Veselei cu pictura Khokhloma: Caracteristici și tipuri

Veselei cu pictura Khokhloma: Caracteristici și tipuri

Khokhloma pictura se distinge printr-o atractivitate specială. În caracteristice bucle complicate roșu-aur și motive naturale minunate pot fi realizate foarte mult timp. Mâncărurile cu o astfel de pictura fascinează cu aspectul său, în timp ce acesta nu este numai elegant și plin de culoare, pe care un suvenir excelent face, dar, de asemenea, foarte practic.

Un pic de istorie

Cuvântul „Khokhloma“ a intrat în turnolus datorită numelui așezării, care a fost, de asemenea, semnificativ pe scara a centrului de vânzări al secolului al XVII-lea nu departe de Nijni Novgorod. Potrivit unei versiuni, pictura Khokhloma a apărut din cauza influenței credincioșilor vechi, care, ca rezultat al persecuțiilor, a venit în zona lui Nizhny Novgorod, aducând cu ei tradițiile picturii de icoană și crearea miniaturilor de carte cu un set de caracteristici Simboluri și modele vopsite. În același timp, maeștrii locale a creat feluri de mâncare de înaltă calitate și ustensile de bucătărie dintr-un copac.

Utilizarea echipamentelor speciale la decorarea acestor elemente și a condus la apariția manierelor de pictură, pe care Khokhlomskaya se numește acum.

Pentru o altă versiune, motive de aur în proiectarea de obiecte de bucătărie au fost utilizate chiar înainte de aderarea la zona Nijni Novgorod dintre vechi-credincioși. Rezervoare și linguri de tăiere în satele locale pictate „sub staniu” – cu utilizarea pulberii de staniu atașate la lucruri după prelucrarea elegantă.

Înflorirea picturii a căzut în secolul al XVIII-lea. feluri de mâncare din lemn pictate într-un mod special, a câștigat piața cererii. Ea a aplicat nu numai în Rusia, ci și la țările din Asia Centrală, India și Persia. În Arkhangelsk, lucruri practice colorate pentru utilizarea mesei au cumpărat de bună voie germanii, britanici și francezi.

Citește mai mult  Toate felurile de mâncare despre lut

Cu toate acestea, după un timp, atunci când producția masivă de locuințe a fost înființată în Rusia, bucătăria care aplică elemente nu au fost chiar cu un desen original, deoarece lucrurile din fabrică costă bani mai mici în comparație cu o bucată bunuri.

A doua naștere a picturii Khokhloma a câștigat în anii 20 ai secolului trecut. Apoi au început să formeze școli speciale pe prelucrarea lemnului și creând o pictură unică Khokhloma. Maeștrii afacerilor sale au participat la numeroase concursuri internaționale.

De-a lungul timpului, pictura Khokhloma a devenit ceva de genul unui brand cultural al Rusiei, care este și așa.

Opțiuni de pictura

Stilul lui Hochloma în decorarea diferitelor articole de bucătărie este utilizarea culorilor de aur, roșii și negre. De asemenea, aplicat în mod activ portocaliu și galben. În cazul în care mai rar este culoarea Lazuri, care dă un sentiment de pacificare. Uneori puteți întâlni mâncărurile cu cea mai mare parte verde. Pentru pictura, sunt utilizate vopsele de ulei care pot rezista la temperatura de ardere.

Pictat este aplicat datorită literei superioare sau de fundal. Împiedicarea înseamnă aplicarea unui model cu culoarea neagră sau roșie pe fundalul de aur.

Fundal – când fac mai întâi pictura în sine și apoi pictează fundalul. Adesea, atunci când creați un produs specific, utilizați simultan fundalul și lumina.

Ornamentele Khokhloma sunt foarte caracteristice și recunoscute atât din motive, cât și de modul de desen.

 • Iarbă. Trestors sunt aplicate la liniile de nave, în mod bizar între ele lipire. Adaosurile sunt imaginile de boabe mici și spikelets.
 • Model floral. Tras de frotiuri mai largi decât în ​​cazul precedent. Datorită acestui lucru, se obțin petalele. Acestea sunt completate de imagini de boabe aranjate în jurul tulpinilor.
 • Tipul de tip turtă dulce. Ornamentul se potrivește în forma geometrică – pătrat, romb, cerc.
 • Kudrina – ornamentul de bucle de aur, în multe privințe și determinând stilul lui Khokhloma. Adesea, aurul prezintă sucursale mari cu frunze, proeminente, de exemplu, în rolul lui Kaima pe marginea produsului.

În pictura tradițională Khokhloma, master, de asemenea, includ adesea imagini de păsări fabuloase, insecte, pești și animale.

Pictura este inseparabilă de alte etape de feluri de mâncare care creează, deoarece baza de aplicare a unei imagini, precum și prelucrarea ulterioară a subiectului, care permite de a păstra desenul în timpul funcționării și dau o finalizare artistică. Nu este o coincidență faptul că mâncărurile sunt acoperite cu mortar impermeabil. Apoi – ulei, cum ar fi lenjeria, datorită cărora se realizează netezimea și strălucirea lucioasă. După aceea, stadiul mezzani este în curs de desfășurare atunci când pulberea de aluminiu este aplicată la suprafață, permițând obținerea unei oglinzi lucioase.

Citește mai mult  Vase pentru gătit cu inducție: caracteristici, tipuri, mărci și sfaturi privind alegerea

Vacul special cu un val gălbui se aplică mâncărurilor deja vopsite. După fiecare etapă de lăcuire este dat timp pentru uscare.

La sfârșitul prelucrării, elementele pune-l într-un cuptor, la o temperatură de 150 de grade și să reziste acolo timp de 4 ore, astfel încât un film de aur-bronz este format pe suprafața – un semn caracteristic al picturii Khokhloma.

Tipuri de vase

Cumpărați, comandați un maestru sau vopsea în stilul lui Khokhloma cu mâinile lor, puteți cele mai diverse feluri de mâncare din destinația sa. Poate fi doar o pereche de ceai sau un set întreg de multe obiecte cu modele caracteristice:

 • bere+
 • vin+
 • Pentru desert+
 • pentru condimente+
 • Pentru primele feluri de mâncare.

Hochloma pictat în spirit:

 • Plăci și linguri+
 • Tăvi+
 • Jugs+
 • Butoi+
 • Candidați și fructe+
 • Sugarienii+
 • găleată+
 • Teapots.

Unii oameni din elemente individuale formează kituri lor, concentrandu-se pe cele sau alte modele care sunt centrul compoziției specifice pe copii.

Puteți, de exemplu, colecta dvs. „căpșuni“, „zmeură“ sau kit de „currarodine“.

Materialele

 • Cele mai arata naturale, cum ar fi vasele cu pictura Khokhloma, efectuate Din lemn. Arborele in sine este foarte pulmonare, dar după procesarea devine mai greu și dobândește Khokhloma nuanțe de aur de miere. placă sau ceai din lemn cuplu pictat cu un astfel de desen este destul de practic.
 • Mai familiare feluri de mâncare în secolul nostru sunt Porțelan și ceramică. Porțelan este convenabil pentru a trage, deoarece suprafața materialului este netedă. Figura Se pare că frumos și elegant. Din porțelan, puteți face chiar și obiecte foarte mici.
 • Tacamuri ceramice lucru bun păstrează căldura ca termos. În același timp, decorat cu Khokhloma, ea arată pe orice masă de sărbătoare.
 • Khokhloma pictura feluri de mâncare din sticla sunt decorate – bănci, pahare, ulcioare și alte nave.
Citește mai mult  Fructinica: Tipuri și sfaturi pentru alegerea

Vopsele Khokhloma sunt predominant nuanțe de toamnă. Cunoscătorii din paleta corespunzătoare vor găsi în feluri de mâncare cu caracteristicile prospețimea zilei de toamnă rus. Nu este o coincidență faptul că mulți caută să îmbogățească casa cu obiecte cu o astfel de pictura. Tabelul, furat cu un model Khokhloma, arata ca un regal.

Despre Rupis în stilul Khokhloma uite următor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: