Structura unghiilor: Schema, descrierea și plate Compozitie

Structura unghiilor: Schema, descrierea și plate Compozitie

Unghiile sunt o parte specială a corpului uman. Structura acestei părți anatomice este destul de complicată.

Ce este unghiile?

Plăci de unghii sunt o parte a corpului uman. Ele nu sunt pielea în structura lor, dar, de asemenea, efectua o serie de funcții specifice. Medicii act de faptul că plăcile de unghii aparțin pielii fanere. Unghiile sunt plăci relativ dense, având, de regulă, formă rotunjită acoperind falangelor distale ale degetelor.

Fiecare persoană are propriile sale caracteristici unice fiziologice ale unghiilor.

Unii oameni au o unghiile au o formă rotunjită, iar altele sunt proprietarii de plăci de unghii, practic, pătrate. Chiar și densitatea plăcilor unghiilor este diferită. Acest indicator este determinat de mai mulți factori, inclusiv genetice. La unii oameni, unghiile rămân durabile pentru o lungă perioadă de timp și rareori se sparg, alții adesea se prăbușesc și se rostogolesc.

Schema de construcție

La prima vedere, poate părea că structura anatomică a unghiei este destul de simplă, dar nu este. Plăcile de unghii, situate atât la îndemână cât și pe picioarele unei persoane, sunt destul de dificile aranjate. În construcția acestor elemente, participă mai multe entități anatomice. Descrierea structurii unghiilor este dată în multe îngrijiri medicale educaționale. Înțelegerea „dispozitivelor” plăcilor de unghii ajută la înțelegerea și cum și la ce viteză cresc. Pe lângă structura acestei părți a corpului, este important atunci când se determină diferite patologii asociate cu o încălcare a aspectului unghiilor.

Placa de unghii este strâns atașată la falancul distal al degetului. Are mai multe margini. Marginea inferioară a unghiului se termină cu o rolă de piele numită cuticulă. Acest element anatomic este format de celulele epiteliale. Acestea sunt actualizate în mod constant.

cuticula sănătoasă nu ar trebui să aibă nici un prejudiciu. Injums a acestei zone poate duce la faptul că burgeri apar în apropierea plăcilor de unghii.

unghiei – elementul anatomic important al oricărei unghii. Este pe cheltuiala sa și furnizarea de sânge și inervație a plăcii de unghii. Orice deteriorare a acestei zone contribuie la faptul ca unghiile incep sa creasca mai lent, iar aspectul lor variază în mod semnificativ. Unghii are mai multe unități anatomice. Una dintre ele este rădăcina. Acesta este parțial ascuns de role de piele (cuticula). Este această parte care afectează modul în care placa de unghii va crește în lungime.

o parte mică din rădăcina unghiei poate fi văzut. Este numit lunula. Această zonă arată ca o bandă albă în partea de jos a plăcii de unghii. Dimensiunea și forma lunula pentru fiecare persoană este individuală. Cu toate acestea, în medie, lunula nu depășește 1/3 din întreaga placă de unghii. Culoarea unei lunii sănătoase – alb.

Dacă se schimbă colorarea, atunci acest lucru, de regulă, indică faptul că apar unele modificări în organism.

Unii oameni au o mare Lunula: de exemplu, sportivi sau oameni care lucrează fizic muncesc.

Citește mai mult  Caracteristicile decorului unei manichiuri de vară blândă

Unghii matrice – zonă importantă a oricărui cui. Acesta este reprezentat de împărțit activ la celule. Aceasta este zona responsabilă de cât de intens cresc unghiile. Deteriorarea matricei este foarte periculoasă. Dacă această zonă este deteriorată (de exemplu, în timpul unei manichiură sau pedichiură), atunci în viitor vă puteți confrunta cu apariția de fragilitate severă a unghiilor și creșterea lor lentă.

Onychoblastele sunt celule importante care participă la formarea cuiului. Aceste celule se caracterizează prin faptul că sunt împărțite în mod activ. Lucrarea activă a Onychoblastelor conduce la faptul că placa de unghii începe să se prelungească. Funcționarea acestor elemente celulare depinde de cât de bun alimentarea cu sânge a patului unghiilor. Placa de unghii constă din mai multe straturi de celule epiteliale. Acestea sunt actualizate constant. O astfel de actualizare este un proces vital. Datorită acestui proces biologic, placa de unghii este în continuă creștere. Dacă acest proces din anumite motive este rupt, acesta duce la faptul că plăcile de unghii își schimbă aspectul sau încep să spargă puternic.

Free Edge – o parte distală a oricărei plăci de unghii. Când se face o manichiură sau pedichiură, atunci lucrarea principală este efectuată cu precizie cu acest site. Marginea liberă a plăcii de unghii nu are termene nervoase, nici vase de sânge. De aceea, în timpul paharului dosarului de manichiură din această zonă, nu există sângerare și senzații neplăcute. O altă parte a cuiului, care este uneori uitată, sunt sinusurile. Acesta este un loc în care placa de unghii este în contact cu rolele de piele. Prelucrarea sinusurilor în timpul unei manichiură sau pedichiură necesită cu atenție. Prelucrarea fără griji a acestei zone poate fi periculoasă prin faptul că poate fi infectată în ea. Trebuie să vă ocupați de sinusuri numai la instrumentul care a fost dezinfectat anterior.

Ce este?

Compoziția chimică a unghiei este la fel de complicată ca un anatomic. Principalul element structural al oricărei plăci de unghii este keratina. Această componentă se referă la substanțe proteine.

Interesant, Keratina este conținut nu numai în plăci de unghii, dar, de exemplu, în păr.

Mulți producători adaugă keratin în produse de îngrijire a părului (șampoane, balsamuri de clătire și măști).

Citește mai mult  Manichiura multicolore: Sfaturi privind combinația de nuante și design de unghii

Keratinul oferă rezistență la unghii. Structura specială a moleculelor de keratină determină puterea specială a acestei componente. Pentru a construi o singură moleculă de proteină, mai mulți aminoacizi sunt utilizate, care conțin sulf în compoziția lor. Aceste componente prin legături chimice speciale sunt conectate între ele, care asigură rezistența cheratinei. Biologii sunt notate, această substanță de proteine ​​în puterea sa este doar inferior Chitina – elementul de acoperire al insectelor.

Alte elemente sunt, de asemenea, conținute în înregistrările de unghii. Deci, ele conțin grăsimi. Aceste substanțe furnizează un aspect de plăci de unghii. Este din cauza componentelor lipidice ale plăcilor de unghii strălucitor uite. Aflat în plăci de unghii, de asemenea, apa. Multe minerale se gasesc in cuie. Rezistența plăcilor unghiilor se datorează prezenței de calciu, zinc, crom și alți compuși minerali în ele. Dacă aceste minerale în organism din cauza nutriție dezechilibrată sau prezența unor boli cronice vin în cantități insuficiente, acest lucru poate cauza probleme ale unghiilor.

Funcții

Unghii – o parte importantă a oricărui organism. Aceste plăci sunt protejate de diferite microorganisme în mediul interior. Și, de asemenea, funcția de protecție a unghiilor este că acestea sunt un fel de obstacol pentru a introduce diverse substanțe chimice în interiorul corpului. cuie proteja și de efectele temperaturilor pe părțile distale ale degetelor. Și, de asemenea, aceste plăci dense protejează terminațiile nervoase de impactul asupra lor de diverși factori. Această caracteristică a inventat gânditoare natura pentru a proteja sistemul nervos de la diverse leziuni.

Boli de unghii

plăci de unghii sănătoase au un aspect caracteristic. Culoarea roz pal lor cu lunula alb. Rolele de piele care înconjoară placa de unghii nu diferă în culori din alte capace de piele.

Dacă apariția unghiilor se schimbă, atunci acest lucru sugerează că unele încălcări apar în organism.

Poate schimba culoarea cuiului. Înregistrarea unghiilor destul de des datorită bolilor hepatice și a biliare. Și, de asemenea, la o astfel de schimbare specifică a unghiei poate provoca diskinesia tractului biliar, care se desfășoară cu dezvoltarea stagnării îndrăznețe.

Unghiile galbene se datorează, de asemenea, infecției fungice. Ciuperca de unghii poate duce la o deteriorare a stării unghiilor: devin mai fragile și mai ușor de prăbușire. De obicei, deteriorarea începe de la marginea liberă. Cu fluxul de infecție fungică, ciuperca afectează aproape întreaga placă de unghii și chiar și unghiul matricei. Dacă rădăcina unghiei este deteriorată, acest lucru poate duce la faptul că în viitor va fi afectată și creșterea acesteia. Clipping puternic de unghii – o altă problemă frecventă cu care oamenii se îndreaptă spre dermatologi. În unele cazuri, această problemă este atât de semnificativă încât aduce un disconfort pronunțat. Dacă unghiile sunt foarte blocate, este dificil să le crească.

Citește mai mult  Făcând băi pentru creșterea rapidă a unghiilor

Nu ar trebui să existe diallaruri pe înregistrări sănătoase de unghii. Dacă apar fără prea multe motive, atunci aceasta indică faptul că apar modificări specifice în organism. Astfel, apariția numeroaselor benzi orizontale albe este, de obicei, dovedi că organismul are nevoie de vitamine (de exemplu, B12) sau unele substanțe minerale (calciu, zinc). Furrovii adânci pot apărea pe unghii. Adâncimea poate fi diferită. Dacă astfel de brazde profunde au apărut imediat pe mai multe unghii, poate indica prezența bolilor ficatului, rinichiului și chiar intestinele. inima cronica si patologia vas de sange poate duce, de asemenea, la apariția unor astfel de încălcări.

Orice modificare a aspectului unghiilor ar trebui să fie un simptom păcăli.

În cazul în care unghiile s-au schimbat, nu din cauza prejudiciului, apoi, în acest caz, trebuie să se consulte un medic. Într-o astfel de situație a, este necesară o examinare cuprinzătoare a corpului.

După o serie de analize și teste medicale, va fi posibil să se determine prezenta motiv, ceea ce a condus la astfel de încălcări.

Manichiură de îngrijire și sfaturi de bază

unghii frumoase – motiv de mândrie. Pentru plăci de unghii arata frumos, trebuie să aibă grijă de ei. Spălați-vă pe mâini trebuie să utilizați săpun delicat. Este recomandabil să se aleagă produse cosmetice care nu conțin componente periculoase și agresive. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltării excesului de uscăciune.

nevoie cuticula uscat pentru a hidrata. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza diverse creme hidratante.

Producătorii moderni de produse cosmetice produc multe astfel de produse. Culoare de umiditate cuticule au o consistență destul de grasă și hrăniți această parte blândă. Și, de asemenea, să aibă grijă de cuticul, puteți utiliza uleiuri diferite.

Manichiura – o procedură importantă pentru îngrijirea plăcilor de unghii. Se poate face atât independent, cât și în salonul de înfrumusețare. La domiciliu, manichiura trebuie să fie efectuată numai prin instrumente care au fost dezinfectate cu atenție. Dacă manichiura este efectuată în cabină, atunci ar trebui să fie condusă de un specialist cu experiență. Înainte de a efectua o astfel de procedură, ar trebui să fie rugată să ceară comandantului cum a procesat setul de instrumente pentru prelucrarea unghiilor.

Citiți mai multe despre anatomia plăcii de unghii, consultați videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: