Reguli de comportament în transportul public

Reguli de comportament în transportul public

Din motive de securitate, educație generală, educație și dezvoltarea unui sentiment de tact, fiecare persoană este obligată să cunoască nu numai regulile de drum, dar, de asemenea, comportamentul de etil în transportul public. Să pierdeți orice și să nu deveniți un membru de conflict, trebuie să aveți concepte generale și să urmați standardele descrise mai jos.

Particularități

În primul rând, este necesar să ne amintim că transportul public – un loc de contact al unui număr mare de oameni diferiți. Oricum, face parte din viața noastră, astfel încât menținerea unui mediu favorabil este foarte importantă, ceea ce contribuie cu siguranță la comportamentul corect. Transportul public include autobuze de tramvaie și cărucior, autobuze, metrou, trenuri și aeronave.

Principalul lucru este să vă amintiți că nu sunteți singuri. Întotdeauna trebuie să ia în considerare spațiul personal al altora și să încerce să nu-i provoace inconveniente.

Cum să se comporte în transportul feroviar?

În primul rând, dirijorul va verifica biletele și documentele, este important să nu lăsați niciunul din aceste victime, precum și după verificarea nu pentru a le pierde. Acesta va fi util să se familiarizeze cu vecinii de către mașină, mai ales în cazul în care este departe de tren distanță. Dacă orice aspecte vă va deranja, puteți contacta întotdeauna conductorul pentru ajutor.

Unele momente trebuie să fie luate în considerare în trenul de distanțe lungi. Deoarece călătoria este lung, este important să aibă grijă de alimente în acest moment, precum și despre apă. alimente de casă pot fi păstrate în scurt timp, astfel încât este necesar să-l mănânce imediat, la începutul călătoriei. Practic trebuie să luați produse care pot fi păstrate pentru o lungă perioadă de timp (fructe, nuci, alimente conservate, cookie-uri, alimente preparată cu apă clocotită).

Conversația fel va fi o manifestare de politețe și de a ajuta să treacă timpul, dar nu te deranja vecinii. Bărbații și femeile ar trebui să fie alternativ să părăsească coupe-ul în cazul în care unul dintre ei dezgustă.

In masina totala, la fel ca în cele mai multe tipuri de transport, nu se recomandă să facă zgomot, interfera cu vecinii, fugi. Deși plimbare nu este relativ lung, dar copiii nu se poate opri în loc atât de mult timp, de aceea este important să le controleze într-o astfel de situație o.

Citește mai mult  Cultura de comunicare în afaceri

Nu poți să treci pe acoperișuri, în mașină de marfă, pe treptele trenului. De la ferestre este interzis să transforme piesa părți ale corpului + oprire valve fără a fi nevoie extrema la atingere. Nu poți umbla prin șine de cale ferată, puteți merge la locul special desemnat (parchet pentru pietoni, pod de tranziție). Pasagerii care sunt situate pe rafturile superioare pot sta în locurile inferioare.

Norme generale de comportament în transportul urban

Reguli fundamentale:

 • adânc în stoarcerea Ugly de transport public, umflarea toate coate, trebuie să se respecte alte persoane.
 • Rătăcite picăturile de ploaie și zăpadă este necesară înainte de a cădea în transportul urban, în interiorul acestuia este inacceptabil.
 • Uită-te la ceilalți pasageri este nepoliticos și, de asemenea, le poate speria. Uită-te în telefon sau cartea vecinului, de asemenea, inadecvat.
 • Vizionați filme, asculta muzică și joc gadgeturi permis doar în căști, astfel încât să nu interfereze cu nimeni.

 • Tramvaiele găzdui mai multe persoane comparativ cu autobuze, troleibuze. Prin urmare, în ea, trebuie să fie pregătiți pentru firul de oameni, încercați să nu pentru a face dificilă să se deplaseze rapid grupuri mari.
 • Troleibuzele, cum ar fi tramvaie, se opresc la fiecare oprire. Având în vedere acest lucru, este necesar să se monitorizeze pe cei care sunt în sectorul transporturilor – persoanele care au nevoie pentru a da un loc sau are nevoie de ajutor.

La intrare

Indiferent de tipul de transport public, există comenzi echitabile pentru toți:

 • Primul lucru care trebuie făcut este de a oamenilor de eliberare care îl părăsesc. Dreptul de a fi primul pentru a intra copiii, persoanele în vârstă și femei, precum și persoanele cu handicap.
 • Situat în oameni de transport nu ar trebui să stea în ușă, făcând astfel dificilă pentru a intra și a pasagerilor reach.
 • În cazul în care există dificultăți la ajutorul de intrare și au nevoie, inițiativa de la oameni vor fi la fel de imposibil de drum și le va arăta de cea mai bună parte. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că trebuie mai întâi să ceară această permisiune. Circumstanțele pot fi diferite și de ajutor pot fi inadecvate.
 • Introducerea, aveți nevoie pentru a nu uita pentru a trage cu umeri saci și rucsaci, astfel încât să nu le atingă.
Citește mai mult  Cum de a plia servetele de țesături pentru a servi o masă?

în timpul conducerii

În timpul călătoriei trebuie să vă amintiți spațiul personal. Și nu numai, dar, de asemenea, despre spațiul altor pasageri: să se bazeze pe alții cu toată greutatea și împingeți este inacceptabil, aceasta poate duce chiar la un conflict. Nerespectuos în raport cu alte persoane vor vorbi cu voce tare cu prietenii lor, și, de asemenea, vorbesc cu voce tare la telefon. Nu este cel mai bun subiect de discuție va fi o viață personală, un vocabular abnormative este necondiționat interzisă.

Gustarea în timpul călătoriei poate părea convenabil, dar contrazice complet regulile de etichetă. Mirosul se va răspândi în întreaga zonă, crimele vor fi turnate, nu este exclusă și abilitatea de a bloca vecinul.

La ieșire

Plecând, nu vă fie frică, încercați să nu interferați cu cealaltă. Dacă cineva este greu de ieșit, încercați să vă ajutați. Un om galant poate depune o fată cu mâna, arătând curtoazie. Atât la intrare, cât și la ieșire, dacă vedeți un cărucior de bebeluș, pungi grele – asigurați-vă că oferiți ajutor, cu greu faceți față cu ea.

Cine ar trebui să dea un loc?

Dacă vedeți o persoană care este greu de așteptat, cu siguranță, ar trebui să-i dea un loc. Regula ilegală este că, în primul rând, locurile ar trebui să fie date oamenilor de bătrânețe, femei însărcinate, pasageri cu copii în brațele lor și cu handicap. Dar fiecare om cu respectarea cu siguranță va da cu siguranță o femeie. Sentimentul de tact ar trebui să fie mai puternic decât cel dezvoltat în băieți și bărbați care vor ajuta întotdeauna și vor rupe.

În mășina

Când călătoriți într-o mașină, pasagerul este în primul rând obligat să fixeze centura de siguranță + pentru copii Există suporturi sau scaune speciale. În timpul călătoriei, nu este permis să stea din ferestre și de trape, întorcându-l pe membrele de acolo. În nici un caz nu puteți distrage driverul cu orice mijloace. Deschideți ușile vehiculului și este inacceptabil să se bazeze pe ele, poate duce la un accident.

zbor Lyethe

În cultura transportului de aviație, totul este oarecum diferit: normele a ceea ce trebuie să facă nu ar trebui să fie stabilite în mod clar, pentru a evita situația de urgență. Deci, explica totul în ordine:

 • Neînsoțiți de lucrătorii de la aeroport, accesul la locația aeronavei este interzis.
 • Este imposibil să se ridice la aeronava la bord, să intre în cabina piloților.
 • Ridicați din locurile atunci când se decolați, aterizarea, mișcarea de pe teren este interzisă.
Citește mai mult  Festones care servesc o masă festivă

Înainte de decolare, luați-vă locul, toată lumea trebuie fixată cu centura de siguranță. Apoi este extrem de important să ascultați regulile de comportament din cabină, precum și în caz de urgență.

Este deosebit de necesar să memorați ordinea de salvare. Precum și în toate tipurile de transport, zgomotul, strigătele, conversațiile puternice nu sunt binevenite.

Cum să se comporte la urgență?

Regula nr. 1 În caz de urgență – să nu cedezi panică și nu semănează panică printre altele. Dacă puteți vedea că catastrofa nu evită, să se culce pe podea sau să stea pe scaun, închideți capul cu mâinile. După accident, trebuie să încercați să părăsiți transportul, dar numai după oprire completă. Dacă este imposibil să o faceți prin ușă, există o alternativă – pentru a stoarce sau a împărți sticla.

Dacă este posibil, este necesar să ajutați alte persoane să iasă și apoi să se deplaseze la o distanță sigură la distanță și de salvare a apelurilor.

Memo pentru copii

Diferite reguli de comportament ar trebui să fie atașat la copil încă din copilărie, mai ales în cazul în care acestea afectează admiterea lor în societate. Mai multe elemente simple pot fi distinse, astfel încât copilul este bine amintit și cunoștea cadrul etichetei în toate tipurile de excursii:

 • Așteaptă și intră transportul public poate fi oprită numai.
 • Trecerea peste un autobuz sau troleibuz numai din spate.
 • Înainte de a veni, scapand oameni.
 • Nu aveți nevoie pentru a lua înghețată, băuturi, băuturi, precum și orice alte produse alimentare, care pot fi blocate de pasageri.
 • Nu matura oamenii, nu fugi și nu se grăbesc să meargă la centrul cabinei, are nevoie să se facă totul cu calm.

 • În timpul mișcării, țineți pe barele de mână, astfel încât să nu cadă și nu a lovit.
 • Nu lăsați în urmă de gunoi.
 • Nu țipa și nu vorbi cu voce tare.
 • Nu sta în pasaj și nu pleca pentru uși.
 • Dă locul în vârstă, femeile, persoanele cu dizabilități.
 • Nu vorbi cu conducătorul auto în timpul conducerii.

Despre cum să se comporte în transportul public, uite următor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: