Linoleum in baie: argumente pro și contra, și specii de selecție

Linoleum in baie: argumente pro și contra, și specii de selecție

Când se spune despre materialele pentru acoperirea suprafețelor din baie, de cele mai multe ori se gândească la diferite tipuri de plăci. Uneori este vorba de tapet, piatră naturală și opțiuni, cum ar fi. Dar nici un fel mai puțin atractiv și mai practic de înregistrare va fi utilizarea de linoleum în baie.

Caracteristici, demnitate și dezavantaje

Da, acest material este rar găsit în baie. Da, și fezabilitatea aplicării sale în sine provoacă dispute aprige. Profesioniștii știu că nici un tip de linoleum este potrivit pentru un mediu umed, și că tehnologia de instalare nu este la fel ca în alte camere. Cu toate acestea, obstacole irezistibil la utilizarea unui astfel de acoperire a. Nu există mărci speciale sau soiuri de linoleum, care ar fi concepute special pentru baie.

De tipuri de produse acum-de acoperire pentru această cameră, opțiuni pe bază de PVC numai sunt potrivite pentru această cameră. O parte a specialiștilor, de asemenea, spune că puteți utiliza Marmoleum. Dar, pentru a deplin încredere în astfel de declarații nu ar trebui. Da, Marmoleum se distinge prin înaltă calitate, dar stratul principal poate absorbi apa si abur. În plus, acest material este mai fragil decat produsele pe baza de PVC.

Pentru a decide dacă să utilizeze linoleum în baie, este necesar să se prezinte în mod clar calități pozitive și negative. Cu ajutorul unui astfel de material a, vă poate garanta impermeabilitatea absolută a podelei pentru apă. Desigur, în cazul în care acoperirea este aleasă corect și pus exact prin tehnologie. finisaj linoleum este atractiv din cauza ieftine. Mai accesibil doar vopsea, și apoi nu orice brand.

Imediat după așezarea rolelor de linoleum și fixarea lor, puteți începe să utilizați baia. Nu este nevoie să aștepte până când ceva uscat, ambreiaje sau băț. În plus, linoleum poate fi decorat pentru o varietate de materiale. Opțiuni pentru role de perete cu imitație sunt găsite:

  • Ţiglă+
  • pădure+
  • Piatră+
  • Laminat.

A doua opțiune este deosebit de atractiv, pentru că nu este prea rațional de a utiliza un copac natural pentru tapiterie. Pune linoleum cu propriile lor mâini este ușor în comparație cu instalarea de placi ceramice. Numai anumite etape necesită anumite abilități.

Citește mai mult  Cum de a alege distanța dintre bideu și toaletă?

7

Fotografii

IMPORTANT: linoleum bun este mai bine stinge din afară decât țiglă. Plimbare pe ea cu picioarele goale mai calde, și, prin urmare, mai plăcută.

Atingerea suprafeței de linoleum de către o altă parte a corpului, de asemenea, nu cauzează disconfort. Se încălzește doar din lemn, dar deja a venit cu privire la deficiențele ei. În plus, acoperiri laminate moderne nu impun cerințe speciale de îngrijire. După o ștergere obișnuită cu o cârpă umedă, suprafața dobândește din nou luciul caracteristic. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că puteți ignora problemele care apar atunci când este selectat linoleum.

Dacă apa (lichid sau în formă de vapori – nu contează) intră sub stratul de material, acesta nu va putea părăsi. Prin urmare, un pericol foarte mare de apariție mucegai. În cazul în care suprafața de linoleum este umezit, acesta va aluneca, ceea ce înseamnă un risc ridicat de accidentare. În plus, soiuri ieftine de material, chiar și etichetate ca rezistente la umiditate, servesc mult mai puțin decât țiglă. Ieșirea este utilizarea unui linoleum comercial bun și un refuz de economii false cu privire la calitatea sa.

Cum de a alege?

Dar chiar și un linoleum PVC pentru baie ar trebui să fie alese corect. Erori în evaluarea proprietăților materialului poate afecta negativ funcționarea sa ulterioară. În primul rând, trebuie să se familiarizeze cu structura acoperirii. Numai soluțiile complet omogene, fără nici un substrat. Dacă este, ea va servi ca un fel de burete, cules apă.

Nu mai puțin important indicator – rezistenta la uzura. Atât în ​​apartament și într-o casă privată, linoleum, prevăzută în baie pentru utilizare permanentă, ar trebui să se refere la clasa comercială. Permis – dar nu și bun venit – utilizarea de acoperire semi-comerciale. Este nevoie de stratul superior de poliuretan de mare densitate. Cu toate acestea, chiar și îndeplinește cerințele enumerate pentru pardoseli nu pot veni.

Citește mai mult  Decorarea băii în minimalism

Faptul este că doar un linoleum non-alunecare pot fi tratate în baie. Pentru a preveni alunecarea în stratul de suprafață, corindon concasat este prevăzută. Calitatea de protecție împotriva alunecare este clasificat în conformitate cu standardul DIN internațional 51130+ una dintre categoriile Alocați de la R8 la R13. În baie puteți pune pe podea doar linoleum nu mai mic decât R10.

IMPORTANT: material non-alunecare de înaltă calitate, în contrast cu alunecos sau fals, este foarte scump.

De asemenea, este în valoare de vedere că hidratarea suprafeței scade calitățile anti-alunecare. Prin urmare, este necesar să se facă o alegere între utilizarea stratului de elită care nu alunecă și layout-ul unui linoleum simplu, care în cele mai critice locuri sunt acoperite cu covoare de cauciuc. Alegerea culorii și a facturilor nu este prea importantă din punct de vedere practic. Cu toate acestea, aceste momente sunt foarte importante din punctul de vedere al conceptului de designer și al gustului personal. Având în vedere caracteristicile băii, este mai bine să alegeți un linoleum cu componente antibacteriene.

Instalare și alte detalii

Când așezați linoleum pe perete sau pe podea în baie, va trebui să plătiți atenția maximă la etanșarea stratului de acoperire. Acoperiți cu atenție perimetrul covoarelor de linoleum și al tuturor articulațiilor. Caracteristica șapei joacă un rol foarte important. Linoleumul Linoleum este permis doar la șapă complet uscată. În același timp, suprafața lor trebuie să fie aliniată perfect. Linoleum repetă cu scrupulozitate forma de bază la care este postat.

Deoarece cele mai mici nereguli, abateri de la geometria ideală, se vor reflecta cu siguranță asupra proprietăților stratului de acoperire. Acest lucru nu este numai defectul estetic. După ceva timp, distrugerea materialului va începe în mod inevitabil. Specialiștii recomanda să fie plasate cât mai multe piese solide posibil, ideal – demontarea temporar sanitare. Materialul descompus este necesar pentru a se desfășura cel puțin 24 de ore, astfel încât acesta este perfect ajustat sub forma suprafeței subiacente.

În locuri unde fără joncțiuni nu pot face, tăiați și personalizați linoleumul necesar foarte atent. Primele benzi pregătite impune unul pe celălalt cu o rezervă. Reducerea trebuie să fie suprapusă. Este necesar să se facă acest lucru cu calculul unei coincidență absolut exactă a marginilor. Pentru rosturi de etanșare, se utilizează sudarea clei rece sau cald.

Citește mai mult  Vidima robinete de baie

Mai bine dacă marginile se vor îndoi pe perete. În același timp, se formează ceva asemănător „jgheab”. Mai târziu, chiar dacă apa se va descompune, în „jgheab” are o cantitate mare. Adezivul utilizat trebuie să fie neapărat rezistent la hidratant.

Linoleum lipici în două etape. Inițial până la mijlocul băii de baie peste o parte a rolei. Șapa cu o spatulă este eșuată cu un strat adeziv neted. Apoi rola laminată, încercând să o apăsați în același timp. Acest lucru va elimina atât bulele de aer, cât și o parte excesivă a lipiciului, care altfel s-ar aduna în mijloc.

IMPORTANT: instrucțiunile pentru unele tipuri de adeziv prescrie pentru a le lubrifia nu numai șapei, ci și linoleumul.

Site-ul cel mai critic este articulația și peretele. Tranziția netedă oferă o plintă din plastic triunghiular. Când materialul este postat, marginea superioară este acoperită cu o margine moale. Un astfel de pas vă permite să obțineți o senzație excelentă. Dar există o tehnică diferită.

Aceasta presupune lucrul cu așa-numitele plinte flueful. Fiecare astfel de plinte este format din 2-3 detalii. Unul pune elementului și un unghi și ajută linoleum lin bandaj. Altul (plintei actuali) acoperă marginile peretelui de perete. În practică, se dovedește: plintele fluente nu numai simplificarea muncii, ci și de garantarea excelentă a straturilor de acoperire.

Se prepară o bază de lemn pentru aplicarea de linoleum chiar mai ușor decât piatra. Ambele materiale își pot schimba dimensiunile și formele, deoarece sunt perfect combinate între ele. Desigur, lemnul trebuie să fie absolut chiar. Cel mai bun – placi din lemn (placaj sau PAL).

Important: Toate aceste materiale sunt tratate cu antiseptice + baza este lipită și îmbinările sunt sigilate la fel ca atunci când lucrează pe piatră.

Despre cum să puneți corect Linoleum, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: