Chitul pentru gresie in baie: ce mai bine de a alege și de modul de utilizare?

Chitul pentru gresie in baie: ce mai bine de a alege și de modul de utilizare?

Liderul în popularitate atunci când finisare o baie in mod constant este o placi ceramice. Ea nu are doar un aspect minunat. Este o rezistență inerentă la umiditate, ceea ce este important pentru bai cu umiditatea ridicată. De stabilire a dale fără cusături este imposibilă, astfel încât este necesară o abordare competentă pentru alegerea formulărilor mortar, gama foarte mare de care ofera piata constructiilor.

Particularități

Plăci de stabilire capete de proces cu miros greu. Și cum calitativ se va face decorațiuni interioare, aceasta depinde atât de profesionalismul angajatului și din amestecul utilizat pentru topirea de cusături. Formulările de luptă se aplică în scopuri decorative. În cazul în care fugration este perfect perfectă, dala este corect selectat și competent a pus, suprafata va arata excelent. Corect aleasă compoziția vă deveni major poate, de asemenea, stilul corect.

Dar funcția de decor nu este cheia. Există necesitatea de a proteja adezivul aplicat dala de la impactul de umiditate. Durata de viață a finisării va crește în mod semnificativ. Cusături finalizat face profesional un obstacol excelent la apariția ciupercilor și a mucegaiului.

Toate chituri posedă propriile lor caracteristici care trebuie să le cunoască și să ia în considerare în procesul de lucru, deoarece diferite tipuri de tipuri sale sunt adaptate acestor sarcini cu diferite grade de succes.

Nu toate tipurile de mirosuri pentru cusături sunt potrivite pentru a fi utilizate în baie.

Revizuirea speciilor

În prezent, există 2 tipuri de amestecuri pentru fugmentation, care se descurcă perfect cu etanșare:

 • Bazat pe ciment+
 • Bazat pe rășină.

Primul consta doar din ciment Portland sau din ciment Portland cu adăugarea de nisip. Dar, doar o soluție de ciment sa stabilit ca un instrument de încredere, pentru că de la umiditate mare se închide rapid și este supusă formării mucegaiului. Prin urmare, în prezent, proprietățile unui astfel de amestec a se îmbunătățesc, adăugând diverse componente și plastifianți la substanța principală.

Spectrul de culoare al acestor amestecuri este limitată. Ele conțin doar 2 nuanțe: alb și gri. Acest amestec se face sub forma unei pulberi uscate și necesită diluare cu apă.

Compuși pe bază de rășini sunt împărțite în mai multe subspecii.

 • materiale epoxidice sunt rezistente la umiditate și, prin urmare, se bucură în cerere mare. rezistență la umezeală se realizează datorită unei compoziții cu două componente de rășină epoxidică și mortar de ciment. Această compoziție oferă de înaltă calitate de umplere a cusături, astfel, se suprapun complet accesul la umiditate pentru a le.

Hardeer dă putere suplimentară pentru Kafel.

 • clemă de silicon Este un material de etanșare. Nu se intenționează să închidă cusături între dale, și este utilizat numai pentru izolare zidărie din gresie sanitare. Acest material de etanșare, în condițiile de umiditate constantă în cameră va fi întuneric și acoperite cu ciuperci, astfel încât specialiștii nu recomandă utilizarea acestuia în baie cu umiditate ridicată.

 • Mulți profesioniști folosesc plămâni în baie în aplicarea fugile poliuretanice având o rezistență crescută la umiditate. Pentru caracteristicile de calitate, ele sunt similare cu materiale de etanșare convenționale, dar spre deosebire de acestea au aditivi care protejează cordoanelor de mucegai și leziuni fungice.

 • Selecția de pastă pe bază de latex având o paletă mare de culori luminoase, justificate pentru topirea cusături la gresie cu nuanțe neobișnuite. În acest caz, nu există nici o problemă cu selectarea chituire. Ea va sublinia efectele textura si design de ceramica. Culoarea de-a lungul anilor nu va pierde luminozitatea. chituri latex sunt caracterizate printr-o bună toleranță a diferențelor de temperatură și ușurința de aplicare. Ele pot fi folosite în orice cameră.

 • amestecuri Furana sunt aproape identice cu epoxidice. Dar ei le depășesc în funcție de caracteristicile, deoarece acestea prezintă rezistență la acizi. Ele sunt puțin în cerere din cauza de culoare închisă. Și, de asemenea, să reacționeze la produse chimice de uz casnic, subliniind substanțe nocive, deci nu este recomandat pentru utilizare în spații de locuit și în sfera de uz casnic.

chitul Furanian folosit numai în industrie.

Producătorii

Cele mai populare produse din următoarele mărci:

 • amestecuri de conectare Ceresit Îngrijorare Henkel+
 • Chituri epoxidice Kerapoxy, Ultracolor Plus Compania italiană MAPEI+
 • Amestecuri atlas de îngrijorare polonez.

Acești producători de amestecuri de finisare produce toate tipurile lor și toate culorile. In produsele lor, folosesc componente speciale ale dezvoltării lor: aditivi anti-gribal, concentrate bocide, masticului hidrofug, antipleeper, impermeabil (în care curge apă cu picături), aditiv organic (lupte fungi și împiedică dezvoltarea litigiilor) , aditivi latex pentru amestecuri de ciment călite.

Și producătorii aplică tehnologii inovatoare pentru stabilitatea culorilor și protecția la burnout, sporesc hidrofobicitatea.

Produsele acestor firme sunt scumpe, dar aceasta este o garanție a materialului de cea mai înaltă calitate, care de-a lungul anilor nu își va pierde proprietățile originale. Alți producători ai celor mai achiziționate sunt firmele Weber-vetonit, Litochrome, Knauf, UNIS, LITOKOL, SOPRO, VETONIT DECO, Kiilto și Isomat.

Culori

Corect selectat în schema de culori, amestecul rapid va da un aspect estetic și un efect al micului dejun al băii, Și demnitatea interioară și finisajul vor face mai expresivi.

 • Există o regulă prin care o singură suprafață este foarte simplă simulată în camere mici: cusăturile sunt decorate într-un singur ton cu o țiglă blocată. Și, în cazul în care se utilizează o țiglă multicoloră sau model, topirea trebuie să aibă o nuanță dominantă. Și, dimpotrivă, cusăturile nu sunt distinse prea.
 • Când alegeți nuanțe contrastante ale fugiilor, concentrați-vă asupra desenului geometric al plăcii și a băii în sine. Același principiu poate fi aplicat dacă este necesar, concentrați-vă pe fiecare element cu gresie.
 • O expresivitate specială a băii va fi capabilă să dea utilizarea de hărți de sutură de tonuri luminoase și saturate.
 • Dacă instalațiile sanitare din baie este în mod tradițional albă și este căptușită cu plăci întunecate, apoi culoarea albului alb este cea mai câștigătoare opțiune.
 • În ceea ce privește designul suprafețelor cu un model mozaic, în acest caz, sunt preferate tonuri de pasteluri moi, care sunt bine combinate cu alb și cu alte nuanțe. O combinație de nuanțe pastel cu culori naturale și neutre va fi foarte avantajoasă. Cu o mozaică orientată spre baie, nu trebuie să uitați de utilizarea agregatelor de culoare, perle. Puteți experimenta cu amestecuri-cameleoni, foarte atractive si potrivite pentru orice Topire.
 • Atunci când se utilizează compoziții transparente, este necesar să se stabilească o țiglă pe lipici alb translucid pentru a evita prin topitorul.
 • Orice acoperire va fi adecvată și va fi o soluție win-win universal umbra alb. Singura excepție nu este de a utiliza un Fugu alb pe podea, în cazul în care ea va polua repede.
 • Cele mai luminoase culori de latex și rate epoxidice. Acestea adaugă modificarea componente si lacuri pentru a le da overflow spectaculoase. Astfel de formulări se uite minunat intre placi ceramice lucioase sau glazurate.

Sfaturi pentru alegerea

Fugation este folosit pentru a proteja, de sprijin și să reformuleze dale margini și vă permite să îmbunătățească calitatea muncii efectuate, pentru a realiza rezistența și estetică a tipului de acoperire. Analizați toate tipurile existente de fuguri și proprietățile acestora trebuie făcute înainte de achiziția necesară. Diverse sortimente de plăci, compoziția și designul lor – toate acestea determină direct alegerea materialelor turnate.

De asemenea, este necesar să se țină seama de baza compoziției, a domeniului, a culorii și producătorului său. În plus, o analiză comparativă a unor indicatori va ajuta la alegerea materialului adecvat.

 • Ușurința maximă de pregătire și simplitatea utilizării în fugurile de ciment, cea mai mare complexitate de aplicare și complexitate în lucrare – la epoxid.
 • Cea mai mare rezistență și rezistență la uzură – în compoziții poliuretanice, mai mici – în amestecuri de ciment.
 • Cea mai bună rezistență la umiditate, impermeabilă și impermeabilizare – în poliuretan, epoxid și silicon, și cea mai mică higroscopicitate în ciment.
 • Contracția este complet absent în fonduri de silicon, indicatorul este mai mică decât materialele epoxidice, cea mai mare contractie – în amestecuri de ciment.
 • uscare rapidă fugii silicon complică chiar aplicarea, glazura de ciment hărți este mult mai lungă.
 • Buna elasticitate în silicon și epoxidice fugile. Este complet absentă din ciment.
 • Epoxidice si latex chituri rezistent la salturi de temperatură.
 • Silicon Fugă are o aderență excelentă, cea mai slabă prindere – în amestec de ciment.
 • Epoxidice si chituri latex au o selecție largă de culori. El este mic în ciment.
 • Epoxidice fugus estetic, nu necesita un tratament antifungic, nu are pori.
 • Cele mai ieftine – fugile de ciment, prețul mediu – epoxidica, cel mai mare preț – în fugue poliuretan.

Dezavantajele amestecurilor de bază au, de asemenea,. De exemplu, fugile poliuretan reacționează la clor în detergenți, iar această reacție poate distruge chitul, iar vrajba epoxidice este dificil să se spele fără costuri suplimentare. Cea mai mare expunere la poluarea de la ratele de silicon și ciment. Dupa ce a lucrat cu chit de latex, este dificil să se spele divorțurile, cusăturile nu sunt curățate de abur.

Prin urmare, un indicator important in alegerea – rezistenta la formarea diferitelor pete de uz casnic, care sunt dificil de. Iar pentru gresie, rezistență la abraziune este nevoie de cusături. Foughas pentru baie trebuie să fie rezistente la umiditate, au proprietati antiseptice si antibacteriene: de la umiditate in bai sunt mai întâi a început să polueze cusături.

Contribuie la alegerea corectă a informațiilor specificate de producător pe container. Atunci când cumpără, trebuie să fiți atenți la caracteristicile fizice: uniformitatea consistenței, condițiile și termenul de valabilitate, etanșeitatea containerului. Dacă există bulgări în amestec, aceasta înseamnă că sunt încălcate condițiile de depozitare sau integritatea ambalajelor. Noduli indică umiditate crescută. De asemenea, trebuie să verificați coincidență de culoare cu afișate pe ambalaj. Depasit termen de valabilitate – Doar un motiv de a refuza bunurile.

Cum se utilizează?

Topire pentru cusături este vândut sub forma unui amestec uscat clădire sau pastă. Înainte de utilizare, se amestecă cu lichid la starea necesară, în conformitate cu instrucțiunile, eclisele. Compozițiile gata preparate pot fi utilizate imediat după achiziționare. Timp suplimentar pentru prepararea substanței dorite nu este necesară. Pack-le în recipiente de plastic.

  Dar, deschiderea containerului, se recomandă să utilizați întreaga pasta dintr-o dată, în caz contrar ea se usuca.

  Cel mai economic – Pudrele uscate. Containerul ia parte chitul în cantitatea potrivită, iar reziduul poate fi depozitat pentru o perioadă lungă de timp. Când se utilizează amestecul, este necesar să se ia în considerare materialul, structura, paleta de culori de țiglă și caracteristicile de funcționare.

  • Sticla sau Mozaic Ceramica Cadre epoxi fugu. Acest mortar poate servi si lipici.
  • Pentru gresie lucioasă sau cu model Un fugue bun va fi de ciment de măcinarea fină, amestecuri cu adaos de latex, mastic poliuretan, nu deteriora suprafața plăcii.
  • Atunci când se lucrează Cu gresiei porțelanate Este strict interzisa utilizarea fugile lichid: lichid absorbit în dala. Ciment de topire pentru cusături cu un ton selectat-dezintegrare va fi cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, acest tip de topire are un dezavantaj semnificativ: o mică rezistență la apă. Nu-l utilizați în baie sau cu lățimea cusăturilor mai mult de 5 mm.
  • Pentru garnitură de baie, sunt necesare compoziții mai rezistente, de exemplu, poliuretan. Și pentru cusături cu gresie pe perete, cea mai bună alegere va fi epoxidica. Acest fugus nu reacționează cu substanțe chimice și va permite să utilizeze o varietate de detergenți. Cu toate acestea, aplicarea materialelor epoxidice necesită o mai mare experiență.

  Care sunt chituri pentru gresie în baie, a se vedea următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: