Descrierea speciilor de chitare

Descrierea speciilor de chitare

Pentru persoanele care au puține în comun cu lumea muzicii, chitara pare doar în trei versiuni: acustică care nu necesită echipamente suplimentare, chitara electrică, care trebuie conectată la amplificator prin intermediul unui cablu special, o chitară de bas echipat cu patru șiruri de caractere. Dar există și alte soiuri ale acestui instrument de șir, care posedă caracteristici individuale, o structură neobișnuită, forme, sunet și mulți alți parametri.

Descrierea chitara clasica

Muzicienii începători aparțin alegerii chitarei, ca o campanie în magazinul de modă. Pentru a vorbi mai precis, alte persoane ia în considerare în mod excepțional frumusețea exterioară a sculei. Și acest lucru nu este destul de corect. Da, aspectul este un aspect relativ important, dar există o masă de alte criterii, care ar trebui plătite mai întâi.

Magazine moderne de instrumente muzicale sunt umplute cu o mare varietate de chitare. Fiecare model are parametri individuali. Toate soiurile existente sunt caracterizate prin diferite specificații și beton sunet. Fiecare muzician ar trebui să știe despre ei. Dar, în primul rând, este necesar să se familiarizeze cu cea mai frecventa varietate a acestui instrument muzical-șase strengtheal – o chitară clasică.

Acest instrument este perfect iubitorii de muzică de instrumente frumoase și romantice. Șirurile modelului clasic dau cele mai muzicale, deși nu prea tare decât acustica obișnuită cu șiruri de metale pentru toți. La modificarea clasică a chitarăului este instalat setul de șir de nylon. Acest lucru se datorează faptului că nu există nici o ancoră pe Jif, ceea ce vă permite să rezistă încărcăturii din tensiunea metalului, poate fi spus, fir. În același timp, desenele clasice sunt realizate cu o vultur mai largă și o cavitate mai puțin rezonantă.

În lumea muzicală, chitară clasică cheamă „spanioli”. Acesta este un omagiu cu faptul că a fost în Spania că a fost dezvoltat un astfel de instrument muzical.

Ce sunt chitarele acustice?

Cineva poate părea ciudat, dar cei familiarizați cu toate chitarele acustice, ale căror sunete sunt uneori distribuite în serile în mai multe curți de oraș, diferă nu numai pe segmentul de prețuri și de calitatea Adunării, ci și în numirea directă. Unele soiuri au nume atât de exotice, auziți care este pur și simplu imposibil în viața de zi cu zi. Și muzicienii novici se încadrează uneori în confuzie, învățând că acustica obișnuită implică mai mult de 15 tipuri de chitare. Să numim o parte din ele, care, poate, mulți au auzit.

 • Dreadnought. Caracteristici distinctive ale acestui soi de acustica sunt un gât îngust, o distanță mică între siruri de caractere, un sunet puternic. Pe dreadnight, compozițiile diferite direcții muzicale pot fi realizate (variind de la țară și finisare rocă).

 • Jumbo. Un soi destul de neobișnuit, care se caracterizează prin saturația sunetelor de coardă și a notelor de bază. Guitar Jumbo este adesea folosit atunci când efectuează compoziții în stilul rockului pop și a țării.

 • Folk. Aceeași dreaptă, numai în versiunea miniaturală. Este folosit pentru a executa compoziții muzicale în stilul oamenilor.
Citește mai mult  Totul despre standuri pentru chitare

 • Voiaj. Acest tip de acustică nu este atât de bun pe sunet, dar în detrimentul cazului ușor, puteți să-l ia pe un drum.

 • Audioitm. Cu acest tip de acustică, muzicianul se poate efectua în concerte mici, care trece în camere închise.

 • chitară havaiană mică. Miniatură patru instrument, se bucură de o mare popularitate în Hawaii.

 • bariton Guitar. Diferența principală a acestui tip de acustica este mărită Menzure și Low Strings sunet.

 • tenor chitara. Acest instrument are, de asemenea, 4 siruri de caractere, are un scurt Menzure, gama de sunet va fi comparabil cu Banjo.

 • Rusă chitara timp de șapte. Aproape la fel ca 6-String, dar are un sistem diferit. Acest tip de acustică este în cerere în performanța compozițiilor timpurile sovietice.

 • 12-String. Un instrument muzical destul de complicat în care fiecare șir este prezentat în perechea. Datorită volumului dublu al firelor muzicale, sunetul reproductibil este obținut mai saturat și însoțit de ecou. Astfel de chitare aleg cel mai adesea muzicieni rock profesionist.

 • Electroacustică. O varietate de acustică destul de bine cunoscută și răspândită, având o caracteristică distinctivă sub forma unui bloc Timbru, egalizator și piezică.

Prezentare generală a altor soiuri

Novice Ghitarești sunt foarte greu de navigat la varful modelelor de chitară. Familiarizarea cu instrumentul, ei nu înțeleg imediat ce fel de variație în fața lor este, arkopop sau tăcut. Pentru a nu intra într-o situație similară, muzicianul trebuie să înțeleagă în avans în speciile existente ale instrumentului, caracteristicile, parametrii și capabilitățile acestora.

Principalul lucru este să vă amintiți – nu numai datele externe sunt un punct distinctiv. În primul rând, este necesar să se ia în considerare umplerea tehnică a structurii și să audă sunetul șirului.

Guitariștii care au auzul absolut congenital închis ochii determină modul în care specia de chitară este jucată în fața lor.

Semi-acustice

Toată lumea în felul său înțelege numele „semi-burghez”. Dacă vă săturați în adâncurile istoriei, apariția acestui instrument a devenit o descoperire revoluționară în domeniul dezvoltării muzicii. Instrumentele semi-acustice moderne au un caz gol din interior, găuri suplimentare pentru rezonanță. În desenele lor există pickup și alte electronice.

Pentru a juca pe acest instrument, trebuie să vă conectați la echipamentul corespunzător. În caz contrar, sunetul șirului va fi foarte liniștit, abia perceput de urechea umană. Adesea, chitarele semi-acustice sunt fabricate în formă de vintage, ceea ce atrage atenția muzicienilor, apreciați retro.

Chitare electrice

Sunetul chitara electrica se produce din cauza pick-up, de cotitură în fluctuațiile curentului electric. Ascultați rezultatul rezultat ajută amplificatorul. Fără conectarea la echipamentul auxiliar, sunetul de chitara electrica pare lipsită de sens și ridicol ca vibrația de metal obișnuită.

Ca funcții suplimentare în chitara electrica există o ajustare a timbrului și a volumului. Instrumentul muzical imaginat se face într-un caz subțire, unde nu există adâncituri minime de umectare.

Astăzi, nu numai cu 6 corzi chitare electrice sunt disponibile la vanzare. Numărul de fire muzicale întindeau poate ajunge la 7 și 8 bucăți. Dar formele de chitara electrica poate fi cele mai diverse: totul depinde de ideea autorului. Formularul poate aminti de săgeată care urmează să fie făcută în imaginea stelei, iar pentru fete si va fi posibil de a alege un instrument cu o carcasă în formă de inimă.

Citește mai mult  Privire de ansamblu asupra chitare Fender

Bass-chitare

trăsătură distinctivă a minciunilor chitara bas, în prezența a 4-siruri de caractere. Această caracteristică pași imediat. in afara de asta, Bass-chitara are un vultur mai lung, iar când sondare dă un timbru foarte neobișnuit. Fie foarte scăzut sau prea adânc. Astfel de structuri muzicale sunt concepute pentru executarea părților bas adăugarea compozițiilor muzicale ale goody și saturație ritmic. Nici o chitară bas poate face echipe de jazz, precum și trupe de rock.

Midi-chitară

Acest tip de chitara este mai cunoscut ca un model de sintetizator. Acesta este un instrument muzical cu un pick-up polifonice special transmite semnalul fiecărui șir individual. MIDI chitara se bazează pe principii similare sintetizator. Singura diferență este că siruri de caractere sunt utilizate în chitara.

Multe modele MIDI au o unitate de comandă specială, datorită căreia muzician poate regla balansul sunetului, trecerea de la sintetizator de voce la o chitara electrica conventionala.

Ce alte tipuri sunt?

variații ale variațiilor prezentate de chitare sunt cele mai frecvente. În plus față de acestea, există și alte modificări de chitara, care au o formă neobișnuită, dimensiuni cu sunet unic sau care necesită utilizarea unor echipamente suplimentare.

Să vă familiarizați cu ei.

 • rezonator chitara. Ei trăsătură distinctivă principal – prezența unui rezonator. În timpul jocului, fluctuațiile încorporate de siruri de caractere sunt trimise la un con special concepute – difuzor. El procesează, de asemenea, vibrații și oferă un sunet pur.

 • Harp-chitara. În acest caz, este vorba despre o combinație de instrumente, cum ar fi harpă și chitară. Dacă vorbim cu cuvinte simple, siruri de caractere preluate din harpa se adaugă la gât de obicei. Ca rezultat, sunetul creat de muzician devine originalitate și pictura specifică.

 • Stick Chapman. Un model de chitară neobișnuit în care a fost posibil să se conecteze vulturul alungit al basului și pickupul pulmonar. Datorită acestei caracteristici de pe acest instrument, puteți juca cu ambele mâini.

 • Guitar Warra. Acest instrument seamănă în exterior cu o chitară electrică convențională, unde puteți juca prin topping.

 • DoubleNeck. O varietate destul de neobișnuită de chitare electrice cu două grife, pe care muzicianul ar trebui să funcționeze în timpul compoziției compozițiilor.

 • Tăcut. Instrumentul muzical tăcut, cu un corp gol solid, nu rezonant din corzile de vibrații. Ca novice chitaristi nota, este o varianta foarte convenabila a sculei. Potrivit pentru cei care au început să stăpânească note și coarde. Datorită posibilității de a conecta căști, nu puteți face griji că sunetul instrumentului muzical, cel puțin într-un fel de gospodării și denaturează vecinii.

 • Ovation. specii de chitara originale cu un corp și arcuri neobișnuite, datorită cărora sunetul reproductibilă este mai mare, în cazul în comparație cu acustica din clasa de mijloc.

Există un număr foarte mare de chitare din lume, fiecare dintre care se caracterizează prin caracteristici individuale. Unele au o forma unica a corpului (de exemplu, „boom-ul“ sau un simbol de cărți de joc „de vârf“). Altele sunt realizate cu o bază de lemn acoperite cu material de carbon. Este destul de rar pentru a vedea modificarea fără cap. Vorbind cu cuvinte simple, acest design al instrumentului muzical nu are un cap de prindere, în cazul în care acestea sunt plasate pe standardul. Șiruri sunt fixate pe partea din spate sfârșitul grilei.

Apropo, siruri de caractere pot fi, de asemenea, realizate din carbon.

Newbies, probabil, nu au auzit despre existența unui maestru chitară. Acesta este un instrument muzical de înaltă calitate, care este o operă de artă. Prețul unui astfel de produs, cu un siruri de caractere este departe de a fi un cuplu de mii de ruble sau chiar de dolari.

Citește mai mult  Caracteristici de șiruri de carbon

Și există, de asemenea, o chitară pliabil, putem purta într-un caz sau un caz special selectat. Analog al instrumentului muzical pliere, care ocupă mult mai puțin spațiu, este o chitară de buzunar. În forma dezasamblat, acesta seamănă cu o copie redusă a Griff. Cineva va crede că acestea sunt două instrumente muzicale completate, dar, de fapt, există diferențe semnificative între ele (chiar în mărime).

În continuare, se propune să se familiarizeze cu parametrii pentru care chitarele existente sunt, de asemenea divizate. Toate aceste informații trebuie să știți, nu numai nou-veniți, dar și de muzicieni profesioniști, care nu mai sunt primul an cuceri scenele din diferite țări.

În conformitate cu construcția carcasei

 • Clasic – tradiționale acustica 6 coarde.

 • Folk – 6-String Acustică, implicând utilizarea șirurilor din metal.

 • FLET – analogia de chitară populară, Numai de sus are o punte de tip plat.

 • Arkop – chitara, Dotat cu o punte față convexă și rezonatoare sub forma latină „F“.

 • Dreadnought – Cazul chitara are un fel de formă dreptunghiulară.

 • Jumbo – analogia chitara populare, dimensiuni mai mari decât.

 • Electroacustică – Design închis echipat cu built-in pickup.

 • modificarea Gypsy – Acustică cu arcuri, în cazul.

Prin gama

 • Chitara este de obicei un sistem tradițional, gama depinde de numărul de feciori.
 • Bass Guitar – scăzut de sunet Interval.
 • Tenor chitara – un sistem și o gamă de sunete sunt la fel ca Banjo.
 • Bariton Guitar – Lailed Gama.

Prin prezența lado

 • Normal – chitară cu freturi și treieratul.
 • Înainte de numele, este clar că instrumentul nu are freturi.
 • Slideshow – Lada pe instrument sunt disponibile, dar jocul de coarde se realizează printr-un dispozitiv special – un diapozitiv întins pe un deget muzician.

Prin genul muzical

 • Clasic – gen pop.
 • Folk – Folk Stilul de muzica.
 • Flamenco – un instrument cu timbrul ascuțit adaptat pentru flamenco.
 • Jazzaya – de la numele este clar că acesta este utilizat pentru a efectua compoziții în stil jazz-.

Prin rol în executabil

 • Solo – un instrument muzical pentru a juca partide solo caracterizat prin note ascuțite și legipped.
 • Rhythm – un instrument muzical creat pentru partidele de ritm joc caracterizate printr-o densă și timbrul uniformă.
 • Bass – un instrument muzical folosit pentru a juca partide de bas.

După numărul de șiruri de caractere

 • 4-String – un instrument muzical format din 4 coarde (ukulele, chitară bas).
 • 6-String – Modificarea clasică tradițională.
 • 7-Streck – un instrument cu șiruri de familie (chitară rusă).
 • 12-String – instrument muzical cu 6 perechi de șiruri de unison.

În prezent, există multe modificări ale chitarelor, fiecare dintre acestea fiind caracterizat de numărul de margini instalate. Societatea percepe în mod tradițional clasicele, adică instrumente de 6 șir. Dar există hibrizi în care numărul de șiruri depășește numărul 12.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: