Decât reflectorul diferă de refractor?

Decât reflectorul diferă de refractor?

Telescoapele în funcție de dispozitiv sunt fundamental două tipuri – acestea sunt reflectoare și refractori. Articolul va discuta despre ce sunt diferențele dintre aceste două sisteme, precum și este mai bine să alegeți să respectați un astronom.

Compararea caracteristicilor de bază

Principalele diferențe dintre aceste două tipuri tradiționale de telescoape sunt diferența de sisteme optice. Deci, o lentilă constând din lentile aparține reflectorilor. Acest sistem a fost încă folosit de Galileem în 1609. La rândul său, refracticii pot fi de două tipuri – pe sistemul Galilean și Kepler.

Dacă lentila telescopului nu este echipată cu lentile, dar oglinzi, acest model este un reflector. Primul telescop optic cu o oglindă de focalizare a fost creat de către Newton, după aproape o jumătate de secol după inventarea Galileii a sistemului său, adică, în 1668. Aparatul a primit numele de la cuvântul „reflexiei“, adică, „reflectare a luminii“. În același timp, oglinzile pot avea cele mai diferite forme de suprafață:, elipse, parabole, hiperbole, sferoid flexibile sferice și așa mai departe. Sistemele reflexe sine sunt mult mai mult decât refractoarele. De exemplu, acest lucru este Newton, Herschel, Kasshegeren, Gregory și altele.

Dar există, de asemenea, astfel de telescoape, în compoziția cristalinului care există atât oglinzi și lentile. Aceste sisteme sunt numite katadioptic. Astfel de sisteme sunt, de asemenea, destul de multe, de exemplu, sistemul Maxutov, Kletsov.

Pentru a înțelege ce se disting primele două sisteme, este în valoare de compararea caracteristicilor acestora.

Refractor telescop este format constructiv din 2 lentile, acestea refracta razele de lumină: cea mare este în obiectiv, mici – în ocular.

Asigurați-un telescop refractor este mai dificil – procesarea de înaltă calitate lentile speciale cauzează dificultăți, în special în cazul în care este de dimensiuni mari. oglinzi concave pentru a produce mult mai ușor. Aceasta explică faptul că instrumentele de refractoarele sunt întotdeauna mai scumpe.

Citește mai mult  Tot ce trebuie să știți despre telescoapele pentru copii

Principalele diferențe de refractoarele:

 • acestea sunt mai fiabile, termenul de funcționare a acestora este mai lungă+
 • Calitatea imaginii nu afectează mediul înconjurător+
 • Observați cu ajutorul refractor, este posibil ca obiecte de pământ, cu toate acestea, este necesar acest lucru+
 • acestea au dimensiuni semnificativ mai mari+
 • nu este potrivit pentru studiu, de exemplu, nebuloaselor sau alte corpuri cerești nu foarte luminoase.

  În ceea ce privește telescopul reflector, acesta este echipat cu o oglindă. diferența sa fundamentală din refractor – nu există nici un ansamblu de conducte în ea.

  Telescoape reflectorizante sunt de obicei mai mare claritate, precum și distorsiunile pe care le au mai puțin. Puteți observa corpuri cerești non-muncă.

  Greutatea mică și lungime, ușor de utilizat. Cost redus, mai ales dacă vom compara cu refractoarele.

  Dar există și dezavantaje:

  • Incapacitatea de a învăța obiecte de teren+
  • Pentru thermostabilities au nevoie de ceva timp+
  • Necesitatea optică purifice+
  • Există unele distorsiuni.

  Ce a alege ceea ce este mai bine?

  Ce a alege – un reflector telescop sau un telescop refractor, va depinde de locul și modul în care este planificat să fie utilizat. Deci, cu ajutorul modelelor cu lentile este mai bine pentru a studia luna, ceas planete. Refractors sunt ideale pentru a explora cerul înstelat pentru a vedea primele cunoscute obiecte pentru prima dată. Și ei sunt potrivite pentru cei care nu au avut niciodată un telescop. Utilizarea telescop refractor este destul de simplu, el nu are nevoie de un serviciu special. În același timp, prin această optică, puteți vedea o mulțime de lucruri interesante. Acesta este un dispozitiv bun și nesolicitant, un mare cadou pentru copii indiscrete.

  Citește mai mult  Totul despre refractors telescoape

  Refractor va fi util pentru cei care iubesc de călătorie. astronomii amatori Chiar și cu experiență păstrează refractoarele ca un instrument pentru drumeții. Cu acesta, într-o călătorie, puteți lua în considerare, de exemplu, comete, eclipse. Acest dispozitiv optic se va potrivi cu cei care din marile orașe pot merge acolo, în cazul în care puteți viziona cerul înstelat.

  Reflectorul este optim pentru studiu mai detaliat, precum și pentru efectuarea astrophotographs, acesta este un puternic optică de lumină. Desigur, astronomii amatori cu experiență au ambele tipuri de tipuri pe care le utilizează în situații diferite.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: