Canapele pe picioare: o varietate de specii și exemple în interior

Canapele pe picioare: o varietate de specii și exemple în interior

Canapele pe picioare sunt considerate elemente practice și fiabile de mobilier. Ele sunt mai ușor de mutat în locație, este mai ușor să curățați praful și murdăria sub ele. Cu toate acestea, nu toate tipurile de suporturi sunt la fel de durabile. Materialul acestui articol va ajuta la înțelegerea caracteristicilor și soiurilor de canapele cu picioarele și, de asemenea, solicită ceea ce să acorde o atenție la alegerea opțiunii.

Particularități

Canapele pe picioare pot fi cele mai diverse. În care Tipul de suport poate diferi nu numai de forma, ci și înălțime. Elementele de susținere ale structurilor dau stabilitate, și, de asemenea, decora produsul. Adesea, ele sunt un instrument pentru a focaliza un stil de interior din beton. Din acest motiv, alegerea unor astfel de produse trebuie să abordeze.

Datorită suporturile în timpul transportului canapea din loc în loc, materialul tapițerie din partea de jos a structurilor nu. picioare canapea crea suportul necesar și sunt responsabile pentru siguranța funcționării produselor. Ele nu sunt universale: elementele de sprijin sunt selectate în conformitate cu relația de greutate cu design-ul.

În același timp, cel mai bun dintre ei au antifricțiune și de acoperire non-abraziv.

Soiuri

Până în prezent, mărci comerciale reprezintă atenția cumpărătorilor o gamă largă de modele de mobilier tapitat, care afectează chiar și cei mai exigenti cumparatori. Produsele se bazează pe forma, tipul de mecanism de transformare, dimensiuni, funcționalitatea și gradul de confort pentru utilizatori. Clasificarea sortimentului de piață poate fi în mai multe semne.

De exemplu, gama de modele este împărțită în produse cu cotiere și fără ele. Opțiunile primului tip pot fi rigide și moi, subțiri și volumetrice, standard și funcționale. Adesea, astfel de elemente sunt echipate cu blaturi și sisteme de stocare internă. În plus, cotierele pot fi organizatori de canapele, făcând un set de tabel și bufete situate sub ea.

Informa

Toate soiurile cunoscute de canapele pe picioare sunt împărțite în 5 specii, În același timp, produsele fiecărui grup au propriile caracteristici.

 • Canapele drepte Ele diferă în formă liniară, potrivită pentru cazare de-a lungul pereților și în centrul camerelor, suplimentat cu fotolii confortabile. Poate avea o configurație și o înălțime diferită a spatelui, dacă există o tapițerie costisitoare, priviți în solid interior și eficient.

 • Colţ – sunt împărțite în 2 grupe mari: în formă de M și în formă de P. Atât cei care și altele sunt capabile de zonare spațiu, indicând limitele unei zone funcționale specifice. Aspectul lor pot fi diferite, elemente de colț pot fi fumuri, ottomanka, mini bar, mese.
Citește mai mult  Sfaturi pentru alegerea linoleumului pentru dormitor

 • modele Radius pe picioare nu este altceva decât o formă rotunjită canapele. Instalați-le în principal în centrul camerei, creând o zonă de oaspeți confortabilă. Aceste modificări au dimensiuni mari și diferite niveluri de funcționalitate, de obicei, acestea sunt moi si volumetrica.

 • runda Analogii pe picioare sunt modele de transformare. Ca formă colectata, acestea au forma de semicerc, sunt completate de diferite de configurare spate, dar rareori echipate cu cotiere. Ca în declin se transformă într-un cerc, cu numărul de blocuri care formează un loc de dormit poate varia.

 • Canapele modulare pe picioare constau dintr-un set de mobilier tapitat sau secțiuni individuale. Ei colectează la discreția lor, ordonând vânzătorul Adunarea modelului rezultat. În plus, produsele pot fi vândute fără fixare strânsă, ceea ce vă permite să modificați modelul de design la propria solicitare.

După tipul de construcție

După tipul de design, modificările sunt împărțite în modele staționare și transformabile. Produsele de prim tip nu prevăd lansarea, totuși, pot fi echipate cu sisteme de stocare încorporate. Ele sunt cumpărate pentru scaune, echipându-le camere mici ale casei lor.

Astfel de mobilier poate fi cu totul miniatură, ceea ce vă permite să postați un mini-model pe gazebouri geamate, loggii și balcoane.

Analogii cu mecanismele de transformare au un loc de dormit. Ca o astfel de canapea se transformă într-un pat cu drepturi depline și, uneori, chiar ortopedice, deoarece este alimentat cu o saltea ortopedică. Alte structuri sunt proiectate numai pentru confortul utilizatorului, și, prin urmare, acestea nu au bază rigidă optimă, acestea sunt volume maxime, sunt Erker modulare, chiar și în secțiune.

mecanisme de transformare Sofa sunt pliate, retractabil, roll-out, de ridicare, pivotant, pliabil.

Plierea canapele de pe picioare sunt mai convenabile în comparație cu analogii fără suport. Datorită prezenței elementelor de referință, partea din spate a resturilor de material de tapițerie. Transformatorul canapea poate combina funcția de canapea, paturi, mese, dulap.

Ce picioare sunt picioare?

Elementele de susținere ale structurilor sunt diferite. În funcție de tipul de execuție, acestea pot fi staționare și reglabile. Produsele din al doilea grup sunt considerate mecanisme universale de susținere, deoarece permite mobilierului align chiar și pe o bază neuniformă. Elementul de reglare este un mecanism cu șurub, este ușor de operat.

in afara de asta, suporturi elastice pot fi cu role. În esență, acestea sunt elemente în formă de roți care cresc mobilitatea structurilor, și avertizează, de asemenea, deteriorarea pardoselii. Picioarele cu role sunt responsabile pentru tăcere circulație canapea, rezistență la sarcini mecanice esențiale. În funcție de tipul de execuție, acestea sunt pivotant și rigide, de către nodul de sprijin – rulment și manșon, de tipul de plasare – extern și ascunse.

Citește mai mult  căzilor de baie acrilice cu hidromasaj: soiuri, alegere, nuanțe de utilizare

Prin proiectare, elementele de sprijin sunt strict Funcțională și funcționale ornamentale.

În funcție de tipul de material de fabricație – din lemn și metal. În același timp, variantele de metal poate avea crom sau anodizate pulverizare.

În înălțime și forma picioarelor, canapele pot fi pe mare, mic,, late, suporturi conice dreptunghiulare subțiri.

În același timp, picioare lungi și sculptate sunt realizate din lemn.

Materialele

materii prime Diverse aplică în producția de mobilier tapițat. Cadrul de canapele este din lemn (stejar, fag, mesteacăn), precum și din metal (oțel și aluminiu). În plus față de lemn propriu-zisa, producția sa este adesea folosit (placaj, MDF si PAL). Spuma utilizare umplere poliuretan, syntputs, precum și un bloc de primăvară. În același timp, tipul de loc de dormit poate fi făcută de a combina flanned și materiale de primăvară.

Canapele din piele naturală și artificială, în afară de acestea, textilele sunt utilizate în producția de mobilier tapitat: turmă, tapiserie mobilier, velur, Jacquard, catifea, shannil.

Flock este considerat cel mai bun tip de tapițerie textilă. Acesta este un strat anti-vandal, animale de companie rezistente la întreținere, abraziune si umiditate.

Sofa suporturi sunt din lemn, metal (fier, beton armat, fonta). În funcție de acest lucru, ele pot avea sau nu crom pulverizare.

Dimensiuni

Dimensiunile canapele pe picioare pot fi diferite. Modele de mici dimensiuni, calculate pentru 1 persoana, pot fi asamblate circa 1-1,5 m. Altele și la toate vin la scaun-pat, care diferă prin mecanismul de pliere de transformare inainte. Manșonul de astfel de produse, în medie, este de 1,5 m (în modele de copii) și 1,8 m (în produsele pentru adulți).

canapele mici pot avea locuri înguste, cu o adâncime medie de 45 cm. Alte modificări sunt mai confortabile, adâncimea lor de locuri este de 60-80 cm, cu o lățime de 1,2-1,5 m. Dimensiunea locului de dormit de analogi duble și triple este mai mare de 2 m. Lungimea structurilor fixe de lumină este de aproximativ 2 m.

Înălțime standard podea până la nivelul de locuri este de 45 cm. Înălțimea spate poate varia. Modelele mari de multe ori ajunge la 1-1.15 m, mobilier scăzut este înălțimea de la podea până la marginea din spate aproximativ 70-80 cm. În acest caz, înălțimea elementelor de susținere pot fi diferite. Grosimea cotiere variază de la 10 la 25 cm, pentru speciile individuale este mai.

Stiluri și soluții de culoare

Culoarea canapea pentru amenajarea interiorului poate fi diferit, dar este selectat pe baza soluției de fond și umbra mobilierului deja existent pentru o anumită cameră de acționare. Până în prezent, sunt considerate nuanțe la modă de canapele bej, crem, gri deschis, fisticul, grafit și maro.

accente luminoase din interior va fi modele în turcoaz, vin și culorile portocaliu.

Cel mai la modă sunt mai multe direcții de design, cum ar fi High Tech, Modern, Loft, Chalet, brutalism, Ar Deco, minimalism și scandinav Stil. Canapelele create în diferite stilisti diferă în forme și culori, dar acestea au ambele semne generale: în cele mai multe cazuri, acestea au o tapițerie monofonic, cu o textură plăcută, și, de asemenea, diferă în înălțime mijlocie și joasă a picioarelor. Cele mai multe dintre ele sunt acoperite cu crom pulverizare. Modelele stil clasic, se disting printr-un decor bogat și fire de elemente de sprijin.

Citește mai mult  Paleta de culori de canapele de bucătărie: Ce se întâmplă și cum de a alege?

Cum de a alege?

Atunci când alegeți o canapea pe picioare, trebuie să acorde o atenție la mai multe nuanțe:

 • adâncimea scaunului, înălțime și înclinare spătar, confort de relaxare+
 • Funcționalitate – prezența unui pat și lenjerie de cutii+
 • Caracterul practic al mecanismului de transformare (de la modelele pliate)+
 • Prezența garniturilor moi de pe picioare extinderea duratei lor de viață+
 • Fiabilitatea și durabilitatea materialelor fabricarea de picioare de sprijin+
 • Design, forma ei, ridicarea la mobila deja existente+
 • Soluție de culoare și tipul facturii prin selectarea designul interior al unui anumit cameră+
 • Dimensiunile canapelei ținând cont de dimensiunile unui anumit cameră+
 • Reputația vânzătorului, calitatea cadrelor și tapiserie.

În plus, stilisticii interioare sunt importante. Cumpărați luarea canapea necesară în considerare stilul selectat în care o cameră specială este echipată.

Exemple frumoase în interior

Va oferim 10 de idei elegant pentru a aranja interiorul o canapea frumos și funcțional pe picioare.

 • Un exemplu de o selecție de o canapea modulară cu perne pentru amenajarea unui spațiu de oaspeți.

 • Canapea cu cotiere din lemn și suporturi puternice. Produsul este un element cheie al camerei de zi.

 • Modelul în stil modern. Folosit pentru zonarea spațiu deschis.

 • Canapea cu pereți laterali rotunjite și picioare de aur ca un accent expresiv camera de zi.

 • Canapele din piele cu perne pe scaune și spate, chenare conturul zonei de oaspeți.

 • Selectarea o canapea cu picioare si cotiere decorate pentru amenajarea camerei luminoase.

 • Canapea cu o cravată de transport și picioarele buclat selectate pentru a crea o atmosferă confortabilă într-o casă de țară.

  • Înregistrarea spațiului de oaspeți mobilier compact pe picioare din lemn.

  • Mobilier modular în interiorul locuinței cu aspect deschis. Selectarea o canapea pentru o casă de țară.

  • Canapea cu perne decorative și picioare albe selectate pentru proiectarea de o cameră de zi lumină.

  Canapea prezentare generală pe picioare înalte, cu loc de dormit următor.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: