Noaptea, este parțial deconectat, creând o amurg plăcută, ceea ce se întâmplă în rezervoarele naturale.
 • Aquarium Flora și restul articolelor de interior merită o atenție separată. Este necesar să se decoreze fundul pietrelor, snags, cioburi de argilă, astfel încât peștele să poată crea adăposturi și să se relaxeze în ele. Asigurați-vă că plantați plante vii.
 • Cele mai mari și mai agresive indivizii, teritoriul mare de care au nevoie pentru un conflict. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați. cu care se confruntă de multe ori „mers pe jos“, ei pot începe o luptă și serios șifonată reciproc.
 • Habitatul natural al gorgets sunt rezervoare cu apă weakeningly sau în picioare. Încearcă să recreeze aceste condiții și să ofere animalele de companie o aerare de înaltă calitate.
 • Temperatura foarte importanta apei. Indicatorii săi variază de 20-29 C. Pentru a menține nivelul dorit, acesta este în valoare de cumpărare pentru un incalzitor de acvariu, puterea care variază în funcție de capacitatea rezervorului.
 • Asigurați-vă că pentru a instala un filtru care va ajuta la reducerea numărului de curățare manuală și previne poluarea severă a apei.

În general, pește inovatoare sunt animale de companie mai degrabă modest, care se pot adapta la diferite condiții de habitat, de exemplu:

 • la o scădere bruscă a temperaturii apei+
 • la o scădere a nivelului de oxigen+
 • iluminat insuficientă+
 • Bad aerare+
 • schimbarea rigiditate a apei.

Desigur, aceste condiții nu ar trebui să fie permanentă, chiar și cele mai persistente majoritatea indivizilor se pot îmbolnăvi și să moară.

Creștere

Possing o putoare de viviors într-un acvariu echipat, amintiți-vă că un bărbat ar trebui să aibă 2-3 femele. Este necesar să se elimine posibilele situații de conflict în perioada căsătoriei.

Gorgets da naștere la o tânără independentă deja formată. Acest lucru se datorează faptului că ouăle sunt fertilizate de intrauterină cu ajutorul aripioarelor lungi anale ale masculului. În fiecare dintre ele exista substante nutritive care Germin. 25-50 de zile sunt naștere, iar puietul începe într-o viață independentă.

Procesul de premiere în sine poate dura de la perechea de ore la câteva zile. Pentru un timp înainte de a începe, femela poate deveni agresiv. Că procesul sa terminat, vă veți spune Bocul cu pește și un comportament mai calm.

Primul hrană pentru tineri poate deveni Artema, Cyclops, Daphneia, Microplankton. Merită să încercați să pierdeți alimente uscate finalizate pentru adulți și să-l ridicați la fel.

În primele săptămâni de viață, copiii sunt foarte importanți, o aerare bună de apă și filtrarea acvariului. Asigurați-vă că aveți grijă de ea.

Compatibilitate cu alte pești

Prezentăm listele dvs. de atenție cu numele „vecinilor” doritori și nedoriți pentru Gorgets.

Puteți seta împreună cu următoarele tipuri:

 • Lilieci+
 • Barbusa+
 • Discuții+
 • Gurura+
 • Danio+
 • Neonuri+
 • Labio+
 • Petushki+
 • Scalaria.

Nu se recomandă „cartierul” cu următorii reprezentanți:

 • peștișor de aur+
 • Astronomii+
 • Cikhlida (African și America de Sud)+
 • Craps.

Pentru peștele de noutate pentru începători, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: