Cum să supraviețuiți concedierii de la locul de muncă?

Cum să supraviețuiți concedierii de la locul de muncă?

Concediere – mare stres pentru orice persoană. Pentru cineva, munca este o garanție de stabilitate, capacitatea de a tine si familia oferi. Și pentru cineva este un lucru preferat, abilitatea de a vă exprima, de a vă realiza abilitățile și abilitățile. În orice caz, un astfel de eveniment afectează negativ starea umană. Mâinile sunt coborâte, stima de sine este redusă, obtinerea jignit, furie, disperare. Cum merită să supraviețuiască concedierea de la locul de muncă și să plătească situația în favoarea sa, articolul nostru va spune.

Primul val de emoții

În cazul în care pierderea locului de muncă nu a avut loc la propria lor dorință, aceasta duce în mod inevitabil la o stare de stres. Aceasta se întâmplă mai ales insultarea dacă a existat o mulțime de putere și de efort. În funcție de situație, emoțiile pot fi diferite. Cineva se transformă mai întâi să fie o mândrie. furie și indignare de captare uman.

Se pare că șeful subestimat și l-au umilit. În acest caz Este important să te ia în mână și decente pentru a părăsi locul de muncă, indiferent de cât de mult gândurile dorit să-și exprime toate gândurile mele. Insultele încă nu rezolva situația, dar exprimă numai scandalist în dezavantajul.

Pentru unii, pierderea principala sursă într-o astfel de situație o. Panica începe, se pare că un alt lucru va fi găsit foarte dificilă sau chiar imposibilă. Persoanele a căror vârstă este aproape de pensie (40 de ani sau mai mult) sunt în special afectate de. De asemenea, este important să încercați să vă liniștiți și să înțelegeți că piața muncii este minunată, există multe oportunități, iar chiar și oamenii de vârstă matură pot fi în cerere. Mulți manageri apreciază angajații cu experiență.

Citește mai mult  Totul despre mecanicul lucrărilor de restaurare de urgență

În orice caz, dacă ați fost concediat, trebuie să lase experiențe mai târziu și să încerce să extragă beneficii maxime de la ultimul loc de muncă. Cereți șefului să vă scrieți scrisoare de recomandare sau caracteristică.

Asigurați-vă că registrul de lucru sau contractul de muncă este motivul rezonabil pentru concediere. Necesită compensații pentru concediu neutilizate.

Ne uităm la problema la un unghi diferit

Deci, toate formalitățile sunt decontate, și ai rămas singur cu situația. Din punctul de vedere al psihologiei, este evident că este dificil să se bucure într-o astfel de situație. Dar puteți privi problema de cealaltă parte. Când o ușă se închide, o alta se deschide. După ce a pierdut un loc de muncă, puteți găsi un alt. În același timp, acesta poate fi mai bine decât la fel. Poate că va câștiga mai mult sau, în general, schimba tipul de activitate la mai interesant pentru tine.

În cazul în care problema financiară nu este cel principal pentru tine, concedierea poate deveni un pic de odihnă, să plătească timp pentru familie, pentru a face o auto-îmbunătățire, studiu ceva nou sau îmbunătățirea calificărilor. Oricum Această situație poate fi un impuls pentru schimbări pozitive în viața ta, pe care nu s-ar rezolva.

Analiza motivelor

În cazul pierderii de muncă, este important să se determine de ce sa întâmplat acest lucru. Analiza motivelor va ajuta la restabilirea echilibrului spiritual și să înțeleagă ceea ce este în valoare de lucru pentru ca situația să se repete în viitor.

Deci, cele mai frecvente cauze de concediere:

  • O persoană nu își îndeplinește îndatoririle sale – să învețe să concentrat, de fapt, să depună eforturi pentru a îmbunătăți abilitățile, de a primi noi cunoștințe, percep în mod adecvat critici constructive și să corecteze greșelile lor+
  • probleme cu disciplina – necesitatea de a dezvolta responsabilitate, punctualitate+
  • relații proaste în echipă – este în valoare să învețe să fie mai politicos, prietenos, sociabil, având în bârfă și de a construi intrigi.
Citește mai mult  Rezumatul contabilului pentru salarii: recomandări pentru completare

În cazul în care motivul pentru situația actuală este o reducere banală în stat sau necesitatea de a exemplate locul pentru o rudă de sefi, nu este nici măcar în valoare de gândire despre el. Dacă motivul este neclar, și în același timp, refuzați să o compensație cu plată, puteți contacta un avocat pentru sfaturi. Deci, vei fi sigur că totul se întâmplă în conformitate cu legea și nu încearcă să inducă în eroare.

Noi folosim timpul liber cu beneficii

Timpul liber înainte de începerea noii lucrări se poate face plăcut și chiar extract de extragere.

Activitate fizica

Se află pe canapea și tristețea. Asigurați-vă că ați încărcat, ieșiți pentru plimbări, puteți să vă înscrieți în sala de gimnastică sau să începeți să alergați dimineața. Vă va întări sănătatea și vă va umple cu energie.

Nutriție sănătoasă

Lucrătorii de birou se hrănesc adesea neregulat și nu prea utili. La domiciliu poți Reglați dieta, aflați cum să gătiți mâncăruri noi utile.

Excursii

Dacă aveți o astfel de oportunitate, oferiți-vă o vacanță cu drepturi depline. Poate fi de drumeții sau doar vizitarea altor țări. Unitate cu natura, noi impresii, emoții pozitive luminoase – toate acestea vă vor aduce beneficii.

Ghid de ordin în casă și viață

Poate că în ultima vreme ați acumulat multe cazuri neterminate, care nu aveau timpul din cauza muncii. Reparați ceea ce este rupt, scapa de lucruri inutile, terminați reparațiile.

Instruire, hobby

Dacă timpul permite, înscrieți-vă la cursuri avansate de formare sau studiați ceva nou. Poate obține abilități utile pentru munca viitoare (de exemplu, cursuri de calculator, limbi de învățare) sau un fel de lecție pentru suflet.

Citește mai mult  profesor de franceză: caracteristici, taxe, formare

Căutați lucrări noi

Odihnindu-se mai mult de o lună. Faptul este că orice abilități sunt pierdute în timp. În plus, angajatorii iau în mod reticent pe cei care au fost de mult timp inactivi. Da, iar dorința însăși poate lucra. O persoană se obișnuiește să stea acasă și să se relaxeze, iar entuziasmul pentru activitatea muncii scade.

După ce s-au calmat și se adună cu forțele, ar trebui să înceapă să caute un nou loc de muncă. Gândiți-vă dacă doriți să rămâneți în aceeași sferă sau faceți ceva nou. Dacă alegeți a doua opțiune, trebuie să vă evaluați în mod sobru capacitățile, cunoștințele, nivelul de pregătire. Gândiți-vă ce este necesar pentru poziția dorită și decide care lacune trebuie completate.

Asigurați-un rezumat, trimite-l la firme care ofera posturi vacante, înregistrați pe schimbul de muncă.

Loc de muncă cu jumătate de normă

În căutarea unui nou post vacant nu ar trebui să ignore orice oportunitate. Dacă problema financiară este ascuțit, puteți lua un loc de muncă temporar part-time pentru câteva ore pe zi. Acest lucru va permite să păstreze „pe linia de plutire“ și nu va interfera cu trecerea de interviuri serioase.

Sfaturi pentru psiholog

Specialiștii consiliază Nu păstrați emoții negative în tine. Desigur, pentru a aranja isterie în biroul capului nu este în valoare de ea, dar pentru a arunca emoțiile mai târziu (de exemplu, prin box de pere), puteți și chiar au nevoie. Nu se compara de cei dragi, împărtășesc cu ei gândurile și temerile tale. Vei deveni cu siguranță mai ușor.

Cu toate acestea, „înota“ în depresie este, de asemenea, nu merita. Permiteți-vă să vă scufundați puțin, iar apoi (după câteva săptămâni), adunați, analizați erorile, găsiți părțile pozitive în situație, gândiți-vă la rezolvarea problemei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: