Cum să alegeți cele mai bune feluri de mâncare pentru bucătărie?

Cum să alegeți cele mai bune feluri de mâncare pentru bucătărie?

Un stil de viață sănătos asigură nu numai utilizarea produselor bogate în substanțe utile, ci și respectarea tuturor regulilor pentru tratamentul termic în timpul gătitului. Pentru aceasta, este important să dobândiți feluri de mâncare de înaltă calitate. Astăzi este prezentat pe piață într-un sortiment foarte mare și, este caracterizat de materiale de fabricație și de design, pret.

Ce material este mai bun?

Veselă pentru bucătărie este un accesoriu important fără vase de gătit. Este confectionata din materiale diverse, fiecare dintre acestea pot avea atât avantaje și dezavantaje. Cel mai adesea pentru gătit, feluri de mâncare din mai multe materiale tradiționale sunt achiziționate.

Aluminiu

Caracterizat de practic redus, dar rezistent la temperaturi de schimbare bruscă și nu arde. In plus, vase de aluminiu sunt ușoare în greutate și poate fi spălat cu orice metodă. Cu toate acestea, în prezent pe piață, puteți confrunta cu produse de slabă calitate, care cost cu o schimbare ieftin, dar acestea nu pot fi folosite pentru prepararea alimentelor. Deoarece astfel de feluri de mâncare sunt produse în principal din aliaje de aluminiu secundar care conțin arsenic, plumb și alte elemente, este dăunătoare sănătății. În astfel de tancuri, este interzisă pregătirea legumelor și a fructelor, sub influența acizilor organici și a sărurilor de gătit, ele evidențiază cele mai periculoase substanțe pentru sănătatea umană.

Nu se recomandă utilizarea produselor din aluminiu, pentru prepararea compoturilor, alimentelor sărate, marinadelor și produselor lactate fermentate. Nu se potrivește pentru depozitarea murăturilor finite. De regulă, produsele de aluminiu sunt utilizate pentru gătit paste, cartofi, diverse terci și apă clocotită. Dacă alegerea a căzut încă pe acest tip de feluri de mâncare, atunci trebuie să clarificați disponibilitatea vânzătorului de certificate. Acesta va ajuta la protejarea de achiziționarea de falsuri ieftine, care nu numai că trăiește puțin, ci și rău pentru sănătate.

Oțel inoxidabil

Vasele din acest material sunt considerate cele mai universale și practice utilizate, deoarece pot fi pregătite absolut. Produsele din oțel inoxidabil pot fi încălzite la orice temperatură și curățate de orice detergent. Tăcile de bucătărie sigură și recomandată trebuie să cuprindă o oțel inoxidabil „obișnuit”, care este, porniți aliajul de crom (18%), nichel (10%). Are în partea de jos a etichetei „18/10”.

În ceea ce privește minusurile, oțelul inoxidabil arde rapid, și vase groase de mare sunt foarte grele și costisitoare.

Porțelan și Fayanii

În ciuda faptului că aceste ustensile sunt bune, acoperirea sa sub formă de glazură poate conține elemente dăunătoare în compoziția sa, cele mai periculoase din care este plumbul. Prin urmare, dacă intenționați să pregătiți alimente utile, este mai bine să refuzați acest tip de produse. Da, iar prețul acestora poate fi destul de ridicat, totul depinde de dimensiunea și designul.

Fontă

Acest material este capabil de a menține cald pentru o lungă perioadă de timp, produsele alimentare nu arde. clatite fonta pot fi prepara perfect clatite, clatite, legume, tocană și pilaf vegetariană. Principalul avantaj al fontă este că se încălzește uniform (deși, încet). Dar acest tip de ustensile de bucătărie nu sunt potrivite pentru utilizarea de zi cu zi: După deteriorare a filmului protector negru, care acoperă suprafața sa, produse alimentare în timpul gătirii începe să capete un gust metalic și vopsea în pete de culoare închisă.

Produsele din fontă sunt fragile, grele, și nu pot fi spălate cu detergenți moderne. După spălare, aceste feluri de mâncare nu se poate lua doar și pune în uscător, va fi necesar să ștergeți-l (în caz contrar năpustindu).

sticlă rezistentă la căldură

Are specii estetice, neutre la alimente, reține lung căldură și încălzit rapid. În ceea ce privește durata de viață, astfel de feluri de mâncare sunt de scurtă durată,. În timpul prăjire, este atât de „minte“ burst, repede arsuri. in afara de asta, ochelari rezistente la căldură se tem de diferențele de temperatură ascuțite – În cazul în care o prăjire fierbinte tigaie pe foc se turna imediat apa rece de sub robinet, doar izbucni.

Citește mai mult  Rating Cel mai bun Thermopotov

În cazul în care aspectul feluri de mâncare sunt importante pentru hostess, și preferă produsele din sticlă, trebuie să acorde o atenție la proprietățile lor de consum: acestea nu ar trebui să aibă zgârieturi, bule de aer în interiorul și chips-uri.

Cupru

Spre deosebire de oțel și sticlă, acest material este mult mai scump. În plus, experții cred că cele mai delicioase bucate și util este cel care gătite în vase de cupru. Suprafața de cupru este încălzit rapid, astfel încât timpul de preparare a produselor într-o astfel tigaie și vase este redusă.

Principalul avantaj al cuprului este că nu se oxida, Prin urmare, perfect pentru gătit marmalands, gemuri și gemuri. feluri de mâncare de cupru sunt, de asemenea, recomandat pentru a cumpăra plăci de inducție, în timp ce acesta nu este cel mai scump.

Ce trebuie să știți despre acoperirile?

Un rol imens în alegerea bucătărie joacă nu numai materialul de fabricație, dar, de asemenea, acoperirea. Acum, pe piață, puteți găsi o gamă largă de produse, care diferă din punctul de vedere al acoperirii, fiecare dintre care are caracteristicile sale operaționale. Să dăm mai multe tipuri comune de acoperiri.

Teflon

Are rezistent la coroziune, care apare de obicei sub influența detergenților chimici, sărate și produse acide. În Teflonova, feluri de mâncare sunt sigure pentru a prepara orice produs alimentar. În plus, acoperirea este fiabil și durabil, producătorii folosind tehnologii moderne, realizate ca teflon este protejat de zgârieturi. În ciuda acestui, Durata de viață a acestor feluri de mâncare nu depășește trei ani (Sub rezerva condiției de respect).

Dacă uitați feluri de mâncare pe o placă fierbinte (oala cu aburi sau tigaie), este posibil să se rupă integritatea acoperirii.

Smalț

Tipuri moderne de smalț sunt caracterizate prin rezistență crescută la acizi, săruri, acestea sunt non-toxice, care permite în vase cu o astfel de acoperire nu numai pentru a găti, dar, de asemenea, stoca feluri de mâncare în frigider (inclusiv legume și marinate sărate). Ideal pentru gătit fiertură de legume, supa, nu este recomandat pentru gătit orez, terci și pivov. Avantajele acoperirii smălțuită includ durabilitatea și siguranța de funcționare, preț accesibil. În ceea ce privește minusurile, cu manipularea necorespunzătoare de feluri de mâncare de pe suprafețele sale pot apărea chips-uri, care sunt periculoase pentru sănătate (există un risc de înghițirea alimentelor cu particule de smalț). Nu se poate spala produsele emailat în mașina de spălat vase și manual, folosind detergenți abrazivi.

Citește mai mult  Cupa de sticlă: o varietate de criterii de specii și de selecție

Ceramică

Caracterizat prin proprietăți antibacteriene, estetice și respectarea mediului. Mâncăruri cu acest strat sunt utilizate nu numai acasă, dar, de asemenea, în sala de mese. Principalul dezavantaj al produselor este briefness și instabilitatea picăturilor ascuțite ale temperaturii – dacă aveți un fel de mâncare din frigider într-o tigaie din ceramică și imediat a pus-o pe o placă fierbinte, atunci puteți arunca un produs în coșul de gunoi. Ceramica este, de asemenea, frica de daune mecanice, rapid și ușor absoarbe uleiul, după care este dificil de a jgheabului. În ceea ce privește avantajele, achiziționarea de feluri de mâncare cu o astfel de acoperire o poate permite toată lumea.

Marci populare top

Ustensile de bucătărie poate diferi nu numai prin design, materiale de fabricație, pret, dar, de asemenea, brand-. Producătorii de rating care produc produse de înaltă calitate a condus mai multe companii.

Tefal

Aceasta este cea mai faimoasa companie franceza care a introdus feluri de mâncare de pe piața mondială, nu numai cu stratul de Teflon clasic, dar, de asemenea, cu astfel de capace, ca de titan Excelenta, Power Glide, Prometal Pro, Titanium Pro. Toate produsele de pe această marcă sunt caracterizate prin rezistență la diferențele și impactul temperaturii. În plus, în tigaie de prăjire Tefal, puteți pregăti mâncăruri fără a utiliza uleiuri și grăsimi. Produsele cu acoperire non-stick sunt perfecte și servesc o perioadă lungă de timp. Avantajele produselor din acest brand includ, de asemenea, prezența unei indicații de temperatură, asigurând încălzirea uniformă a produselor, la minusuri – pe modelele cu vopsea lucioasă acoperit rapid arsuri.

Kukmara

Acest brand este de la Kazan, astfel încât numele său este strâns legată de numele zonei, în cazul în care există o mulțime de cratiță, tigaie și Casans. Toate produsele din acest brand sunt caracterizate de performanțe excelente și prețuri accesibile. În plus, beneficiile producției includ varietatea de dimensiuni și modele. În ceea ce privește deficiențele, acoperirea felurilor de mâncare (orice fel) necesită o circulație atentă.

„Biol”

Sub acest brand, producătorul intern a produs preparate din fontă și aluminiu cu diferite tipuri de acoperire pentru mai mult de 10 ani. Hostessele sunt foarte populare, cu abilități profunde, clătite și roam. Pielea de la acest producător sunt echipate cu mânere din lemn sau silicon cu montură detașabilă, care le permite să stocheze și să utilizeze în mod compact în cabinetul de friptură. Plusele produselor includ costuri reduse, fundul îngroșat, designul frumos. În ceea ce privește minusurile, stratul ceramic subtil aplicat sub formă de pulverizare, își pierde rapid proprietățile și diluate.

Rondell

Mulți bucătari au apreciat produsele din această marcă germană. Sub acest brand, cel mai bun profesionist prăjit producator pan. La vânzare și alte tipuri de produse care sunt fabricate din aluminiu, oțel, și au o acoperire non-stick. Avantajele includ preparate RONDELL prezența unui fund cu trei straturi, rezistența la ardere, o varietate de modele și formulare. costuri supraestimate – Dezavantaj.

Citește mai mult  Totul despre termos kamille

„Nevva-metal”

Sub acest brand produc o mulțime de feluri de mâncare durabile cu un strat bun. Prăjirea caracteristică pan fund gros și pereți, astfel încât acestea să nu poarte pentru o lungă perioadă de timp și deformări expuse. o atenție separată merită o serie de „Almaz“ și „Titan“, producătorul le oferă o garanție de până la trei ani. Plusuri de feluri de mâncare – prietenoase cu mediul pentru sănătatea umană, de înaltă calitate, de acoperire rezistent la abraziune, minusuri – selecție limitată de modele.

Fissler

Produsele de la această marcă sunt caracterizate de înaltă calitate și au multe feedback pozitiv, deși costă costisitoare. Pentru fiecare tigaie de prăjire, producătorul emite un pașaport și o garanție de până la cinci ani. Beneficiile vaselor includ siguranța și prietenia de mediu, designul modern, o gamă largă de modele. În același timp, accesoriile de bucătărie au un dezavantaj – preț ridicat.

Vitesse

Tacamurile fabricate sub acest brand, se caracterizează printr-un preț bugetar, astfel încât acesta poate fi găsit în aproape fiecare magazin economic. Produsele sunt reprezentate în principal de tigăi din aluminiu cu acoperire ceramică. Sunt găsite și produse exclusive de fier și din oțel inoxidabil. Mâncăruri similare sunt ideale pentru gătit orice feluri de mâncare, deoarece are o acoperire non-stick. Avantajele produselor includ prezența mânerelor confortabile (detașabile), o selecție imensă de design, siguranță în domeniul sănătății.

Singurul lucru pe care mâncărurile similare necesită o curățare și o operare atentă.

Ce altceva să ia în considerare atunci când alegeți?

Pentru ca usteware-ul achiziționat să servească mult timp și a fost convenabil să pregătească mâncăruri, trebuie să acordați atenție multor detalii înainte de cumpărare. Alegeți corect astfel de produse vor ajuta recomandările specialiștilor.

  • Ustensilele de înaltă calitate au de obicei un fund gros și pereți care ar trebui să fie de cel puțin 2 mm. În același timp, modelele dintr-o singură bucată cu mânere sudate s-au dovedit bine.
  • În vase și tigăi cu produse de fund embosate vor arde mai puțin. Este recomandabil să se preferinte modelelor cu un capac confortabil având o gaură mică pentru a ieși abur.
  • Fiecare hostess trebuie să aibă un set minim constând dintr-o cratiță de diferite dimensiuni. Este foarte important ca agricultura să fie întotdeauna la o capacitate mare.
  • Înainte de a cumpăra mâncăruri, trebuie să știți pe ce placă este planificată să fie utilizată.
  • De asemenea, este important să se acorde atenție apariției produselor, trebuie să fie combinată armonios cu stilistul general al bucătăriei.

În plus, dacă intenționați să cumpărați feluri de mâncare pentru utilizarea de zi cu zi, trebuie să fie și confortabilă. Acest lucru va permite gazdei procesului obișnuit de gătit să se transforme în artă culinară.

Despre cum să alegeți cele mai bune feluri de mâncare pentru bucătărie, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: