Care ar trebui să fie la locul de muncă de programator?

Care ar trebui să fie la locul de muncă de programator?

Programatorul deține la locul de muncă sale cele mai multe zile de lucru, astfel încât organizarea acestui spațiu afectează activitatea de muncă, precum și asupra sănătății sale. Din acest motiv, este important de a alege corect până masă și alte piese de mobilier pentru munca programatorului, avea grijă de microclimat, ventilație și iluminare bună. Luați în considerare principalele nuanțe ale organizării locului de muncă de specialist IT.

Cum de a alege dreptul de mobilier?

Selecția de mobilier adecvat contribuie la creșterea semnificativă a productivității muncii și a reduce riscul de programator de sănătate. Atunci când organizează un loc de muncă, este important ca:

  • Mobila nu a limitat libertatea mișcărilor în cameră și la locul de muncă, a permis să se schimbe poziția corpului+
  • Toate elementele au fost plasate optim (cei care au nevoie să lucreze mai des ar trebui să fie mai aproape)+
  • Postura de lucru nu a cauzat oboseală rapidă+
  • Mobila corespundeau parametrilor antropometrice, a fost reglat în înălțime.

Mobilierul principal de la locul de muncă programator sunt fotoliu și de masă. Scaunul trebuie să aibă o suprafață ușor concavă și o înclinare ușoară din spate spătar. Înălțimea sa trebuie să se schimbe, iar întregul design-ul nu ar trebui să interfereze cu libertatea mișcărilor carcasei și mână. Este de dorit ca scaunul a avut cotiere.

Tabelul trebuie să aibă o înălțime adecvată pentru o anumită persoană, iar partea inferioară trebuie să fie o astfel de proiectare, astfel încât nu este necesar să picioare presă. Pe suprafața mesei nu ar trebui să apară efectul de orbire, ceea ce va împiedica în mod normal, a se vedea informațiile de pe ecran. Dimensiunile optime ale mesei sunt lungimea de 1300 mm și lățimea de 650 mm, precum și înălțimea de 710 mm și adâncimea de cel puțin 400 mm.

În mod convenabil, în cazul în care există un minim de trei sertare din tabel, în cazul în care puteți pune documente, de birou, obiecte personale.

În ceea ce privește plasarea elementelor de muncă ale programatorului, monitorul trebuie să fie în tabelul tabelului, imprimanta este în partea dreaptă și unitatea de sistem – în partea stângă. Tastatura este nevoie să fie instalat în zona în care mâinile angajatului va fi atunci când el stă la masă. Toată documentația necesară pentru muncă este recomandat să magazin de pe stânga la distanța de o mână alungită, iar literatura temporar nerevendicate trebuie să fie eliminate pe masă.

Iluminat

Astfel încât programatorul îndeplinește cu ușurință sarcinile stabilite în fața lui, este important ca o lumină suficientă să cadă în locul său. Cu iluminare slabă a ochiului obosit mai repede, atenția slăbește. Dacă iluminatul este prea luminos, acesta va face și provoca un fir în ochi, va provoca iritabilitate.

Cu raze incorect direcționate, strălucirea și umbrele apar la locul de muncă, care interferează, de asemenea, cu activitățile normale.

În cele mai multe cazuri, iluminarea naturală la locul de muncă a programatorului nu este suficientă sau deloc, deci este necesar să alegeți sursele potrivite de iluminare artificială și locația acestora. Lămpile luminescente iau în considerare cea mai bună opțiune, deoarece dau o lumină strălucitoare similară cu timpul zilei. În plus, au o ieșire de lumină mai mare și o eficiență mai mare, în comparație cu becurile cu incandescență.

Lămpile luminescente servesc, de asemenea, mult mai mult.

Numărul de iluminaturi sunt determinate de metoda de debit de lumină, dată fiind zona, înălțimea și lățimea camerei, parametrii minim de iluminat și coeficientul de stoc. După determinarea fluxului de lumină, calculați câte dispozitive de iluminat vor fi necesare pentru o anumită cameră și apoi le-a plasat cu două rânduri.

Microclimatul

Pentru lucru confortabil în camera în care se află programator, trebuie să existe anumiți indicatori de temperatură și umiditate. Ei sunt cei care creează un microclimat care afectează schimbul de căldură cu mediul înconjurător, bunăstarea și eficiența.

În sezonul cald al anului, în camera în care lucrările programator, trebuie să existe + 20 … 25 ° C (admisă este indicatorul la + 28 ° C, în cele mai fierbinți luni de la ora 13), în frig – + 18 … 21 ° C, și în tranziție – + 17 … 21 ° C. În ceea ce privește umiditatea, indicatorul optim este de la 40% la 60%. Mișcarea aerului în cameră trebuie să fie la o rată mai mică de 0,3 m / s, dar pentru perioada rece – până la 0,2 m / s, iar în căldura verii – nu mai mare de 0,5 m / s.

Pentru a organiza condiții confortabile, Atenție la sistemul de încălzire, ventilație, aer condiționat. Și este, de asemenea, necesar să se planifice în mod rațional ziua a zilei, luând în considerare timpul anului, astfel încât se întâmplă alternanței muncii cu odihna.

Excelent dacă programatierul poate merge în zona verde în timpul pauzelor, unde există rezervoare și bănci.

Zgomot și vibrații

Principala sursă de zgomot și vibrații pentru un programator este un computer. Zgomotul creează, de asemenea, echipamente pentru ventilație, imprimantă, surse externe. Zgomot excesiv, mai ales dacă acționează asupra corpului pentru o lungă perioadă de timp, este capabil să reducă amploarea auzului și a vederii, agravează atenția, crește tensiunea arterială. Cu zgomot puternic prelungit, sunt posibile tulburări funcționale ale sistemelor nervoase și cardiovasculare.

Prin organizarea lucrării programatorului, ar trebui să controlați nivelul de zgomot în cameră, comparând-o cu standardele de niveluri de presiune sonoră. Pe o protecție suficientă împotriva zgomotului trebuie să fie reluată la stadiul de construcție, făcând izolație fonică de înaltă calitate. Pentru a reduce efectul zgomotului extern, trebuie să sigileați ușile și ferestrele. In interior folosesc suprafete fonoabsorbante, de exemplu, placarea tavanului cu un material din fibre poroase.

Cum de a alege un scaun de calculator, puteți afla mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: