Bucătărie pentru studio mini-apartament: idei de design interior

Bucătărie pentru studio mini-apartament: idei de design interior

În apartamente moderne, de dimensiuni mici, de multe ori combină bucătăria și camera de zi, ceea ce face camera mai spațioasă. La crearea un astfel de design de bucătărie, este important să se împartă în mod corect spațiul de pe zona. Cum de a face o cameră funcțională, confortabil și frumos, veți învăța de la acest articol.

Zoning

Bucătăria în mini-studio este important să se separe separat de restul camerei. Deci, ea va arata mai armonios. Există mai multe metode de zonare de bază.

 • Partiția de carton de gips. Astfel de modele sunt perfecte pentru un apartament studio. Ele sunt compacte și buget. Mai mult decât atât, partiția de gips-carton poate fi realizată în orice formă și orice dimensiune. Acesta poate fi decora cu rafturi mici și iluminare de lumină.

 • Rafturi. O astfel de soluție nu este un mai puțin popular, deoarece nu numai că va decora interiorul camerei, dar, de asemenea, a crea un loc de depozitare suplimentar, care va face camera mai funcțională. Este important ca rafturile sunt deschise, modele închise sunt ponderate interioare. Puteți achiziționa sau de a face pentru a comanda un mic rafturi de înălțime, care va servi în loc de o masă sau bar contra.

 • Bar Stand. Aceasta este o opțiune excelentă pentru separarea studio. O astfel de proiectare a poate fi folosit în loc de luat masa de masă. Și pentru a face mai funcțional, puteți instala compartimente suplimentare.

 • Corner sau P-în formă de bucătărie. Această metodă va permite să măriți spațiul util în bucătărie, va avea un loc de stocare suplimentar și o suprafață suplimentară de gătit.

 • Masa. Tabelul de mese este adesea utilizat în bucătării studiouri spațioase, și mici mese dreptunghiulare sau pătrate sunt potrivite pentru camere mici. Tabelul poate fi pus atât pe perete cât și în mijlocul camerei.

În plus față de aceste metode, pot fi folosite și alte metode. dar Specialiștii le recomanda să le folosească numai pentru studiouri spațioase, altfel reduce vizual spațiu în bucătărie. Acestea includ:

 • Multi-nivel de plafon+
 • iluminat+
 • Paul diferite culori+
 • podium.

Cum de a alege un set de bucătărie?

Set de bucătărie – una dintre cele mai importante elemente ale bucătăriei. Depinde de aspectul său, funcționalitatea și capacitatea. Seturi de bucătărie sunt câteva specii:

 • Drept+
 • unghiular+
 • P-model.

Modelul deosebit de populare pentru mini-bucatarii sunt seturi de căști de colț. Acestea permit cea mai eficientă utilizare a spațiului. Mai mult decât atât, datorită accesorii moderne, puteți folosi chiar și spațiile unghiulare mai eficient.

Citește mai mult  cabină de duș igienic cu vană de amestec: soiuri, mărci și selecție

Al doilea cel mai popular model este o bucătărie în formă de P. Ca o regulă, una dintre părți este creată fără dulapuri de top. Este această parte care împarte spațiul vizual al studioului. Puteți utiliza, de asemenea, un raft bar în loc de dulapuri de bucătărie, care va înlocui masa într-o bucătărie mică.

Alegerea mesei de bucătărie este complet dependentă de preferințele individuale. În cazul în care bucătăria este mic, atunci este mai bine să cumpere o masă sau mic bar bare. Pentru spații mari, masa poate fi de orice dimensiune. Scaune trebuie să se potrivească cu înălțimea mesei sau rack-.

Culoare căști gamut bucătărie poate fi atât de luminos și neutru. Când este ales, este important să se ia în considerare culoarea peretilor, pentru un set de căști luminos, pereții neutre sunt mai bune.

Cum de a alege aparate de uz casnic?

Al doilea element important al bucătăriei este aparatele de uz casnic. Mulți preferă să mituiască built-in modele. Cu toate acestea, alegerea între opțiunile standard și încorporate se datorează numai preferințelor estetice. Echipament încorporat face camera mai solidă, fără a deranja gama de culoarea sa.

Atunci când cumpără modele standard, este necesar să se ia în considerare proiectarea lor, în caz contrar ele vor atrage superfpores și poate deveni un luminos, dar de accent atractiv scăzut.

Cel mai important criteriu pentru alegerea aparatelor electrocasnice este funcționalitatea. Prin urmare, înainte de cumpărare, trebuie să definiți ce funcții ar trebui să fie echipate cu un anumit element de uz casnic, și apoi puteți deja merge în condiții de siguranță la magazin.

În ceea ce privește desenul, acesta poate fi orice formă, dar dimensiunea ar trebui să fie mici. Modele original ceas Piața Domului. O altă opțiune excelentă va fi modele ascunse.

Dining opțiuni de masă

Atunci când se face un mini-studio, designerii recomanda cu atenție pentru a afla opțiunile pentru mese mese înainte de a cumpăra un anumit model de.

mese traditionale pe patru picioare raman populare si sunt adesea folosite chiar și în cele mai mici bucătării. Cu toate acestea, există și alte opțiuni excelente.

 • Bar Stand. Cel mai adesea utilizate în modele moderne de tineret. Este convenabil pentru gustări rapide sau adunări de seară. Pentru a completa această opțiune a tabelului, va trebui să găsească scaune de bar la picioarele ridicate.

 • pervaz. De la pervaz lat ușor de făcut o masă mare. Și dacă în bucătăria dumneavoastră nu este suficient de lată, puteți extinde. Aceasta este o opțiune excelentă în timp ce maximiza întreaga suprafață în bucătărie. Această opțiune este mai potrivit pentru tineri.
Citește mai mult  Totul despre Aromolampe electrice

 • Tabelul de pliere. Această opțiune este adesea utilizată atunci când nu există granițe clare care să separe studioul în zonele. Nu are spațiu într-o cameră mică. Tabelele pliante se pot transforma într-un panou normal de perete sau pot face parte dintr-un set cu cască de bucătărie, ceea ce îi va face imperceptibil în formă pliată.

 • Partiția de masă. Pe partiția de gips-carton poate fi de asemenea plasată o masă mică. Un astfel de design, în aparență seamănă cu un contor de bare.

Experții recomandă achiziționarea de tabele cu design concis, deoarece vor vizualiza vizual camera. În timp ce modelele complicate par întotdeauna mai mult și, prin urmare, afectează negativ proiectarea spațiilor de dimensiuni mici.

Iluminat

Iluminatul este responsabil pentru starea de spirit, confort, precum și pentru frumusețea și luminozitatea camerei. Pentru studiouri, se caracterizează prin utilizarea lămpilor pentru a indica diferite zone ale camerei. Și pentru a face procesul de gătire mai confortabil, o bandă de lumină sau mai multe becuri mici sunt instalate în setul de bucătărie. Puteți ilumina zona în care panoul de gătit este situat folosind o inserție de sticlă.

Iluminatul principal în studio este creat prin utilizarea pete mici. Popularitatea lor se datorează faptului că aceste lămpi se aprind ușor camera, dar în același timp, ei nu intra in ochi. Mai mult decât atât, ei nu ia o cameră mică

Dar puteți utiliza candelabre mari tradiționale. În acest caz, este mai bine pentru a plasa un candelabru mare în zona de living, și mici în bucătărie. iluminat suplimentare pot fi prevăzute cu pete sau raster.

O altă soluție frumos pentru mini-studio va fi opțiuni cu o halteră. Principalul avantaj al acestor modele – acestea pot fi de adaptare în mod constant și direcționarea în cazul în care aveți nevoie.

Pentru a crește vizual înălțimea tavanului, puteți folosi lumina de fundal de pe linia de tavan sau de a integra lămpile de sub setul de bucătărie. Cu toate acestea, banda arata mai bine cu un cap de bucătărie, care a construit aparate de uz casnic.

Sfat util

Există mai multe nuanțe importante pentru crearea unui interior frumos și organice de studiouri de bucătărie de mici dimensiuni.

 1. Mai bine să acorde prioritate stiluri moderne. Acest lucru este high-tech, minimalism, stil scandinav sau mansardă. Acestea pot fi completate cu elemente de stiluri mai complexe.
 2. Este imposibil să supraîncărca spații mici dimensiuni cu o mare varietate de culori luminoase și imprimeuri. Este mai bine pentru a alege o gamă de culori neutre și decora cu accente luminoase, dar este important să nu exagerați.
 3. Imagini de fundal pentru vopsire vă va permite, fără costuri mult pentru a schimba culoarea peretilor.
 4. Este important să se asocieze diferite zone de studio. Acest lucru se poate face cu culori distincte sau texturi. De asemenea zone ar trebui să fie efectuate într-un singur stil.
 5. Pentru a vă concentra pe camera de zi și distrați atenția din bucătărie, ar trebui să cumpărați un set de bucătărie neutru din bucătărie. Este mai bine să minimalizați utilizarea accentelor și a textului luminos în zona de bucătărie, iar în camera de zi, creșteți numărul acestora.
Citește mai mult  Figurine din tencuiala

Exemple frumoase

Ideea originală cu bucătărie gri separată. Partițiile țigani creează un efect al unui spațiu separat, iar o partiție mică de strut va înlocui masa de luat masa.

Setul cu cască clasic de bucătărie alb va face o bucătărie neutră. Și pentru a economisi spațiu, masa de luat masa a fost înlocuită pe un raft de bar cu dulapuri încorporate.

Bucătărie alb de zăpadă-dormitor cu echipamente încorporate și Drawbrush – excelentă soluție de tineret. Un șorț de lemn și o masă vor deveni un accent frumos.

Bucătăria dreaptă gri cu o blatul de lemn arată ușor și calm, frumos combinat cu un zid albastru strălucitor.

Elegant gri-alb modern interior. Tabelul de luat masa este înlocuit cu un contor de bare funcțional, care împărtășește camera pe zone.

Bucătăria albului cu un accent galben arată luminoasă și confortabilă.

Interiorul alb de zăpadă, cu o bucătărie dreaptă, completează frumos tabelul de lemn, împărtășește, de asemenea, camera de pe zone. Scaunele din plastic transparente fac mai ușor interiorul, iar candelabrele originale și pictura fac interiorul mai elegant.

Soluție interesantă pentru combinarea bucătăriei, livingului și dormitorului. Întregul design este făcut în alb, care crește vizual camera. Iar peretele galben din dormitor și zona de bucătărie face expresiv.

Bucătăria setată în culoarea albastră strălucitoare va deveni un accent excelent într-o cameră mică.

Setul cu cască gri de bucătărie este frumos combinat cu un frigider galben strălucitor. Iar separarea spațiului este efectuată folosind o masă de lemn alb de zăpadă.

   Bucătărie din lemn setată frumos combinate cu elemente metalice. rafturi deschise face interiorul mai original.

   Citiți mai multe despre cum să aranjeze o bucătărie pentru un apartament studio, vei învăța uitându-vă la următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Comments: 1
   1. Gabriela

    Ce soluții creative și funcționale ai sugera pentru amenajarea unei bucătării într-un studio mini-apartament?

    Răspunde
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: