Caracteristicile firului casei

Caracteristicile firului casei

Casa proprie – baza și sprijinul omului. Acesta este locul în care timpul este oprit unde vă simțiți în siguranță. Fiecare proprietar de acasă cu respectarea de sine dorește ca casa să arate frumos, confortabil și chiar luxos. Pentru a sublinia unicitatea casei de lemn va ajuta întotdeauna sculptura de lemn: platbane sculptate, streașină și alte elemente de arhitectură din lemn. În vechime, toate casele au fost decorate cu elemente sculptate din lemn: Cu cât mai multe detalii sunt mai dificile, mai bogat a fost casa și proprietarul său.

Fiecare ornament și model unic. În același timp, în fiecare regiune, tradițiile sale de arhitectură din lemn.

Istorie

De ce a început totul – nimeni nu va aminti, există o mulțime de diferite presupuneri și versiuni. Lemn ca un material cunoscut de om de la sincer. Poate că totul a început în cele mai vechi timpuri din copaci pe un copac. Cel mai vechi model al firului de lemn aparține perioadei mezozoice, dar ca o decorare a locuințelor, acest fenomen se răspândește în timpul păgânismului. Mai târziu, un astfel de fir va fi numit „navă” când există unele elemente decorative din navele din arhitectura din lemn.

Elementele primul sculptate erau primitive: forme geometrice, linii și simboluri religioase păgâne. decorat Preply cu sculptură fereastră și căile de acces: se credea că aplicarea relevante campionate-observă va costa casa de la penetrarea puterii necurate. Astfel de simboluri nu ar putea interfera numai cu spiritele rele și necurate puterea, dar, de asemenea, pentru a atrage noroc și prosperitate. În mod similar, au format primele tradiții ale arhitecturii de lemn.

Apoi, noduri primitive și ornamente transformat în linii netede și modele. Religiozitatea a început să dea cale de a esteticii, păstrând unele forme. Fire a început să decora frontones și streașină, elementele sculptate au început să efectueze alte funcții: acoperă fantele, deschiderile și capetele de cabine. In zilele noastre, firul casei poartă caracter estetic și cea mai mare parte pot fi cele mai multe compoziții complicate.

Se crede că cel mai frumos „dantelă din lemn“ pot fi găsite în partea de nord rusă (Vologda și Arkhangelsk regiune) și în regiunea Volga.

Caracteristică

Arbore – viu, cald, un material respirabil, care este frumos să păstreze în mâinile tale. lemn de rășinoase sunt utilizate pentru elemente sculptate. Este tipic pentru arhitectura de lemn și formarea mare de fire artistice. Acest lucru se datorează faptului că, în construcția de case din lemn (de la bar și rotund) utilizate roci în principal conifere. Există roci de conifere și alte avantaje importante: simplitatea cu instrumente primitive, disponibilitatea și massability materialului.

Citește mai mult  Decupaj pe carton: instrucțiuni pas cu pas pentru începători

Elemente de poduri pe părțile externe și interne ale casei a crea interioare unice și exteridents. Cu ajutorul chiar despachetarea elemente, puteți crea confort în camera de zi sau de a sublinia individualitatea fațadei sculptate. De asemenea, elementele și cifrele individuale pot fi combinate prin schimbarea desenului, în acest caz, sunt create compoziții întregi. Acestea sunt decorate eternitate și frontone de case tradiționale din lemn.

Filetul de slotting arată modest, dar dacă elementele se pun unul pe altul în mai multe straturi – se creează efectul dantelă în vrac. Pe streașină, frontones și platbande, aceste decoratiuni uite luxos și produce un efect de creștere a casei.

Sculptura sculpturală volumetrică, numită navă, oferă un anumit aspect de lux la domiciliu. Grinzi sculptate și suporturi în interiorul casei produc o impresie de masivitate, de calitate. Sculpture din lemn, realizate la nivelul adecvat, întipărirea. În mod tradițional pe creasta acoperișului tăiat calul capului sau păsările de curte.

Selectați un tip separat de fir, cum ar fi „Nizhny Novgorod” (este „firul baroc”). Este un fir embos de surzi, comună pe placa frontală și platbots din regiunea NIZHNY Novgorod: modele și ornamente, întregul parcele se potrivesc pe panouri și matrice din lemn. O astfel de frumusețe a decorat tribunalele Volga, unde sculptura își ia începutul. Sculptura de artă rusă decorează casele multor regiuni ale Rusiei. În fiecare dintre tradițiile sale de apariție și metode de implementare a acesteia. Dintre toate aceste varietăți, nu găsiți două ornamente sau parcele similare.

Vizualizări

Există mai multe direcții principale ale acestei artă populară:

  • Slotted+
  • Relief surd+
  • Sculptură.
Citește mai mult  topiara fructe Marca

Sub filetul fiartă se înțelege un fir realizat de modul prin propil: nu are fundalul, furajele sunt efectuate în tablă. Este o complexitate diferită a modelelor de deschidere, „dantelă”, forme geometrice și alte elemente. Toate aceste elemente pot fi combinate, suprapuse unul la altul.

Cel mai adesea, astfel de elemente pot fi găsite pe ferestre ca platbane, sub formă de streașină și pe ușă, se găsesc, de asemenea, pe verandă sau sub formă de basine plană. Populare și distribuite fără exagerare în toate regiunile.

Sculptura de relief surd este o figură în vrac, forme și ornamente făcute pe un fundal surd. Această sculptură se efectuează mai des pe panourile din față și de capăt, în proiectarea balcoanelor, mai puțin apare pe fereastră platbands și goale. Formele geometrice realizate într-un astfel de format au rădăcini păgâne și au funcțiile credinței. Parcelele frecvente ale acestui tip de fir sunt viță de vie, personaje mistice, animale, plante (foi, lăstari și alte elemente), precum și subiecte astrologice.

Filetul sculptural este cifrele și formele în vrac, ambele tăiate ca o compoziție în gama de lemn și tactilă complet volumetrică și tangibilă. Este acest thread numit navă, tradiția de a decora partea nazală a navei sa mutat în țara: Figuri de animale și păsări sunt decorate cu tije. De asemenea, în tehnica firului sculptural, coloane de lemn sunt realizate (de exemplu, pe pridvor), grinzi, balasins și alte elemente purtătoare, are loc pe ferestre și plăci frontale.

Implementarea tehnicii

Arbore – material viu care nu iartă greșelile. Pregătirea și prelucrarea lemnului pentru fir suplimentar lemn – silitor. Când vorbim despre munca fine, fire artistică a elementelor individuale ale firului casei: o mișcare ciudat de tăiere și de a corecta eroarea nu este atât de simplu. Toate aceste procese sunt de obicei completate cu instrumente simple: topor, a văzut, puzzle și de foraj, dălți, cuțite și tăietori. Pentru fiecare tip de lucrare tehnica proprie. Luați în considerare mai multe separat.

Citește mai mult  Margele Firma TOO

Echipament sculptură contemporană pentru fiecare tip de. General este unul – desene. În primul rând, desenele sunt studiate, în cazul în care aveți nevoie, template-uri sunt realizate si modele, pentru a transfera modelul la un consiliu irecuperabile.

Prin tăierea firului realizată în placa uscată preparate cu freze ascuțite. Se crede că rasele de foioase sunt de preferat în această lucrare, dar la îndemână, lemnul de conifere, care este folosit pentru construirea de pretutindeni. rase de conifer sunt predispuse la divizare, se poate sparge în loc foarte nepotrivit și strica piesa de lucru, astfel încât desenul este aplicat manual sau cu ajutorul unui șablon cu calculul că propelles nu va perturba brusc fibrele. În cazul în care este necesar să tăiați modelul interior, gaura este forată, apoi tăiați cu ușurință jigsaw. Apoi elementul este grupat, lăcuit sau vopsit, în funcție de ideea autorului.

Sculptura de ajutor necesită o anumită experiență și un anumit nivel de calificare. Conform schiței trase, adâncimea ornamentului se preface, apoi tăiată și resturi cu unelte adecvate. Billetul este rânjenning, în locuri greu accesibile, pielea sunt măturat și, de asemenea, mănâncă, cineva folosește mașini speciale de măcinare. Apoi, de asemenea, acoperită cu lac, impregnarea antiseptică sau vopsea.

Filetul sculptural volumetric este efectuat într-un bar, un jurnal sau o matrice de lemn diferite. Materialul este inspectat pentru fisuri și alte defecte. Desenul este aplicat de un creion de grăsime, pretinde adâncimea propilului. Munca este efectuată prin lanț, topor și alte instrumente. Apoi grimi și acoperite cu vopsea și lacuri.

Master Clasa pe firul de casă arată mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: