Care sunt capacele pe canapea și cum să le alegeți?

Care sunt capacele pe canapea și cum să le alegeți?

Mobilierul tapițat este o decorare a oricărei camere, este evaluată pentru un aspect elegant și un grad ridicat de confort. Dar materialul din care a fost făcută tapițeria de mobilier, are o proprietate cu timp pentru a-și pierde calitățile originale și a ieșit. În special rapid supus la canapea de uzură. Restaurați tapițeria răsfățată, de regulă, este destul de scumpă, astfel încât cea mai bugetară modalitate de a rezolva problema este un caz detașabil.

Particularități

Până în prezent, ridicați o canapea sau un scaun – sarcina este destul de perfectă. Capacele pot fi achiziționate într-o formă deja finalizată sau pot comanda o croitorie individuală a unui produs realizat într-o singură soluție de stil. Cele mai importante cauze ale capacelor pot fi numite versatilitatea, practica și ușurința de utilizare.

Cu toate acestea, în plus față de aceste componente, capacele pentru mobilier tapițat au alte avantaje incontestabile.

 • Folosind capace pentru mobilier tapițat, puteți actualiza rapid și cu întârziere interiorul camerei, Selectarea unor noi capete de culoare pe canapea și fotolii, precum și adăugarea mai multor accesorii stilizate pentru ele.
 • Modificarea schimbării mobilierului. Schimbați opțional designul canapelei sau cumpărați mobilier nou. Stilistica acestui obiect de mobilier poate fi actualizată utilizând un capac textile realizat în anumite culori și forme. Cazurile pot fi oarecum și apoi pot fi schimbate în funcție de anotimpuri sau de starea de spirit.
 • Metodă pentru o lungă perioadă de timp pentru a salva o canapea nouă sau scaun în stare bună. Protejați tapițeria și decorarea mobilierului tapițat pot fi capace care pot fi alese la o canapea sau poate efectua culoarea, armonizarea cu camera stilistică generală.
 • Dacă mobilierul tapițat și-a pierdut deja aspectul proaspăt, Dar nu intenționați să investiți într-un desen, pentru a rezolva problema ascunzătoarei Tapițeria purtătoare va ajuta la detașarea mobilierului. Cu ea, puteți ascunde orice pete, scânteci, tăietoarele vechiului tapițerie și continuați să utilizați mobilierul.
 • Usor de intretinut. Carcasa de mobilier detașabil este bună deoarece în orice moment poate fi îndepărtată și pusă în ordine – pentru ao spăla sau a vă scufunda în curățarea chimică. Spălarea necesită mult mai puțin timp și bani decât restaurarea tapițeriei prin uscare.

Mai ales convenabil, utilizarea capacelor detașabile va deveni dacă există copii mici sau animale de companie în familie.

Ce se întâmplă?

Carcasă detașabilă universală – aceasta este o varietate de forme și materiale, culori și texturi. Printre varietate de modele, se pot distinge grupurile separate:

 • Acoperiri de întindere pentru modelele directe de canapele, pe forme unghiulare, precum și pentru opțiunile cu o proeminență a modelului P+
 • Capacele în mărime pot fi potrivite pentru canapele de trei sau cvadruple, tipul de mobilier pliabil, precum și pentru scaune+
 • Capacele sunt destinate modelelor de scaune și canapele cu cotiere, precum și pentru opțiuni cu perne în loc de spate+
 • Cazul poate fi cusut strict în mărimea mobilierului sau poate fi o opțiune de întindere care ia forma în timp ce pune pe o canapea sau scaun+
 • Marginea inferioară a capacului poate fi efectuată pe o bandă elastică, decorată cu o fustă de la materialul principal sau cusută fără o fustă, au manevrați în legătură cu spatele și cotierele+
 • Cazul de mobilier poate fi cusute din țesutul, este asociat cu fire, format din clapă sau fabricate într-un mod diferit+
 • Husele sunt impermeabile, anti-vandalism, care oferă protecție împotriva pisicilor+
 • În executarea de culoare a capacelor sunt alb-negru, color sau cu diverse imprimeuri care se aplică.

Alegerea variantelor finite de dimensiuni standard de azi este destul de variat. Puteți achiziționa astfel de produse din textile sau magazine de mobilier, și puteți comanda, de asemenea, croitorie de o schiță individuală.

Materialele

Aspectul de acoperire de protecție mobilier depinde nu numai de stilul, dar, de asemenea, din tesatura, care a fost selectat pentru cusut. Opțiuni de model poate fi fabricat dintr-un material tip, combinații de două opțiuni de contrast sau poate fi un mozaic de croitorie. Pentru fabricarea capacelor poate fi folosit material diferit.

Piele

Piele ca o tapiserie de mobilier pare scump și elegant. Acest material are un grad ridicat de rezistență la uzură – piele este rezistentă la abraziune, efecte mecanice, umiditate. Piele în comparație cu alte materiale absoarbe foarte lent apă. Pentru a avea grijă de acoperirea pielea unui ștergere destul de regulat de mobilier cu o cârpă umedă și lustruire cu o cantitate mică de ceară sau ulei.

Din proprietăți negative, trebuie remarcat faptul că pielea este ușor de zero, iar acest material este încălzit sub influența căldurii sau a corpului uman.

Ecocient

material sintetic modern, care înlocuiește scump piele naturală. EcoKezze strat elastic oferă dens adiacent suprafeței cadrului mobilei, materialul este rezistent la deteriorare, nu este umezeala înfricoșător și razele solare ultraviolete. Ea nu are un miros chimic, ușor de întreținut și își petrece apariția lui într-o stare prezentabilă.

Dintre minusuri în Ecokizhi, încălzirea materialului sub influența Soarelui și instabilitatea culorii la detergent cu conținut de clor.

Jacquard

Țesături având un model mare expresiv numit jacard. De fapt, ele pot avea o legătură complexă și volumetrică a firelor, iar țesătura poate avea o varietate de nuanțe de culori. Țesături Jacquard au o rezistență ridicată și rezistență la uzură. Mai multe zeci de ani un astfel de material o poate menține proprietățile sale originale, fără a pierde luminozitatea și densitatea. Jacquard este bine curățat și are un aspect atractiv.

Citește mai mult  Turcoaz dormitor design interior

Velours

Acest material este înlocuirea bugetului de catifea scumpe. Velur are un teanc mic, datorită căreia el are o bună conductivitate termică și plăcută la atingere textura. Acest material de origine sintetică nu are tendința de a Frink. Dar, din moment ce are synthetics electrostaticity de mare, suprafața velur atrage praful si parul.

Acest material delicat este slab spre deosebire de abraziune, iar pe grămada de material cu expunere prelungită poate fi formată prin șanse. Motivele pentru care utilizările velur pentru capace de cusut este aspectul său atractiv și costuri reduse.

plus

Plăcut la atingere, care are materialul porcelines moale pe partea din față. coperți de plus a crea un sentiment de căldură, confort și confort. Acest material are proprietatea de a menține căldura, este un alt analog buget de catifea. Plus are o rezistență ridicată la uzură, vedere atractiv și ușurința de îngrijire. Printre deficiențele, puteți nota capacitatea de a recruta praf în grămada.

Petele de pe un astfel de material o sunt foarte greu de îndepărtat, cu expunerea pe termen lung de deteriorare factori asupra grămezii, se formează rase și scuffs.

Catifea

Materie de mătase naturală, pe suprafața feței de care este plasat un dens și gramada scurt. La atingere catifea are silkiness plăcută, moliciune și densitatea. Acest material este durabil și capabil să mențină forma specificată de bine. Materialul este rezistent la spălare și curățare, nu dă contracție și deformare.

Din dezavantajele puteți evidenția costul ridicat al materialului, capacitatea de a atrage praful pentru a le materialul se va usca pentru o lungă perioadă de timp după spălare și poate arde rapid sub razele de soare. capace mobilier din catifea nu sunt destinate pentru viața de zi cu zi – aceasta este un simbol al bogăției și de vacanță.

Lenjerie

tesaturi naturale au o suprafață netedă mată. Inul este un material ecologic cu permeabilitate bună, absoarbe umezeala bine, rezistent la uzură și deteriorări mecanice, hypoallergen. Țesăturile de lenjerie au o textura tactică plăcută, ele nu atrag particule de praf, părul și rezistența la mucegai.

Dezavantajul capacelor de lenjerie este acela că acestea sunt supuse unor probe, precum și materialul poate da o contracție semnificativă după spălare. Formele de țesături specificate ale țesăturii de in sunt de asemenea slabe ținute.

Turmă

Acest material sintetic este fabricat după cum urmează: Adezivul polimeric este aplicat pe țesătura sintetică bazată pe contururile modelului, și apoi pufurile de lipici sunt turnate peste adeziv, care sunt lipite ferm pe compoziția lipiciului. Materialul gata este rezistent la spălarea și funcționarea pe termen lung. La materialul de atingere este plăcut, poate fi comparat cu țesuturile Velor.

Flocul este eliberat într-o varietate de scheme de culori, materialul este utilizat pe scară largă și disponibil în preț. Materialul poate fi folosit ca protecția mobilierului de la ghearele feline. În cazul în care animalul începe să zgârie tapițeria, Flock se întinde pentru gheare și creează o senzație neplăcută de animale decât și bate pe dorința lui de a continua acțiunile sale.

Din proprietățile negative ale FLC, se observă capacitatea sa de a aloca evaporarea chimică în mediul extern. În plus, materialul sintetic poate electrizeaza și atrage praful. Cu un contact lung a pielii cu floccom, poate să apară o reacție alergică.

Materialul nu lasa aerul si nu absoarbe umezeala, stau pe o astfel de suprafață o în căldura verii este destul de inconfortabil.

Microfibră

material sintetic modern realizat prin întrețeserea firelor care constau din cel mai fin din poliester și poliamidă microfibră. caracteristică microfibră este că acesta este capabil să mențină particule de praf în interiorul. Fabric este rezistent la abraziune, deformare, nu este zdrobit, bine absoarbe umiditatea și aerul trece.

Citește mai mult  Interior Design camera de zi, în stil clasic

proprietate microfibră negativ este că atrage praful să-l. Pentru a spăla contaminarea din acest material este dificil, iar microfibră nu pot fi spălate la modurile de temperatură ridicată, deoarece există pericolul de fibre și tulpina de topire.

Blană

capace de mobilier pot fi realizate din piele de oaie autentic. O astfel de acoperire ecologic oferă un confort om și confort. blana naturala este capabil de a trece aerul bine, astfel încât, în orice moment al anului pe canapea sau într-un scaun cu o capă de blană, acesta va fi frumos pentru o lungă perioadă de timp. Oae se distinge prin funcționarea pe termen lung, este rezistent la abraziune si alte efecte mecanice. Heliu de blană nu rola, absorbi umezeala și poate usca rapid.

Blană capace de mobilier nu sunt încălzite sub razele soarelui, dar există riscul ca aceste produse pot fi alese de Mole. Cele mai absoarbe materiale miroase, iar atunci când sunt formate petele, este posibil să le curăța acasă.

O alternativă la blana naturală poate fi material artificial cu o grămadă groasă și înaltă. El nu absoarbe umezeala și să stea pe această acoperire, în vara este incomod.

Dimensiuni

Pentru a alege corect o acoperire pe o canapea mică sau mare, este necesar să se determine dimensiunile mobilierului. Există următorii parametri care facilitează alegerea:

 • În cazul în care, atunci când se măsoară lățimea spătarului de mobilier tapitat (canapea sau fotoliu), parametrii săi nu depășește 1,2 m, ceea ce înseamnă că este necesar să se achiziționeze un caz pentru un singur produs de mobilier+
 • Dacă lățimea spătarului este în intervalul de la 1,3 m până la 1,85 m, înseamnă că cazul este ales pe o canapea dublă+
 • Cu un spătar lățime de 1,85 m până la 2,5 m, este selectat capacul de pe canapea cu 3 locuri.

În unele cazuri, există non-standard cu spinarea canapea dimensiuni, astfel încât pentru a alege un capac pentru produsele cvadruple, experții recomandăm să acordați o atenție la modelele adimensională acoperiri detașabile.

Astfel de opțiuni de caz universale pot fi folosite pentru canapele cu 2 locuri.

La alegerea capace pe canapele de colț, este necesar să se determine care parte montate. Alegerea corectă a cazului se poate face în cazul în care aveți rezultatele măsurătorilor nu numai din spate, dar, de asemenea, alți parametri:

 • Dimensiunea Spread în lățime+
 • Mărimea Cotiera lungime+
 • Nivelul lumenului între podea și canapea+
 • Dimensiunea de la marginea scaunului la partea din spate.

Cel mai adesea, produse de mobilier – canapele si fotolii – sunt fabricate de dimensiuni standard, deci nu este atât de dificil de a alege un caz potrivit pentru ei. Pentru dimensiuni non-standard, croitorie caz poate fi completat de comandă individuală.

Opțiuni de proiectare

coperți frumoase colorate sunt izbitoare cu diversitatea lor, alegerea modelului de acoperire detașabil mobilier este rezultatul preferințelor personale. Capace coase de la diferite tipuri de tesatura, dar caracteristica sa principală ar trebui să fie bun elasticitate. Tehnologiile moderne au permis să creeze coperți care pot fi întinse pe orice suprafață scaune, scaune, canapele. Aspect în astfel de produse neutre, cazul nu atrage atenția asupra oricărei forme de forme, nici varietatea de colorat – aceste produse sunt create în forme standard și nuanțe neutre.

Designul cazului depinde de ceea ce interiorul va fi să fie plasat. De exemplu, pentru camere de viață se potrivesc modele clasice cu nuanțe naturale naturale. Și în camera pentru copii, puteți utiliza capace luminoase cu diverse desene sau ornamente. Capace pentru canapele de bucătărie poate fi luminos și neobișnuit în formă de execuție. Este permis să folosiți manechele, ryushi, perii, margini.

Cum de a alege?

Pentru a alege un set bun de acoperire pe o canapea sau scaune modulare, este cel mai bine să nu economisiți calitatea țesăturii din care produsul este cusut. Cu cât materialul este mai bun, cu atât cazul de mobilier va servi mai mult, transferând mai multe cicluri de loturi și de curățare.

Când alegeți un caz de mobilier detașabil, acordați atenție următoarelor nuanțe:

 • Efectuați cu atenție măsurătorile de mobilier dacă există îndoieli în cât de liber va fi posibil să purtați un caz, dați preferință modelelor cu dimensiuni mari mari+
 • Pentru a elimina mirosul din mobilierul vechi, alegeți capace de țesuturi groase și dense de origine naturală+
 • Este recomandabil să cumpere două seturi interschimbabile pentru a trimite periodic unul dintre seturile de spălare sau de curățare, sau un caz pot fi destinate utilizării de zi cu zi, iar celălalt pentru vacanțe+
 • Cumpara acoperă mai bine la producătorii de bine cunoscute și dovedite, care au o valoare de reputație și utilizarea de înaltă calitate materialele moderne pentru modelele lor+
 • Alegerea culorii și textura acoperiri mobilier de protecție, trebuie să acorde o atenție la combinația dintre ele cu conceptul general de design al interiorului camerei+
 • Pentru acoperirea pentru a servi pentru o lungă perioadă de timp și nu a pierdut forma sa originală, este necesar să se aleagă produse din țesături durabile și bune.
Citește mai mult  Transformator bucătărie și alte tipuri de mobilier transformare

Cover alegere pentru canapea sau scaune – Ocuparea forței de muncă Responsabil.

Aceste produse contribuie la apariția camerei o schimbare semnificativă și că acestea au fost pozitive, este important să se refere corect la mobilierul general din cameră cu culoarea și desenul de mobilier acoperă astfel încât să nu pară un corp străin în design.

Cum de a purta și de eliminare?

acoperiri canapea moderne sunt destul de ușor de utilizat. Mai întâi trebuie să acopere capacul canapea, astfel încât marginile acoperirii în vrac liber din toate părțile. Apoi cotiere acoperire. După aceea, materialul excesiv sub scaun este umplut și apoi sub cotiere. Este necesar să îndreptați cu atenție toate pliurile și neregulile, iar marginile țesăturii trebuie strânse prin tragerea gumei.

După caz ​​este pus pe canapea, este necesar să-l consolideze, astfel încât să nu merge atunci când este utilizat. Pentru a face acest lucru, utilizați cleme care au între scaun și spate, deasupra cazului. La montarea elementelor de fixare, este necesar să le realimentati cât mai adânc, astfel încât să nu pop-up în timpul de relaxare. Sub condiția de bună tensiune a materialului, canapea ia o proaspătă și aspectul estetic.

Sfaturi pentru îngrijire

Cu utilizarea regulată, cazul canapea acumulează praf, bacterii, poluare internă. De aceea, este necesară curățarea regulată de acoperire sau de spălare. Machina se poate face la domiciliu.

 • Înainte de acest lucru este verificat dacă este posibil, pentru a curăța produsul într-o mașină de spălat și cu modul de ceea ce se poate face. De exemplu, lână, Velveteen, piele, blană sau produse cu broderie șirag de mărgele sunt date în curățătorie chimică.
 • Înainte de a trimite un capac la o mașină de spălat, se colorează în procesul de ambalare aerosoli zonele poluate.
 • Capacul prelucrat este pornit pe partea greșită, astfel încât atunci când spălare nu este deteriorat de partea exterioară a produsului.
 • Cazul este șters într-un mod delicat utilizând un detergent moale care nu conține componente de albire în compoziția sa.

După spălare și clătire, cazul trebuie așezat pe uscator în forma vopsită și dați un produs să se usuce.

Dacă începeți să utilizați un caz umed, poate apărea mucegai pe tapițeria mobilierului.

Examinați recenzii

Piața rusă arată astăzi o selecție largă de capace de mobilier urban. Potrivit recenziilor cumpărătorilor, cel mai simplu mod de a rezolva problema cu protecția unui strat moale este achiziționarea de capace gata adecvate în dimensiune a mobilierului sau opțiunile de tensiune universale.

Experții cred că achiziționarea de capace cusută la comandă este un fel de loterie. Este imposibil să se prevadă în avans cum produsul finit va sta pe suprafața de mobilier, cât de bine va fi selectată dimensiunea produsului, nu va exista nici o denaturare și falduri. În conformitate cu costul costurilor forței de muncă ale capacului poate fi comparat cu serviciul șoim mobilier. La comanda unei coperți, alegerea materialului este de obicei limitată de ceea ce se află într-un depozit în atelierul de cusut.

În plus, produsele de stil trebuie să vă gândiți pe cont propriu sau să vă bazați complet pe bună-credință și fantezie a producătorului. Uneori se întâmplă că acest caz, cusute la comandă, nu este potrivit într-o formă sau nu pune pe mobila din cauza calculelor greșite în ceea ce privește dimensiunile produsului. În acest caz, clientul va trebui să plătească suplimentar pentru modificarea produsului sau ordinea de coasere un capac nou.

  Mult mai convenabil, în funcție de cumpărători, opțiuni de tensiune gata de acoperire. Ele pot fi selectate în orice execuție a culorii și nu se tem că produsul va fi necorespunzător în dimensiune. Studierea recenziilor consumatorilor, se poate concluziona că copertele de mobilier de bună calitate sunt produse în Rusia, Europa și America. Producătorii asiatici abordează mai puțin în mod responsabil alegerea țesuturilor și calitatea de cusut, dar și costul bunurilor lor este de două ori mai ieftin al analogilor europeni sau ruși.

  Cum taiezi cazul pe canapea cu propriile mâini, uitați-vă în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: