Cum să vă curățați dinții fără o periuță de dinți și lipiți?

Cum să vă curățați dinții fără o periuță de dinți și lipiți?

Pasta de dinți a devenit mult timp un agent de igienă ocazional. Este greu de imaginat o persoană adultă care poate face fără îngrijire pentru cavitatea orală – remedierea reîmprospătează respirația, dezinfectanții, împiedică apariția patologiilor dentare. În articolul vom vorbi despre cum să fim în domeniu, dacă nu există nici o compoziție specializată la îndemână.

Cum să periați cărbunele activate dinți?

Cea mai comună alternativă la pastes este de carbon activat. Poate fi utilizat independent sau cu adăugarea de câteva picături de peroxid de hidrogen. Acesta din urmă are un efect antiinflamator și antimicrobian pronunțat, iar cărbunele însă în mod eficient elimină impozitul și curăță smalțul dentar. Pentru aplicarea unică, o tabletă și picături de pereche de peroxid.

Cărbunele oferă un efect puternic de albire, dar utilizarea sa ar trebui să fie periodică, în caz de necesitate extremă.

El este în sine un puternic abraziv, cu o utilizare lungă, rănește smalțul dentar și duce la dezvoltarea patologiilor.

Sare de curățare

Metoda de curățare a dinților cu sare este cunoscută încă din 1674. Atunci a fost inventatorul din Olanda Anthony van Levenguk deschise microbi și, în același timp, modul de combatere a acestora cu sare. Într-o zi, cavitatea orală a fost spălată pe sticlă sub microscop – acolo a observat o mulțime de bacterii. După ce a proteate dinții cu o cârpă cu sare, pe noua spălare a acestor bacterii el nu mai descoperit.

Alte optiuni

În cazul în care pastele este de peste, și nu este posibil să se cumpere o nouă oportunitate, puteți utiliza instrumente de licență.

Sifon

Pentru a crea un agent eficient de curățare dinte, aveți nevoie pentru a amesteca 1/2 h. L. sifon cu 1/4 h. L. apă. O astfel de amestec o îndepărtează eficient piatra dentare și clapa galben pe dinți, și, de asemenea, împrospătează respirația. Pentru a spori efectul limpezire, puteți adăuga 2-3 picături de suc de lamaie suc.

Ține minte că Soda este un abraziv puternic. Prin urmare, după utilizarea sa, este recomandabil pentru câteva ore să se abțină de la utilizarea de ceai, cafea, cola sau suc – pot picta smalțul vătămate.

În plus, nu este recomandată prin utilizarea de preparate calde și reci – acest lucru duce la crăparea smalțului dentar.

Pastă de dinţi

O alternativă bună la pasta de dinți este considerată pulbere de dinți. Baza sa este carbonatul de calciu zdrobit, clorura de aluminiu, argila si carbonatul de sodiu sunt folosite ca aditivi.

Citește mai mult  Pastă de dinți blanx

Printre caracteristicile principale care disting pulberile de la paste se disting:

  • Pulbere abrazive mai mari și mai clare+
  • Structura pulberii uscate include mai multe microparticule, datorită căreia tratamentul devine mai bun decât atunci când se utilizează o masă în formă de paste.

Cu toate acestea, ele nu pot fi un înlocuitor de paste cu drepturi depline.

Pasta are un ambalaj ermetic. Pulberile sunt vândute într-o bancă cu un capac, care se deschide complet și intră în contact cu factori externi nefavorabili. Acest lucru duce la contactul cu bacterii patogene și provoacă infecția suprafețelor mucoase ale cavității bucle, mai ales dacă există răni și ulcerați. Prin urmare, pasta este considerată o soluție mai igienică. În plus, componentele pulberii nu pot oferi protecție fundamentală antimicrobiană.

Utilizarea lungă a pulberii poate provoca subțierea smalțului. Mijloacele cu abrazive puternice nu sunt potrivite pentru utilizatorii cu smalț sensibil. Cu toate acestea, ca măsură temporară, pulberile dentare pot fi o alternativă bună la pastă.

Taxe de legume

Strămoșii noștri pentru a curăța dinții au folosit ierburi și taxe de legume. Și în zilele noastre, fitosburul pot fi folosite atunci când nu există paste la îndemână. Utilizarea unor amestecuri similare acceptă, de obicei, gingii sănătoase. Cu toate acestea, acest tip de agenți igienici trebuie tratați cu prudență, deoarece există întotdeauna un risc de intoleranță individuală la taxele de plante și dezvoltarea alergiilor.

Iarba posedă proprietăți pozitive: Ele întăresc smalțul, ameliorează inflamația mucoasă, opriți gingiile, distruge bacteriile, ciupercile și alte microorganisme patogene. În plus, au un efect de albire ușoară.

Cel mai mare efect este garoafa, salvie, menta, anason, camera si radacina lui Aira. Dar coaja de stejar și ceaiul nu trebuie să utilizeze deoarece pot picta smalțul dintelui. În acest caz, scăderea culorii întunecate va fi foarte dificilă.

În pregătirea colectării, utilizați o iarbă sau amestec de componente. Pentru a trata cavitatea orală, componentele plantelor sunt plasate în rezervorul de apă, turnat apă clocotită, insistă și se răcește. În soluția rezultată, miroși o periuță de dinți și se aplică pe suprafața dinților. Repetați procesarea până când fiecare dinte este complet pierdut din taxă.

Citește mai mult  Totul despre Rins Splat

Lapte praf

Toată lumea știe că laptele conține o cantitate mare de componente minerale, inclusiv calciu. În lapte, este prezent într-o formă biodisponibilă, deci pătrunde în structura smalțului dentar și întărește-o. Cu toate acestea, curățați dinții cu lapte lichid este imposibil – cel mai bine este să luați o componentă uscată pentru acest lucru. Dezavantajul metodei este o capacitate mică de curățare, pulberea nu dispune de dinții din raid.

În plus, laptele nu elimină mirosul neplăcut, astfel încât această metodă este utilizată numai dacă nu sunt disponibile altcineva.

Banana nasului

Puțini oameni știu, dar coaja de banane este considerată un agent excelent de curățare cu un efect de albire pronunțat. Pentru a efectua proceduri igienice, partea albă a coajului manipulați suprafețele exterioare și din spate ale dinților. Banana este lăsată timp de 4-6 minute, apoi triturată cu o perie și clătită cu atenție.

Clay alb

Dacă este necesar, pasta de dinți poate fi întotdeauna înlocuită cu pulbere de argilă auto-făcută. Tipurile de argile sunt de dorit să se schimbe periodic, folosind soiuri albe, albastre și alte varietăți – în acest caz, elemente utile (staniu, cupru, mangan și zinc) vor fi alternative. Are un efect cuprinzător de consolidare asupra dinților și a țesutului moale al cavității bucale.

Astfel încât efectul este maxim, la lut puteți adăuga o rădăcină din Aira. Această compoziție întărește Guise, reduce sângerarea și împiedică dinții.

Frasin

În loc de pastă de dinți în condiții de drumeții, puteți utiliza cenușă. În aceste scopuri, Linden, Oak, precum și mesteacan și salcie. Cenușa se caracterizează prin caracteristici excepționale de albire, în influența sa este similară cu carbonul activat. Are o structură fină, astfel încât curățarea are loc în modul blând.

Rețineți că pomul de cenușă al rocilor rășinoase nu poate fi folosit. Același lucru este valabil și pentru pulberea obținută după arderea DVP, PAL și placaj. În procesul de ardere, acestea disting substanțele toxice, atunci când intră în interior, ele provoacă probleme grave de sănătate.

Ulei

Eficiența bună are ulei de arbore de ceai. Pungă de respirație pentru o lungă perioadă de timp și, în plus, conține componente antibacteriene care copleșind creșterea microflorei patogenei. Pentru a pregăti o structură de lucru, este necesar să se amestece uleiul de arbore de ceai cu apă la viteza de 3-4 picături pe un pahar de lichid.

Citește mai mult  Totul despre perioe dentar

Se dovedesc bine când curățați dinții Ulei de cocos. Are proprietăți antibacteriene, curăță efectiv dinții și reîmprospătează respirația. Poate fi utilizat în formă pură, precum și amestecați cu alte uleiuri esențiale sau sodă.

Toate componentele enumerate purifică efectiv dinții. Cu toate acestea, nu merită să le folosiți în formă pură, este mai bine să se amestece cu alte mijloace.

De exemplu, în timpul creșterii luturilor albe, puteți adăuga o lămâie și miere. O astfel de paste va îndepărta rapid flaconul dentar, albiți dinții, distruge bacteriile și înmuiați membrana mucoasă.

Dacă nu există nimic la niciunul dintre aceste produse, încercați să vă curățați pur și simplu dinții perie umedă. Umecționați-o în apă necarbonată și tratați cavitatea orală. Deci, puteți scăpa de o placă neplăcută și puteți îndepărta toate particulele de alimente blocate în spațiul interdental. Cu toate acestea, această metodă are un dezavantaj tangibil – nu permite obținerea de prospețime a respirației.

Ce să facă dacă nu perii?

Dacă nu există nici o perie la îndemână, îmi poți curăța dinții Watt obișnuit. Este steril, curat, conceput pentru o singură dată, atât de absolut igienic. Dacă nu există lână la îndemână, vă puteți curăța dinții cu un bandaj, cu hârtie curat sau orice șervețel de țesut. În cel mai extrem caz, puteți încerca să vă curățați degetul. Adevărat, această metodă va funcționa numai dacă utilizați abrazive pulverulente.

Curățați dinții, reîmprospătați respirația și dezinfectați cavitatea gurii, Fluturând o bucată de carne de lămâie. Cu toate acestea, în procesul de mestecat, suprafața dinților individuali este supusă unei curățări în diferite grade. Ca rezultat, o parte din dinți va fi netratată.

Persoanele cu smalț sensibil sunt mai bine mestecați să nu plece, ci un zestul – va reduce efectul agresiv al acidului.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: