Profesie agricolă

Profesie agricolă

În căutarea unei profesii de prestigiu, mulți nu se gândesc nici măcar la ceea ce puteți încerca într-o altă industrie. Agricultura are nevoie de specialiști care ar putea lucra pe Pământ, să se angajeze în producția vegetală sau în creșterea animalelor. Acesta este un sector separat al economiei, al cărei scop principal este acela de a asigura populația țării cu tot ceea ce este necesar, și anume: alimente. Ea a apărut cu mult înainte de economie și a început să dezvolte știința.

Oamenii au lucrat pe Pământ din timp, imemorial, iar profesiile agricole au devenit primele care vor fi stăpânite de o persoană. Cererea pentru ei va fi întotdeauna. Să ne familiarizăm cu ei și să învățăm care sunt în prezent cel mai solicitat.

Particularități

Agricultura, din moment ce „sațietate“ a întregii lumi depinde de el, astăzi este foarte activ în curs de dezvoltare, în unele țări, în unele – mai puțin. Depinde de resursele, calitatea solului, condițiile meteorologice utile și, desigur, dorințele unei persoane de a lucra pe pământul natal.

Activitățile agricole au o serie de avantaje și caracteristici, inclusiv:

 • capacitatea de a lucra pe pământ și cu propriile mâini cresc culturi diferite+

 • Dacă vă plac animalele, puteți alege o profesie medic veterinar sau de animale+

 • Disponibilitatea locurilor de muncă – Există întotdeauna nevoie de profesioniști calificați și tineri+

 • Cariera de creștere și de oportunitatea de a începe afacerea dvs.

În prezent, pentru a obține o profesie agricolă este ușor. Există mai multe instituții de învățământ diferite, care pregătesc specialiști dau cunoștințele necesare, și cel mai important, este furnizat la sfârșitul studiului.

Puteți obține o diplomă de specialist în colegiu și în instituția de învățământ superior. Totul depinde de ce direcție sunteți interesat. De exemplu, Diploma de agronom sau medic veterinar pot fi obținute la sfârșitul universității sau școală tehnică, iar specialitatea mechanizer primesc studenți ai instituțiilor de învățământ secundar speciale.

Piața forței de muncă are o selecție largă de profesii agricole, dintre care una au legume și alte zone de animale.

Profesii asociate cu producția vegetală

Producția culturilor este una dintre tendințele activităților agricole, care implică creșterea pe pământ a diferitelor culturi, cum ar fi cereale, cartofi, porumb, floarea-soarelui, in și multe alte cereale de alimentare. Cererea pentru tinerii specialiști în absolvenți. Să ne familiarizăm mai detaliat cu fiecare dintre profesiile, care este asociată cu producția culturilor.

Agronom

AGRONOM este un specialist care lucrează cu plante. Scopul principal al activității sale este de a obține cea mai mare recoltă posibilă cu costuri minime de resurse.

Obligațiile Agronoma includ:

 • Studiu detaliat al terenului pentru alte culturi de însămânțare+

 • Implementarea și aplicarea în procesul de creștere a instalațiilor de diferite tehnologii moderne și soluții și metode inovatoare care contribuie la o creștere a randamentului și creează condiții excelente pentru plante+

 • Elaborarea măsurilor de combatere a diferitelor boli și dăunători+

 • Controlul calității și starea solului fertil+

 • Controlul tuturor angajaților+

 • Elaborarea planurilor de însămânțare și recoltare.

O astfel de specialist trebuie să aibă calități de lider și de depozitare analitică a minții. Aceste caracteristici vor ajuta să organizeze competent munca și să stabilească contactul cu echipa.

Agro-inginer

Taxa de agro-inginer este de a controla utilizarea competentă și eficientă a echipamentelor agricole în procesul de însămânțare și recoltare. Un specialist ar trebui să poată alege în mod corect echipamente si echipamente pentru a-l în așa fel încât să crească randamentul și pentru a reduce costurile forței de muncă.

Testarea echipamentelor si echipamente, automatizare de producție și controlul sănătății, servicii de transport sunt, de asemenea, sarcinile de agro-inginer.

Oenologul

Enologist profesie este foarte interesant. La urma urmei, acesta este conectat direct și vinificației. Nu fără consiliere și consultare cu un astfel de specialist luare de vin nu va podgorii de teren.

Baza activităților sale:

 • Definirea locuri care sunt perfecte pentru strugurii de plantare+

 • Definiția struguri pentru creștere+

 • Consultare privind organizarea îngrijirii de plante și eficient+

 • Asistenta in crearea Winery – Este un enologist care oferă consultanță și furnizează toate informațiile necesare cu privire la modul de a alege echipamente schimbare de vin, ce fel de metoda de prelucrare a strugurilor alege, cum în mod corect și atunci când trebuie să porniți produsul, magazin, vinde Ready vin de.

Acest specialist este veriga principală în lanțul „Micul răsad de struguri – un pahar de vin spumant minunat“.

tractorist

În puterea acestei persoane, este, probabil, una dintre principalele agregate care sunt prezente în agricultură – tractor. Aceasta masina a fost prima în mecanizarea agriculturii. Acesta este un driver de tractor, în timp ce conduceți astfel de echipamente, funcționează în domeniile, procesele și pregătește pământul pentru culturile de iarnă sau de cultură.

În plus față de gestionarea tehnician, șoferul tractorului este obligatorie (și aceasta este parte a atribuțiilor sale oficiale) este monitorizată de către statul său special, eficiența.

Mecanisor

Această profesie de sex masculin pe descriere este foarte asemănătoare cu profesia unui șofer de tractor. Dar, pe lângă capacitatea de a controla tractorul, mecanicul poate ajunge în spatele volanului oricărei alte mașini agricole, de exemplu, combină.

Mecanistrele calificate sunt o raritate astăzi. În primul rând, motivul pentru aceasta este condițiile de muncă.

Lucrul este că acești oameni, indiferent de condițiile meteorologice, să fie încălzirea pe stradă sau ploaia de turnare, trebuie să lucreze și să curețe recolta.

Dar astăzi, datorită tehnologiilor și progresului modern, producătorii de echipamente agricole mari fac totul posibilă simplificarea activității acestor specialiști. De exemplu, Combinele sunt echipate cu cabine moderne echipate cu un ventilator sau aer condiționat.

Grădinar

Profesia de grădinar este direct legată de cultivarea pomilor fructiferi de fructe. Acesta definește locul de aterizare a răsadurilor, face un grafic de udare, îngrășăminte, recoltarea fructelor.

Și, de asemenea, responsabil pentru achiziționarea și utilizarea de medicamente care ajuta la combaterea bolilor și dăunătorilor.

Alte

În plus față de profesiile de mai sus legate de producția vegetală, există multe altele, de asemenea, în cererea și onorabilă. Astăzi, sectorul agricol are nevoie de:

 • crescătorii care lucrează la eliminarea unor noi soiuri de culturi, care ar fi mai rezistente la schimbările climatice, boli și atacuri ale dăunătorilor+

 • Ingineri de apă+

 • solurilor+

 • Meliorators+

 • profesioniști de reparații Tehnologie.

Listă de specialități de animale

„Animale“ Numele spune ca un specialist al acestei direcții este angajată la animale. Există multe specialități diferite în acest domeniu de activitate, să se familiarizeze cu cele mai cautate.

Zooengerer și zootehnic

Aceste profesii sunt foarte responsabili, pentru că principala sarcină a zootehniei sau zooinnoyer este de a menține efectivele de animale de înaltă calitate. Pentru a atinge acest obiectiv, ele trebuie:

 • monitorizeze dieta corectă a păsărilor și a animalelor+

 • Asigurați-o diagramă de alimentare+

 • Controlați achiziționarea de exact acele feed-uri care trebuie să fie luate în dieta de secțiile sale pentru această perioadă+

 • Controleze condițiile în care conțin animale.

Zootachnik face astfel încât habitatul animalelor și păsărilor a fost la fel de confortabil cu putință. Acest lucru înseamnă că ferma ar trebui să fie lumină și căldură, alimentare și de băut trebuie să fie curate, iar numărul lor de conformitate cu cerințele.

Medic veterinar

Aceasta este una dintre cele mai dificile profesii și responsabile în creșterea animalelor. Este un medic veterinar care trebuie să aibă cunoștințe profunde în domeniul științelor, cum ar fi fiziologia și anatomia animalelor, diagnostichează și tratează bolile. Obligații oficiale:

 • Efectuarea de expertiză veterinară și sanitară+

 • Eliberarea autorizațiilor de vânzare și aplicare a produselor agricole+

 • Realizarea activităților preventive în ferme sau complexe+

 • Prevenirea răspândirii bolilor care pot dăuna statutului de sănătate nu numai animalelor, ci și oamenilor.

Rybisod

Această specializare este aleasă extrem de rar, de aceea știm puțin despre asta. Dar, de fapt, fermierul de pește, în special în această perioadă, când întreaga lume a întâmpinat problema reducerii și a poluării apelor oceanului mondial, ca urmare a cărora mii de specii de pești dispar;.

Acesta este specialistul care, aplicând cunoștințele sale, creează rezervoarele artificiale potrivite pentru creșterea peștelui.

El știe cum să crească, să creeze ecosisteme de apă, cum să hrănească și să promoveze reproducerea peștelui.

Mulgătoare

Milkmair este angajat în recoltare, drenare, spălare și dezinfecție a produsului lactate. Anterior, și ne este familiar bine din filmele, realizate manual, dispozitivele speciale se aplică astăzi.

Apicultor

Acest specialist de albine știe și deține toate subtilitățile de comunicare cu ei perfect. El știe informații despre modul în care este aranjat familia de albine, poate urmări ierarhia în fiecare stup.

Apicultorul face tot ce este posibil, astfel încât viața insectelor încredințate lui a fost confortabil, iar cultura la fel de mult cât de mult posibil.

Alte

Există și alte profesii care sunt asociate cu creșterea animalelor: un operator de inseminare artificială, operatorul de complexele de animale, păsări de curte brveling, casa si multe altele.

Ce alte profesii în agricultură?

După cum puteți vedea, industria agricolă este larg și cu multiple fațete. Aici oricine poate găsi locul și munca lor în suflet. Absolut toate profesiile care sunt legate de creșterea animalelor și a culturilor în creștere, în cerere.

În plus față de profesii bine cunoscute, cum ar fi mulgătoare sau agronom, astăzi noi și specialități moderne apar astăzi. Acestea includ:

 • agronome genetice+

 • Inginer de imprimare 3D+

 • Operatorul mașinilor agricole mecanizate+

 • Biohaker+

 • CITY FAMER.

Aceasta este o specialitate a viitorului, nu atât de departe. Lumea nu stă în picioare, în fiecare zi am auzit despre noile tehnologii, metode, inovare. Știința se mișcă înainte și foarte rapid.

Și pentru ca activitățile agricole să țină pasul cu vremurile și nu a degrada, ea are nevoie de specialiști tineri și calificați, oameni de știință, din care munca fizică și mentală va ridica agricultura la un nou nivel de dezvoltare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: