Designul micului coridor: nuanțe de proiectare și soluții elegante

Designul micului coridor: nuanțe de proiectare și soluții elegante

Ca o regulă, coridoare în apartamente nu diferă în dimensiuni mari. Practic, ele sunt spații mici sau lungi înguste, astfel încât acestea nu sunt atât de ușor de a crea un design interior frumos și funcțional.

Este necesar să se gândească la tot ceea ce la cel mai mic detaliu și să folosiți maximul spațiului util. Cum să faci asta, să vorbim în acest articol.

Facilități cameră

Coridorul este prima cameră din orice casă sau apartament care are o încărcătură funcțională mare.

Experții recomandă în primul rând pentru a crea un plan de interior pe suport de hârtie, și apoi începe lucrul de finisare.

Deci, va fi capabil de a alege locația optimă pentru nișe, rafturi, precum și să ia în considerare poziția ușii de intrare și posibile protuberanțele de pe pereți.

Un rol important în planificarea este forma spațiilor de lucru, astfel încât este important să se ia în considerare caracteristicile camerei.

 • Pătrat. O soluție ideală pentru proiectarea unui astfel de coridor mic va fi mobilierul de colț. Acest lucru vă va permite să utilizați numărul maxim de spațiu. Acest mobilier este format dintr-un cuier deschis pentru haine și o parte închisă, de asemenea, un dulap poate fi echipat cu o cheie și pantofi rafturi. Dar, mobilier separat, alcătuit din mai multe părți funcționale, este mai bine să se evite.

 • Înguste și lungi. Pentru astfel de coridoare este în valoare de a alege un mobilier lung și drept, pentru că nu va fi capabil de a plasa un dulap unghiular. O solutie excelenta va fi un dulap, deoarece are cea mai mare capacitate.

Soluții în stil

Interiorul unui hol mic pot fi emise în orice stil. Cu toate acestea, este mai bine să folosească acele direcții care sunt inerente în elemente minime. Acesta va face loc mai ușor și spațioasă.

Luați în considerare cele mai populare direcții.

Minimalism

Stilul este inerentă gamă cromatică simplă și mobilier concis. Pentru el, elemente decorative nu sunt specifice, frumusețea interiorului se realizează prin utilizarea unor suprafețe lucioase și lucioase.

În minimalism, cabinetul este adesea înlocuit cu cârlige de perete, rafturi deschise, rafturi mici sau banc. O astfel de set de obiecte din cele mai importante este potrivit pentru înregistrarea chiar și cele mai mici coridoare.

Clasic

In designul interior, materiale naturale sunt adesea folosite, ceea ce face original și elegant. Clasic inerent calm și culoare ofertă paleta și forme de mobilier stricte. Pentru decor este adesea folosit aurire sau bronz. În acest interior va arata bine pentru mobilier din lemn de culoare închisă.

Provence

Acesta este un stil elegant și blând. Acesta este caracterizat printr-un design neobișnuit de mobilier și utilizarea culorilor extrem de ușoare. Mobila poate fi stilizate sub vechi. În ceea ce privește printuri și modele, acest lucru este fie un subiect de flori, sau peisaje urbane.

Citește mai mult  Kuiser robinete bucatarie: caracteristici, soiuri, alegere

stil japonez

Diferite cu o claritate de linii, simplitate și utilizarea de nuanțe naturale și materiale. Acest stil este ideal pentru un coridor mic, Deoarece simplitatea și funcționalitatea este apreciată în Japonia. Mobila trebuie să fie simplă și neglijență, și de a face interiorul mai interesant, utilizarea picturi și alte elemente de design de mici dimensiuni.

Materiale pentru finisare

Atunci când face un coridor de mici dimensiuni, este necesar să se apropie cu atenție și cu atenție selectarea materialelor de finisare.

Este imposibil să se utilizeze materiale care reduc vizual spațiu. Astfel de materiale sunt considerate piatra, panouri, stuc, muluri și imagini de fundal cu modele mari sau printuri.

Un alt criteriu important este Durata de viață și rezistența materialelor, precum și ușor de întreținut.

Pereți

Vopseaua este considerat cel mai simplu de utilizat, deoarece astfel de pereți pot fi spălate. Mai mult decât atât, puteți oricând să actualizați culoarea, și dacă sunteți obosit de culoarea peretilor, ele sunt destul de ușor pentru a picta într-un nou ton.

Dar vopseaua nu este potrivit pentru decorarea pereților, pe care există nereguli sau defecte, de exemplu, fisuri sau gropi.

În acest caz, va fi bine Tencuiala decorativă. Este ușor de curat, dar mai important – este ușor de a corecta sau a ascunde defectele pereților.

Nici un material mai puțin popular pentru decorare de perete sunt tapet. Experții recomandă versiuni de vinil de cumpărare, deoarece acestea sunt strânse și capabili să ascundă micile defecte ale suprafeței.

În ceea ce privește paleta de culori, ar trebui să fie luminos. Ideal pentru lapte, vanilie, nuanțe pastelate. Interesant, culori reci face loc vizual mai mult, așa că nu va fi nici mai puțin bine să se uite pereți albastru gri sau lumină.

Dacă doriți pentru a decora peretii cu imprimeuri sau ornamente, utilizarea de desene în vrac va fi o idee bună.

Dar ele nu pot fi caractere aldine toate zidurile. Este mai bine pentru a trece peste un perete cu tapet cu un model, iar restul do-un singur foton. Dacă aveți un coridor pătrat, este o valoare de subliniere a face un perete de capăt. Și într-un coridor lung – pe cel mai lung.

Pentru coridoare mici Este de dorit să se utilizeze modele de mari dimensiuni și desene, acestea vor atrage prea multă atenție și spațiu vizual îngust. Dar cifrele mici, dimpotrivă, face mai luminos interior.

Tavan

Cel mai adesea, tavanul pictat în alb sau bej sau ușor de tencuială, folosit pentru a termina lui.

Dar luminoase sau întunecate culori pentru finisare plafonul în zone mici, pentru a evita.

Va arata bine tavane lucioase în tandem cu spoturi luminoase. Datorită camerei lor strălucire va arata mai luminos și mai spațioasă.

Citește mai mult  canapea extensibilă pentru copii: caracteristici, design și selecție

pardoseală

Este important să se achiziționeze un material durabil și puternic pentru pardoseala din hol, pentru că este cel mai vizitat camera. Materialul să fie umiditate-rezistent, nu se teme de murdărie și ușor de curățat. În ceea ce privește culoarea, ar trebui să fie neutru.

Bun va arata laminat sau linoleum strans, Cu toate acestea, a doua dă primul dintre caracteristicile sale de calitate. O soluție de mare este de a utiliza placi ceramice, Deoarece este rezistent la umiditate, nu se tem de chimicale și este ușor să se spele.

De asemenea, puteți utiliza piatră, el arată nobil și bogat. Cu toate acestea, acest material se caracterizează prin cel mai mare preț.

Puteți combina două materiale diferite pentru finisare. Deci, spațiul de lângă ușa este adesea separate de o piatră sau țiglă, iar restul podelei este presărat cu laminat.

Pentru a crește vizual coridorul, puteți utiliza Benzi. Acesta va arata original laminat, care este prevăzută pe diagonală.

Spectrul de culori

Paleta de culori a unui hol mic trebuie să conțină 2-3 nuanțe. Și unul va fi principalul, iar restul ar trebui să fie folosite pentru a crea accente de culoare mici.

 • Design-ul coridorului în tonuri de alb va permite să crească vizual camera. Un astfel de coridor o va fi întruchiparea purității și ordinii. În ceea ce privește accente, puteți utiliza toate culorile, chiar și cele mai întunecate sau luminoase.

 • O altă opțiune elegantă – bej. Este ideal pentru design interior, în orice stil și face camera confortabilă.

 • coridor Gray va arata reținut. Pentru a adăuga luminozitate, puteți utiliza culoarea roșu, albastru, verde, maro sau mov.

 • Neobișnuit arată blând și romantic ca un coridor decorat în culori pastelate. Cel mai adesea în această schemă de culori, camera este desenată în stilul de Provence, dar pot exista și alte soluții de proiectare.

Alegerea mobilierului

Pentru a dota un coridor mic, este mai bine pentru a alege un mobilier simplu. În mod ideal, dulap trebuie să aibă un raft pentru pantofi, o oglindă, umerașe și rafturi pentru cutii și diferite lucruri mici.

Pentru astfel de coridoare folosesc adesea dulapuri. Dacă nisa este situată pe coridor, atunci acesta poate fi ascuns într-un astfel de dulap. Și uși de sticlă extinde vizual camera. Sticla poate fi decorat cu diferite desene sau modele.

Specialiștii recomanda să facă un dulap la comanda – astfel încât să puteți achiziționa un model la tavan, care va crește în mod semnificativ disponibilitatea spațiului util.

Pot fi cumpărate dulap de colț. Ea are, de asemenea, o mulțime de capacitate și funcționalitate. Culoare gamma este diferit. În ceea ce privește oglinda, poate fi construit în ușa dulapului.

Citește mai mult  Lingerie de pat Brawl Stele

Cabinetul poate fi completat cu rafturi de perete deschise și umeraș. În cazul în care cabinetul nu are propriul cuier, atunci acesta poate fi achiziționat separat. Acesta poate fi atât cârlige de perete și un model pe picior. Pentru a crea un loc suplimentar pentru magazin de pantofi, puteți achiziționa un pouf sau un mic magazin cu built-in rafturi.

De asemenea, este important de a alege o configurație convenabilă. Piața modernă oferă multe modele îmbunătățite. Ușile se pot deschide un hol sau în jos, iar cabinetul în sine poate fi suplimentată nu numai prin părăsirea rafturi, dar, de asemenea, cu diferite cârlige și umerașe. Modiritura nu ar trebui să fie luminoasă și aruncată. Este mai bine să alegeți opțiunile clasice cu design simplu.

Iluminat

De regulă, nu există ferestre în coridoare, deci este important să planificați bine iluminatul. De multe ori recurg la utilizarea corpurilor de iluminat punctiforme, deoarece un candelabru centrală nu va fi suficient. Lămpile de puncte iluminează ușor camera, Ele pot fi folosite atât în ​​tandem cu un candelabru mare, cât și separat.

Frumos arata laturi. Mai mult, ele pot fi trimise în zone importante, creând astfel iluminare bună în cele mai importante zone ale coridorului și țiparea a ceea ce nu doriți să atrageți atenția inutilă. În ceea ce privește alegerea candelaborei, nu ar trebui să fie prea mare și lungă.

În coridorul pe care îl puteți crea iluminare suplimentară cu lămpi de perete. Astfel de lămpi nu vor fi doar un element important de iluminare, ci și un plus de design interesant.

Elemente decorative

Pentru decorarea holurilor de dimensiuni mici folosesc adesea diverse decor de perete.

 • Picturile bune vor arăta. Puteți folosi multe picturi mici sau puteți atârna un număr mare și mai multe mici.
 • Nu mai puțin elegant și interesant va arăta ca fotografii personale.
 • Un alt decor de perete sunt ceasuri selectate de stilul interior.
 • De asemenea, pentru a crea un interior confortabil, utilizați coșuri de răchită și perne mici, dacă există o bancă sau goală.
 • Dacă există rafturi deschise, atunci ele pot fi plasate în ghivece cu flori și figurine mici sau sfeșnici.
 • Elementul decorativ frumos poate fi cârlige neobișnuite pentru haine sau pungi. De exemplu, cârlige frumoase cu păsări arată frumos.

Idei frumoase

Într-un coridor mic strălucitor, peretele maro-închis va arăta frumos. Garderoba încorporată va ajuta la economisirea spațiului și ascunde nișă. Pereții auto-portocalii vor deveni un fundal interesant pentru ușile din lemn și puifurile roșii.

În hol de formă non-standard puteți instala un dulap mic drept cu un scaun pentru ședere și cârlige deschise. Oglindă mare și cârlige deschise cu rafturi mici închise – soluție funcțională și elegantă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: