Cum să vă amintiți textul?

Cum să vă amintiți textul?

Indiferent cât de multe ere multimedia, digitalizare și altele, abilitățile de memorie umană sunt încă relevante. Și nu numai în planul cultural profesional, ci și în general, și chiar în viața de zi cu zi. Toți oamenii sunt utili să știe cum să-și amintească textul pe deplin.

Tehnici

Există mai multe tehnici care vă permit să vă amintiți textul mai rapid și mai bun. Merită să le examinați în detaliu.

Secvența

Această tehnică vă permite să vă amintiți textul chiar și cu memorie proastă. Ea a primit numele combustibilului (nu în onoarea insectei, desigur, ci pe cele scurte nume ale etapelor principale).

 • O (gândul de bază)+
 • În (citiți cu atenție)+
 • O (revizuire)+
 • D (aduce la perfecțiune).

În prima etapă, textul este flowed. Nu este necesar să vă desfaceți în ea – trebuie doar să prindeți tezele principale și cum sunt interconectate. Scrieți sau accentua aceste gânduri majore. Si aici trageți textului, răspunzând la tine, ceea ce nu ar trebui. Atunci când acest lucru se realizează, puteți trece la pasul următor.

Apoi, textul citit din nou, dar deja cu sârguință, concentrându-se pe ea pare a fi detalii secundare. Nu este necesar să se grăbească – este necesar să se lege cât mai mult posibil și am învățat anterior principalele gânduri. Recomandare: Este în acest moment că tehnicile de asimilare mai privat de informații pot fi utilizate. Când vine momentul de revizuire, textul scurt răsfoi, care nu sunt legate în detalii, și fă-o de la sfârșitul anului.

Este necesar să se asigure că legăturile dedicate dintre principalele teze și secundare sunt adevărate. Dacă este necesar, acestea sunt corectate. Este util să se compare informațiile primite cu cel care este deja cunoscut mai devreme. O idee bună va fi pregătirea unui plan exemplar. Pentru un material de mare puteți utiliza ochiurilor de plasă.

Ultimul pas – Revizuire – Începe cu repetarea textului în memoria. Este recomandabil să se înceapă de la cele mai importante și numai apoi pentru fiecare element să-și amintească toate detaliile suplimentare. Următoarea re-citit din nou textul, concentrându-se pe ceea ce a fost pierdut. IMPORTANT: Este în valoare nu numai pentru a remedia eroarea, dar, de asemenea, să se îngropa în motivele pentru care a fost permis. De asemenea, este necesar să se depună eforturi pentru a afla materialul cu un exces, și nu doar acele momente care sunt necesare în primul rând.

Uneori folosim metoda de ochelari, care este puțin diferită de metodologia. Prima etapă – orientarea de text care vă permite să aloce ideea principală. În a doua etapă, materialul este reciti (și cu mare atenție). Apoi, ei fac o revizuire pentru a înțelege profund conținutul, determină principalul lucru și nu prea important, repovesti mental textul cu alocarea gândului principal.

Heavy și ochelari, în orice caz, mai eficient decât simpla repetare a textului.

Card intelectuală

Aceasta este, de asemenea, un ajutor foarte important atunci când memorarea textelor. Inițial, cardurile inteligente au început să utilizeze ca mijloace auxiliare pe diverse training-uri. Dar în curând a descoperit că posibilitățile lor sunt semnificativ mai largă. Această metodă de memorizarea are alte nume (de exemplu, o hartă mentală, o hartă a gândurilor, o hartă de asociații, o diagramă de legături logice). Esența nu se schimbă.

Citește mai mult  Cum se scrie un CV sudor?

Când desenați o hartă indică:

 • Teza centrală (sau un subiect principal, sau în scopul narațiunii)+
 • subiecte cheie+
 • Structura și titluri (dacă există)+
 • Detalii privind principalele subiecte+
 • cuvinte cheie, simboluri și imagini care vă permit să vizualizați aceste informații.

Avantajele cartelelor inteligente vorbesc cel puțin ceea ce sunt folosite în școala elementară finlandeză. Acolo irefutabil, a dovedit că O astfel de metodă o este mai eficientă decât note clasice și semne pe câmpurile. Totul se face simplu și ușor: prima listă de cuvinte cheie, și apoi le-a pus în ordine logică. Important: Acest lucru simplifică de multe ori nu numai asimilarea de informații, dar, de asemenea, contribuie la dezvoltarea ideilor independente. Această tehnică este folosită în procesul de întâlniri de afaceri în diferite țări.

Carduri mentale recomanda, de asemenea aplicarea:

 • Atunci când rezolvarea unor probleme complexe și ambigue+
 • Pentru a se trezesc abilități creative+
 • În procesul de scris cărți, articole, scenarii+
 • Atunci când menținerea unui blog sau un site.

Mementouri

Această metodă este, de asemenea, nu merita scontarea. Dar el trebuie să poarte un caracter auxiliar. Pentru un timp de înregistrare în Notepad sau autocolante cu fraze cheie scurte care intră ochii vor ajuta. Cu toate acestea, acest lucru este un fel de „cârjă pentru memorie“. Și, la fel ca în cârje reale, care au nevoie de a refuza treptat, de îndată ce există un progres clar, la fel – cu înregistrările de pe mână, pe unghii și așa mai departe.

Nuante memorizarea

În limba maternă

Este greu de spus dacă să învețe cum să memoreze textele volumetrice în limba maternă sau nu. Se aprinde masa de diverși factori, și fiecare dintre ele poate ajuta, astfel posterioară. Dar, într-un singur sens, limbajul obișnuit este mai ușor: vă permite să utilizați imagini de amintit, și nu doar repetarea. Cel mai dificil Textul amintesc mai ușor, folosind astfel de abordări ca:

 • Înregistrarea a fost repetată+
 • diviziune pe blocuri+
 • tehnica grafică+
 • memorizarea continuă.

Înregistrări de ajutor pentru ajutor atunci când există mai mulți termeni speciali, formule, tabele, grafice în materialul necesar. Deja după prima lectură, este necesar să se realizeze în mod clar principalele teze și să aloce mai importanți termeni. Apoi, ele sunt scrise în mod constant (puteți chiar desena în același timp).

Atunci când este imposibil pentru un motiv oarecare, să introducă date individuale, este în valoare folosind textul în sine pentru scris și desen.

asimila în mod corespunzător textul mare fără erori ajută uneori Utilizarea pictograme. Având cuvinte cheie evidențiați și propuneri de bază, imaginile sunt condiționate de desen pentru fiecare cuvânt importante (acestea ar trebui să fie mai simplă, onoare și fără inscripții, litere chiar). ATENȚIE: Desenele trebuie poziționate în aceeași ordine ca și blocurile de informații studiate. Uneori, util din punct de vedere psihologic Material Ponderea pe părți (dar nu mai mult de 7 blocuri, fiecare dintre acestea ar trebui să fie în interiorul conectat în mod logic).

Citește mai mult  CV Casier: recomandări pentru elaborarea, punctele cheie

Focus pe de plată la mijlocul textului. La început, cu o rară excepție, acesta conține informații introductive și nu prea important. Sfârșitul cel mai adesea reușește să restabilească pur în mod logic, dacă începutul și mijlocul sunt cunoscute. Metoda de memorare constantă este mai lentă, dar este puțin mai fiabilă.

După ruperea textului pe părți, ele sunt fixate în locuri unde sunt în mod constant acasă sau la locul de muncă, de fiecare dată a vizitat o anumită parte a lumii.

Pe străine

Cea mai simplă modalitate de a memora textul într-o limbă străină – Ascultarea înregistrărilor pe un jucător sau un telefon simultan cu cazurile obișnuite. Dar ascultarea nu ar trebui să fie fără griji, trebuie să contactați conținutul și să determinați momentele semnificative. Pentru a accelera procesul, ei sfătuiește să deseneze aceleași icoane în timp ce ascultați și efectuați înregistrări scurte. IMPORTANT: Textul dintr-o limbă străină este mai bine absorbit în primele 4 ore după trezire și în 4 ore înainte de plecare. Recomandat:

 • încercați să împărțiți materialul străin pe blocuri+
 • Determinați panza generală a conținutului și firul de narațiune+
 • Utilizați paralele cu propria voastră viață și experiența personală.

Trucuri și recepții

Pentru a asimila textul când citiți prima dată, Este foarte important să se creeze o atmosferă calmă pozitivă. Este mai bine să abandoneze ascultarea de cheltuieli mâinile tot timpul în timp ce trebuie să memoreze informații. Această regulă trebuie să fie respectate, nu numai înainte de a învăța și în timpul acesta, dar după aceeași zi. Factorii distrage atenția, cu atât mai eficient activitatea. Și încă o nuanță: ceasul dimineața este potrivit pentru cunoștință cu noi informații mai bune decât seara, după apariția întunericului, este recomandabil să se repete ceea ce a fost deja citit mai devreme, dar nu ia în stare proaspătă, în cazul în care există o astfel de oportunitate.

O greșeală comună a multor oameni este o încercare de a combina lectură și de recepție. Este dăunător nu numai pentru sănătate, dar, de asemenea, inffective. Situația corespunzătoare va fi permis să creeze lectura pentru scris, și nu la masa de cină, nu în pat și nu în baie. Util pentru a utiliza metode de viteze. Chiar dacă ceva nu a fost învățat imediat de la o lectură, este imposibil să se întoarcă la ratat.

Citește mai mult  Totul despre profesie inginer de calitate

În timp ce citirea se poate deplasa numai înainte. Este util să inventăm asociații luminoase și expresive cu nimic. La fel de important să împărtășiți și să discutați citirea cu alte persoane. De asemenea, va face posibilă face față entuziasmului cu un discurs public, apropo.

Și dacă ceva este uitat, trebuie mai întâi să încercați să vă amintiți încă și numai dacă nu reușiți să contactați din nou sursa.

Mulți oameni admiră modul în care actorii își amintesc textele lungi. Dar nimic supranatural sau ingenios în ea. Ei știu pur și simplu cum să învețe un volum foarte mare într-un timp scurt. Cel mai adesea fac acest lucru:

 • Încet, cu atenție tensionată citiți, de preferință cu voce tare+
 • încercați să prindeți motivul principal și complotul+
 • Distribuiți o înregistrare mare pe blocuri, fiecare dintre ele predă separat+
 • Rescrieți cu toate textele de la zero+
 • repovesti-l, împingând departe de cuvinte cheie și concentrându-se pe detalii mici (spion numai în cazuri extreme)+
 • rescrie textul din nou, fără sfaturi+
 • din nou reciti cu atenție materialul și repovesti-l.

Există alte trucuri, mai particulare:

 • Selectarea textului cu markerul sau culori diferite în cele mai importante sau în mod evident locuri problemă+
 • Citirea de Narasphev+
 • Citirea la o înțelegere completă a sensului și emoție.

Memorie de instruire

Cu toate acestea, atât copii cât și pentru adulți, uneori, este important nu doar să stăpânească unele materiale de citit o dată, dar, de asemenea, contactați în mod sistematic. Prin urmare, este foarte important să se antreneze mai mult și pe termen lung de memorie. Simplificați viață va fi în măsură pentru cei care știu cum să elaboreze o serie de asociativă. reguli:

 • Asociațiile trebuie să fie cât mai luminoase și mai neobișnuite, mai distractiv+
 • în cazul în care acestea sunt subliniat ireal ( „găsit în adidași prune“), este foarte bună+
 • Este recomandabil să se creeze cel puțin 3-4 asociații pentru o mai mare fiabilitate+
 • reprezintă o imagine în fața ochilor sau ca un sunet+
 • Dimensiuni exagerate, luminozitate și t. D.+
 • Utilizați mutarea.

Mai multe sfaturi:

 • Poezii pentru dezvoltarea memoriei trebuie luate de la nevăzuți sau necunoscuți înainte de poeți+
 • treceți de la texte scurte la mare+
 • înregistrare+
 • Nu uitați de întreruperi și activitate fizică+
 • A luptat complet+
 • Observați ziua zilei+
 • Antrenează toată viața mea, de fiecare dată convenabil.
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: