Modalități de personalizare Ukulele

Modalități de personalizare Ukulele

Recent, o mică chitară hawaiană a devenit un instrument foarte popular, pentru că să învețe cum să joci este destul de simplu, iar melodiile sunt frumoase. Imaginați-vă că momentul a venit când ați cumpărat instrumentul de vis, dar nu pare atât de bun cum aș vrea. Nu vă grăbiți să vă supărați: pentru a începe să jucați la o astfel de melodie pentru a începe să jucați la Ukulele, mai întâi trebuie să configurați șiruri de caractere.

Pentru a configura instrumentul, nu este nevoie să mergeți la școala de muzică și să studiați bine o scrisoare de atingere – datorită tehnologiilor moderne pentru a stabili un sunet chiar și la domiciliu. În acest articol, vă vom spune cum să configurați independent o chitară de patru ori cu ajutorul unor programe speciale, precum și să oferiți câteva sfaturi despre cum să determinați corectitudinea sunetului.

Particularități

Clădirea notele explicative la ukulele este la fel ca sistemul de chitara standard a instrumentului de șase coarde, dar numai de la 1 la al 4-lea String. Iar tonalitatea chitara hawaiană este puțin mai mare decât primele patru șiruri de chitară clasică. Prin urmare, chiar ținând cont de faptul că Four-instrument și șase șiruri sunt mult în comun, pentru a le configura într-un fel nu va funcționa.

În plus, există patru tipuri de Ukulele, care diferă ușor între ele pe sunet, mărimea cazului și sistemul de note.

Prin urmare, pentru a nu fi confundat în modele, ia în considerare fiecare dintre ele.

 • Soprana. Cel mai comun tip de chitară hawaiană, adesea numită „copii” din cauza unei dimensiuni mici. Această prăjitură este într-adevăr destul de mică – lungimea sa de la începutul carcasei la vârful grilă nu este mai mare de 53 cm. Sistemul clasic al unei astfel de chitară sau „sol-up-mi-la”, dacă începeți cu Tolstoy – al patrulea șiruri (sus). O structură destul de simplă, dar există o mică caracteristică în el, care va părea chitaristi clasici neobișnuit, – primele trei șiruri sunt configurate în aceeași octavă.
 • Concert. Acest tip de chitară hawaiană este diferit de soprană ușor dimensiuni – scula atinge un maxim de 62 cm lungime. Datorită noilor parametri, instrumentul sună mai tare, fără a pierde un ton mare de note. Sistemul de chitară al instrumentului de concert nu diferă de Soprano – pentru a-l personaliza în notele Gcea cu al patrulea în primul șir, respectiv.
 • Tenor. Un astfel de tip de patru pâine a apărut în anii 20 ai secolului trecut, dimensiunea sa este de 66 cm. Opțiunea este universală, deoarece poate fi configurat fie exact pe același sistem pe care le-au modele de soprană și concert (GCEA), sau coborâți în jos pe tonalitatea – DGBE sau „Re-Sol-Si-Mi“ (construirea primelor siruri de caractere de chitara clasica). Chiar dacă vă decideți să setați sunetul corzilor pe doua metodă, nu vor exista probleme – sistemul este de obicei, cu toate acestea, acum în aceeași octave sunt a doua, a treia și a patra siruri de caractere (de sus trei).
 • Bariton. Cel mai tânăr tip de ukulele, care a apărut în anii 40 ai secolului 20, și a devenit popular la începutul anilor 2000. Patru margine este cel mai mare reprezentant al unei serii de ukulele: dimensiunea sa este de 76 cm. Sistemul instrument standard nu poate fi mai mare decât DGBE, în cazul în care primul șir este configurat pentru „Mi“ sunetul primei octava.

Newcomerul va fi destul de dificil de a afla sunetul corect al instrumentului, deci vă oferim o instrucțiune privind configurarea în mai multe metode: cu programe speciale, tunere on-line, precum și zvonuri. Pentru un muzician de novice, tehnologiile moderne sunt cele mai potrivite – programe și servicii online. Acestea vor simplifica în mod semnificativ procesul de configurare a patru unelte. Dar există situații în care nu există posibilitatea de a ajunge la inovații moderne, deci va fi rezonabil să înveți cum să personalizați instrumentul și urechea.

Cum se configurează folosind tunerul?

Achiziționarea unui instrument muzical, trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că va fi necesar să o configurați înainte de fiecare ocupație. Puteți face acest lucru descărcând aplicația de pe smartphone-ul dvs. sau prin utilizarea tunerului online, în care apare percepția sonoră a echipamentului prin microfon. Este foarte important să ne amintim că setarea Ukulele se face în conformitate cu principiile care diferă de la setările chitară obișnuite.

Luați în considerare la început metoda cea mai ușoară și cea mai comună de configurare – cu un tuner online. Programul va ajuta muzicienii novici să stabilească tonalitatea Ukulele pe orice fel de varietate – soprană, concert, tenor și baritonă. Stabiliți sunetul necesar al fiecărui șir este destul de ușor – trebuie doar să aduceți Ukulele la microfon și să scoateți sunetul de la șirul reglabil. Tunerul va determina frecvența sunetului și afișarea pe ecranul pe care trebuie să-l faceți – trageți-l sau slăbiți.

Deci, luați în considerare instrucțiunile pas cu pas pentru instrumentul Hawaiian folosind un tuner online.

 • Conectați microfonul la PC, dați permisiunea programului să o utilizați.
 • Începeți în mod constant configurarea șirurilor. Începeți-l să faceți cu cei mai înalți dintre ei – primul (a).
 • Selectați sunetul dorit pe o scară de notificare.
 • Aplicați chitara gât la microfon și cu încredere elimina sunetul.
 • Un indicator va apărea pe ecran, care poate fi verde sau roșu. Culoarea verde spune că șirul este setată corect. semnalele de culoare roșie că inelul este slăbit sau tras – în acest caz, să acorde o atenție panta indicatorului. În cazul în care săgețile senzor de culoare roșie sunt îndreptate spre stânga – înseamnă că inelul trebuie să fie tras. În cazul în care punctele de senzori la dreapta – inelul este prea întinsă, acesta trebuie să fie eliberat un pic.
 • După fiecare manipulare cu inelul de re-verifica sunetul șir – astfel încât veți obține rezultatul cel mai calitativ.
 • ajustați în mod alternativ corzile rămase (E, C și G).
 • Întoarceți feliile încet și cu atenție, astfel încât să nu rănească siruri de caractere. Atunci când se întinde siruri de caractere, click-uri de lumină sunt de obicei publicate, nu ar trebui să fie frică de ei – acest lucru este normal.
 • Configurarea instrument, glisează ușor și încet pe coarde de sus în jos pentru a verifica curățenia sunetelor.

Și există, de asemenea, un mecanism special – un tuner compact, care este instalat pe jocul chitara sau de lângă ea. Pe ecranul dispozitivului, puteți selecta sunetele necesare pentru a fi configurate instrumentul.

Mecanismul este echipat cu o săgeată, foarte sensibil la oscilațiile șir după știftul. Dacă senzorul devine spre stânga, înseamnă că este necesar să rotiți inelul la o creștere a tensiunii și dacă dreapta – șirul trebuie eliberat. Un astfel de dispozitiv utilizează cel mai adesea în magazinele de muzică – mobile mobile și foarte convenabile în uz.

O altă metodă modernă de înființare Ukulele – folosind programe online. Luați în considerare mai multe aplicații potrivite pentru înființarea Ukulele.

 • Buzunar de tuner. Acest program ajută la configurarea nu numai soprana – cu ajutorul buzunarului, puteți ajusta alte 7 clădiri diferite. Aplicația poate fi găsită în două versiuni: gratuit și plătit. Ei practic nu diferă unul de celălalt, dar nu există publicitate într-un turn plătit și există mai multe caracteristici suplimentare.
 • Tuner guitartuna. Chiar și muzicienii experimentați sunt utilizați de un astfel de program, deoarece prezintă regim profesional cu multe nuanțe subțiri. Dar pentru începători, aplicația este minunată, în plus, are alte lucruri necesare pentru începători – un metronom pentru a crea un ritm, depozit de coarde și tabulații, aproximativ 100 de clădiri diferite și un tuner cromatic.
 • Aplicația Tuner Ukulele. Program foarte sensibil care a configurat perfect fiecare șir. În virtutea caracteristicilor, este necesar să se utilizeze un astfel de tuner în camera cea mai silențioasă – sunetele străine pot perturba funcționarea programului.

Particularizare pe zvon

Particularizarea ukulele pe zvon – nu cea mai simplă lecție, cel mai des muzicieni cu experiență. Dar, cu puțină pregătire, chiar și un începător poate de bine configura șirurile la sunetele dorite. Cu toate acestea, este mai bine să folosească această metodă în cazurile în care nu există posibilitatea de a utiliza un tuner și pentru a obține sunetul exact pe primul șir. Este de la acest sunet, care începe să se adapteze toate celelalte siruri de pe ukulele.

Luați în considerare o Citește mai mult Configurarea o chitară audiere Hawaii.

 • În primul rând, este necesar pentru a maximiza sunetul șirului superior cât mai exact – are sunetul primei octava. Pentru a compara sunetul acestei note, puteți asculta-l pe un pian sau un alt instrument bine pus la punct. Și puteți utiliza, de asemenea, diferite melodii – furculiță, Fuch sau electronice. În cazul extrem, trageți șirul de aproximativ, dar astfel încât să aibă elasticitate și sunet pur.
 • După configurarea primul șir la înălțimea care aveți nevoie, du-te la al doilea. Setarea în continuare se face mai ușor, deoarece aveți deja un ton de bază reglat. Pentru a configura un al doilea șir pe o notă E ( „Mi“ din prima octava), apăsați-l cu degetul pe Lada cincea și a elimina sunetul. În același timp, prindeți primul șir liber și compara sunetul – un al doilea șir de reglat în mod corespunzător, stors în a cincea Rud, suna la fel cu primul deschis. În cazul în care sunetul este diferit, care determină astfel: ton prea mică trebuie să fie fixat, rotirea inelului spre tensiunea de coarde, în caz contrar, dimpotrivă, da drumul din șir, de cotitură fulg în direcția de slăbire. Uneori, ai un pic de tinichigiu pentru a atinge același sunet de siruri de caractere comparate.
 • Al treilea șir este configurat într-un mod similar, dar este necesar să se compare sunetul cu al doilea șir deschis. Pentru a obține o notă C ( „la“ prima octavă) pe al treilea șir, este necesar să-l apăsați pe a patra Lada. Apoi pierde sunetul rezultat și compara cu sunetul de-al doilea șir deschis – acestea ar trebui să sune la unison (în mod egal). Dacă este necesar, adăugați sau slăbiți tensiunea cu ajutorul unui inel.
 • Ultimul șir este configurat pe nota G ( „sare“ dintr-o octavă mică), pentru acest lucru din nou, este necesar să se compare cursa cu un prim șir deschis. Pentru a configura corect tonul cel mai scăzut într-un ukulele strict, apăsați de-al patrulea șir pe al doilea Lada. Eliminați sunetul de la ea și se compară cu sunetul primului șir deschis – în cazul în care acestea se potrivesc, înseamnă că șirul este setată corect. Numai aceasta este în valoare de vedere: aceste sunete sunt absolut diferite, întregul Octava le separă. Dar, din moment ce ambele sunt numite „la“, sunetele le îmbina într-un întreg, zvonul este bine simțit.

După ce procesul de configurare este finalizat, încercați să-și piardă câteva acorduri – Acesta vă va ajuta să auzi puritatea sunetului. În plus, redarea de acorduri vă permite să observați posibilele erori într-un ukulele strict, așa că vă recomandăm să luați-l imediat după setarea.

Și un sfat mai mic, dar util – atunci când prezintă sunetul dorit pe șir, în același timp sau prăzii spune o notă. Un astfel de exercițiu va dezvolta zvon muzical, iar acest lucru va ajuta să învețe cum să joace și să cânte în același timp,.

Cât de ușor este ușor de ukulele Configure cu un telefon, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: