Aveți nevoie de un prag în baie și ce mai bine de făcut?

Aveți nevoie de un prag în baie și ce mai bine de făcut?

Repararea apartamentului necesită anumite costuri temporare și materiale. La urma urmei, îmbunătățirea ar trebui să ia în considerare preferințele personale, standardele și caracteristicile speciale ale camerei. Acesta este modul în care podurile sunt reparate între baie și hol. La prima vedere, acesta este un element ușor al interiorului, dar joacă un rol important pentru un sejur confortabil. Merită să înveți principalele nuanțe ale instalării acestei părți importante a apartamentelor urbane.

Ce este necesar pentru ce?

În primul rând, ar trebui să vă spuneți de ce aveți nevoie de un prag în baie. În primul rând, prezența acestui element este o cerință tehnică specială pentru amenajarea spațiilor rezidențiale. Potrivit podelei, nivelul podelei din baie nu trebuie să depășească 20 cm de nivelul podelei din restul camerelor. În plus, fără acest element, va fi dificil să vindeți un apartament, deoarece în conformitate cu standardele BTI (inventar tehnic) trebuie să fie.

În cazul unui accident sau a unei manipulări neglijente cu mixerul, proprietarul este suficient pentru a îndepărta lichidul distilat și pentru a usca podeaua băii. Nu din întâmplare, numai materiale impermeabile sunt selectate pentru finisajul ei.

Dacă umiditatea cade pe suprafața care nu sunt tratate cu compoziții repellente cu apă, inundațiile se pot muta la vecini cu toate consecințele ulterioare.

Distinge mai multe tipuri de praguri de baie.

 1. Pragul standard, înălțimea căreia este de 20 cm. Este echipat dacă baia este la același nivel cu restul camerei.
 2. Dacă podeaua din baie este mai mică decât în ​​restul camerelor, faceți un pas mic.
 3. Dacă cu un nivel ridicat al podelei, trebuie să construiți un pas astfel încât apa să nu intre în coridor.
 4. Înlocuirea pragului obișnuit cu o părtinire netedă. Această opțiune este considerată mai mult consumatoare de timp, iar constructorul neexperimentat este dificil de a face față acestei lucrări.

Pragul este echipat și pentru izolarea fonică. Sunt de acord, nu este prea frumos să te relaxezi în cameră, ascultând sunetele turnării de la robinetul apei. Baia este protejată în siguranță de curenți, praf și murdărie. În primul caz, bătrânul nu este cu siguranță prins la ieșirea sufletului, în cel de-al doilea nu va trebui să curețe obstacinta constantă, care este înfundată în mod regulat cu praful. Și dacă apartamentul este echipat cu o baie combinată, camerele sunt protejate de mirosurile neplăcute de penetrare.

Cerințe primare

Băile sunt caracterizate de umiditatea ridicată a aerului. Ele au, de asemenea, o schimbare accentuată a temperaturilor de la rece până la cald și invers. În timpul menajei, gazda utilizează detergenți moderni care conțin o concentrație ridicată a substanțelor chimice. Cu acești factori, materialele de construcție pentru prag ar trebui să fie diferite:

 • Rezistenta la apa+
 • Rezistent la picături de temperatură și deteriorarea detergenților+
 • Putere+
 • rezistenta la uzura+
 • Durabilitate.

În mod ideal, steagul de baie trebuie să reprezinte un design dintr-o singură bucată cu o suprafață anti-alunecare. Nu este necesar să se permită să evite scurgerea umidității. Și dacă picăturile de apă au lovit pragul, nu va crea o situație traumatică.

Materiale de fabricație

Pentru a crea o corală aplică o varietate de tipuri de materiale. Cel mai durabil este luat în considerare oțel inoxidabil, Acoperirea căreia nu necesită lucrări de finisare suplimentare. Ea va dura mult timp, nu se va rupe și nu se va deteriora.

O opțiune universală este luată în considerare lemn, Deoarece gama de culori a ușilor băilor este adesea aproape de lemn natural.

Suprafața de lemn nu alunecă și se potrivește organic în nici un interior. Cu toate acestea, burduful de lemn se umflă și se spargă cu contact constant cu apa. Dacă nu-ți pasă de un copac, mucegai și ciuperci formate. Pentru a preveni manifestările neplăcute, pragurile copacilor trebuie să fie vopsite în fiecare an.

Major va dura pragul, din lemn de stejar sau pin.

O altă opțiune frumoasă este pragurile din plastic. Magazinele moderne oferă o mare selecție de culori și texturi, deci nu este dificil să alegeți opțiunea corespunzătoare. Dar plasticul își pierde vizualizarea atractivă (modifică culoarea, miezurile și pauzele), astfel încât acesta să fie înlocuit în mod regulat. Salvați un singur stil de baie cu acest prag nu va funcționa mult timp.

Pragurile de lumină Aluminiu Vândute pentru un preț real, iar o mare selecție de culori nu va lăsa indiferentă chiar și cel mai exigent proprietar. Cea mai fiabilă opțiune este pragul din beton. Construcția durabilă va crea o barieră tangibilă pe calea apei curgătoare. Astfel încât suprafața de beton este privită din punct de vedere estetic, este necesar să o purtați cu un canter sau laminat.

Recomandări de instalare

Lucrările de reparații ar trebui să fie pregătite. Pregătirea începe cu haine de lucru: pantaloni și cămașă inutilă sunt potrivite, pantofi uzate. Asigurați-vă că aveți nevoie de ochelari de siguranță și mai multe perechi de mănuși. Într-un instrument separat de box Fold:

 • Nivelul de construcție+
 • Spatule+
 • Bulgaria și perforator+
 • Capacitatea de compoziție adezivă+
 • Regula (liniile șapei)+
 • A picta.

Când întregul set de instrumente va fi asamblat, puteți dezmembra podurile vechi. Ar trebui să tăiați mai întâi cu ambele părți cu un hacksaw, apoi rupeți mijlocul, astfel încât să nu deteriorați ușa și cutia de lemn. Părțile rămase sunt lovite de un ciocan. Suprafața este purificată și acoperită cu un strat de grund și apoi începeți instalarea unui nou prag. Pentru a face un prag pentru baie, merită luarea în considerare a caracteristicilor materialelor de construcție.

Pragul din copac se face cu propriile lor mâini din lemn de pin sau stejar. Este montat pur și simplu.

 1. În partea de jos a grătarelor laterale ale cutiei, canelurile sunt construite, înălțimea care ar trebui să corespundă înălțimii imbracata.
 2. martor din lemn ar trebui să fie introduse în canelurile și conduce ciocanul.
 3. Câteva găuri sunt făcute de burghiu.
 4. Piesa de prelucrat este îndepărtată, diblurile sunt conduse în găuri.
 5. Balustrade sunt returnate la loc și fixează cu ajutorul șuruburilor.
 6. În etapa finală, pragul ar trebui să fie emis: vopsea într-o umbră, care va fi combinată organic cu designul băii.

În mod similar, se efectuează instalarea de praguri de aluminiu, oțel și plastic. Singura diferență este că pragurile din materialele de construcție artificiale sunt vândute în forma finalizată, trebuie doar să fie ajustate sub dimensiunea cadrului ușii.

Dispozitivul de prag de beton este considerat o opțiune mai consumatoare de timp.

 1. Mai întâi ar trebui să faci părțile laterale ale lemnului. Aceasta este o formă particulară a unui viitoare îmbrăcat, care nu va permite mortarul de ciment. Ambalate cu un film transparent, astfel încât șapeul de beton nu se lipeste de ele.
 2. În forma unui copac, cimentul a turnat și sparge-o cu regula. Netezimea perfectă va permite atingerea unui strat de impermeabilizare. Pe partea de sus ar trebui să se topească soluție de ciment-nisipos și să dezvăluie din nou.
 3. Determinați înălțimea pragului în baie cu un nivel orizontal.
 4. Șapă de ciment trebuie să se usuce. De regulă, durează câteva zile. Pentru a evita fisurile, pragul viitor trebuie salvat periodic de apă.
 5. Atunci când se usuca din beton, plăcile sunt curățate, iar pragurile sunt curățate, astfel încât suprafața sa devine netedă și se acoperă stratul său de sol.

se formează Pragul, principalele lucrări sunt finalizate. Rămâne de a alege un design estetic pentru acest design. Designerii recomanda pentru a efectua o finisare cu un terci, culoarea care este armonie cu o nuanta de podea, în hol și baie. Pentru inceput, Este necesar să se calculeze cantitatea de material de finisare, efectuați marcajul necesar și să facă contracții.

Imediat înainte de începerea lucrărilor de finisare, se prepară o soluție de adeziv special. Nu ar trebui să fie copleșită sau lichidă.

Maeștrii recomandă cu atenție manualul de citire, Dar există mai multe reguli, care vă permite să pregătească un amestec adeziv de înaltă calitate.

 1. Este necesar să turnați apa în recipiente adânci, adăugați adeziv uscat în ea – porțiuni mici, amestecând constant.
 2. Soluția rezultată este bine amestecată. Prin consecvență, el trebuie să amintească o cremă groasă acru.
 3. Apoi se procedează la asigurarea placi ceramice. Pentru a face acest lucru, ar trebui să se aplice lipici la țiglă, atașați la beton și apăsați pe câteva secunde.
 4. Dalele rămase sunt blocate în același mod. Îmbinările dintre ele sunt aliniate cu cruce din plastic.

    Pentru a obține o suprafață netedă, gresie trebuie măsurată în funcție de nivelul. Îmbinările trebuie pierdut compoziția de aceeași culoare ca și țiglă. Surplusul de amestec trebuie să fie îndepărtat de spumă de cauciuc. prag gata. durabilitatea sa este verificată folosind ambreiaje convenționale: sunetele grevele nu ar trebui să fie de apel. Un ton de apel sunete despre golurile existente care va conduce rapid pragul de la o stare necorespunzătoare. Această căsătorie este ușor de corectat: țiglă este demontat și stivuite din nou.

    Experții oferă o modalitate alternativă de a proteja împotriva apei de la robinet de apă. Nu poți deranja cu un dispozitiv de protecție, precum și ridicați podeaua în coridor. Dar negocierea imediat: va necesita anumite investiții financiare și este mult mai complicată să faceți această operație. Noii veniți vor trebui să solicite ajutorul unui maestru mai experimentat, singur ei nu îl stăpânesc.

    Dacă apartamentul nu diferă în dimensiuni mari, ridicarea podelei are un spațiu liber valoros. Astfel încât instalarea barei între două camere este mult mai ieftină și mai practică, dar nu pare mai rău.

    Dacă pragul este necesar în baie, vezi mai jos.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: