Profesii legate de literatură

Profesii legate de literatură

Mulți elevi care sunt îndrăgostiți de literatură doresc să-și facă principala sursă de câștiguri, le lega viața cu ea. Cu toate acestea, pentru a determina alegerea profesiei legate de literatură, este dificil pentru unii, pentru că există atât de multe. Luați în considerare cele mai căutate de la ei, definim care sunt cele mai bine plătite și în cerere.

Au supraviețuit profesii literare

Luați în considerare mai multe profesii legate de literatură, care sunt astăzi destul de populare.

Jurnalist

Aceasta este una dintre cele mai populare profesii direct legate de literatura de specialitate. Jurnalism este împărțit în mai multe specializări: ziar jurnalism, televiziune și radio jurnalism, jurnalism internet. Unele dintre aceste destinații au început deja să obstrucționeze, iar unele sunt, de asemenea, câștigă popularitate.

Sarcinile jurnalistului includ căutarea și exploatarea de informații relevante, precum și prelucrarea ulterioară. În plus, el trebuie să aibă un număr mare de calități personale, cum ar fi, de exemplu, sociabilitate, inițiativă, tact, de observare și obiectivitate. Și jurnalistul trebuie să aibă o gamă largă, să fie în măsură să pună întrebări, în mod concis și exprime în mod clar gândurile lor.

limba rusă și profesor literatura

O altă profesie, în strânsă legătură cu literatura și menținerea relevanței în timpul nostru. Dacă credeți că învățarea altora este chemarea ta, cu siguranta ai nevoie pentru a merge la sfera pedagogiei. După ce a primit o astfel de profesie, poate lucra ca profesor în domeniul educației generale, în instituțiile de învățământ private, precum și pentru a da lecții personale ca un tutore, care în prezent este o afacere profitabilă.

Scenarist

O profesie cu adevărat creativ, care este potrivit pentru oamenii creativi și talentați. Ofertele Scenaristul ideea unui corrod film, principala sa sarcină este de a crea original complot, fabul, eroii și personajele lor. Puteți stăpâni această profesie nu numai în instituțiile de învățământ superior, dar, de asemenea, prin trecerea de formare la cursuri speciale.

Critic de artă

Această profesie este potrivit pentru cunoscatori de arta reala. istoricii de artă sunt angajate în analiza operelor artistice din diverse sfere: studii literare, Muzicologie, teatre, Filmografie.

Citește mai mult  Cine este un biolog și cum să devină?

După ce a însușit profesia de istoric de artă, puteți găsi un loc de muncă în muzeu, galerie de artă sau în institute de cercetare.

Istoricul de artă poate acționa ca un expert în evaluarea diferitelor obiecte de artă, precum și scrie articole în presă sau pe internet, la lucrările de radio sau de televiziune.

Media Industriei

Pentru piața rusă, acesta este un domeniu destul de nou de activitate care câștigă rapid popularitate. În fața unui specialist care lucrează în acest domeniu, se stabilește un alt plan de sarcini. Obligațiile sale includ de lucru cu publicul și agenții de publicitate, prelucrarea și analiza materialelor de text, căutarea de informații relevante. De asemenea, poate dezvolta prezentări și site-uri internet, acționează ca analist și studiază produsul media pentru eficacitatea sa.

Critic literar

Acesta este un fel de om de știință, care este implicat în analiza, învățarea și evaluarea operelor de modernitate, precum și analiza unor noi fenomene și caracteristici de ficțiune. Criticul literar se poate angaja în diverse articole și comentarii, în teach instituțiile de învățământ superior, precum și efectuarea la radio sau de televiziune.

Critic literar

La prima vedere, poate părea că criticul literar și critic literar – aceasta este aceeași profesie, care pur și simplu schimba numele. Ei suna de fapt similare, dar specialiștii din aceste sfere sunt angajate în complet diferite tipuri de activități.

Critic literar, spre deosebire de criticile literare, este angajat în studiul poeticii lucrărilor, analiza și evaluarea acestuia din punctul de vedere al teoriei și al istoriei. Sarcina lui este de a ajuta cititorul să înțeleagă citirea, dezvăluie subtextul muncii, straturile sale de fond greu.

Critic literar, precum și un critic literar, se pot angaja în scris articole și comentarii, acționează ca un profesor, munca la radio sau de televiziune.

Interpret

Nu mai puțin solicitată o profesie. În acest moment, traducătorii sunt necesare în multe domenii. Ele se pot angaja în traducere artistică, texte laice pentru dublarea filmelor, oferă lecții de limbă privată.

Cel mai mare plus al acestei specialitate este posibilitatea de călătorii frecvente de afaceri, un program relativ liber de muncă, precum și cererea mare pentru piața forței de muncă. După ce a stăpânit această profesie, va fi ușor de a găsi un loc de muncă.

Director

O altă profesie pentru personalități extraordinare care doresc să dezvăluie pe deplin potențialul lor creativ. Aceasta este o profesie de prestigiu, care, în anumite circumstanțe este destul de capabil de a aduce venituri mari și popularitate.

Citește mai mult  Cum de a găsi rapid locul de muncă?

Rețineți că munca regizorului este un loc de muncă mare, nu atât fizic cât emoțională. Directorul este principalul la echipă, astfel încât cea mai mare parte responsabilitatea pentru ansamblu este procesul creativ pe ea. Responsabilitățile sale includ efectuarea de spectacole sau gunoi de film, de modificare a scenariului, repetiție, precum și stabilirea de contacte cu actori, conducerea celor care sunt implicați în procesul de filmare: ingineri de sunet, iluminatoare și alte.

Designer

Această profesie este strâns asociată cu cultura artistică mondială, inclusiv literatura, precum și istoria și desenul. Oamenii din această profesie, ca majoritatea celor de mai sus, se caracterizează prin creativitate, originalitate și crearea unui început creativ. Atribuțiile designerului includ nu numai crearea unui lucru frumos, de interior, programe sau altceva, ci și îngrijorări pentru confortul, caracterul practic și funcționalitatea lor.

Această profesie este ramificată în mai multe moduri: este amenajată, iar designul, sunetul și graficul, designul imaginii umane și arhitectural – rămâne doar pentru a alege ceea ce trebuie să faceți.

Scriitor

Această profesie nu poate fi stăpânită în niciunul dintre institute, dar dacă există abilități, creativitate, imaginație vie, cu abilitatea de a vă crea lumile, spre deosebire de alte personaje, dorește să-ți creeze maestrul de afaceri.

Această profesie este alocată dezvăluirii potențialului dvs. creativ, precum și cu circumstanțe de succes aduce veniturile și popularitatea creatorului.

Copywriter

Este posibil să înveți profesia pe un copywriter pe cursuri, iar ca bază va corespunde dezvoltării profesiei de filolog sau jurnalist.

Responsabilitățile copywriter intră în scrierea de texte de publicitate, articole și comunicate de presă, sloganuri, dezvoltarea conceptului de brand și transformarea acesteia într-o formă verbală, precum și adaptarea publicității limbi străine pentru piața rusă.

de specialitate de înaltă plată

Atinge înălțimi și primiți venituri ridicate dacă doriți, diligența și munca grea, puteți studia oricare dintre specialitățile de mai sus. Cu toate acestea, puteți evidenția cele mai bine platiti.

 1. Interpret. Această specialitate este în cerere pe piața muncii și, în consecință, plătită foarte bine. Salariul depinde de volumul de muncă, iar taxa minimă pentru o pagină este de aproximativ 300 de ruble.

 2. Scenarist. Salariul în această profesie depinde în primul rând de calificare, de performanță, precum și din bugetul său proiect. Salariul mediu al scenariului la televizor începe de la 100 mii de ruble pe lună.

 3. Designer. Câștigurile unei persoane care lucrează în această zonă depind de experiența și sfera sa în care funcționează. Deci, salariul mediu al designerului poate varia de la 50 la 80 de mii de ruble. Atunci când se lucrează într-o organizație mai mare și capacitatea de a vinde lucrările lor, puteți conta pe un rezultat mai ridicat – de la 100 și mai mult de mii.

Citește mai mult  Cum cel mai bine să memoreze citire?

Profesii legate de literatură și alte subiecte

Oricare ar fi specialitatea asociată literaturii, ați ales, pentru admiterea la instituția de învățământ superior, limba rusă va trebui să ia în orice caz. În plus, putem evidenția o serie de alte elemente necesare pentru a învăța la universitate unele dintre profesiile legate de literatura de specialitate.

 1. Istorie – Unul dintre elementele comune pentru închiriere la examen, care este necesar pentru admiterea la specialitate referitoare la literatura de specialitate. Astfel, povestea vă poate fi utilă pentru admiterea la Facultatea de Filologie, Istorie Artă, Lingvistică, precum și pe pedagogic.

 2. Societate – Acest element este necesar pentru a trece la examenul de cel puțin des decât povestea. Poate fi utilă pentru admiterea la astfel de specialități ca filologie, jurnalism sau comunalizare media.

 3. Engleză – un alt subiect școlar care poate solicita examenul pentru admiterea la universitate, deoarece este evident că, în timpul nostru, cererea de specialiști cu cunoașterea limbii străine pe piața muncii este în creștere. Examinarea examenului pe acest subiect se poate extinde în mod semnificativ alegerea instituțiilor și va deveni cu siguranta un avantaj suplimentar atunci când admiterea la oricare dintre specialitățile.

 4. Testul suplimentar introductiv (DV) – Este testul creativ. Acesta este un alt examen pe care le puteți întâlni la admiterea la specialitatea asociată cu literatura. El este deținut de universități în timpul alocat pentru acest lucru. Cel mai adesea, testul în funcție de specialitatea aleasă are loc în mai multe etape, dintre care două sunt principala – lucrare scrisă și un interviu, în cazul în care este verificat orizonturile într-unul sau un alt domeniu de artă.

Cititi mai multe despre ceea ce te asteapta la o examinare suplimentară de intrare, și cum să se pregătească pentru ea, puteți afla pe site-ul Institutului ales dumneavoastră.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Andreea

  Ce fel de profesii există în domeniul literaturii și care sunt cerințele pentru a le urma?

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: