Cum să spălați frigiderul?

Cum să spălați frigiderul?

Evidențierea spațiului rezidențial propriu, fiecare familie se gândește la achiziționarea celui mai important dispozitiv tehnic – frigider. Acest echipament modern de răcire este introdus ferm în viața de zi cu zi. De aceea, fiecare amantă trebuie să știe cum să aibă grijă de viața de zi cu zi, nu numai în afara, ci și în interior.

Trebuie să spăl un nou frigider?

Prin achiziționarea unui nou aparat de uz casnic de răcire, nu fiecare persoană știe că prima manipulare după instalare este funcția de curățare a frigiderului din praful de producție și reziduurile de reactivi.

Înainte de a pune într-o unitate nouă, alimente, Asigurați-vă că cheltuiți curățarea umedă la detergent.

reactivi puternice de uz casnic nu sunt potrivite pentru această procedură, deoarece acestea pot deteriora suprafața aparatului de refrigerare.

Pentru curățarea corespunzătoare, urmați următoarele instrucțiuni:

 • Eliberați dispozitivul din grile, recipiente din plastic și celule.
 • Împărțiți câteva linguri de sodă alimentară într-un litru de apă caldă.
 • În soluția finită, umeziți buretele și ștergeți compartimentele interne.
 • Apoi clătiți-o cu apă curată, îndepărtând reziduurile soluției de sodiu.
 • Aceasta este aceeași procedură de curățare cu secțiuni și rafturi detașabile.

Uscați cu atenție toate elementele aparatului de uz casnic, pentru a exclude atenuarea și formarea matriței.

Cum să dezghețați?

Fiecare dispozitiv de uz casnic are nevoie de îngrijire constantă. Și din moment ce dispozitivul de răcire se referă la instrumentele care sunt în muncă constantă, este cu siguranță necesar să-i dau o respirație. Condiția principală care nu poate fi neglijată niciodată, Nu decongelare aparatul de lucru:

 • Pentru a face acest lucru, mutați termostatul la zero, numai atunci opriți dispozitivul de alimentare cu energie.
 • Eliberați conținutul frigiderului din elemente alimentare și interne. În cazul în care frigiderul nu are o funcție samorozing, atunci este necesar să se înlocuiască capacitatea de jos pentru colectarea apei.
 • Defrosion unității va avea nevoie de timp. Accelerarea procesului de decongelare nu este în valoare de ea, deoarece dispozitivul va fi expus la supraîncălzire.

 • Apoi se clătește raft cu soluție de săpun și dispozitiv de containere, ștergeți compartimentele interne.
 • După spălare cu apă curată, este necesar să se usuce suprafața cu o cârpă moale.
 • Lăsați frigiderul deschis pentru un timp, pentru uscarea completă a tuturor componentelor elementelor.
 • Conectați aparatul la sursa de alimentare la „muncă“ temperatura de răcire dorită. Numai după care se ocupă cu plasarea de produse alimentare.

Spălați în interior?

Frigiderul trebuie să fie întotdeauna curat, deoarece este alimentat alimentar. A Produse salvate corect – garanția sănătății întregii familii.

Ștergerea corectă a unității de răcire de uz casnic, nu numai a salva dispozitivul și extinde perioada de funcționare, dar, de asemenea, preveni reactivi de uz casnic obtinerea.

De regulă, dispozitivele moderne sunt fabricate din plastic. Acest material nu răspunde la substanțele chimice de uz casnic, rezistente la umiditate. Dar, în timp, capătă o tentă gălbuie.

GUVENING „CURĂȚARE” Generală, ceea ce înseamnă a spăla cu atenție în interiorul echipamentului, este necesar să se decidă care fonduri vor fi preferabile. Dacă aveți un frigider vechi în care nu există funcții de dezghețare, asigurați-vă că aveți grijă de faptul că nu există apă de culoare pe podea, pentru a înlocui orice container pentru colectarea fluidului. După decongelarea, îndrăzneală trece la curăță suprafața interioară și exterioară.

Multe hostess preferă să înlocuiască substanțele chimice de uz casnic prin remedii populare. În acest caz Complet opri alegerea pe sifon de alimente și oțet.

La domiciliu, acești tehnicieni vor face față în mare măsură nu numai cu urme de pe pete vechi și divorțuri, ci și să elimine mirosul neplăcut.

Dacă preferați să vă bucurați de sodiu, atunci veți răspândi în apă caldă la consistența Kefir. Umeziți bine o cârpă în această soluție și atașați la vechile pete și lăsați-o pentru o vreme. Apoi se clătește acest loc cu apă curată. Schimba apa mai des, astfel încât suprafața rămâne fără divorț.

Dacă doriți să scăpați rapid de mirosul neplăcut, atunci oțetul de acasă va ajuta.

Observați principala proporții, Variază în oțet de acțiuni egale și apă. Acest agent acetic va ajuta la îndepărtarea efectivă a suprafeței interioare și va elimina mirosurile enervante și neplăcute.

Cele mai frecvente probleme apărute la curățarea frigiderelor:

 • Matrite+
 • Galbenul de acoperire din plastic+
 • Smell neplăcut rezistent+
 • Petele de grăsime+
 • Urme de la autocolante.

Matrite

Mucegaiul poate apărea în aparatul de uz casnic dacă produsele sunt stocate destul de mult timp și modul de umiditate este rupt. Mai întâi de toate, nu depozitați pentru alimente lungi perisabile, închide cu atenție băncile și containerele cu capace.

Scoateți mucegaiul cu următoarele metode:

 • Instrumentul universal este un săpun de uz casnic. O bucată de săpun de gospodărie sapun pe floarea fină, deci se dizolvă mai repede în apă caldă. În soluția de săpun diluat, umeziți buretele și clătiți toate elementele conținutului unității + rafturi, grile, paleți. Apoi procesați pereții interiori. Atunci când întreaga suprafață este prelucrată, clătiți totul cu apă curată, care rulează. Deoarece săpun economic are un efect alcalin, atunci matrița nu poate rezista la un astfel de tratament va părăsi locația dislocare.

 • Bicarbonat de sodiu. instrument eficient pentru a elimina mucegai servi ca sifon. Pentru a face acest lucru, va trebui să elibereze aparatul de uz casnic de pe rafturi interioare și le-a pus în soluție de sodă. Lăsând rafturi pentru un timp, apoi se clătește cu apă curată din soluție de sodă. În continuare, o moale, cârpă uscată șterge suprafața uscătoare de păr.
 • Oţet. Efectuarea procedurilor de curățare sodă, apoi să ia oțet de masă și ștergeți toate detaliile suprafeței. spălare Oțet nu va fi nevoie, se va usca pe suprafața în sine.
 • Chimie. Alegerea o facilitate de cumpărături, rețineți că nu există substanțe abrazive în ea. Ghid Instrucțiuni de utilizare. După procesare, ștergeți cu atenție reziduurile de la suprafață.

Gras

Ca o regulă, urme de grăsime pot apărea ca urmare a utilizării nu atentă a capacles de depozitare supă, terci. Petele de grăsime se usuce în cazul în care pot apărea pete de culoare galben închis de. Dar, cu această nenorocire, puteți gestiona cu ușurință următoarele mijloace:

 • Cel mai simplu mod de a grăsime de eliminare – sifon alimente. Pune un pic de sifon pe un burete umed și ștergeți pata. În continuare – privind procedurile anterioare, clătiți suprafața tratată cu sodă apă.
 • gel veselei. După cum se știe, de spălare a vaselor de detergent pauze în jos moleculele de grăsime sunt bine. Astfel, aplicarea unei ușoare mijloace la suprafața buretelui, puteți curăța cu ușurință locurile fezabile. În cazul în care fondurile sunt depozitate mult, se poate forma spumă suplimentar, care este ușor pentru a obține uda un prosop de hârtie și apoi se clătește cu apă curată.

Gălbeneală

de uz casnic moderne, unități de răcire sunt realizate din material plastic, din care în timp există o problemă odată cu apariția galbenului. Si din moment ce grija este rar produsă și de multe ori superficial, atunci apariția galbenului apare mai repede.

Materialul plastic îngălbenit poate fi curățat în următoarele moduri:

 • Curățarea produs alcool. Una dintre cele mai bune instrumente pentru a scăpa de suprafața îngălbenită este alcool etilic. Umeziti un disc sau tifon din bumbac cu alcool și ștergeți suprafața îngălbenit. Atunci când se utilizează alcool, respectați măsurile de precauție, curat într-o cameră aerisită bine.

 • Esența acetică. Folosind esența, șterge pereții interiori și elementele din plastic umectat într-un oțet cu o cârpă sau un burete. Analog de substituție oțet poate servi ca acid lămâie. Acidul citric este suficient pentru a se dizolva într-o cantitate mică de apă și se șterge locuri îngălbenite.
 • Apă oxigenată. În cazurile mai lansate, peroxid de hidrogen va ajuta jgheabului. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să ștergeți cu un disc de bumbac, umezit în peroxid, detalii de mai multe ori. După aceea, suprafața procesată a fost spălată cu apă și ștergeți cu o cârpă moale. Curățați partea exterioară a dispozitivului cu ajutorul detergenților convenționali.

Murdărie

Un element important într-un astfel de dispozitiv este cauciucul, datorită căruia se păstrează etanșeitatea, ceea ce înseamnă că temperatura va fi menținută.

Grija pentru suprafață, să acorde o atenție deosebită pentru a se asigura că murdăria nu se acumulează între elastic. Acest lucru va conduce la faptul că, din cauciuc moale, elastic, se va transforma într-o suprafață dură, rigidă.

Pentru a face acest lucru, spălați guma cu soluție de săpun. După care poate fi lubrifiată de glicerină sau lubrifianți speciali de silicon, astfel încât să nu-și piardă elasticitatea.

Cum se spală?

Mulți proprietari se referă la întrebarea și cum să spălați frigiderul pentru a scăpa de mirosul neplăcut de mult timp pentru o lungă perioadă de timp?

Pentru a face acest lucru, este necesar să se înțeleagă de ce apar semne de miros neplăcut în dispozitivul de răcire:

 • Sursa de miros neplăcut. Transformați conținutul produselor stocate, astfel încât limba faultă va fi descoperită. Nu păstrați alimente gata făcute în recipiente deschise.
 • depozitarea necorespunzătoare. Dacă stocați produsele sub formă deschisă, iar temperatura nu este îndeplinită, aceasta poate provoca un miros de formare rezistent.

O regulă importantă care trebuie să fie respectate, să păstreze toate stocurile de produse în recipiente cu capace închise etanș și nu trebuie să se încrunta când se deschide ușa frigiderului.

Cele mai multe modele populare de miros sunt:

  • Primul loc prin dreapta aparține oțetului. Respectați proporțiile de reproducere. Cu această soluție, ștergeți pereții interiori decojiți de la contaminanți și componente, lăsați până la uscarea suprafeței.
  • Divorizarea alcoolului de vară. De asemenea, ștergeți întreaga suprafață. Nu este necesar pentru spălarea soluției, deoarece alcoolul ammonary are proprietăți „volatile“, precum și dezinfecta bine.
  • Pasta de dinti cu gust de mentă este bine face fata cu un miros neplăcut. Suficient pentru a aplica un mijloc la suprafața interioară și spălați cu apă rece.

  În cazul în care, cu toate acestea, după curățare, mirosul nu sa retras, atunci alte metode va va ajuta:

  • Se pune o cafea în interiorul frigiderului și aproape. Cafeaua este capabil de a absorbi mirosuri străine.
  • Activat de cărbune Locul pe rafturi, acesta va absorbi și, prin urmare, curata aerul.
  • cartofi cruzi nu și-au pus în diferite părți ale unității. Mirosurile nu se va răspândi în continuare.
  • Nu arunca crustele de citrice, acestea vor ajuta, de asemenea, curat și să dea parfum proaspăt.
  • Ca și nu în mod paradoxal, dar în purificarea aerului va ajuta umplutura de toaletă feline. Se toarnă un pic de umplere într-un recipient mic și a pus pe raft.
  • Secara prăjirea pâinii este capabil să absoarbă toate mirosurile.

  Cum se curata in afara?

  Dacă procedura de curățare în interiorul unității de răcire este completă, este în valoare de pornire pentru a spăla suprafața exterioară. Nu amâna această procedură, astfel încât veți economisi timp:

  • Uși pentru camere frigorifice sunt murdare, făcând astfel o soluție de săpun, tratarea cu atenție întreaga suprafață, acordând o atenție specială mânerele ușilor, toată murdăria este concentrată.
  • Nu uitați să vă spălați frigiderul de mai sus. Dezasambla toate lucrurile inutile, care sunt stocate acolo.
  • Punctul final rămâne să se spele pe peretele din spate al web și praful acumulat.

  Mulți se confruntă cu o problemă, cum să eliminați autocolante de pe suprafața frigiderului. Pentru aceasta există, de asemenea, mijloace eficiente:

  • Îndepărtați eticheta cu jet de aer cald poate, acest aparat va ajuta ca un uscător de păr. cu jet de aer cald va ajuta la o mișcare de a scoate eticheta glitched.
  • Dacă toate autocolantele au rămas în spatele unei trasee lipicioase, uleiul vegetal obișnuit vă va ajuta să îl eliminați. Aplicați un pic de ulei pe discul de bumbac și ștergeți locul lipicios.

  Procesul de curățare consumatoare de timp este un condensator. Mulți se confruntă cu contaminarea condensatorului. Ștergeți că va ajuta remedierea alcalină, este utilizată pentru a îndepărta grăsimile de la suprafață.

  Reguli de îngrijire

  Dacă curățarea frigiderului este efectuată cu periodicitate de invidiat, atunci vă veți scuti de munca grea în viitor, nu va trebui să petreceți mult timp pe curățenie generală. Pentru aceasta, există o serie de reguli care trebuie respectate zilnic:

  • Verificați în fiecare zi conținutul livrărilor comestibile. Aruncați imediat tot ceea ce a devenit inutilizabil.
  • Păstrați alimentele în ambalaje sau în recipiente închise ermetic, astfel încât mirosurile nu s-au răspândit pe tot dispozitivul.
  • In fiecare zi, petrec curățare umedă în interiorul compartimentului, curățarea pereților și rafturile din petele.

  Dacă respectați toate regulile de îngrijire, frigiderul vă va încânta întotdeauna cu aspectul strălucitor și aroma frumoasă.

  Despre cum să se spele corect frigiderul folosind sifon convențional, uite în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: