Harpsian: Descriere și Unelte

Harpsian: Descriere și Unelte

Oamenii asociate cu lumea muzicii, probabil, auzit de un astfel de instrument neobișnuit ca Clavsine. În prezent, el nu se bucură de o mare popularitate, dar sunetul lui fascinează cu adevărat iubitorii de muzică. Vom încerca în mai multe detalii despre ceea ce este Clausing, și ceea ce diferă de alte instrumente.

descriere generala

Clausian este una dintre cele mai vechi instrumente, el a apărut la rândul său, din secolele XV-XVI. Principiul muncii sale nu este ușor, iar sunetul este foarte ciudat. Prin urmare, pentru a evalua melodia extragere cu tastele, numai după ce a ascultat mai multe melodii. Deci, harpsine clasic este un instrument muzical vechi. Acesta a fost folosit atât în ​​orchestră și solo. Se consideră predecesorul pianului. Inițial a avut o configurație quadrangulară, în secolul al XVII-lea, a luat contururile triunghiulare Wallel.

Majoritatea modelelor au una sau două tastaturi pentru variabilitatea colorării sunetului și a expansiunii distorsiunilor. Gama ajunge la 5 octave. Sunetul este extras de șirul de șiruri cu tija – inițial a fost efectuată de la un stilou de păsări, astăzi folosesc materiale plastice pentru acest lucru.

Temporalitatea sunetului și a rezistenței sale nu depind de metoda de lovire a cheilor.

Parametrul acustic al grupului este scăzut – sub pian pentru 15-20 dB. Din acest motiv, pot apărea probleme atunci când o scriu. Dacă nivelul de înregistrare este maxim – atunci cu volumul obișnuit de ascultare, acesta va părea screening și traversat. Și dacă nivelul de înregistrare este redus, zgomotele studiourilor străine pot fi distinse atunci când ascultați. Pentru a rupe în jos de la ei, trebuie să taie frecvențe joase până la 150-200 Hertz, pentru că sunetele de mai jos un astfel de nivel de un harpsichin nu se reproduce, și notele sale de bas nu oferă tonul principal.

In studiourile de înregistrare, Corector parametric este folosit pentru a da sunetele clusse mai mare autenticitate. În general, harpsine este destul de bine a răspuns la orice corecție de frecvență. Cea mai mare parte a conotațiile a instrumentului este în regiunea de cea mai mare sensibilitate audiere a persoanei, astfel încât harpsior este ușor de distins în orice orchestră. In zilele noastre, Claise poate fi auzit în primul rând în locuri specializate – în sere, filarmonic și locuri de concert.

instrument similar este o raritate. Este necesar să se joace pe el cu mare grijă și atenție marginală, deoarece mecanismele depășite în timpul circulației non-exacte pot rupe.

Așa cum a apărut?

Mențiunea cea mai devreme a clavelor este menționată la 1397, iar în primul rând imaginile descoperite a fost găsită în Sfântul Templu din orașul Minden și Datat 1425. Ca un instrument orchestral, a fost folosit până la sfârșitul secolului al XVIII-lea, a însoțit puțin mai mult vorbind în operațiunile clasice. Deja la începutul secolului al XIX-lea, acest instrument de șir aproape complet din toată lumea. Cele mai vechi din cluucele care au venit la vremuri moderne pentru o lungă perioadă de timp au fost considerate că lucrează Heronimus Heronimus de la 1521. Dar nu cu mult timp în urmă un instrument mai vechi a fost găsit, data fabricării sale se referă la 1515, iar autorul aparține lui Vintsitus de la Livigimo.

Citește mai mult  Ce este de concert și cum sună?

Claviersinii secolului al XIV-lea până în această zi nu au fost păstrate. Puteți face o idee despre designul lor numai pe imagini – în acea perioadă au fost scurte, dar instrumentul general. Cea mai mare parte a Clutucilor conservate până în prezent au fost făcute în Veneția în secolul al XVIII-lea. Toate diferă de grația excepțională a formelor și au avut 8 registre. Carcasa a fost scoasă din chiparos, în timp ce sunetul a fost mai distinct și mai intermitent decât în ​​modele ulterioare de producție flamandă.

Pe teritoriul Europei, Centrul pentru Clausing Claviers a devenit orașul Anvers, un succes deosebit în acest caz a ajuns la membrii familiei Duckers. Clauzele lor erau mai grele decât flamande, iar șirurile sunt mai lungi. Au fost cei care au început să producă chipuri cu o pereche de manuale. Mai târziu german, modele de producție franceze din secolul al XVIII-lea limba engleză și se combină principalele caracteristici ale produselor italiene și Țările de Jos.

Înainte de momentul nostru, clauzele franceze de două ori de la Oshness sunt păstrate. La sfârșitul secolului al XVII-lea din Franța au început să facă clauze pe tehnologia companiei RUK. Cei mai faimoși maeștri de la acel moment au fost considerați blanche. În Anglia secolului al XVIII-lea, artizanii Studi și Kirkman au devenit faimoși. Au venit cu faptele de la stejar, placaj căptușite, au fost distinse printr-o timbre mai saturată de sunet.

În Evul Mediu, harpsina a fost recunoscută ca un instrument aristocratic. A urmat în mod necesar în saloanele de cei mai mulți oameni nobile ale lumii vechi. Acesta a fost realizat din soiuri de lemn scumpe, iar cheile au fost acoperite cu coji de broasca testoasa, încrustate cu pietre prețioase și perrshotura decorate cu perle. La început, el a fost localizat pe masă, mai târziu comandantul a adăugat picioare frumoase. Rolul de a sta în spatele lui a fost repartizat la dirijor. Acest om trebuia să joace instrumentul cu o singură mână și altul pentru a gestiona muzicieni.

Apropo, la acel moment, instrumentele au fost obținute în care tastatura superioară se face în culoarea albă și partea de jos – în negru. Istoricii cred că acest design a fost asociat cu un stil galant, care la acea vreme a dominat cultura și arta.

Se credea că pe tastatura neagră, mâinile albe ale interpreților arată ca un special elegant și sofisticat.

Începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea, Classina din sfera muzicală a început să fie treptat remarcabilă la pian și pian. În aproximativ 1809, Kirkman și-a prezentat ultimul harpsichine. Numai după 9 decenii, instrumentul a fost reînviat de Maestrul A. Dolmechom, care și-a deschis producția în orașele din Boston și Paris. Puțin mai târziu, eliberarea de cluster cu un cadru metalic, care deține șiruri groase întinse. Apropo, a fost pe baza unor astfel de instrumente că Vanda Landovsk a învățat ulterior o mulțime de celebre clauzeons. Dar maeștrii din Boston F. Hubbard și W. Dudy a decis să se întoarcă la probele vechi.

Citește mai mult  Descrierea și instrumentul muzical

Deși nu a fost posibil să se întoarcă cea mai bună popularitate a Clavesus, cu toate acestea, unii muzicieni încă îl folosesc pentru a impresiona publicul. Asa de, În cinematograful sovietic în 1966, filmul „Când joacă Clavsine“ a fost lansat – există o poveste în ea, direct legate de acest instrument vechi. Dar el a primit cea mai mare faima printre fanii seriei „Hannibal“. Personajul negativ principal al acestui epic iubit pentru a juca pe Clavesis și a remarcat că sunetul său a fost distins printr-o putere și forță specială.

În epoca Evului Mediu la curtea regală, a „felină Claviersins“ a fost foarte popular. Ei au fost un dispozitiv care cuprinde o cutie dreptunghiulară și tastatură. Câteva blocuri au fost întocmite în cutie, au fost plasate pe o pisica adulta. Anterior, animalele de companie au ținut „ascultare” – le-au jefuit cu forță pentru coadă, iar după distribuția animalelor de către voturi.

În timpul concertului, cozile de animale au fost atașate sub chei. La momentul aparării animalelor neferoase, acele ascuțite au fost conduse – au fost foarte strigate, iar din cauza acestei melodii au apărut. A fost un astfel de harpsichin care a ordonat lui Petru primul să-și creeze celebrul său Kunstkamera.

Dispozitiv de instrumente moderne

Forma triunghiulară claviciană modernă, extrasă. Șirurile sunt plasate în tastatură paralelă orizontală. La sfârșitul cheii, este prevăzut un jumper, există o Langetta, unde este introdusă o limbă mică, în instrumentele moderne este fabricată din plastic. Un pic mai departe este un amortizor, este fabricat din piele sau simțită. La momentul înecării, cheile de jumper sunt ridicate, iar pletromul este instantaneu șirul atașat la el. Dacă apoi eliberați această tastă, dispozitivul este eliberat, datorită căruia plector va reveni la șirul fără a fi nevoie de a re-repurition. Vibrațiile din șirul este dezactivat în mod eficient de către amortizorul.

Pentru a schimba timbral și puterea sunetului, pe care o folosesc switch-uri, acestea sunt tipuri de manuale și picior. Smooth schimbare a vitezei clădirii a clussery nu este furnizat. În secolul al XV-lea, gama de instrumente a inclus trei octave, dar deja în al XVI-lea a crescut la 4, iar în XVIII sa ridicat la 5. Standard Clavicians al Germaniei și al XVIII-lea flamand Mostră oferă două tastaturi, o pereche de seturi de coarde 8 și un set de 4 corzi (sună la octavă mai sus). Design-ul include, de asemenea, mecanismul de tastatură montă.

Sunet

Sunetul clavecin clasic nu este foarte diferit de muzica, care este reprodus pe orice alte instrumente muzicale. Acest lucru se datorează caracteristicilor sale structurale – pentru fiecare șir există un sunet special. Persoanele cu o audiere subțire și educație muzicală știu bine că atunci când joacă la pian, unele acorduri, care necesită o permisiune specială (de exemplu, acorduri dominante și terrtartaxcord) sunete intens. Pe clasine, ele devin și mai disonantă, deoarece fiecare tastă corespunde scârțâitul tradiționale, dar face un sunet specific unic.

Citește mai mult  Cachon: Descriere și dispozitiv Instrumentul

Soiuri

În epoca de instrumente, de la tastatură în stil baroc, cu un plug-in characterist de sondaj de sunet. Este atât în ​​țările din Europa și a intrat în harpsory de moda, siruri de caractere sale au fost întinse pe orizontală. Mai târziu a fost modificat cu mai mult de o dată și modificată.

Litneva

Cele mai multe dintre clazesins au un Radion nazal caracteristic – sunetul așa-numitul lăută. Pizzicato de sunet seamana de eliminare, executate pe instrumente de prova. O astfel de harpsichin nu are nici un rând separat.

Când se comută maneta, sunetul este ușor oprit cu un mecanism specializat bazat pe bucăți de piele sau de pâslă strans.

spinet

maeștrii italieni a creat spinet, el a avut un singur manual. Coardele erau întinse aici nu direct, ci în diagonală (de la stânga la dreapta). În același timp, corzile ei înșiși aveau o lungime diferită, astfel încât corpul amintit vizual pian in miniatura. Dimensiunile acestor harpsity sunt mai mici decât lăută. Cantitatea de octave variază între 2 și 4. Unii maeștri de făcut țepi miniaturale cu o dimensiune cutie – au servit mai degrabă jucării pentru copii.

Verdzhina

Versiunea în limba engleză a Clavsity, deși de distribuție a primit nu numai în Marea Britanie, dar în Olanda. Trăsătura caracteristică a vertezhina este faptul că șirurile de aici sunt întinse paralele cu tastatura. Datorită acestui fapt, instrumentul a dobândit o formă dreptunghiulară.

Manual de aici este doar un singur. Gama este limitată la trei octave. Chiar și o școală întreagă de compozitori, care a scris lucrări special pentru acest Clavsity – William Berd, Orlando Gibbons și John Bull.

Muzel

Acest model prevede amplasarea tastaturii de pe latura lungă a cazului. Aceasta este diferența de la modelele tradiționale. Cel mai adesea acesta a fost plasat în centru sau la stânga. Tonalitatea sunet de un astfel de instrument de a fost diferit de lăută.

Tastatură

Un alt tip de instrument de tastatură de epocă. In ea, corzile sunt situate vertical în raport cu coca.

Ceea ce este diferit de pian?

Principala caracteristică distinctivă a acestui instrument este tastatura neobișnuită. Cum arată tastatura pian cum ar fi, este cunoscut tuturor. Herbwing, ea sa uitat la fel, pur și simplu nu sunt acoperite cu email. Inițial, acestea au fost scanduri din lemn simple, bine lustruit. Un tip similar de tastatură și de recuperare a sunetului mecanism au fost utilizate înainte și creatorii de pian. Se poate spune că harpsior este versiunea originală a pianului, care a fost ulterior oarecum modernizat și îmbunătățit.

De-a lungul mai multor secole, proiectarea instrumentului muzical sa schimbat, în special, metoda de fixare siruri de caractere tastelor a fost ajustat. Astăzi, harpsichin nu este la fel de popular, unii oameni nu știu deloc despre existența lui. Cu toate acestea, un ciudat sunet specific acestui instrument este destul de interesant.

Melodies efectuate pe Clavesis sunt obținute cu adevărat fascinant. Prin urmare, toate Melomanians trebuie să fie găsite înregistrări ale lucrărilor efectuate pe acest instrument cu coarde neobișnuit, și de a face cunoștință cu ei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: