Cum să spălați ferestrele fără divorț acasă?

Cum să spălați ferestrele fără divorț acasă?

Ferestrele curate înseamnă bine întreținute și luminoase. Doriți să aflați cum să spălați ferestrele pentru a curăța perfectă, fără a petrece prea mult timp și efort? Vă vom spune cum să rezolvăm această sarcină acasă. Pentru fiecare sarcină, descriem materialele necesare, înseamnă spălarea și dau câteva sfaturi importante la notă.

Materialele necesare

Dacă nu utilizați servetele speciale de curățare, atunci va trebui să spălați:

 • Burete sau carpa din in grosier (puteți alege microfibra sau capron)+
 • o găleată sau un bazin în care va exista o soluție de detergent+
 • Cleaner în sine sau soluție+
 • Curățarea cârpei absorbante+
 • De asemenea, puteți utiliza un răzuitor special cu duză de silicon pentru a elimina excesul de umiditate.

Dispozitivele diferite pot fi utilizate pentru spălarea ferestrelor. Remedii folclorice – opțiunea cea mai economică, deoarece tot ce aveți nevoie, puteți găsi în bucătăria dvs.

Ele nu sunt întotdeauna eficiente împotriva poluării puternice și a petelor complexe (grund, ciment, funingine, adeziv și așa mai departe), dar perfect bobble cu praf și noroi, precum și diverse tipuri de pete (de la insecte, ploaie și t. D. ).

Cele mai populare fonduri

Popular printre proprietari utilizează:

 • feluri de mâncare alcool Naughty ferestre din plastic, divorțuri nu părăsesc. De asemenea, va elimina perfect filmul de nicotină cu cadre. Luați 100 ml de alcool amoniac (puteți utiliza alcool cu ​​aromă) și dizolvați într-o găleată de apă rece. Fără mirosuri neplăcute în apartament, nu este necesar, așa că după spălarea ferestrelor, camera trebuie să fie capabilă.
 • Windows pot fi spălate perfect folosind oțetul obișnuit de 9%. Utilizați 4 St. L. Oțet și 2 litri de apă rece. Oțet nu numai că se spală fereastra strălucirii. Din cauza mirosul ascuțit de perfect protejează casa de insecte penetrant pe stradă.

 • Pentru a spăla geamurile colorate puteți utiliza amidon. Se prepară următoarea soluție: 2 st. L. Amidon de se dizolvă în 2 litri de apă. este nevoie de amidon pentru a se amestecă bine. Amestecul rezultat spălarea ferestrei cu un burete sau o bucată de țesătură.
 • Cartof. Dacă există o mulțime de pete uscate pe fereastra, fereastra ar trebui să fie cartofi jumătate cu fir, și apoi pur și simplu elimina resturile de murdărie cu o cârpă uscată din microfibră. Petele și murdăria vor fi șterse. Apoi se spală cu apă curată sau apă cu oțet pentru strălucire.

Dacă freca cartofii de sticlă, și apoi mers pe jos doar pânză obișnuită, apoi filmul de amidon rezultat pe fereastra se va proteja de voalare. Această metodă poate fi utilizată pentru ochelari de mașini.

 • Pulbere cretă. 3 St. L. O astfel de pulbere trebuie să fie divorțat într-un pahar cu apă sau vodca. Rezultante gros pastă de frecare pe suprafața ferestrei și se lasă să se usuce. După îndepărtarea cretei de pe suprafață cu un șervețel sau microfibră. Vodka în pasta rezultată este degresie perfect și se spală fereastra fără divorțuri.
 • Ceapă. Flopurile din muște pot fi îndepărtate din jumătate din becuri. Apoi, acesta va rămâne doar să se spele suprafața cu apă și ștergeți cu un șervețel uscat.
 • Sarea de gătit va permite curățarea ferestrei de murdărie nu mai rău decât mijloacele speciale. Câteva linguri de sare trebuie să fie dizolvată într-un pahar cu apă și ștergeți cu o soluție cu microfibre.

 • Glicerol. Spălați fereastra și o protejați de contaminarea ulterioară, utilizând glicerina obișnuită din farmacie, amestecată cu săpun lichid. Glicerina poate fi, de asemenea, dizolvată cu apă (100 grame de glicerol și 50 de grame de apă) și alcool amoniac (cantitate mică). Un film este format pe suprafața ferestrei, care va proteja fereastra de la zgârieturi și murdărie.
 • Kerosen. Pentru a realiza strălucirea ferestrelor, puteți utiliza kerosenul. Kerosenul lingurii de masă trebuie divorțată în 3 litri de apă.
 • Capronii de capron pot fi utilizați pentru spălarea ferestrelor în loc de cârpe speciale de la microfibră. Printre altele, ei vor permite obținerea de sticlă strălucitoare.

 • Fereastra poate fi spălată cu o soluție de mangan și o nuanță albastră cu ochi albaștri. Este important să nu exagerați pulberea astfel încât soluția să fie ușoară, translucidă.
 • Ștergătoarele. Supermarketurile moderne oferă o mulțime de mijloace speciale pentru spălarea ochelarilor. Acestea sunt produse sub formă de spray-uri, care sunt distribuite pe întreaga suprafață a ferestrei folosind un dozator, pulbere care trebuie dizolvată în apă, geluri și paste care sunt aplicate pe o cârpă sau fereastră de burete.

Cum să spălați sticla?

Dacă doriți să spălați sticla rapid și fără efort, precum și să evitați divorțele, Profitați de mai multe sfaturi:

 • În primul rând, ștergeți fereastra cu un burete pentru a scutura praful.
 • Hai pe suprafața sticlei cu o cârpă umezită într-o soluție specială (puteți utiliza remediile populare enumerate mai sus, sau spray-uri speciale, pulberi, geluri, paste, șervețele pentru curățare sticla). Dacă în apartament este ferestre mari panoramice sau vă spălați ferestre balcon, puteți utiliza un pulverizator special.

ochelari de ferestre pe balcon o mai bună spălare Perie cu două fețe, cu burete și racletă. Mai întâi ștergeți fereastra cu un burete, apoi îndepărtați reziduurile de apă, cu ajutorul unei raclete cu o duză de silicon.

 • În continuare, remediul este îndepărtat de pe suprafața sticlei cu o racleta de cauciuc special. Pentru ferestre mari pentru a alege raclete largi. Mutare de sus în jos, de cotitură ușor racleta spre partea.
 • Apoi, sticla trebuie să fie șlefuită. Ultima etapă este deosebit de important dacă doriți ca Windows să fie spălate fără divorț și sclipici. Ștergeți uscătorul de sticlă cu un ziar mototolită (puteți utiliza, de asemenea, o bucată de piele de căprioară, ciorapi de capron sau colanți, un șervețel de construcții).

Acum să vorbim despre punctele forte care vor permite acasă pentru a scăpa de pete uscate și de poluare:

 • Se toarnă 4 litri de apă caldă într-o găleată și se adaugă 100 ml de alcool ammonic și oțet alb, se toarnă o cantitate mică de albastru și 2 st. L. Stachmala. Soluția rezultată trebuie aplicată pe fereastră cu o cârpă sau un pulverizator, apoi ștergeți fereastra cu un șervețel sau burete. Solutia cu alcool ammonic, de asemenea, curata perfect sticla de lipici.
 • Se scoate din suprafata pete negre de la insecte, vă puteți proteja locurile poluate de jumătate din bulbi. Această metodă va ajuta la citit fereastra de petele fără prea mult efort.
 • Dacă trebuie să se spele pe fereastră după un incendiu și șterge de Sud, mai întâi să eliminați reziduurile de funingine folosind o mătură sau o cârpă uscată. După aceea, spălați fereastra cu agent de apă și curățenie (potrivit ca un spray special pentru curățarea sticlei și un instrument de baie). Ferestrele din plastic pot fi spălate din funingine cu alcool chimic, solvent, benzină și alte mijloace care conțin alcool.

 • Sticlă de plastic clară din folie sau din lipici după instalare cu un solvent sau alcool amoniac. De asemenea, puteți utiliza mașina de spălat vase. Acesta trebuie să fie aplicat pe burete si bine sta. Apoi spuma rezultată se aplică pe suprafața ferestrei și așteptați 10 minute. După clătire cu apă obișnuită și spălați fereastra cu detergentul obișnuit pentru a scăpa de divorțuri.
 • Dacă doriți ca ferestrele să strălucesc, apoi o soluție de 2 st este perfect pentru aceasta. L. Oțet divorțat în găleată de apă. Ferestrele vor fi spălate fără divorț și cu strălucirea dorită.

Luați notă: Pentru a lăsa corect petele de pe geam, fără a deteriora suprafața și fără a părăsi divorțele, ferestrele se spală mai bine mișcările circulare de sus în jos.

Spălați sticla numai în vremea uscată și nu la soare, deoarece, în acest caz, agentul de curățare se usucă repede pe suprafața ferestrei, lăsând divorțuri puternice.

Cum se spală ferestrele și cadrul?

Dacă casa dvs. are cadre de lemn și ferestre, apoi spălați-le mai bine cu săpun lichid sau agent de spălat vase, divorțat într-o găleată de apă. Instrumentele abrazive dure pot deteriora vopseaua și pentru spălarea unor astfel de ferestre sunt nedorite. Soda nu este, de asemenea, recomandată pentru spălarea pragurilor și cadrelor ferestrelor din lemn. Nu uitați să tratați accesoriile de ulei metalic după spălarea cadrului.

Rame de plastic și ferestre. Pentru a spăla cadrul și a ferestrei, puteți utiliza:

 • burete sau cârpă obișnuită+
 • Periuța de dinți pentru a elimina murdăria din sloturi+
 • Pentru pragurile de fereastră, perii dur sunt perfecte+
 • Melamina Burete pentru suprafețe plastice foarte poluate. Melamina Sponge alocă spumă atunci când este în contact cu apa. Nu sunt necesare produse suplimentare de curățare. Cu toate acestea, melamina este toxică, deci este necesar să o utilizați cu prudență și numai pentru suprafețele care nu au contact cu alimentele.

Este mai bine să nu folosiți un răzuitor metalic, astfel încât să nu zgâriați suprafața. Pentru poluarea luminoasă pe plastic, este mai bine să utilizați săpun lichid sau economic. SOAP se diluează într-o găleată de apă și spălați cadrul cu o cârpă obișnuită. Ca o alternativă la săpun, puteți utiliza un alt agent de curățare bazat pe alcool. Este mai bine să faceți fără solvenți și alcalii.

Dacă vă confruntați cu sarcina de a nu spăla pur și simplu ferestrele și cadrul, dar, de asemenea, eliminați petele mai complexe de la suprafață, atunci mijloacele speciale vă vor ajuta.

rame din plastic si pervazuri cu timpul galben. Pentru a realiza albeață de plastic în următoarele moduri:

 • Sifon. Pentru a scapa de pete tenta gălbuie și a apărut pe pervazul ferestrei costum perfect sifon. Pentru prepararea soluției, folosiți o cantitate mică de sodă divorțată în apă. Soluția trebuie să fie moale pentru a nu deteriora suprafața de plastic. Dacă pete vechi sunt disponibile pe suprafața de plastic, atunci puteți utiliza sodă și 9 la sută oțet. În primul rând, este necesar să se verse locurile contaminate, și apoi trece prin suprafața cu un burete, impregnat cu oțet. Petele vor fi eliminate, iar suprafața albă este curățată în mod eficient. Cadrele și pervaz se spală pânză simplu și apă rece.

Oțet hrănește pielea și are un miros puternic, asa ca de curățare în mănuși, și după curățarea camerei.

 • Pulbere pentru alb Lucrurile plastic Perfect înălbi. Pulberea trebuie dizolvată într-o cantitate mică de apă caldă (astfel încât se dovedește un amestec gros). Pasta rezultată trebuie aplicată pe suprafață, dacă este necesar, se lasă timp de 10-15 minute, apoi ștergeți buretele rigid și se spală cu multă apă caldă. După aceea, suprafața sunetelor din plastic se usucă cu un șervețel de hârtie sau un prosop. În loc de pulbere pentru lenjerie albă, puteți utiliza cretă albă, tocat în praf, bucăți de șaibe sau praf de dinți. Algoritmul de acțiune va fi aceeași.

Creta si pudra dentare sunt mijloace abrazive blânde, astfel încât acestea să facă față cu pete delicate.

 • Mijloace speciale. Se spală plasticul din petele și rugina rapid și simplu va ajuta la numeroase produse speciale de curățare de la magazin. Pulbere și detergenți agresivi trebuie să fie utilizat cu precauție, astfel încât să nu deteriora suprafața de plastic. Plasticul laminat poate fi spălat cu orice mijloace fără temeri. Sprayul de curățare, de regulă, trebuie să fie aplicat și lăsați la câteva minute pe suprafață. 15 minute după aplicarea mijloacelor, eliminați petele nu va fi dificil. Înseamnă că trebuie să se clătească cu atenție de la suprafață. Dacă este necesar, camera poate fi ventilată.
 • De asemenea, pentru a elimina pete îndrăznețe din pervazul ferestrei pe care îl puteți utiliza Degresarea bucătăriei. Poluare semnificativă, rugină și pete sofisticate Spălați domestosul pentru baie. Aplicați un mijloc de suprafață, lăsăm timp de 20 de minute, apoi spălați cu atenție apa.

Atunci când se utilizează instrumente toxice agresive (acestea includ cele mai multe dintre cele mai puternice pete), de curățare ar trebui să se facă numai prin utilizarea mănuși de cauciuc și mască de gaze pentru a mâinilor protejari a tractului respirator. Incintele controlului la sfârșitul lucrului. După uscarea ferestrei, un mic utilaj de ulei trebuie să fie aplicat la accesoriile metalice, garnitura de cauciuc pentru a trata lubrifierea siliconică.

Utilizați pulberi de curățare cu prudență (permisă în cazul plasticului laminat) și detergenți cu benzină, solvent sau acid. Toate acestea înseamnă distrugerea suprafeței plasticului.

Este destul de dificil să se spală decalajul sub cadru, în care se acumulează multe murdărie și praf. Pentru curățarea fantei, puteți utiliza o periuță de dinți veche. Ea nu numai că curăță cu atenție diferența, penetrarea în locuri greu accesibile, dar are și o păr suficient de moale, astfel încât să nu deterioreze plasticul.

Ce să curățați după reparație?

Încetinirea punctelor de la vopsea, grund, contact de beton, ciment nu sunt întotdeauna îndepărtate folosind o cârpă convențională umedă. Prin urmare, detergenții puternici sunt adesea necesari pentru curățarea ferestrei și a cadrului. Astfel încât curățenia nu a luat prea mult timp, trebuie să acționați în ordinea corectă:

 1. Înainte de a începe curățarea, este mai bine să eliminați toate dopurile pentru a spăla golurile în care o cantitate mare de murdărie se acumulează după reparație.
 2. Apoi agitați peria sau bucata de țesut uscat toate praful din ferestre, cadre și panouri.
 3. Eliminați petele cu o perie tare, nu o cârpă. Vopselele de la vopsea, lipici sau ciment sunt îndepărtate folosind mijloace care conțin substanțe abrazive. Ele sunt aplicate timp de 15-20 de minute și apoi scoase de la suprafață cu multă apă, puteți adăuga un săpun de uz casnic.

Pentru a spăla grundul, trebuie mai întâi să se răsucească. Pentru acest lucru se potrivește alcoolului sau spumei de montare. Pe o pată de la grund, puteți aplica soluția și ștergeți rapid cu o cârpă uscată. Apoi spălați suprafața cu o cârpă umedă.

Primerul poate fi răsucite cu cârpe umede. Ei trebuie să pună pe petele de primer pentru câteva minute. Și după îndepărtarea mijloacelor și buretelor speciale, nu va necesita eforturi mari. Este mai bine să utilizați un burete abraziv. Ea nu doare plastic.

În loc de un burete, puteți folosi un răzuitor special, plasându-l la un unghi mic la suprafață. Dacă există încă o murdărie pe loc, poate fi îndepărtată prin mortar pulbere.

În mod similar, puteți încerca să eliminați spoturile uscate de racletă din ciment. Apoi spălați rămășițele de murdărie cu mijloace speciale.

Dacă aveți nevoie să spălați petele de la ciment, este mai bine să așteptați până când se usucă, doar începeți să curățați ferestrele. Cimentul poate fi reconstruit cu atenție cu un răzuitor special. Este necesar să acționăm cu îngrijire ca să nu deteriorez suprafața plasticului. Apoi spălați reziduurile cu un instrument special pentru curățarea suprafețelor din ciment, grund, lipici și alte materiale de construcție. Aceste fonduri includ Dopomat, Hodrupa A, SZOP (de asemenea, curăță rugina).

Poluarea puternică dintr-o prag de geam plastic poate fi îndepărtată cu un solvent (acetonă, terebentină, acetat de etil, alcool). Dar ei trebuie să recurgă la ei ca o ultimă soluție, deoarece există riscul de a deteriora suprafața plasticului.

„Misterul Muschi” – un mijloc destul de eficient pe care trebuie doar să puneți pe suprafața sticlei și să ștergeți cu un burete. Apoi curățați apa curată din sticlă. Remedierea poate fi murdare ferestre și rame strălucitoare.

Oțet de masă – ia o soluție de oțet de concentrație ridicată. Cu aceasta, puteți elimina petele complexe de la grund, dar trebuie să lucrați într-un aparat respirator sau o mască de pictură. După finalizarea curățării, suprafața trebuie șters cu o cârpă uscată sau un prosop de hârtie.

Curățarea specială pentru ciment va ajuta la curățarea contactului din beton. Cu toate acestea, cimentul este mai bine să se aplece mai întâi de pe suprafața ferestrei cu un răzuitor în timp ce pata este uscată. Numai după îndepărtarea resturilor de pete.

plasă de țânțari mea

Pentru a pătrunde aerul curat să pătrundă în cameră, și nu praf și murdărie de pe stradă, se spală plasa de țânțari în timp. Îndiguite plasă de țânțari – semnal la acțiune.

Tot ceea ce trebuie pentru spălarea ochiurilor este alcoolul amoniac (sau alt detergent cu clor), mănuși de cauciuc, furtun de apa, prelata sau un film dens, o perie rigidă și o cârpă din microfibră, un alt material textil absorbant este de asemenea potrivit. Este mai bine să se spele plasa din furtun cu o presiune a apei Mesmer.

Procedură:

 1. În primul rând, scoateți plase de țânțari la ferestre și să le pregătească pentru curățare. Poziționați plasa țânțar pe un film de protecție sau orice alt material impermeabil (de exemplu, prelata) astfel încât să nu se deterioreze în timpul spălării.
 2. Se prepară o soluție cu apă și alcool ammonic în proporție de 3: 1. Se agită soluția numai în mănuși de cauciuc pentru a proteja pielea mâinilor.
 3. cu jet de apă redus de poluare capete de eliminare din plasă fereastră. Nu uitați să-l răstoarnă și se clătește pe de altă parte. Deci, s-ar putea noroi și praf.
 4. Ia o perie tare și plonjați în soluția. Start curat grila de sus în jos. Încercați să clătiți peria în soluție cât mai des posibil.
 5. clătiți bine cu apă rom.
 6. Apoi, clătiți grila cu apă curată din furtunul de sus în jos pentru a spăla murdăria rămasă. Verificați dacă nu există pete pe grila. Dacă este necesar, clătiți grila re-apa din furtun.
 7. Apa rămâne pe grila se agită, bate ușor grila despre Pământ.
 8. Pure grila freca cârpă și se lasă la uscat în aer liber absorbant uscat.

Acum, curat și uscat, plasă de țânțari pot fi returnate la locul. Este mai bine să-l spele, după îndepărtarea ferestrei, nu te și în jurul valorii de mobilier estompa.

Nu amestecați pentru amoniac cu ochiuri de spălat și înălbitor, soluție toxice și foarte periculoase pentru sănătate. Vara ștergeți grila cu o cârpă umedă sau praful și murdăria de eliminare cu un aspirator cu cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât curățarea sezonieră a grilelor luat prea multă putere și timp.

Cum să se spele afara?

ferestre de spălat în afara – o sarcină destul de dificilă. Dacă cei care locuiesc la etajele inferioare, nu este atât de dificil de a face acest lucru, atunci pentru locuitorii din apartamente ferestre balcon Harvestering exterior. – o problemă reală. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a facilita procesul.

Pentru a începe cu, pregătește toate materialele necesare:

 • Bureți (este mai bine să aleagă să nu prea greu, astfel încât să nu deteriora plastic sau vopsea de rame din lemn) și microfibră+
 • Două găleți (pentru detergent și pentru apă caldă pură)+
 • Movab cu o perie (sau mop cu două fețe cu o perie și racletă)+
 • scară+
 • racleta cu duza de cauciuc, astfel încât să nu se deterioreze fereastra.

Nu folosiți pentru spălarea vânturilor pe bază de substanțe agresive acide, alcaline și alte. Ei distrug pelicula de protecție pe suprafața de sticlă, care este un filtru de raze ultraviolete directe. SIDA sunt adecvate pe baza alcoolului. De asemenea, este perfect pentru spălarea ferestrelor în afara unei soluții de săpun sau a unei soluții de alcool amoniac (1 st. L. pe 2 litri de apă caldă).

Mai sigure doar trage din sticlă dintr-un cadru din lemn sau dintr-o fereastră din plastic din caneluri și spălați cu calm ferestrele la domiciliu. Dacă nu există o astfel de posibilitate și locuiți la un etaj înalt, este mai bine să contactați serviciile companiilor speciale de curățenie.

Dacă ați decis încă să spălați ferestrele în afara propriilor noastre, încercați să asigurați o siguranță maximă. Cereți pe cineva să vă insimți.

Procedura de operare:

 • Utilizați pentru spălarea mopului cu două fețe (pe o parte a buretelui, pe cealaltă – perie). De asemenea, este mai bine să utilizați un mop cu mâner, lungimea căreia poate fi schimbată.
 • Spălați fereastra cu un cleanser cu un mop cu un burete.
 • Îndepărtați excesul de umiditate cu o racletă cu duză de silicon (de cealaltă parte a mopului).
 • Se amestecă o cârpă uscată cu curățare a mopului și se usucă suprafața ferestrei pentru a străluci.
 • Cel mai adesea, ferestrele sunt spălate în sezonul cald, iar în timpul iernii numai în interior.

Dar dacă aveți nevoie să spălați fereastra de balcon la o temperatură minus în exterior, ștergeți blițul, Puteți face acest lucru utilizând mai multe sfaturi:

 • Fereastra de balcon este mai bine să se spele mai întâi din interior și apoi cu un extern. Apoi, petele externe vor fi mai ușor de observat și se vor spăla.
 • În primul rând, spălați cadrul și apoi treceți la spălarea sticlei în sine.
 • Se dizolvă în 1 litru de apă 2. L. Sololi. Aplicați soluția pentru fereastra explozivă cu un mop. Veți vedea cum să topiți gheața.
 • Asigurați-vă că am dispărut complet, ștergeți fereastra cu o cârpă uscată.

Precauții

Adesea spălarea ferestrelor însoțite de accidente. Pentru a evita căderea, intoxicații și alte probleme în timpul curățării, Nu uitați să urmați regulile de precauție:

 • Nu spălați fereastra, în picioare pe o suprafață alunecoasă. Nu este nevoie pentru a obține pe pervazul ferestrei.
 • Dacă sunteți în picioare pe un scaun, scaun sau de masă – acestea ar trebui să fie rezistente, în nici un caz nu se balanseze și nu încercați.
 • Dacă spălați exterior cadru, să aibă grijă la cineva vă va dovedi în acest moment.
 • Nu spălați geamurile cu perii grosolane, altfel veți găsi zgârieturi inevitabile pe ferestre.
 • Nu utilizați ferestre din plastic pentru a spăla astfel de instrumente agresive ca solvenți sau clor. Ei numai corupt stratul protector de pe ferestrele din PVC și conduc la plastic gălbuie.
 • In nici un caz nu se amestecă alcoolul amoniac și înălbitor în soluție. Acest amestec este toxic și foarte dăunătoare pentru sănătate.

Folosind sfatul nostru, puteți face față cu ușurință cu orice contaminanți pe geamuri. Vă dorim noroc!

Despre cum să spălați ferestrele fără divorț, să vedeți următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: