Totul despre tirbuștrele

Totul despre tirbuștrele

Tirbușonul a avut nevoie de oameni atunci când vinul a început să distribuie nu prin butoaie, ci sticle. Astăzi, vinurile sunt clasificate într-un mod diferit, și puteți găsi dopuri la vânzare, constructiv diferite una de cealaltă. Ce modele sunt și cum să le alegeți, spune-mi în acest articol.

Ce este?

Tirkscrew este un design cu șurub cu un mâner sau inel la capăt proiectat pentru a scoate dopurile de sticle. Mulți dintre el și-l numesc – „Sampler“.

Somelier în restaurantul spune oaspetele despre vina si cu ajutorul unui dispozitiv special se deschide o sticlă. În acest moment, nava trebuie să fie rotită eticheta clientului. Vinul vechi sculpt numai pe masă pentru a întreba sedimentul.

O băutură tânără poate fi deschisă pe greutate și pe masă, metoda de extragere a tubului din sticlă nu reflectă asupra transparenței sale.

Istoria originii

Strămoșii noștri vin făcut în butoaie păstrate. În această zi, în plus față de îmbuteliat îmbuteliat, se aplică o metodă de depozitare a mustațului. Când nu erau sticle, vinul a fost hrănit pe masă în cani mari și apoi a scăzut în containere de porțiuni.

Din secolul al XVII-lea, comerțul de vin a fost larg răspândită. sticle din sticlă a început să se aplice, în care gâtul stivuite bucăți de material din lemn de plută. Deschiderea acestor containere a fost o mare problemă.

În 1681, dispozitivul „Worm Worm” a început să utilizeze sticle. A fost inventat pe baza unui rozness – un produs șurub pentru îndepărtarea de muște de arme de foc. Destul de repede a primit un nume care a ajuns până la această zi, – „Vin Screw“. Pentru următorii 100 de ani, invenția a devenit singurul dispozitiv care vă permite să eliminați tuburile din sticle. În acest timp, tirbușon câștigat pe scară largă, a intrat ferm fiecare casă și a devenit o parte integrantă a ustensilelor.

Primul brevet aparținând la îmbunătățirea șurubului vinului a fost emis de către profesorul Oxford University Samuel Henshell în 1795. El a adăugat la limitatorul spirală sub forma unui disc de metal. Acest accent a facilitat domeniul de aplicare al sticlelor. In 1860 m. Byrnu a emis un brevet pe un tirbușon în formă de T, cu un mâner din lemn.

De atunci, 350 de brevete au fost emise cu privire la standardele de tăiere. In 1883, inventatorul german Karl Vinca brevetat un cuțit somelier, așa-numitul tirbușonului profesional al chelnerul, fără de care nu există nici un restaurant astăzi. Se deschide cu ușurință prize scurte și lungi, falduri, plasate în compact buzunar.

În 1979, la cererea soției sale, Herbert Allen a inventat tirbușon cel mai convenabil, care acoperă șurubul de metal cu strat de teflon. El a numit invenția lui – screwpull. Instrumentul este absolut sigur, și nu necesită nici un efort. Aceste calități apreciate mai ales pentru femei, deoarece cu ea cu ușurință și fără răni se deschide orice sticle de vin. Singurul dezavantaj al tirbușon este dimensiunile sale. O astfel de instrument de nu va pune în buzunar, astfel încât să-l utilizați în mod convenabil la domiciliu sau în bar, și pentru serviciul în sălile de cafenele și restaurante oaspeți, chelneri sunt încă utilizate de către Sommelo pliere cuțit.

In zilele noastre este ușor de a cumpăra orice dispozitiv de vin de deschidere, chiar și cel mai original. Dar o copie neobișnuită, antic poate fi găsit doar în arsenalul de colectori. Recent, în sudul Franței, în regiunea Provence în orașul Mener, un muzeu al tirbușon. Expoziția a primit mai mult de o mie de eșantioane vechi, din care fac parte cele mai vechi din secolul al XVII-lea, iar cel mai scump – de vremea lui Ludovic al XVIII-lea.

Descrierea speciilor

Dorința de a face un tirbușon, deschiderea unei sticle cu cel mai mic efort, a condus la inventarea diferitelor opțiuni de produse, dintre care multe nu sunt legate de șurubul istoric. De exemplu, o pompă pneumatică tirbușon sau un instrument care rulează pe energie electrică nu utilizează metoda de formare cu șurub.

Pentru o utilizare confortabilă în condițiile gospodăriei, tirbușonii au început să inventeze tot felul de lucruri auxiliare plăcute: produsele mari au cumpărat un caracter montat pe perete, mic folosit sub formă de chei de discuții.

În plus față de un simplu design, puteți evidenția un tirbușor auto-fabricat. Astfel de specii mecanice includ mai multe opțiuni.

 • Vinul pârghiei – care vă permite să trageți fișa folosind eforturile o pârghie simplă. Celebrul cuțite sommelier aparțin acestui tip.

 • Vin rotativ – El a înșurubat independent într-un dop și extrage-o în calea înapoi cu discernământ. Un exemplu de specie – Instrumentul Herbert Allen.

 • Tirbușon pentru șampanie – Designul are o tijă cu un canal gol, prin care gazul este dat din sticlă, împiedicând „împușcat”, după care ștecherul este ușor de îndepărtat.

Pentru claritate, ne vom concentra mai mult pe diferite tipuri de dispozitive pentru tăierea sticlelor de vin.

Clasic

Modelul se face pe baza unui tirbușon antic „Worm Worm”. Ea incomod, Necesită eforturi. În timpul intrării în material, el îl prăbușește, luând vin. Tubul tare se poate rupe, și apoi trageți-l foarte dificil. În ciuda deficiențelor, Turcușia tradițională este de mare popularitate datorită costului său scăzut, se poate găsi, de fapt, în fiecare casă.

Dacă vinul este achiziționat din cauza cazului, băuturile în vacanță, nu are sens să plătească pentru mecanismul scump.

Pentru a deschide o sticlă cu un mod clasic, trebuie să curățați pluta de la cochilie și să vă înșurubați în Helix. Puțin copleșitoare priza, trebuie să vă trageți cu efortul (fără disulflare) mâner de tăiere.

„Fluturi”

Modelul este numit Charlem de Galer. Introducerea ștecherului, șurubul ridică treptat pârghiile, iar designul începe să fie ca un fluture cu aripi îndreptate. Fluxul de lucru trece fără efort. Dar dacă ștecherul stă profund, tirbușon nu va putea face față cu sarcina.

Deschide vin în felul următor. Tirbușor cu pârghii direcționale setat pe un plug. Ținând sticla, înșurubată o bouwn cu un mâner. În acest moment, aripile cresc treptat atunci când acestea ocupă poziția maximă, ambele manete sunt coborâte simultan în jos, de a scoate tubul de sticla.

„Șuruburi“

Un dispozitiv simplu care conține un taur, mâner și să se concentreze. Pentru a deschide sticla, boldul șurubului este instalat în centrul plută, și să înceapă să se înșurubeze tirbușon. El nu trebuie să ajungă până la capăt, și de a salva un mic decalaj între plută și mânerul. Mânerul este fixat în pumn, astfel încât partea de sus a șurubului este între degete comprimat. Ținând o sticlă bine, să ia încet dopul.

Procedura nu necesită mult efort, este nevoie doar de calificare.

„Knife Sommelier”

Sommelier – Franceză Cuvânt, așa-numitele lucrătorilor restaurant responsabil pentru lista de vinuri, degustare, clarificarea informațiilor și hrana pentru animale competente. Unul dintre tipurile de tirbușon conține toate calitățile profesionale necesare pentru a lucra cu vin în restaurant, așa că este numit „cuțit Sommelier“. Cu acest aparat, sticla se deschide ușor și frumos, pluta nu se va prăbuși în băutură. Instrumentul după utilizare este rapidă și pliate compact, devine absolut sigur și liber ascunde în buzunar.

Design-ul este format dintr-un șurub, două opriri, lame miniaturale pentru eliberarea gât din capsulă. Cork îndepărtat în tăcere, fără a crea bumbac de așteptat.

Pentru a deschide vinul, trebuie să setați vârful brief la centrul de blocaj în trafic și o dată pentru a defila. Apoi, șurubul se înșurubează prin intermediul unui mâner, acesta trebuie să fie vertical, fără a crea distorsiuni. Este necesar să se oprească mișcarea în acel moment, ceea ce va permite ultima rândul său, să rămână libere. După ce a instalat primul borcan de pe gâtul sticlei, cu ajutorul mânerului de ridicare a capacului. După repetarea aceleași acțiuni cu al doilea borcan, capacul părăsește cu ușurință vinul.

Pompos

Dispozitivul este pompă, care, în loc de un șurub conține un ac pentru a descărca de aer într-o sticlă cu vid de auto-desen. Cork se deschide sub o mare presiune, fără prea mult efort. Restaurante nu folosesc acest tirbușon, ca aerul schimbă gustul de băutură. Mai ales că nu este recomandat să se deschidă vinurile scumpe de epocă.

Folosind un tirbușon este simplu: cu un cuțit mic, montat în capacul, taie capsula protectoare. Dopul este împingând complet acul. Apoi, de 5-6 ori se toarnă pistonul tirbușonului, după care pluta liber iese din sticla.

Țigani

Dispozitivul este indispensabil pentru vin vechi atunci când materialul plafonării din timp începe să colaps. Aceasta este singura tirbușon, care nu este inclus în centrul de trafic și nu o deforma. Dispozitivul tiganesc este format din două plăci lungi inserarea în jurul marginilor sticlei, ca și în cazul în care îmbrățișezi un plug pe ambele părți și îndepărtarea fără tulburări. Acest tip de tirbușon a fost, de asemenea, numit „prieten al majordomului“ – a permis funcționarilor să se bucure de vin în absența proprietarilor, apoi rândul său, sticla de plută intacte din nou.

Aparatul este utilizat după cum urmează: Introduceți lama între peretele flaconului și dopul, ușor presate, introducând placa complet în vasul. Apoi rotiți în timp ce designul fișa nu lasă sticla.

Electric

Acesta este cel mai convenabil instrument pentru a scoate tubul din sticla, ca nici un efort nu trebuie să fie făcut, totul se face automat. Ar trebui să instalați numai un dispozitiv pe flacon și faceți clic pe butonul Jos. Șurubul va începe automat înșurubat. Este necesar să se oprească aparatul înainte de a se rupe de plug, în caz contrar fragmentele sale pot ajunge în vin. Apoi, faceți clic pe butonul „Up“, și, după o clipă, vinul este deja deschis.

Dezavantajul tirbușonului este dependența sa de baterii care pot fi bateriile sau bateriile convenționale. Design-ul este ușor de încărcare, multe dintre acestea au un conector micro USB, iar taxa este de ajuns pentru mai multe sute de sticle.

Tirbușon electrică se execută de 4 ori mai repede decât de obicei, de aceea este adesea folosit în restaurante.

Branduri populare

Astăzi producătorii produc sunt oferite de un număr mare de specii de toate tipurile de tirbusoane, seturi și opțiuni unice. In abundenta de instrumente pe care le puteți obține confuz și confuz. Pentru a ajuta la alegerea, am pregătit rating-ul celor mai moderne modele populare de porks vin.

Bulevard

tirbușon de metal fiabil, ieftin și durabil, cu inserții din lemn pe mâner. Reprezintă o structură simplă de dimensiuni standard de pliere cu o greutate de 150 g. El are o lamă ascuțită, șurub de înaltă calitate, rezista la o sarcină mare, un ambalaj frumos cadou.

Xiaomi Huo electrice de vin desfăcător de sticle

Modelul electric elegant, arata ca un tub negru, poate elibera accesul la vina în doar 6 secunde. Plăcut la atingere plastic are o structură solidă rezistentă la șocuri. Produsul este echipat cu un mecanism puternic, conține un cuțit pentru a scoate filmul capsulei.

Aparatul se deschide nu numai, dar, de asemenea, închide dopurilor, este suficient pentru a instala peste gât și apăsați butonul. În timpul închiderii, un indicator de avertizare de culoare roșie funcționează. Dispozitivul este instalat baterie, puterea de care este suficient pentru 70 de sticle, atunci ar trebui să fie încărcat. Funcții suficient de încărcare rapidă pentru zeci de produse.

Legnoart Roero WF-5

construcție italiană, destinate să retragă blocajele de trafic moale. Fabricat din oțel, cu elemente de plută de copaci. Pentru eliberarea unui film protector pe sticla există un cuțit auxiliar. Produsul pliat are o lungime de 16 cm, ambalate într-o cutie frumoasă.

Cork Pops Legacy

Una dintre cele mai bune dispozitive de pompare, rapid câștigă popularitate în rândul iubitorilor de vin bun și profesioniști, restaurante lucrătorilor. Produsul are un aspect elegant, o coajă cauciucată negru nu alunecă în timpul punctului de lucru. Aparatul deschide toate tipurile de blocaje de trafic.

Rabbit electrice Tirbuson

Tirbuson electronice fără efort elimină un dop. Inclus un cuțit pentru eliberarea din gât filmului de ambalare. Stratul de acoperire durabil în partea superioară a dispozitivului și metalul cromat în partea de jos arată ca spectaculos. Modelul este rezistent la efecte mecanice, previne alunecarea, are o spirală puternică, cu o acoperire specială care extinde perioada operațională.

Berghoff Essentials

Culoarea argintului din plastic electric din plastic, echipată cu un suport confortabil pentru depozitarea verticală și un cuțit pentru îndepărtarea capsulei cu un gât de sticlă. Dispozitivul cu o lungime de 28 cm are un diametru de 5,5 cm, poate deschide dopurile de diferite dimensiuni. Operația bateriei este proiectată pentru 60 de sticle. Dispozitivul este dotat cu un motor puternic, caz durabil și un design elegant.

Mathus Black, Peugeot Vin

Tirbușon tigrafic, conceput pentru vinuri cu expunere ridicată, poate obține chiar blocaje de trafic distruse. Nu se înșurubează materialul de închidere și cel mai rău din două laturi și îndepărtează cu grijă. Produsul se confruntă bine cu blocajele moderne de trafic.

Gadgeturi de bucătărie Arcos 604900

Model electric spaniol, dotat cu o iluminare de fundal plăcută, design frumos. Părțile interne sunt fabricate din aliaj cu adăugare de zinc și din oțel exterior din oțel și plastic. Indicatorul cu rapoartele de lumină roșie pentru a răsuci plugul și cu albastru – despre răsucire. Baterii funcționează de la o încărcare suficientă pentru 50 de sticle. Modelul este completat de un stand cu o lamă.

Victorinox

Pârghia de tijă în carcasă din plastic negru cu dispozitiv de tăiere roșie peste dispozitiv. Cuțitul este protejat și îndeplinește simultan funcțiile mânerului. Dimensiunea dispozitivului – 17 cm, ridică un dop pentru 4 cm. Marele avantaj al acestui tip de produs este spirala din otel rezistent cu strat de teflon, contribuind la înfiletare ușoară și rapidă. Produs Compact, durabil și durabil, are greutate redusă.

Nuanțele pentru copii

Înainte de a alege un tirbușon, ar trebui să știți, de ce este necesar și în ce condiții vor fi în cerere. Poate că cineva caută un cadou frumos sau cumpărarea este făcută pentru muncă, pentru casă. Dacă, datorită activităților sale, este adesea necesar să se deschidă vinul, să alegeți un cuțit Sommelier sau o opțiune electrică. Lucrul la bar, cu excepția dispozitivelor numite, puteți achiziționa o șurubelniță cu dimensional, dar foarte convenabil.

Pentru condițiile de acasă cu proprietarii ospitalieri sau cunoscători de vin, este mai bine să obțineți un model electric sau un șurub mai bun. Colectorii de vinuri vechi nu pot face fără tirbușor țigan.

Cine poate fi alcool în casă, nu poate să investească într-un obiect puțin folosit, dar să cumpere un șurub clasic sau un fluture.

Când cumpărați, trebuie să acordați atenție unui număr de nuanțe.

 • Metal. Produsul trebuie să fie oțel cromat. Care este gata să plătească, poate alege un model mai confortabil cu acoperire de teflon, nu va zdrobi ștecherul atunci când îl scoateți din sticlă.
 • Şurub. Preferința ar trebui să fie dată Braser de grosime mijlocie. Versiunea fină într-un blocaj dense de trafic poate fi deformată, închiderea grosieră.
 • SharpeCker. Este necesar să se acorde atenția asupra zgârierii șurubului, ar trebui să fie ascuțită și subțire, adică, binecuvântată.
 • Pârghie. Mai confortabil pentru a lucra cu un mâner din lemn, este tactil plăcut și nu glisați. Nu glisați și aliaje de cauciuc, dar metalul are probleme cu acesta, ar trebui să alegeți opțiuni ondulate. În plus, cu cât titularul mai convenabil se află în mâna lui, cu atât mai puțin efort va trebui să fie făcut în procesul de cerneală a sticlei.

Un borkscrew bun ar trebui să fie durabil, să aibă un aspect prezentabil, să lucreze în tăcere, să nu expună afară. Când cumpărați atenția acordată detaliilor, acesta va ajuta la alegerea unui dispozitiv convenabil și durabil.

Fapte interesante

Tirbușonului de-a lungul anilor de existență adunați în jurul „persoanei” numeroase fapte interesante, vă sugerăm să vă familiarizați cu unii dintre ei.

 • Colectorul celebru D. Ballou 4000 stochează un dispozitiv pentru sticle de vin desigila. El a publicat o lucrare cu greutate – „The Tirbușor Big Book”, în care greutatea materialului colectate pe acest subiect interesant.

 • fluture Tirbuson este, de asemenea, numit „Charles de Gaulle“. Celebrul general francez a fost obiceiul în timpul salutului bine arunca în sus mâinile, care ia dat aspectul unui tip comun de tirbușon.

 • Napoleon Bonaparte a fost un mare iubitor de vin bun, este sfătuit să ia o băutură și soldații săi. Pentru a face acest lucru, el a emis un ordin, cere ca fiecare soldat pentru a transporta un tirbușon.

 • Unele Tirbușor de epocă pentru șampanie a avut un dozator de construcții – tub cu un robinet, este înșurubată în plută. Datorită lui, ai putea încerca o băutură înainte de a oferi său invitat de onoare.

 • La Milano, a fost deschisă în 1877 tirbusor Collectors Club.

 • Cel mai scump deschizător de sticle pentru vin achiziționat La licitație Christie, care este organizat pentru colectori de două ori pe an. În 1997, a fost achiziționat un produs de argint al secolului al XVIII-lea, pentru care au plătit 30 de mii de dolari, precum și titida 1442 pentru $ 30,260.

 • În 1979, pentru tirbușonul său de șurub („Șurub + tractul”) Herbert Allen a asociat titlul „Inventatorul american”. El a venit cu coperta teflonului metalic, reducând în mod semnificativ coeficientul de frecare, care a făcut dispozitivul cu cel mai rapid și mai ușor între toate cele disponibile.

 • În 1995, a fost listată cartea de înregistrări Guinness Deschiderea a opt sticle în doar o eleganță de tirbușon. Înregistrați-vă în Orleans în salonul gastronomic.

 • Rob Higgs a fabricat tirbușonul general și greu din lume. Lungimea sa a fost de 150 cm, înălțime – 165 cm, greutate – 350 kg. Dispozitivul mecanic a fost creat din părți ale mașinilor vechi de cusut, clopote, dispozitive de pescuit. A fost suficient pentru a transforma mecanismul dispozitivului să absolve sticla de sticla si de turnare a vinului de sticlă.

Tirbuson – nu este cel mai necesar lucru în casă, dar el are de fapt toată lumea. Cine a abordat în mod serios alegerea lui nu va avea nici o problemă atunci când se deschid sticle de vin. Restul încă mai trebuie să lucreze din greu înainte de a scoate dopul și să obțină acces la băutura dorită.

Pe ce tipuri de tirbusor acolo, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: