Ce este de observare și cum să-l dezvolte?

Ce este de observare și cum să-l dezvolte?

Nu orice persoană care este în măsură să observe detaliile semnificative cu privire la orice fenomene și fapte. Persoana de supraveghere are o sensibilitate vizuală specială, care poate fi dezvoltat cu ajutorul de pregătire specială.

Ce este în psihologie?

Observarea este calitatea personalității, exprimată în capacitatea de a-și concentra atenția asupra percepției unui obiect și de a vedea în proprietăți cu profit redus. O persoană de observare este specifică pentru alocarea esențială, dar escortarea altor persoane detaliile evenimentelor. Observarea este strâns legată de particularitățile subiectului și de obiectul observării:

  • Abilitatea de a recunoaște comportamentul și apariția stării interne umane, a datelor mentale+
  • Diferențierea semnelor printr-o mască fizionomică, gesturi, postură, poză, lansarea unui individ+
  • Interesul personal ca o facilitate cu formarea de selectivitate a percepției, crearea rapidă a experienței de observare a individului și a viziunii stărilor sale mentale+
  • Manifestată în procesele de interacțiune dintre persoanele de empatie, reacția emoțională, impresionabilitatea, anticiparea dezvoltării comportamentului unei alte personalități.

Vizate și studiul conștient de minciuni realitate în observarea. Observatorul nu atrage atenția altora, rămâne deoparte. El observă și evaluează evenimentele în funcție de instalarea țintă, componentele importante care sunt pregătire preliminară, claritatea problemei și activitatea de observare. Zdrobirea problema este jucat un rol important, stabilind activități cu caracter privat și mai specifice. Pentru succesul de observare, factori cuprinzătoare sunt planificate și sistematice.

CUIpoteză să acorde o atenție la detalii mici este important în activități profesionale. Cadrele didactice, profesori, psihologi, medici sunt importante în aspectul și comportamentul de a recunoaște starea internă a unui alt individ. Mai ales această calitate este important pentru ofițerii de aplicare a legii. Prin observație, un profesionist poate compila un portret psihologic decent unei persoane.

O persoană atentă poate lipsi rapid principiul caracterului subiectului, ușor să recunoască emoțiile și să dea o caracteristică a stării sale interne. Insightfulness investigatorului de multe ori duce la stabilirea adevărului.

De ce aveți nevoie?

Observarea deschide calea pentru cea mai bună înțelegere a lumii. Acesta permite subiectului să fie mai bine conștienți de evenimentele și faptele ascunse de ochii oamenilor obișnuiți. Capacitatea de a observa similitudinea și diferența de concepte identice este adevărată artă. personalitate Atent are mari oportunități pentru auto-îmbunătățire. observație permite subiectului dezvoltat pentru a evalua imediat situația și să ia decizia corectă, contribuie la dezvăluirea potențialului individului și darul de a prezice acțiunile sale viitoare. Insight este exprimat în arta pentru a vedea și simți o altă persoană, pentru a anticipa comportamentul său.

Citește mai mult  Totul despre profesie Machinist Locomotiva electrică

Capacitatea de a face mental o previziune în diferite peripetias de viață de către o persoană de supraveghere de la lovirea trucuri de evazioniștilor. Capacitatea de a notificare în lucru obișnuit ceva nou este caracteristic de scriitori, artiști, inovatori de producție, inventatori, oameni de știință.

Toate realizările de oameni creativi sunt direct legate de observarea lor, multilateralness de percepție, care este adesea sursa de inspirație și întruparea ideilor luminoase.

Manifestari în viața de zi cu zi

Observarea este strâns legată de sensibilitate, curiozitate și de începere a reclamei. Aceste calități formate cu scopul cunoașterii lumii sunt dobândite în experiența de viață. Ele sunt predate de către o persoană în activități de muncă și de formare, în viața de zi cu zi. Susceptibil Demonstrează maturitatea sentimentelor. Ea permite personalitate să aprofundeze. Curiozitate dă naștere la dorința de a infinit realitatea. Inchisivitatea copiilor este o dovadă a acestei declarații. Sentimentele și senzațiile care decurg din percepția informațiilor văzute și auzite se manifestă în Creativitate om. Cu cât mențiunea mai subiect primește informații atunci când recunoașteți faptele nechocabile, creativitatea este mai caracteristică a varietății și a versatilității.

Curiozitatea și toastfulneala permit individului în lucrurile de zi cu zi să observe caracteristici valoroase și semne vizibile tuturor. În viața de zi cu zi, observația slabă dezvoltată nu face rău, dar uneori poate aduce. Nevoia acută de dezvoltare a acestei calități necesită o persoană care adesea interacționează cu alte persoane.

Cum se dezvoltă?

Observarea începe să se formeze în procesul de joc din copilărie. În viitor, dezvoltarea sa are loc în timpul observării diferitelor fenomene naturale, comportamente animale, plante înflorite. De-a lungul vieții trebuie să deschizi sufletul cu noi emoții la primirea de cunoștințe. Încercați să acorde o atenție la elementele din jurul tău. Priviți cu atenție la natura. Este foarte important nu numai să memoreze caracteristici individuale și nuanțe, dar, de asemenea, pentru a sari peste ele prin tine. Capacitatea dobândită să nu rămână indiferenți față de lumea din întreaga lume va crește vizibil susceptibilitatea.

Citește mai mult  Poezii pentru dezvoltarea memoriei

Pentru a verifica observațiile sale, răspândirea 10 articole pe masă. Apoi, a le vedea pentru câteva secunde. Apoi, trebuie să se întoarcă și să reproducă fiecare dintre elementele zece. Încearcă să le descrie în detaliu. Este posibil să se îmbunătățească observarea profesională folosind tehnici speciale, punând sarcini specifice. De exemplu, este necesar să se compare în mod constant și să compare diferite elemente, să stabilească o legătură între ele și interacțiunea lor unul cu celălalt. Stick cele mai multe schimbări nesemnificative în diferite fenomene.

Periodic descriu trăsăturile caracteristice ale feței prietenilor lor. Când te întâlnești cu ei, să acorde o atenție la detalii mici, și nu încercați să vă amintiți imaginea holistică. Uită-te în ochii unei persoane, ia în considerare alternativ nas, gură, sprâncene, bărbie, culoarea părului, forma lui cap. învețe cu atenție aspectul subiectului.

Această tehnică psihologică vă va ajuta cu ușurință să sesizeze și să memoreze detalii detaliate în oameni în aer liber.

Încearcă să se concentreze pe diverse elemente de îmbrăcăminte familiare și din afară. Alegeți între 4 și 10 părți, creând astfel un lanț logic. Seara le reproduce în memoria. Pe drum la magazin sau la locul de muncă, fiți atenți la clădirile pe care le îndeplinesc. Se calculează numărul de ferestre și uși, amintesc de forma acoperișului și localizarea cornișele. Din detaliile merg la o percepție holistică a întregii case.

Intrarea în cameră, inspectați pe scurt. Încercați să faceți o fotografie mentală. Fiți atenți la dimensiunea camerei, culoarea pereților, numărul de scaune, mese, dulapuri, picturi. Ieșiți de acolo, restaurați-vă văzut. Reveniți, comparați imaginea imaginară cu originalul. Repetați acțiunile înainte de a primi rezultatul perfect. În fiecare seară se reproduce în memoria feței tuturor celor care s-au întâlnit în timpul zilei. Încercați să vă amintiți toate evenimentele zilnice văzute obiecte și fenomene. Practica zilnică contribuie la faptul că o persoană începe să acorde atenție detaliilor invizibile ale lumii înconjurătoare în timpul zilei.

Citește mai mult  Cine este florar o astfel de nunta si ce?

Puteți instrui observarea utilizând tabele numerice. Începeți pregătirea cu un aranjament mental în ordinea numerelor de la 1 la 25 într-o rețea cu numere haotice. Nu mai mult de 4 minute ar trebui să fie cheltuite pentru efectuarea acestei sarcini.

Puteți muta apoi la o versiune mai complexă a tabelului de divertisment, care este numere imprastiate haotic de la 1 la 90. Este necesar să se uite pentru toate numerele în ordine. Cu ajutorul mesei, oricine poate verifica observația. Dacă o persoană pune mental toate numerele în termen de 5-10 minute, apoi a observației excepționale. Dacă a găsit toate numerele în 10-15 minute – este frumos + timp de 15-20 de minute – bun + timp de 20-25 de minute – satisfăcător.

Puteți lucra abilitatea de observare prin efectuarea de exerciții foarte eficiente.

  • Luați orice element. l analizeze cu atenție cu atenție, încercați să vă amintiți lucru fără a pierde cele mai mici detalii. Apoi, trebuie să închizi ochii, după care reproduce mental imaginea. Deschiderea ochii, uita-te la obiectul de aducere aminte și să înțeleagă că ați pierdut cu reconstrucția mentală a subiectului. În continuare, este necesar să se închidă din nou ochii și amintiți-vă imaginea deja îmbunătățită. Următoarea etapă implică o imagine a lucrurilor pe o foaie de memorie. Tras element Compara cu un obiect real, adăugați piese lipsă.
  • Încercați să urmărească mediul cu ideea că ai nevoie pentru a captura tot ce se vede vopselele pe panza. În acest fel, Konstantin Paustovsky a fost sfătuit să crească propria lor de observare. În transportul public, uita-te la pasagerii din această poziție.

Treptat, conștiința va veni la tine că înainte de a nu a observat mai multe detalii interesante, nu a văzut sutime din cota de emoții, imprimate pe fețele oamenilor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: