Canapele cu mecanism Tick-asa : ce este și ceea ce se întâmplă?

Canapele cu mecanism Tick-asa : ce este și ceea ce se întâmplă?

Softa canapelele modulare au dobândit popularitate meritată datorită versatilității și compactității, permițându-ne prin transformare ușoară pentru a transforma canapeaua într-un pat confortabil. Unul dintre sistemele de transformare silențioase în timpul nostru este mecanismul „Tik-asa“ sau „pantograf“. Ia în considerare mai detaliat ceea ce este și ce sunt.

Ce înseamnă?

Mecanismul „Tik-asa“, a primit o astfel de nume pentru o metodă simplă de pliere, care se realizează în două mișcări: „Crescut – tras“. Acesta aparține de tip longitudinal retractabil de stabilire și are avantaje și dezavantaje.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele Tik-așa mecanism sunt după cum urmează:

 • Outdation are loc fără a fi nevoie de a muta partea retractabil peste suprafața podelei sau pardoseală, Care evită deteriorarea suprafețelor cauzate de mișcarea regulată a elementelor de sprijin pe aceeași traiectorie+
 • Mecanism de transformare nu are nevoie de mult efort, Care vă permite să lanseze o canapea extensibilă atât copii cât și persoanele în vârstă+
 • Fiabilitate ridicată și sarcini mari de greutate admise, care sunt prevăzute cu o suprafață mai mare de o parte de încredere, cu o suprafață a crescut, în comparație cu mecanisme folosind role+
 • paleti spațioase Pentru depozitarea instalațiilor de dormitor și perne decorative.

Dezavantajele inerente în paturi canapele cu Tik-ca mecanism sunt după cum urmează:

 • Lățimea mare a panoului dishwashed de canapea creează inconveniente atunci când este utilizat pentru scaune, care necesită de obicei utilizarea de perne decorative speciale+
 • Mecanismul de transformare „Tik-asa“ este destul de cuprinzătoare, în cazul unei defecțiuni a înlocuire a acestuia va costa+
 • Utilizarea unui mecanism de transformare costisitoare și prezența unor perne decorative speciale provoacă un preț ridicat pe produs, în cazul în care în comparație cu alte opțiuni.

Dimensiunile canapele

Transformat canapele cu „Tik-asa“ mecanism au două soiuri de cele mai comune – ordinare (drepte) și unghiulare. Diferența în design-ul este clar din numele, și anume:

 • Normal (dreapta) Construit în conformitate cu schema clasică și să aibă o secțiune retractabil din dimensiunea întregii canapea+

 • Colțurile au o formă G, În plus față de secțiunea principală există o secțiune laterală, care poate fi atât staționară și pliere.

Modelele Corner permit structural să combinați aria secțiunii retractabil principală și laterală, care crește în mod semnificativ suprafața totală pat dormitor. Partea din spate a canapelei este plasată în locul secțiunii extinsă, creând o suprafață comună cu ea. Pentru confortul de a plasa perne, pot fi utilizate suporte detașabile suplimentare, care sunt instalate numai pentru modul de pat și sunt stocate în sertare-paleți. spate laterale sunt realizate cu cotiere și fără.

Modelele copiilor de obicei nu au cotiere, iar spatele în sine sunt acoperite complet cu un strat de umplutură moale pentru a asigura siguranța.

Modelele ortopedice sunt fabricate în astfel două variante cum ar fi:

 • cu design ortopedic și panouri de umplere canapea+
 • cu o saltea ortopedica separată, care este utilizat numai în modul de pat, permițându-vă să extindă durata de viață și simplificarea înlocuirii, dacă este necesar.

Materialele

Cadru

Pentru fabricarea de cadre și spate laterale canapea pat, atât lemn natural și de combinarea cu tipuri moderne de PAL, MDF si placaj. Secțiunile sunt realizate pe cadru metalic, cu o combinație de elemente metalice și din lemn, sau sunt complet din lemn. Mecanismul de descompunere este realizat din metal. Secțiunea retractabil dispune de elemente de retenție convenabil sub formă de stilouri sau caneluri de proiectare și adâncituri.

Citește mai mult  Chiuvete bucatarie Granfest: argumente pro și contra, și modelul de alegere

Fillers

Material de umplere pentru secțiuni de canapele extensibile glisante sunt unul dintre cei mai importanți factori pentru gradul de utilizare și durabilitate. Datorită caracteristicilor de proiectare, blocuri de primăvară din metal sunt extrem de rare, iar materialele polimerice sunt utilizate pentru versiunile ortopedice. De obicei, umplerea secțiunilor este combinat din mai multe tipuri, matrice principală se face mai durabil și elastic, iar stratul superior al materialelor moi este utilizată pentru a crea relief și îmbunătățirea calităților operaționale.

Ca materiale de umplutură pentru secțiuni, materiale moderne sunt folosite ca:

 • Poliurene Spoolder – un material spongios foarte poroase, care se obține prin amestecarea mai multor polimeri sintetici + durată de viață este de 5-8 ani+
 • Periothek – un material nețesut din fibre de poliester de înaltă calitate + durată de viață – 10-12 ani+
 • Struttiferber – Material combinat produs de tehnologie „arcuri independente nețesute“ din fibre sintetice și naturale + durată de viață – 10-12 ani+
 • sintepon – material sintetic sub formă de poliester de viață din fibre nețesute + – până la 5 ani+
 • Hollofiber – o versiune îmbunătățită a tabloului de sintet, cu fibrele structurii spirale + durata de viață – 5-10 ani+
 • latex – Material combinat pe bază de cauciuc natural + durata de viață – până la 20 de ani+
 • Durafil Este o cârpă nețesută din fibrele goale ale poliesterului lipit cu baza lui + are o structură asemănătoare cu blocul de arc + durata de viață – 10-12 ani+
 • Porolon – Aceeași spumă poliuretanică, dar cea mai mică calitate și rezistență + durata de viață – 3-5 ani.

Tapiţerie

Materialele de tapițerie din țesuturile naturale, sintetice și mixte au o gamă largă de caracteristici și culori. Acestea trebuie să fie selectate în funcție de condițiile de funcționare ale canapelei, ținând cont de efectele luminii directe, animalelor de companie, utilizarea în camerele copiilor. Luați în considerare cele mai căutate opțiuni de tapițerie.

 • Bumbac – Material natural ieftin. ușurința sa de mediu îi permite să-l folosească pentru mobilier pentru copii. Ea are, de obicei o gamă largă de culori, modele si desene. Durata de viață este de 5-6 ani.

 • Shenille – Pentru fabricarea sa, utilizează un amestec de fibre naturale și sintetice. Suprafața lui este plăcută la atingere gramada. Are rezistență ridicată și rezistență la uzură, hipoalergenicitatea. Dintre dezavantaje – capacitatea de absorbție ridicată a lichidelor. Durata de viață – până la 30 de ani.

 • Velveen – Poate că atât naturale cât și artificiale. Ea are o rezistență suficientă, rezistență la lumina soarelui, nu se teme de impact pentru animale. Materialul necesită o îngrijire atentă, are o absorbție crescută de fluide. Durata de viață – până la 15 ani.

 • Turmă – material artificial care are o suprafață teanc frumos. Acesta se distinge prin rezistență ridicată și rezistență la apă, nu se va lipi de lână de animale să-l. Dezavantajele sunt absorbabilitate de mirosuri și abraziune a grămezii cu timpul. Viața de viață – până la 15 ani.

 • Suede și velor – Material natural sau artificial având o suprafață de catifea plăcută. Versiunea naturală este aplicată mai puțin și mai puțin, obținându-se artificială în rezistență și durabilitate. Durata de viață este de 7-12 ani.
Citește mai mult  canapele debrosabile fără cotiere: caracteristici, modele și alegere

 • Jacquard – tehnologii speciale pentru țesături Furnizează o rezistență ridicată a materialului. Se caracterizează prin textura spectaculoasă și rezistență ridicată la lumina soarelui. Durata de viață – 10-12 ani.

 • Tapiserie – material clasic din materii prime naturale, dar aditivi sintetici utilizați recent pentru a crește rezistența. Are o durată lungă de viață, o gamă largă de culori și modele, în timp ce nu tolerează impactul luminii directe ale soarelui. Viața de viață – până la 15 ani.

 • Piele – Una dintre cele mai scumpe specii naturale de materiale. Se caracterizează prin rezistență ridicată, rezistență la umiditate și ușurință de îngrijire. Dezavantajele sunt o mică selecție de culori și efectul „stickiness“. Viața de viață – până la 20 de ani.

 • Arpatek – material sintetic, conceput inițial pentru industria auto. Avantajele materialului sunt rezistenta, rezistenta la abraziune, durabilitatea culorilor și ușurința de îngrijire. Viața de viață – până la 15 ani.

Important! Pentru cele mai multe tipuri de țesături tapițerie a produs un număr mare de soiuri, care de multe ori au propriile lor nume unice, care ar putea crea dificultăți în alegerea.

Dimensiuni

Sofa Paturi „Tick-Tock” produse în diferite dimensiuni, care variază în funcție de intervalul și scopul producătorului. Parametrii tipici sunt după cum urmează:

 • convenționale (directe) modele au o lungime de 205, 225, 245 și 260 cm, o lățime (adâncime) 100, 105, 110 cm, înălțimea de 75, 80, 85 cm+

 • Colțul are o lungime 225, 235, 250, 270, 350 cm, o lățime (adâncime) de 155-180 cm, o înălțime de 75, 80, 85 cm.

Important! După descompunere canapea, locul de dormit are de obicei dimensiuni de 195×155, 215×155, 210×160, 320×170 cm.

Dimensiunea de modele pentru copii sunt după cum urmează:

 • Lungime – 100, 120, 160 și 185 cm+
 • Lățime – 80, 85, 90 și 100 cm+
 • Inaltime 65, 70, 75 și 80 cm.

Important! În magazine și magazine de mobilier, care lucrează direct cu producătorul, posibilitatea unui ordin individual al mărimii produsului, precum și tapițerie și materialul de umplutură.

Paleta de culori și design

O semnificație importantă atunci când aleg o canapea extensibilă are stilul și coloritul, care trebuie să fie armonizată cu stilistica generală și paleta de culori a camerei. Designerii distinge mai mult de 50 de stiluri utilizate la fabricarea de mobilier modern, mai jos sunt principalele.

 • High-Tech (sau camera de zi) Diferă în culori monotone calm si usurinta de forme geometrice. Este caracteristică utilizării elementelor de crom metalic, dar arborele naturale este folosit extrem de rar. Pentru tapițerie, sunt folosite țesături moderne, preferințele de culoare sunt date negre, albe, gri, argint și metalic.

 • Loft – stil modern pentru camerele obișnuite. Folosește elemente canoniale – pereți de beton deschis, zidărie, comunicații. Preferința este dată modelelor concise ale culorilor luminoase, utilizate la prima vedere materiale incompatibile – plastic și oțel inoxidabil în combinație cu tapițeria materialelor naturale.

 • Art Deco Inspirat de estetica cubismului și stilurilor etnice ale națiunilor mici. Folosit în mod tradițional materiale naturale neobișnuite sau imitația lor – rasele de lemn de fildeș, bambus, bambus. Pentru tapițerie, tipurile exotice de piele naturală sau înlocuitorii lor artificiali sunt ideali.

 • Eco Creat în urbanismul contragreutate, pentru cei care caută înapoi la natură. Numai lemn natural și culorile sale naturale, imitația cățea și textura naturală, repetarea formelor naturale. Tapițeria este, de asemenea, efectuată din materiale naturale.
Citește mai mult  Bucătărie Garnitur Dimensiuni: Ce se întâmplă și cum de a alege?

 • Mozaic – Cusut de cusut. Acest stil este incredibil de popular acum.

 • Bocho – Foarte original, stil bogat, plumb cu vopsele îndrăznețe. Mobilierul are, de obicei, forme ghemuite, largi și confortabile, fără excese. Adesea, acest stil este folosit în camerele copiilor.

 • Retro (60-70-KHM ani de secol XX). Mobilierul trebuie să fie compact, fără decor excesiv, dar în același timp. Soluții și soluții de fantezie populare și unghiulare sunt populare. Culori clasice, culori pastelate cu o predominanță a texturii geometrice.

 • Militari Se caracterizează prin brutalitate și funcționalitate, este perfect pentru bărbați. Canapea extensibilă în acest stil ar trebui să fie o formă geometrică strictă, un pic nepoliticos. Finisajul trebuie să fie în stilul de minimalismul, dar este permis pentru a decora elemente heraldica.

 • Shebbi-Chic – Stilul de făcut în mod artificial lucruri și elementele lor, creând o atmosferă specială de chic boem. Pentru el, doborâre picioarele și cotiere sunt caracterizate cu o predominanță de gamă cromatică strălucitoare.

 • Clasic Acesta este caracterizat prin fir obligatoriu, căptușeală, aurire și alte elemente patetice. Numai materiale naturale sunt folosite, culorile tapițerie sunt în mare parte calm, cu ornamente florale.

După cum a scăzut?

Outdating și pliere pat canapea „Tik-asa“ nu va provoca dificultăți și nu necesită un mare efort fizic. Este recomandat să citiți manualul de instrucțiuni de la producătorul produsului, acesta va indica caracteristici personale pentru modelul. Acesta este de obicei aranjamentul mânere sau alte elemente pentru a fixa panoul retractabil în timpul dezintegrării sau pliere, caracteristicile dispozitivelor de susținere sau a suprafețelor, metoda de pliere a panoului spătarului și revenirea acestuia în poziția inițială.

Pentru a pune canapea, este în valoare de după următorul algoritm:

 1. Scoateți perne decorative și capacele folosite+
 2. Ridicați partea frontală a panoului retractabil și trageți în direcția exterioară până extensie completă, apoi coborâți-+
 3. Dacă este necesar, ori perne decorative în sertare-paleti+
 4. Coborâți partea din spate a canapelei pe locul eliberat, nu uitați să plasați corect cureaua pentru ridicarea panoului de convenabil.

Pentru pliere canapea, este în valoare de efectuarea pași, cum ar fi:

 1. Ridicați coloana vertebrală în poziția inițială folosind cureaua existentă pentru comoditate+
 2. Scoateți perne decorative din paleți+
 3. Ridicați panoul retractabil și împingeți-l cu atenție în interiorul canapea până când se mută într-o stare pliată.

Examinați recenzii

feedback-ul clienților pe paturi canapele cu mecanismul de transformare „Tik-asa“ vă permite să ia în considerare cu încredere destul de fiabile și durabile. Utilizatorii remarcat în mod neechivoc moment pozitiv manca o canapea desfășurare fără a fi nevoie să se deplaseze părții mobile prin podea sau podele, în special cei care au canapele pliate anterior cu sistemul pe role, care au fost confundate în mod constant în teanc sau lăsat urme pe suprafața podelei. Și, de asemenea, pentru mulți moment pozitiv este faptul că Pentru utilizare într-o singură versiune nu este necesar să se stabilească o canapea extensibilă, și este suficient pentru a elimina perne decorative.

Recenzii negative se referă, de obicei, la perne decorative, care au adesea dimensiuni care nu le permit să le pună în sertare – paleți și pe momentul utilizării paturilor pe care le ocupă un loc în cameră.

Cum să pliați și să puneți o canapea, să priviți în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: