Totul despre stilistul profesiei

Totul despre stilistul profesiei

Astăzi, în rândul tinerilor, diferite tipuri de profesii creative au dobândit o mare popularitate care implică o cale de carieră specială. Mulți tineri încearcă să muncească din greu în domeniul modului și frumuseții. Una dintre aceste profesii populare este stilistul. Ar trebui să se țină cont de faptul că activitatea profesională a stilistului este asociată cu mare responsabilitate.

Care sunt caracteristicile profesiei? Ce specializări există? Ceea ce este responsabil pentru un astfel de specialist? Cât de mult câștigă și cum să-și înceapă cariera în acest domeniu? Răspunsurile detaliate la acestea și alte întrebări pot fi găsite în articolul nostru.

Cine este?

Profesia de stilist este foarte populară și este în cerere pentru nici un accident. Apariția unei persoane a fost întotdeauna esențială. Mai mult decât atât, această tendință a început să se dezvolte pentru un timp destul de lung – deja în Evul Mediu, moda a fost cea mai importantă componentă a vieții culturale a unei societăți seculare.

Până în prezent, situația nu sa schimbat. Fiecare persoană modernă acordă o mare atenție aspectului său, cu atenție alege coafura și îmbrăcăminte, formează propriul stil individual. Cu toate acestea, nu toată lumea are abilitățile gustative și creative adecvate, atât de mulți oameni recurg la ajutorul stilist.

Stylist este un profesionist, care va ajuta la crearea aspectului visurilor tale.

În același timp, în timpul activității sale, acesta este respins dintr-un număr mare de o mare varietate de factori. Acesta este stilul și ritmul de viață, caracteristici fiziologice (figura, forma feței, culoarea ochilor și mult mai mult), preferințe. Frumusețea profesională și angajatul de modă vă vor ajuta să corectați sau să ascundeți dezavantajele și, de asemenea, accentuați cu pricepere toate avantajele.

În ciuda faptului că cel mai adesea stilistii sunt implicați în lucrul cu stele de afaceri de spectacol, actori ai teatrului și cinematografiei, precum și alte personalități publice, tendința de a atrage stilistul din ce în ce mai mult se aplică oamenilor obișnuiți care doresc să-și îmbunătățească aspectul. Acesta este motivul pentru care această profesie rămâne în cerere și în timp nu își pierde relevanța.

Specializare

Datorită faptului că stilistul este o profesie destul de diversă și acest specialist poate îmbunătăți cele mai distincte zone ale imaginii umane, există specializări înguste în care fiecare stilist se poate arăta ca profesionist de cea mai înaltă clasă.

Luați în considerare mai multe dintre cele mai populare specializări:

 • Coafor-stilist – Acest specialist are grijă de starea părului tău, el poate avea grijă de barbă și mustață+
 • Stilist-make-up artist – El vă va ajuta să creați machiaj, va spune despre aplicarea corectă a produselor cosmetice, luând în considerare caracteristicile și caracteristicile individuale+
 • Fashion-stilist – vă va ajuta să creați o imagine comună, spuneți despre cele mai recente tendințe de modă, alegeți dulapul+
 • Stilistii pentru bărbați și femei – Crearea de imagini atractive pentru femeile sau jumătatea bărbatului umanității+
 • Designer Stylist – specialist în interior, de exemplu+
 • Parfum stilist – Va ajuta la alegerea parfumului spiritelor, care va satisface toate nevoile si individualitatea+
 • Stylist Manicure – îți va pune unghiile+
 • Fotograf Stylist – va ajuta la crearea unei imagini unice pentru o fotografie.

Trebuie remarcat faptul că această listă de specializări ale stilistului nu este exhaustivă. În funcție de interesele dvs., precum și de abilitățile, stilistii se arată în diverse domenii.

Responsabilități

Ce face stilistul zilnic, depinde în întregime de specializarea sa. În general, acest specialist rezolvă o întreagă gamă de sarcini care sunt direct legate de industria de modă și de frumusețe.

Dacă încercați să aduceți lista standard de taxe de stilist, aceasta poate include mai multe puncte.

 • Cunoașterea primară a clientului. Prima întâlnire și cunoștință cu clientul joacă un rol crucial pentru stilist, deoarece este în cadrul acestui eveniment pe care îl învață toate informațiile necesare despre clientul său. În plus, în acest moment puteți estima cât de mult client și stilist.
 • Calatorie de cumparaturi. Shopping-ul comun este un eveniment, în timpul căruia stilistul explică și își arată clientului toate tendințele principale și tendințele de modă. Și în acest moment, un specialist vorbește despre modul de a alege în mod corespunzător hainele, luând în considerare caracteristicile individuale (de exemplu, ținând cont de tipul de figura).
 • Discuție de scheme de culori. Este foarte important ca stilist a determinat în mod corect schema de culori, care este cea mai potrivită pentru client. În acest sens, este necesar să se ia în considerare o serie de factori fiziologici: umbra pielii, culoarea ochilor și a părului și mult mai mult.
 • coafuri Shift. Foarte des, transformarea aspectului începe tocmai cu schimbarea coafuri. În cazul în care stilistul însuși are cunoștințele și aptitudinile necesare, se poate efectua o tunsoare si pictura pe cont propriu. În caz contrar, ajutor saloane de coafură uz profesional.
 • Selecția de machiaj. Această procedură are ca scop asigurarea faptului că ia cunoștință de client pentru a aplica în mod independent, machiaj. În același timp, stilistul spune cum să se ascundă în mod corespunzător anumite defecte, dar în același timp, scoată în evidență avantajele existente.

          Astfel, îndatoririle stilistului includ un întreg complex de o mare varietate de sarcini.

          Cerințe și abilități

          În funcție de specificul locului de muncă, specializare, precum și alți factori, angajatorul poate să prezinte anumite cerințe în ceea ce privește stilist. Iar aceste cerințe se referă nu numai la activitățile profesionale, ci și caracteristicile personale.

          Caracteristici personale

          Se crede că un stilist de succes ar trebui să aibă calități, cum ar fi:

          • Depozitul de minte creativ și gândirea creativă+
          • Dragostea pentru comunicare și sociabilitate, capacitatea de a construi un dialog și încredere într-o persoană inconștientă+
          • Calități de conducere și abilități organizaționale+
          • Abilitatea de a se adapta și de a se adapta în funcție de situație+
          • Responsabilitate și disciplină+
          • atentie la detalii+
          • punctualitate+
          • toleranţă+
          • tact+
          • răbdare.

          Este important să rețineți că, în cursul activităților sale, stilistul comunică cu un număr mare de oameni, așa că trebuie să poată găsi o abordare a fiecăruia.

          Abilități profesionale

          Cu toate acestea, indiferent de calitățile personale un stilist, Baza activității sale profesionale este cunoașterea și abilitățile, dintre care acestea alocă:

          • Cunoașterea istoriei modei, înțelegerea principiilor sale+
          • Cunoașterea culorii+
          • Proprietatea de abilități de coafură+
          • Imaginație bună+
          • Cunoașterea psihologiei umane+
          • Abilități artistice+
          • Alte calități în funcție de specializare.

          După cum puteți vedea, un astfel de specialist ar trebui să aibă cele mai diferite abilități creative pentru a avea succes în profesie.

          Educaţie

          A fi un stilist, Necesitatea de a obține o educație specială – învățământ superior după gradul 11 ​​sau absolvent al colegiului după gradul 9. Ca o opțiune, poate fi cea mai înaltă școală de stilistică. Ca o regulă, în instituțiile și colegii de astăzi nu există nici o specialitate universal pentru stiliști. Dar puteți alege una dintre specializările: „arta de frizer“ (colegii), „Design“ (institute), precum și cursuri în specialitățile „make-up artist-stilist“, „Coafor-stilist“, „stil de machiaj“, „stilist în publicitate și de afaceri show – “ și t.D.

          În același timp, după școală, trebuie să luați examenele de admitere creative, și numai atunci puteți trece la formarea directă. În fiecare instituție de învățământ în parte, trebuie să știți în avans, care trebuie să fie transmise elemente. În plus, trebuie să se țină cont de faptul că o astfel de formare vă duce o cantitate destul de mare de timp.

          În același timp, nu toți angajatorii necesită o diplomă de învățământ. În acest sens, nu trebuie să faceți și să învețe de la o instituție de învățământ tradițional. În unele cazuri, nu va fi suficient de cursuri.

          Cerințe mai specifice pentru candidați Angajatorul se prescrie în descrierea vacanței.

          Cât de mult câștigă?

          Salariul stilistului variază semnificativ în funcție de locul de muncă (capitalul, regiunile sau provincia), calificările sale, precum și faima în rândul publicului larg. Deci, un stilist de novice care lucrează într-o companie mică primește aproximativ 30.000 de ruble pe lună, în timp ce venitul profesioniștilor celebri poate depăși 100.000 de ruble.

          Unde sa încep?

          Deveniți un profesionist fără experiență și portofoliul nu va funcționa. De aceea, va trebui să începeți cu pozițiile de plecare. De exemplu, puteți obține un ajutor sau un intern la un specialist bine-cunoscut și să câștigați treptat experiența în acest domeniu. După ce vă colectați propriul portofoliu, veți participa la o varietate de proiecte, puteți începe promovarea independentă în domeniul industriei și al frumuseții.

          În același timp, încercați să vizitați un număr mare de cursuri de master, training-uri și cursuri în scopul de a crește bagajele de cunoștințe, precum și pentru a stabili noi cunoștințe, datorită căreia se pot deplasa mai rapid și mai eficient pe scara carierei .

          Perspective și creșterea carierei

          Stylist este un loc de muncă, care oferă o creștere de promovare și carieră nelimitată. Deci, după ce a început să lucreze ca stilist asistent, de exemplu, pe platoul de filmare, puteți ajunge la cele mai înalte vârfuri și a devenit un maestru recunoscut la nivel mondial.

          În același timp, puteți lucra ca un angajat angajat într-o casă de designer sau o agenție sau de a lucra în mod independent și deschide propria afacere. În funcție de calea pe care a ales, venitul tau va fi semnificativ diferite.

          Cu toate acestea, în același timp, există anumite riscuri, prin urmare, ar trebui să evalueze în mod obiectiv capacitățile lor.

          Evaluează articolul
          ( Încă nu există evaluări )
          Adaugă comentarii

          ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: