Aerarea apei în acvariu: metode și reguli

Aerarea apei în acvariu: metode și reguli

În ciuda faptului că peștele trăiesc sub apă, ei încă mai respiră același oxigen ca și noi. În apă, se dizolvă datorită prezenței plantelor subacvatice și a contactului imediat al strotului de apă cu atmosfera. Cu toate acestea, în acvariul verzilor nu poate fi de ajuns, iar recipientul în sine este complet închis, în timp ce peștele pot fi chiar prea mult pentru o cantitate atât de mică de oxigen. Astfel încât animalele de companie se simt confortabile într-o astfel de situație, este necesar să se instaleze un aerator în acvariu.

Ce este?

Aerarea apei în acvariu se numește procesul de agitare a apei în timpul căreia lichidul este saturat cu bule de oxigen dizolvat. Un dispozitiv care face amestecarea substanțelor lichide și gazoase se numește Autator. Ceea ce este din ce în ce mai puternic, cel mai rapid și mai intens este realizat de fluidul de gaz.

Unii acvaristi neexperimentați evita costuri suplimentare, referindu-se la faptul că nu există aeratoare în sălbăticie, dar se simte simte minunat. Trebuie remarcat faptul că aerarea Apare în mod natural: datorită valurilor și vântului, curge, număr semnificativ de plante subacvatice. În condițiile camerei, doar plantele rămân într-un acvariu care acoperă aproape, și chiar că – în cazul în care proprietarul nu a fost leneș pentru a le planta.

În același timp, chiar și un acvariu decorativ atent aranjate cu o abundență de plantații verzi nu este întotdeauna un ecosistem complet independent – toate pentru că în întuneric și cu o lipsă de dioxid de carbon în aceeași apă, plantele incep sa consume oxigen, care ele însele produse.

Pentru ceea ce este necesar?

Oxigenul este necesar pentru o viață normală în orice fel de pește – nu există un singur pește, care ar putea face fără ea, în principiu,. În același timp, unele tipuri de locuitori subacvatice nu extrag gaze astfel încât este necesar din apă, și float aerul atmosferic la suprafață și rândunica. cu toate acestea Printre pesti de acvariu sunt un pic, deoarece aerare forțată este obligatorie.

În plus, îmbogățirea apei acvariu cu oxigen este necesară nu numai pentru pești. Acvariul este un întreg ecosistem și locuitori în ea într-adevăr mult mai mult decât sunt capabili de a vedea. De exemplu, este în mod necesar prezent bacterii aerobe, udarea în grosimea solului și în gros de plante. Funcția lor este foarte util, pentru ca ele să mențină un echilibru biologic, ajutând să împartă deșeuri toxice din viața principalelor locuitorii din rezervor artificial. Da, ei au nevoie de oxigen pentru activitatea vitala normala.

Dacă nu există nici un flux și valuri în acvariu, oxigenul atmosferic pe zi pătrunde adâncimea apei doar 2 centimetri – vă puteți imagina care este împărțirea în zonele de jos. Pentru a înțelege cât de rău este, aruncați o privire la orice mlaștină cu apă în picioare – este puțin probabil ca viața să se fierbe acolo și, dacă există ceva locuit, este de obicei puțin potrivit pentru creșterea acvariului.

Aerarea are un înțeles special pentru reproducerea cu prăjituri – acolo într-o cantitate mică de apă trăiește un număr mare de consumatori de oxigen.

Prezentare generală a metodelor

În timpul dezvoltării acvariilor, au fost inventate multe modalități de forță a oxigenului în grosimea apei și este foarte convenabil – fiecare acvarist are posibilitatea de a alege o opțiune optimă de aerare, care ar fi benefică din punct de vedere economic și destul de eficientă. La nivel global, toate metodele de aerare sunt împărțite în două grupuri mari – Naturale și artificiale.

Citește mai mult  Nuanțele educației și instruirea Beagle

Natural

Nu poți inventa nimic cu tehnica speciala, la toate și, în schimb, condițiile din acvariu la condițiile de rezervor naturale. Aeratorul ar crea aceleași valuri, dar este tehnica, și fără dispozitive tehnice, este posibil să se mărească nivelul de oxigen doar cu testul numărului suplimentar de plante. tufărișuri groase, cu o cantitate relativ mică de locuitori va ajuta să facă fără nici o aeratoare, Dar trebuie să fii sigur că animalele de companie nu suferă de o lipsă de gaze vitale.

Indicatorul numărului de acesta din urmă poate servi un melc, pe care mulți acvaristi cu experiență sunt crescute în acest scop. Spre deosebire de pești, aceste creaturi nu mai mobile demonstrează în mod clar dacă totul este în ordine cu nivelul de oxigen. Ei știu instinctiv că în straturile superioare de oxigen ar trebui să existe mai mult decât în ​​partea de jos și când plângerea postului de oxigen încearcă să se miște cât mai aproape de plante și pereți ai recipientului. Într-un rezervor normal aerat, nu ar face niciodată asta, deoarece mijlocul tipic al habitatului lor este partea de jos.

Artificial

Pentru cei care nu doresc să se încurce cu plante și melci sau pur și simplu nu sunt siguri că acest lucru este suficient, există echipamente speciale sub formă de dispozitive care asigură aerare într-un fel sau altul. Opțiunile de organizare a procesului sunt inventate atât de mult încât nu vor discerne cu du-te, pentru că le veți considera pe toate.

  • Compresor. Acest mecanism sub pompe de presiune bule de aer sub apă, de ce fluidul este caracteristic al bubble. Un dispozitiv similar se caracterizează printr-o eficiență suficientă, dar munca sa nu poate fi numită tăcută, din cauza a ceea ce mulți acvariști începători consideră că este posibil să dezactivați unitatea cel puțin pentru noapte. Nu este recomandat categoric pentru a face acest lucru, deoarece am menționat deja că există și plante în întuneric în întuneric și, prin urmare, rămâne foarte puțin pentru pește.

Alegerea unui compresor, trebuie fie să vă terminați cu drone constantă, fie să instalați acvariul departe de paturi.

  • Pulverizatoare. De obicei, un astfel de dispozitiv este o parte integrantă a compresorului cu care funcționează într-o pereche, fiind duza sa. Instalați pulverizatoarele sunt necesare în sol – datorită acestui fapt, bulele de aer sunt injectate pe partea inferioară și pop până la suprafață cât mai mult posibil. Datorită acestui fapt, se realizează cea mai mare eficiență a dizolvării gazului în lichid. Conectarea pulverizatoare la compresor este realizată folosind furtunuri și conectori, este rezonabil să le împrăștiate în toată zona de acvariu pentru a face aerare la fel de productiv posibil.

  • filtru de sol. Această unitate este un compresor alternativ, deoarece acesta oferă un efect similar într-o metodă fundamental diferită. Dacă pompa compresorul de oxigen în venituri, filtrul fluxuri constant amestecuri de apă, creând un flux. Datorită acestui strat superior, saturarea cu oxigen, se duce la fund, iar apa vine în locul ei, care accelerează puternic procesul de aerare.
Citește mai mult  Papagalii hranei pentru animale: speciile și caracteristicile selecției

  • pompă de apă. Acest agregat complex combină principiile de funcționare și a compresorului, iar filtrul sol – l și apă amestecuri, și pompe de oxigen sub presiune, trecându-l prin dreapta cursului. Pompe poate fi numit „artilerie grea”, aceasta arată cea mai mare eficiență, dar debitul său nu ar trebui să fie sub cea de-a treia din volumul acvariului.

  • Apă oxigenată. Organizați aerarea și urgentă, puteți chiar fără electricitate – este suficient pentru a adăuga peroxid de hidrogen la acvariu. Indiferent cât de mult folosiți acest fluid, doza va fi întotdeauna calculată corect, deoarece această substanță este inofensivă – în acvariu se dezintegrează pe aceeași apă și oxigen, pe care avem nevoie. Peroxidul este utilizat, de obicei, fie pentru a combate algele dăunătoare care cresc în aerarea slabă, fie pentru resuscitarea urgentă a peștelui după foamele de oxigen.

  • Tablete de oxigen. Aceasta este o altă soluție care vă permite să ridicați nivelul de oxigen cât mai curând posibil într-un rezervor artificial fără electricitate. Spre deosebire de peroxidul de hidrogen, acest instrument este considerat nu numai în calea resuscitării, ci și o soluție la problemă, atunci când nu există nici o modalitate de a utiliza un dispozitiv electric, de exemplu, atunci când transportați pește undeva. De regulă, un comprimat conține 30 mg de oxigen. Având în vedere că norma este de 5-6 mg pe litru, un comprimat este suficient pentru 5-6 litri de apă, în care nu există gaz utile deloc.

  • Oxidators. Acestea sunt cele mai simple dispozitive care funcționează exclusiv datorită proceselor chimice, fără a fi nevoie de sursă de alimentare. De fapt, este un container special în care se adaugă peroxidul de hidrogen deja menționat și se adaugă catalizatorii chimici, datorită cărora peroxidul începe să se dezintegreze și oxigenul este chiar mai rapid. Caracteristica dispozitivului este că nu trece în peroxidul de apă ca atare, eliberarea de defalcare sale numai – unele de pește deosebit de sensibile încă nu-mi place această substanță.

  • Compresor manual. Un astfel de mecanism este un analog al unui compresor electric, dar funcționează pur și simplu din mâna omului. De fapt, este o pere cu două găuri – unul este situat aproape de el și admite în interiorul aerului, furtunul este atașat la altul, datorită căruia aerul se va retrage direct în acvariu datorită comprimării mâinii perelui. Aceasta este o altă metodă care este adesea utilizat în transportul și vânzarea de pește, care este deosebit de popular, deoarece dispozitivul este necesar „meșteșugurile populare“ este realizat din materiale de cereale.

Trebuie remarcat faptul că eficacitatea aerării acvariului depinde de cât de multă atenție plătiți corectitudinea funcționării ecosistemului dvs. de origine.

Despre beneficiile plantelor (și răul lor potențial pe timp de noapte) am vorbit deja, dar, pe această influență a factorilor „neobișnuiți” nu se încheie. De exemplu, Apa prea caldă este întotdeauna oxigen mai săracă decât rece. Acest lucru se datorează interdependenței temperaturii ambientale și a metabolismului în orice organism viu – în căldură, toate procesele de viață apar mai repede și, prin urmare, oxigenul pentru același timp petrecut mai mult. Puteți afecta indirect gradul de aerare prin menținerea temperaturii corecte, Deși, desigur, nu este necesar să se implice în această metodă, în caz contrar animalele dvs. tropicale doar înghețați.

Citește mai mult  Bozita Pisici și Pisici Review

În plus, este important să se perie acvariul în timp util din rămășițele vechiului alimente și să efectueze în mod regulat înlocuirea apei pentru a reduce poluarea deșeurilor din viața de pește.

Mai sus am menționat că bacteriile aerobe utile sunt implicate în divizarea celor din urmă, pentru că viața este nevoie de aer. Condițiile ideale pentru reproducerea acestor microorganisme create într-un acvariu ne-negativ, conduc la faptul că utilă devine dăunătoare – populația în creștere începe să concureze cu animalele de companie pentru gaze vitale și o altă întrebare care va câștiga fără interferențe exterioare.

Cât de des includeți?

Această întrebare nu poate fi răspunsă fără echivoc, deoarece Totul depinde de doi factori: cât de mult oxigen intră în acvariu fără participarea dvs. și cât de mult este necesar acest gaz pentru funcționarea normală a ecosistemului. Calculați consumul de metodă teoretică este dificilă chiar aproximativ, deoarece oxigenul este consumat nu numai de fiecare pește, ci și de fiecare plantă din întuneric și fiecare bacterie aerobă invizibilă. De aceea Acuarii experimentați măsoară neapărat nivelul de oxigen în apa acvariului.

Există mai multe modalități de a face acest lucru. Am menționat deja mai sus că este posibil să se identifice problema datorită comportamentului melcilor acvariului special divorț, dar există metode mai precise – pentru acest lucru, în magazinul de animale de companie puteți cumpăra un test de unică folosință sau un dispozitiv mai complex pentru măsurarea. Dacă un litru de apă reprezintă 5-6 mg de oxigen sau o valoare detectată este nesemnificativă în orice direcție, vă puteți felicita – Ecosistemul dvs. de origine funcționează corect și nu necesită intervenție străină.

Este important să înțelegeți că pentru pește este dăunătoare nu numai defectul, ci și o supraabundență de oxigen în apă. În cazul în care gazul este prea mult, capsulele de aer se pot forma în vasele de sânge, iar apoi gazul în exces poate provoca moartea animalelor de companie.

Din acest motiv, este important să înțelegem lucrul cel mai important: Deși același compresor ar trebui să funcționeze în mod constant, este necesar să se regleze puterea tot timpul, ținând seama de modul în care schimbă condițiile în orele următoare, în mod constant ca urmare a dinamicii nivelului de oxigen în apă.

De exemplu, pe timp de noapte, consumul de oxigen este în mod inevitabil în creștere, iar tu trebuie să ia în considerare acest moment. Din păcate, nu există nici o formulă care vă permite să calculeze cât de aerare mai intens ar trebui să lucreze pe timp de noapte – este posibil să se determine acest lucru poate doar experimental, după ce a observat reacția acvariu. Dacă nu au capacitatea de a menține temperatura apei în mod constant la un nivel stabil, va trebui să facă o reducere și pentru a încălzi fluidul.

În continuare puteți viziona un video de revizuire a metodelor de aerare de apă în acvariu.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: