Tacamuri de cristal: Proprietăți și caracteristici de alegere

Tacamuri de cristal: Proprietăți și caracteristici de alegere

Timp de mulți ani, mâncărurile de cristal erau un simbol al bogăției, luxului și stabilității. Ochelarii de vinuri de cristal și salilea au beneficiat de o cerere extraordinară, ar putea fi văzuți în recepții seculare și în serile invitate. La momentul Uniunii Sovietice, vasele de la un astfel de material în obligația de rafturi au fost rafturi, candelabre intermitente în lumina candelabilor. Astăzi, o astfel de popularitate a rămas în trecut, dar totuși, mâncărurile de cristal sunt în fiecare casă.

Specificații

Crystal nu este altceva decât unul dintre tipurile de sticlă. Pentru prima dată, tehnologia sa de producție a stăpânit Georg Ravenskrift în secolul al XVII-lea. Datorită faptului că plumbul în sticlă obișnuită a început să adauge plumb, materialul a reușit să joace lumina, adică marginile felurilor de mâncare primite au fost depășite și strălucite atât în ​​iluminarea artificială cât și naturală. in afara de asta, Fețele cu diamante sunt adesea adăugate la cristal, ceea ce permite mâncărurilor să obțină o cetate suplimentară.

Foarte des puteți întâlni mâncăruri de cristal decorate. Cea mai populară tehnică – aplicând modele de aur, pentru care folia de aur este de obicei utilizată. Aspectul destul de interesant și gravarea, permițând materialului să obțină o strălucire frumoasă și saturată. Precum și maeștrii pot Potrivirea cristalului folosind nisip brusc.

Avantaje și dezavantaje

Vasele de cristal au multe avantaje semnificative:

 • Apariția rafinată+
 • Relevanța în orice vacanță+
 • Forța – Spre deosebire de sticla conventionala, cristal este mai dificil de a sparge+
 • Fără defecte – bule de aer, eterogenitate+
 • transparenţă+
 • conductivitate termică scăzută – un pahar în mână se va încălzi foarte lent.

Printre dezavantajele trebuie remarcat următoarele puncte:

 • Horregous+
 • Nevoia de îngrijire atentă.

Dacă vorbim despre un fel de beneficii speciale, aduse de feluri de mâncare din cristal, este practic absentă. Mai degrabă, cristalul nu afectează sănătatea.

Se crede că materialul este capabil de argint pentru a avea un efect dezinfectant, dar pentru acest lucru ai nevoie, astfel încât razele soarelui să treacă prin ea.

În plus, mulți cred că potabilă de la astfel de feluri de mâncare este mai plăcut decât din sticlă, deoarece băuturile rămân rece mult mai mult, și ridică starea de spirit si calmeaza. Dar, în orice caz, nu este în valoare de ea pentru a obține de la feluri de mâncare de cristal orice favoare cu greutate.

În cazul în care acest material place, puteți cumpăra pepite cunoscut pentru multe magie utile și proprietăți de vindecare.

  Dar despre pericolele de mâncăruri rafinate ar trebui să fie în continuare menționat. Crystal este un avantaj care nu afectează organismul prea bine. Dar nu totul este atât de înfricoșător. Faptul este că Datorită duritatea cristalului, plumb pur și simplu nu va avea timp pentru a ajunge într-un fel de mâncare sau băutură în câteva ore. Va trebui să hrană așteptare pentru mai multe zile, în astfel de feluri de mâncare un astfel încât impuritățile rău intenționate în cele din urmă „a mers la suprafață“.

  Citește mai mult  Bar Spoon: Caracteristici, Alegerea și utilizarea

  Dar chiar și atunci otrăvire este puțin probabil să urmeze, deoarece plumb are proprietatea de a se acumula în organism și să nu acționeze imediat.

  Soiuri

  Crystal este câteva specii.

  • Munte. Una dintre cele mai frumoase specii este un cuarț de origine naturală. Foarte valoros pentru putere, strălucire, rafinament. Din minerit cristal face numai feluri de mâncare. Acesta este, de asemenea, un material pentru fabricarea de decoratiuni elegante, lentile, elemente de decor.
  • Conduce. După cum sa menționat deja, un tip similar de material din Anglia a fost produs. Nu este practic distrusă, un astfel de cristal nu distruge amestecuri chiar alcool sau alcaline.
  • Barievy. Un astfel de material este aproape complet similar cu plumb, dar avantajul lui în sine este înlocuit aici de Bariu.
  • Boem. În această formă de nici un cristal cu plumb, nu este altceva decât calciu din sticlă. Una dintre cele mai scumpe tipuri de materiale.

  În plus, există adesea cristale pe rafturile magazinelor colorate. Ia-un material similar, datorită adăugării de diverse substanțe.

  În cazul în care cobaltul este în compoziție, feluri de mâncare va fi albastru, siliciu – roz, mangan – violet, cadmiu – rosu. În ceea ce privește efectele nocive ale unor astfel de feluri de mâncare, este doar teoretic. Suplimentele utilizate pentru culoare sunt dăunătoare, dar ele sunt prea mici pentru a aplica o lovitură greu pentru sănătate. Cu toate acestea, alimentele din astfel de feluri de mâncare este mai bine să se utilizeze timp de câteva ore.

  Cum de a alege?

  Până în prezent, selecția de vase de cristal este destul de largă. Ca o regulă, în magazine vă puteți întâlni frumoase saladders, cutii, vaze, ulcioare, farfurii, clipuri, farfurii, perechi de ceai. Dar campionatul aparține acelorași ochelari.

  Mulți cunoscători de băuturi bune asigura că vin, șampanie sau de a dobândi coniac un gust complet diferit în astfel de fecents.

  Pentru a alege, într-adevăr, mâncăruri bune, ar trebui să ia în considerare mai multe nuanțe.

  • Cristal – Acesta este un material care conține mai mult de 10% plumb, și cu atât mai mare indicator, cu atât mai bine. Puteți vedea conținutul pe eticheta mâncărurilor. Desigur, mai mare procentul, mai scump de cumpărare.
  • Verificați produsul la lumină. Material de calitate va juca toate vopselele curcubeu. În plus, nu veți vedea în interiorul produsului selectat al specilor noroioase sau a bulelor de aer. Dacă există astfel de dezavantaje, atunci acesta este un fals.
  • Lovit ușor cu o lingură pe peretele vesela. În cazul în care un sunet clar, sunet de cristal.
  • Sharp, fețe grosiere pe produse de înaltă calitate nu poate fi. În plus, felurile de mâncare vor fi severe.
  Citește mai mult  Toate placi de taiere cu privire la capăt

  Subtilități de îngrijire

  Astfel încât mâncărurile din materialul nobil servit cât mai mult posibil, Este necesar să se respecte mai multe reguli de îngrijire:

  • Crystal Spălați numai apă rece+
  • Când se toarnă sau se suprapune în felurile de containere fierbinți, pus pe un stand de lemn+
  • produsele nu se îndoaie unul la altul+
  • Nici una dintre soiurile de astfel de feluri de mâncare nu se spală în mașina de spălat vase+
  • Articole din cristal nu pot fi încălzite într-un cuptor cu microunde sau cuptor+
  • După spălarea accesoriilor, ștergeți cu grijă pe cârpe moi sau prosop.

  Cum să se spele la domiciliu?

  Crystal este un material care este capabil să-și piardă speciile originale în timp. Există mai multe motive pentru acest lucru, dar cele mai comune conectate, de regulă, cu grijă incorectă. La pregătirea pentru vacanță, multe amante încearcă să arate ca și în cazul în care ea a cumpărat doar. Din fericire, dacă vorbim despre cristal, atunci există mai multe tehnici de cum să-l întoarcă la fosta frumusețe.

  • Cartof. Această metodă va permite grăsimea de feluri de mâncare, mai ales că se aplică pentru produsele cu model, cu multe greu accesibile locuri. În plus, cartofii se descurcă perfect cu îngălbenire urât pe produse. Se fierbe câteva cartofi, apoi da apă să se răcească. Atunci când lichidul devine abia cald, cufundați feluri de mâncare în ea și țineți acolo timp de 10 minute. După aceea, acesta va fi doar ușor să clătiți produsul. Puteți utiliza doua metodă: grătar fiert cartofii și puneți amestecul pe zonele cu probleme. După 15 minute, vase clătite.
  • Topire. Dacă timpul permite și trebuie să spălați mâncărurile astfel încât să fie strălucit, utilizați detergenți pentru sticlă. Deci, puteți curăța cuplurile, plăci, ochelari de vin. Luați un castron de plastic pe fund. Așezați un prosop moale. Apoi completați o cantitate mică de apă și adăugați instrumentul selectat, îndoiți mâncărurile. După câteva ore, produsul este îndepărtat, clătit și ștergeți. Dacă doriți să obțineți strălucire perfectă, alunecați aparatele cu apă cu adăugarea de suc de lămâie.
  • Nasharyar. Una dintre cele mai ușoare metode. Din nou, veți avea nevoie de un bazin cu un prosop, dar în loc de spălare, picurare în apă o pereche de picături de alcool amoniac. Câteva minute mai târziu, mâncărurile pot fi scoase, clătiți și grăbiți cu atenție.
  Citește mai mult  Toate clatite despre două fețe

  În cele din urmă, vom oferi câteva sfaturi utile pe care se recomandă să se observe la curățarea produselor din cristal.

  • Contrar credinței populare, acest material nu poate fi curățat de sodiu și nisip, precum și alte compoziții sub formă de pulbere. Aceste elemente sunt capabile să lase astfel de zgârieturi încât nu vor putea să retragă nicio metodă disponibilă.
  • Când se spală ochelarii, luați-le în spatele picioarelor. Acest lucru va permite produsului nu este rahat. Și, de asemenea, a remarcat că atunci când curățarea în pelvis în partea de jos a rezervorului ar trebui să fie un prosop.
  • Dacă adiția este prezentă pe vase, este spălată cu apă cu o mică adăugare de oțet.
  • Dacă doriți să ștergeți produsul, utilizați pentru acest material fără o grămadă.

       După cum puteți vedea, nu este prea dificil să aveți grijă de produsele de la Crystal, principalul lucru este să urmați mai multe reguli. Poate feluri de mâncare astfel o și nu are o astfel de popularitate mare ca înainte, dar rămâne în continuare frecvente „oaspete“ pe mese festive și banchete datorită aspectului său rafinat, revarsarile frumoase și abilitățile sunt un pic, dar încă schimba gustul feluri de mâncare pentru mai bine.

       Despre modul în care pentru a curăța cristalul acasă, uita-te în video.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: