Dezinfectarea coaforilor: Reguli și metode de prelucrare

Dezinfectarea coaforilor: Reguli și metode de prelucrare

Serviciile care oferă saloane de înfrumusețare trebuie să fie nu numai de înaltă calitate, ci și în siguranță. De exemplu, trebuie respectate standardele sanitare, de exemplu dezinfectarea obligatorie a coaforilor. Cum să-l dați afară?

Ce este și pentru ceea ce aveți nevoie?

Coaforurile și saloanele de înfrumusețare se referă la una dintre cele mai vizitate unități. Aceste agenții oferă servicii atunci când, în nerespectarea standardelor igienice, există riscul de a infecta clienții cu diverse boli. Pentru ca infecțiile să nu fie transferate prin contact tactil, precum și sânge în timpul implementării manichiurii, procedurile de pedichiură și ras, este în valoare de conducere Dezinfectarea regulată a instrumentelor. Din acest motiv, standardele sanitare stricte sunt prezentate masterat și echipamentului lor tehnic.

Dezinfecția coaforilor se numește un set de activități care vizează dezinfectarea instrumentelor cu care lucrările de masterat. Tratamentul sanitar împiedică transferul microorganismelor patogene de la coafor și echipamente de manichiură la capacul pielii, membranele mucoase, suprafețele de rănire deschise ale clienților. Atunci când se utilizează echipamente non-sterile, principalul risc care infectează clientul cu următoarele tipuri de boli:

  • Infecții Kokkoy: Streptococcus, Staphilococ+
  • Pediculoza+
  • infecții fungice ale pielii și a apendicele sale+
  • Herpes virus+
  • hepatită+
  • Sifilis+
  • HIV.

Serviciile în care există riscul de deteriorare a capacelor de țesuturi, poartă pericolul de infecție cu boli periculoase. În consecință, maeștrii de coafură, servicii de manichiură oferite în salonul de înfrumusețare trebuie să utilizeze numai unelte sterile.

Prelucrarea standardelor SANPIN și SES

În ciuda faptului că saloanele de înfrumusețare și coafor nu sunt organizații medicale, Munca lor reglementează sanpina și normele SES. Aceste standarde oferă cerințe pentru localizarea cabinetului, condițiile de lucru ale specialiștilor, precum și standardele de depozitare, dezinfecția, utilizarea uneltelor și echipamentelor. Conform cerințelor și normelor din Panpin, Biroul coaforul ar trebui să fie atât o cameră separată și o parte a cabinei, coafor. Mobilier în furnizarea de servicii trebuie să fie dezinfectate cu evenimente antibacteriene, antifungice, antivirale.

Citește mai mult  Caracteristici ale utilizării de creștere a părului roșu

La locul de muncă a expertului poate fi păstrat produse cosmetice și elemente de decor numai pentru o schimbare. Potrivit SanPiN și standardele SES, măsurile preventive ar trebui să fie redusă la curățarea carcasei, lucru zona, dezinfectare, curățare înainte de sterilizare și sterilizarea directă a inventarului de lucru. De asemenea, un punct important în menținerea curățeniei este Colectarea și eliminarea deșeurilor.

Proceduri atunci când se lucrează cu substanțe chimice din piele și ar trebui să fie efectuate strict în mănuși de cauciuc. Dezinfecția, conservarea și sterilizarea completarea materialelor, unelte, care sunt utilizate în activități de manipulare ale pielii sunt obligatorii.

Instrumente și dispozitive

Procesul de dezinfecție și sterilizare a echipamentului de lucru pentru coafor este foarte important și necesar pentru furnizarea de servicii de frumusețe sigure. Acest scop utilizează echipamente specializate.

sterilizator UV

Această unitate de sterilizare desktop este Echipamente de cabinet staționare în saloane de frumusete. Instrumentele care sunt plasate în interiorul sterilizatorului sunt dezinfectarea prin expunerea la radiațiile ultraviolete de la o lampă special montată. Datorită unității de diminfecție pentru dezinfecție, Poate gestiona și depozita 10 unități de inventar.

Balon

Flaconul de dezinfecție este considerat o opțiune excelentă pentru dezinfectarea uneltelor de coafură prin scufundare. Această procedură este destul de confortabilă, deoarece foarfece, piepteni, pensete și altele pot fi plasate în balon. Capacitatea de dezinfecție din sticlă de înaltă calitate, care este rezistentă la substanțele chimice agresive. Pentru dezinfecție, va fi destul de imersie de instrumente în balon pentru cateva minute. Apoi accesoriile trebuie îndepărtate și descompuse pe o suprafață curată.

Cabinet de uscător

Proiectat pentru procesul de dezinfectare a foarfecelor și a razelor. Metoda de sterilizare uscată contribuie la faptul că instrumentele nu suferă de coroziune și pot salva în continuare calitățile lor funcționale. Într-o tendință, puteți face dezinfectarea inventarului conceput pentru a construi gene. Ușurința utilizării acestei unități promovează disponibilitatea indicatorilor de lumină.

Citește mai mult  Ce breton sunt acum la moda?

Container

Acest echipament destinat dezinfecției instrumentelor de coafură este capabil Exclude posibilitatea infectării clienților cu boli periculoase în furnizarea de servicii. Acest container are un mic spațiu, dar în același timp se confruntă perfect cu funcțiile sale.

Dezinfectanți chimici

Substanțe care au o natură chimică și sunt destinate inventarului de dezinfecție, numiți dezinfectori. Ei furnizeaza Bacteriostatic, bactericid, virulicidal, impact fungicidal. Următoarele mijloace pot fi atribuite celor mai căutate coaforuri.

Alaminell

Dezinfectorul este produs sub forma unui concentrat cu colorant albastru strălucitor și abia iluminat de miros. Substanța trebuie să fie rasă și să se aplice strict conform instrucțiunilor de utilizare. Alaminol este capabil să distrugă ciupercile candidate, mitatita de tuberculoză, hepatita, virușii herpes, HIV, precum și Rota, Entero- și Poliovirusuri. Conform instrucțiunilor, poate fi utilizată soluția acestei substanțe cu obiective medicale în procesul de dezinfecție.

Desracor

Pentru a deplasat inventarul care se rotește, puteți utiliza soluții de dezinfectare. În dezers divorțate, instrumente de coafură sunt scufundate, care, după expunere, devin sigure pentru oameni.

Spray

„Avantsept Spray“ este un mijloc care este destinat pentru dezinfectarea rapidă a unei suprafețe mici sau o cantitate mică de inventar. Substanța poate fi utilizată pentru tratarea suprafețelor care arată rezistență la alcool și apă. Folosirea spray-se bazează pe irigare la umezirea completă a suprafeței.

Masuri de precautie

Înainte de a accepta un client, un salon de coafură maestru este obligat să inspecteze o persoană acordând o atenție la starea de unghii, piele, păr. În cazul în care se depistează semne de boli infecțioase sau patologii, de exemplu, roșeață, cojire, prezența rănilor și ulcere pe piele, precum și deformarea plăcilor unghiilor, atunci vizitatorul trebuie refuzat să mențină.

În cazul în care patologii au fost descoperite în procesul de desfășurare a procedurilor, este necesar să se adâncească imediat întregul inventar.

Cum de a procesa și stoca?

Sankling este un proces important în domeniul serviciilor de frizer. Masters ar trebui să fie conștienți de modul de a procesa rapid inventarul, făcându-l în condiții de siguranță pentru client ulterioare, precum și modul de a efectua dezinfecție în profunzime și sterilizare. Procesul de dezinfectare începe cu instrumente de spălare cu săpun soluție fierbinte semi-profil. Sterilizați aparatele cu o perie, fără a uita despre inventarul de clătire ulterioară sub jet de apa.

Citește mai mult  Brown Henna pentru păr: beneficii, rău și sfaturi privind utilizarea

Următoarea procedură de dezinfectare poate include astfel de evenimente.

  1. dezinfecția fizică. Dezinfecția în acest caz se efectuează prin fierbere sau calcinarea. În acest fel, prelucrarea primară a aparatului de ras este realizată.
  2. dezinfecția chimică Include procesarea dispozitivelor cu alcool etilic, soluție de clor, formaldehidă, triacide și alte antiseptice.

Chimrocessing poate fi realizată prin ștergere foarfece, aparate de ras, pensete, pensete cu soluții dezinfectante. Etapa finală a dezinfecției este tratamentul unei sterilizator sub forma unei oferte, unitatea de ultraviolete, flacoanele.

Cum de a efectua corect dezinfectarea saloane de coafură, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: