Programator 1C: Cine este aceasta și cum să devină?

Programator 1C: Cine este aceasta și cum să devină?

Grupul pe scară largă a programelor 1C este utilizat în multe domenii de activitate moderne, indiferent dacă este vorba de o întreprindere mare, contabilitate sau magazin de unghi. Programatorul 1C ar trebui să fie comandat, instalarea și dezvoltarea unor astfel de programe complexe, iar pentru aceasta aveți nevoie de o minte analitică și perfecțiune.

Cine este?

Principala sarcină a programatorului 1c este de a asigura munca stabilă de contabilitate în toate domeniile manifestării sale. Pentru aceasta, el îndeplinește următoarele atribuții:

 • Configurarea programului 1C în funcție de contabili și a cerințelor de contabilitate+
 • Programul de actualizare 1c+
 • Testarea inovațiilor și eliminarea erorilor în program+
 • Stabilizarea serverelor utilizate de familie+
 • Protecția și recuperarea datelor contabile.

Această poziție în multe companii este considerată prestigioasă. Pentru întreprinderile mici, un singur specialist software este adesea suficient; mai multe pot funcționa pe cele mai mari obiecte. Manualul poate angaja angajații și ajutoarele lor cu Freelancers, dezasamblat în programarea 1C.

Profesie pro și con

Profesia de programator este larg cerut în industria de dezvoltare rapidă. Acesta este motivul pentru care angajatorii nu vor fi stocate pentru salarii către specialiști de înaltă calificare. Salariul mediu în Rusia în programator 1C – 40-50 mii de ruble. În orașele mari, este mai mare cu 30-40%. Sunt departe de cazurile în care experții au deschis propriile companii pentru a asigura și a menține materiale contabile ale diferitelor întreprinderi.

Cu toate acestea, nu uitați că această profesie este asociată cu responsabilitate ridicată. În mod constant actualizarea programelor nu trebuie doar să stăpânească nivel de utilizator, dar, de asemenea, să fie în măsură să se ocupe de caracteristicile lor, probleme, erori și cum să le rezolve.

În cazul în care, atunci când se lucrează cu programul, alți angajați apar probleme, este necesar să le și timpul nefuncțională rezolva. Nerespectarea în program nu se întâmplă în grafic.

Drepturile oficiale

Luați în considerare ceea ce face 1C programator în întreprindere, ceea ce este atribuțiile. În primul rând, un astfel de specialist va trebui să nu numai de lucru cu programul 1C în sine, dar, de asemenea, de a instrui acest alți angajați, alcătuiască o documentație tehnică și instrucțiuni pentru module software.

Dacă este posibil, programator încearcă Maximizarea activitatea de contabilitate cu ajutorul programului, dezvoltă elemente noi pentru ea, configureaza configurații.

Citește mai mult  Profesie Traducator: Descriere, Pro și Contra, aptitudinile necesare

De-a lungul timpului, profesioniști cu mai multă experiență a crea nu numai propriile aplicații pentru activitatea întreprinderii, dar, de asemenea, să ia parte la conducerea Consiliului, consultarea altor participanți la construirea unui plan de afaceri mai bun.

Cerințe

În primul rând, candidatul pentru această funcție trebuie să fie un programator și să aibă abilități bune în această privință. Înțelegerea principiului muncii în limbi, cum ar fi C, C ++ și C #. În plus, cunoștințele de contabilitate și finanțe și finanțe va fi, de asemenea, utile. Un avantaj imens va fi dacă veți învăța să dețină în mod liber toate programele de pachete 1C, pentru a primi experiența de configurații în curs de dezvoltare, precum și experiența în departamentul de contabilitate al unei întreprinderi mari.

Un specialist bun trebuie să respecte calitățile de personalitate necesare și să aibă competențele necesare pentru munca.

Aptitudini:

 • Programatorul trebuie să înțeleagă toate configurațiile de 1C programului+
 • Pentru a putea efectua analize și cercetări, nu numai, ci, de asemenea, pentru a le descrie, pe baza acestora, documentația tehnică+
 • Trebuie să știi limba engleză la un nivel ridicat pentru a contacta literatura străină+
 • Au programe de testare de experiență și a software-ului+
 • Pe baza testelor de a întocmi descrieri de eroare și de a le elimina imediat+
 • au abilități de bază de programare.

Calitate:

 • Răbdare și extras+
 • rezistență la stres și echilibrată+
 • Stradă+
 • o responsabilitate+
 • Mintea analitică+
 • Multitasking, abilitatea de a se îngropa în rapid esența și să se adapteze la noile condiții de muncă.

Formarea caracteristici și perspective

Dificultatea de a învăța de programare 1C este de a face ca această specialitate nu funcționează. Nici o instituție de învățământ superior este angajată în prepararea unor astfel de specialiști. Prin urmare, auto-studiu joaca un rol important nu numai la începutul carierei, dar, de asemenea, pe toată lungimea sa.

Există trei modalități principale de a învăța de programare 1C: acest lucru este auto-învățare, cursuri de zi și cursuri pe Internet. Și puteți lua, de asemenea, cunoștințele colegilor și a altor specialiști.

Cursuri Full-time nu poate ajuta întotdeauna să înveți ceva. Practic, ele sunt prea mult material inutil, iar cel care are încă o cotă de utilitate, prea ușor pentru a rezolva probleme reale bazate pe ea. Deci, ridica doar un astfel de curs care va fi nevoie, nu este ușor de. Ele sunt scumpe, iar acestea sunt realizate în principal în timpul orelor de lucru, care nu este întotdeauna convenabil.

Citește mai mult  Care este un driller și ce face?

Cu toate acestea, dacă ați afla mai multe despre programul său cât mai mult posibil pe acest curs, este în valoare de bani de cheltuieli pe ea, va fi mai ușor. Unele cursuri chiar promit studenților la sfârșitul angaja după eliberarea programului.

Atunci când auto-studiu, motivator principal este propria ta dorință. Avantajul incontestabil este, de asemenea, faptul că toate cunoștințele pe care le obține de la zero va fi liber și acasă convenabil pentru tine. Pe internet puteți găsi zeci de cărți utile și interesante, video și cursuri de text. Astfel, ea poate fi ușor de înțeles elementele de bază ale programării 1C într-o săptămână, și pentru a deveni un profesionist în șase luni. Și, de asemenea, vă puteți înscrie pentru un curs la distanță, dacă nu aveți dorința de a le lucra.

Spre deosebire de cursuri de formare full-time pe internet, mult mai bine să vă pregătiți pentru această lucrare, iar un specialist care acționează cu experiență va răspunde la toate întrebările. Această opțiune este mai practic, mai ieftin și mai convenabil decât cursuri full-time, pentru că puteți face în orice moment convenabil pentru tine, fără a rupe departe de muncă principal. De exemplu, popularul SkillBox Internet Academy deține programator 1C-Bitrix, care dureaza doar 2 luni, dar dupa ce poate lucra cu comenzi de la diferite firme de la distanță sau pentru a obține un loc de muncă.

unele companii angaja programatori 1c fără experiență și educație. Puteți afla pe picior de plecare, experiența adoptată de mentori. Acesta este cel mai simplu mod. Puteți solicita un coleg explicații cu privire la o anumită problemă, pentru a rezolva orice întrebări simple. Instruirea în practică este mult mai rapid decât la cursuri, și, dacă, de asemenea, să plătească pentru el, o astfel de experiență este de neprețuit.

Desigur, indiferent de modul în care vei afla exact, fără dorința și motivația de a atinge succesul va fi extrem de dificil. Nu uita asta Tot timpul petrecut pe învățare, payoff tine de sarcini rezolvate și va salva celulele nervoase.

Poziția la care sunt cel mai probabil pentru a ajunge la începutul calea carierei tale – programator junior sau așa-numitul Junior. De data aceasta, aveți deja competențe de bază și sunt capabili să rezolve sarcini necomplicate. Pentru primele câteva luni, vă va adapta la platforma, studia în practică și de a înțelege capacitățile sale. Vei fi încredințată cu îmbunătățiri simple, fără încărcare cu analiza consecințelor acestora. Tu te vei încerca în condiții de luptă reale sub supravegherea de dezvoltatori cu experiență.

Citește mai mult  Profesii mai ușoare

De-a lungul timpului, va acționa mai încrezător, treptat obtinerea cunoștințe despre configurații de afaceri și de bază.

Acum vei primi sarcini legate de proiectarea proceselor de afaceri cu o înțelegere completă a conexiunii și a consecințelor acestora. Nu va fi un astfel de control un fel ca înainte. Sunteți parte a procesului de afaceri al companiei, și va trebui să-l rafineze, în conformitate cu nevoile noi și pierdute.

programatori seniori sunt deja bine înțelese toate procesele de afaceri. Ei optimizează întregul cod scris de restul personalului, și a pus-o în ordine. Cu cod curat, ele efectua mai multe sarcini. Compania are propriile standarde de cod de scris.

Programatorul gazdă se dezvoltă tot mai multe soluții noi pentru sistem. El trebuie să monitorizeze în mod constant, programe de testare și rafinați. sarcini aplicate – nu mai este problema lui. Acum proiectează sistemul pentru o soluție confortabilă în sarcinile de afaceri.

Desigur, Toată această creștere este mai orizontală decât verticala, dar nivelul salariilor la începător și programul de conducere experimentat este uneori diferit în câteva ori. Datorită cunoștințelor dobândite în procesul de lucru, mulți programatori 1C în viitor își descoperă munca.

Cum să găsiți un loc de muncă?

  După antrenament puteți găsi un loc de muncă în francizații 1c. Ele sunt implicate în instalarea și implementarea programelor 1C în firme mari. Sau puteți lucra într-una din aceste firme de utilizator. De obicei, acestea necesită specialiști care își vor combina poziția și poziția administratorului de sistem. La interviu, li se adresează întrebări tipice legate de elementele de bază ale programului și abilitățile de proprietate asupra programului 1C: Enterprise.

  in afara de asta, Este posibil să lucrați la distanță, în modul liber, rezolvarea problemelor diferitelor companii. Acest lucru este în principal ocuparea forței de muncă, astfel încât acești specialiști sunt în căutarea constantă a comenzilor.

  Salariul programatorului 1C din Rusia începe de la 40.000 și vine la 160.000. De-a lungul timpului, câștigând experiență, vă puteți califica pentru o plătire mai mare pentru munca dvs. Cel mai solicitat în profesie poporul de la 20 la 45 de ani. Mai ales bărbații sunt bărbați, dar se găsesc și femeile.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: