Alege vopsele batic

Alege vopsele batic

Bazându-se pe tesatura, puteți crea, singurele lucruri unice în natură dvs. de elemente standard ale dulapului. Procesul de creare a capodopere pe materialul textil este atât de capturarea încât să poată merge dincolo de hobby și transforma într-o suplimentare sau chiar sursa principală de venit. Cele mai multe fete sunt angajate într-o luptă ca un hobby, creează haine pentru ei înșiși, prietenii și cei dragi. Acest hobby ajută să se relaxeze la tam-tam de zi cu zi, distrage atenția și a obține emoții plăcute.

Ce este batic?

Batic este arta de tesatura pictate manual folosind diferite fonduri Bronari, care a apărut mai mult de 2 mii de. cu ani în urmă. Este cunoscut faptul că acesta a fost adus în mod oficial într-un tip distinct de arta de pe insula Java în jurul secolului al VIII-. De acolo de mătase pictată a căzut în Europa, datorită comercianților din Olanda. Tehnici similare practicate de masterat orientale din India, China, Asia de Sud-Est, precum și meșterii din America de Nord.

Pentru a începe să desenați pe tesatura, aveți nevoie pentru a cumpăra un cadru, mătase, perii de finețea dorită, compoziția redundantă și vopsea. Există două tipuri principale ale acestei tehnici.

  • batic la rece: Figura este aplicat pe produs, pe contururile sale – o compoziție reservitory care nu dă vopseaua să se răspândească în afara imaginii. În același timp, rezerva este aplicată de un tub special, iar atunci când țesutul se usucă, este vopsit cu coloranți lichizi.

  • Hot Batik: După aplicarea conturului, panza sunt acoperite cu ceară fierbinte, apoi treceți la procesiunea produsului, iar zonele vopsite acoperă noul strat de ceară. Apoi parafina uscată este îndepărtată folosind un fier și hârtie.

Tipuri de culori

Deci, pentru a începe să creați capodopere pe țesătură, trebuie să vă stocați cu vopsele speciale Batik. Magazinele de artă sunt pline cu diverse produse. Puteți găsi seturi de vanzare cu un expert de novice pe pictura țesăturii, precum și de a cumpăra vopsele separat. Pentru a înțelege modul în care unul sau altul este atașat la țesătură și cât de mult deține, trebuie să studiați soiurile lor.

Astăzi, gama de vopsele pentru Batik este destul de mare, iar neexperimentele neexperimentate uneori nu știu ce să oprească alegerea dvs.

Să spunem că coloranții cu nota textilă în acest caz nu sunt necesare. Trebuie să alegeți vopsele cu marcaj de mătase, „pentru Batik” sau „Silk”.

Cele mai populare vopsele sunt împărțite în două grupe:

  • acril, care sunt ușor fixate cu fier+

  • anilină, mai complexe de utilizat, care sunt sigilate pe țesătură numai cu un jet puternic de abur.

Astăzi, iubitorii de mână de mână sunt mai populari cu coloranți acrilici, deoarece este mai ușor să lucrați cu ei, dar există avantaje și vopsele aburite. Luați în considerare proprietățile acestor produse.

Acril

Pot fi eliberate nu numai în borcane, ci și în cutii și tuburi mai convenabile. Acrilic este format din acid acrilic, se referă la materiale polimerice. Stâlpul polimerilor este un plexiglas. Deoarece aceste vopsele se usucă repede, nu uitați să spălați periile și paleta înainte de a se întâmpla, altfel va fi dificil să se facă față compoziției uscate. Când spălare, se pot spăla treptat, și, prin urmare, hainele pentru șosete de zi cu zi le face sens pentru a picta.

Ele au de obicei o inscripție „acril” sau prezintă o imagine a unui fier. Cel mai adesea în magazine pentru lucrări de lucru puteți găsi produse de firme rusești Gamma, decola, love2art, bine. Ele diferă în costuri reduse, astfel încât acestea sunt destul de potrivite pentru cei care fac în pictura țesăturii primii pași.

Mai multe batchists avansate pot recomanda vopsele ale producătorilor străini. Spre deosebire de cele anterioare, ei nu pierd țesătura, iar paleta lor de culori este mai diversă. Adevărat, toate aceste avantaje trebuie să plătească mai mulți bani. Printre timbrele populare ale acestui grup, Pebeo, Marabu și Javana pot fi observate.

De obicei, acrilice nu este folosit pentru vopsirea obiectelor de dulap, pentru că hainele sunt vopsite numai cu vopsele buclate cu abur.

Dacă lucrați cu pulberi, atunci ai nevoie pentru a freca bine un pigment, în caz contrar un fel de supraviețuitor cristalin se va manifesta în locul nepotrivit.

Anilină

Astfel de coloranți sunt mai des folosite de catre maestrii care stapanesc mult timp această artă. Faptul este că este mult mai complicat pentru a fixa desenul de feribot, și cu lipsa de experiență, toate lucrările pot merge la Nammark. Proprietățile lor de colorare sunt mult mai mari decât cea a acrilica – materialul este blocat mai bine, astfel încât să arate la fel de strălucitoare de pe partea greșită, cum ar fi un tratament facial. Silk rămâne lumină și aer, în timp ce acrilic creează uneori un efect de ponderare.

Pentru a fixa vopseaua pe feribot, puteți recurge la utilizarea unui pancro mare cu apă, cu toate acestea, utilizarea autoclavă este de a utiliza un mod mai fiabil. Acest dispozitiv vă permite să obțineți abur temperatură foarte ridicată și creează presiune. Autoclave speciale de vânzare pentru loturi care pot fi folosite la domiciliu. Performanță optimă pentru muncă – 0,5 atm și temperatură + 102-104 grade. După o încălzire de 20 de minute, produsul este sigilat timp de 50 de minute.

Există, de asemenea, o opțiune de a contacta facilitățile medicale, dacă aveți familiarizați acolo și profitați de autoclavul spitalului pentru sterilizarea lenjeriei. Fabricul aduce colectat într-o hârtie învelită și trecute cu vederea.

Vopsele ieftine, dar de înaltă calitate produc compania de mai sus „gamma”. Kitul include 11 culori. Dezavantajele acestei firme rusești bugetare includ faptul că după prima spălare, culoarea unui pic palid.

Dacă sunteți gata să plătiți mai multă vopsea, opriți alegerea pe coloranți DuPont. Gama lor de culori, saturația nuanțelor și fixarea bună asupra populației au devenit avantaje fără îndoială, dar trebuie să înotăm în trei ore. Avangarde are aceeași calitate excelentă și preț considerabil. Jacquard depășește aceste timbre, deoarece acesta este vândut cu un opritor de vopsea – trebuie doar să-l clătiți în ea, produsul și culoarea se va bloca.

Amintiți-vă că anilina este o substanță otrăvitoare. Dacă trebuie să lucreze nu cu compoziție lichidă, dar cu o pulbere, apoi încercați să vă protejați de particule volatile.

Avantaje:

  • Lucrul cu ei, nu poți fi teamă că vopselele uscate pe paletă, acestea pot fi diluate în orice moment din nou+
  • În cazul în care frotiul sa dovedit a fi prea luminos, atunci se poate spala pe tot excesul de apă în orice moment.

Există alte vopsele pentru a crea desene pe haine. De exemplu, stampilat – acestea sunt cel mai des folosite pentru a aplica etichete de marcă, etichetarea lucruri în hoteluri și t. Ns.. vopsele Plaserist vă permit să creați desene strălucitoare.

La prima vedere, tehnicile frigului și fierbinte Batik par complexe, dar pare a fi impresia numai atunci când le întâlnești. Toată lumea poate învăța cum să atragă modele frumoase pe țesătură, precum și să picteze haine sau obiecte de decor, creând o activitate unică a autorului. Summing up să spunem că alegerea vopselelor depinde de gradul de pregătire și scop: pentru haine, în orice caz, avantajul va fi pe partea vopselei aniline, dar este mai ușor să lucrați cu acrilic.

Nu vă fie frică să stăpâniți un nou hobby și vă puteți mulțumi prietenilor și celor dragi cu lucruri frumoase exclusive într-o singură copie.

Despre tipurile de vopsele pentru Batik și caracteristicile lor arată în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: