Ce este de plastic pentru un mâner 3D și cum să-l aleagă?

Ce este de plastic pentru un mâner 3D și cum să-l aleagă?

mânere 3D sunt relevante decât oricând. Aceasta nu este doar un dispozitiv interesant, ajută să se distreze în timpul liber. Cu aceasta, este făcută de produse realizate manual neobișnuite care pot fi decorate pentru a decora casa, sau să prezinte ca un cadou. Mai multe tipuri de plastic sunt folosite ca materiale consumabile, din care fiecare are anumite caracteristici, avantaje și dezavantaje.

descriere generala

plastic colorat pentru mâner 3D este vândut complet cu un obiect gadget. Produs în culori diferite pentru a crea elemente colorate și cifre. Lungimea totală de fire de plastic care rulează în setul are 10 de metri. Ca o regulă, de-a lungul materialului cu dispozitivul este oferit de tip PLA sau ABS. Acestea sunt cele mai multe opțiuni de plastic comune.

Setul de pornire va fi suficient pentru a vă familiariza cu dispozitivul și funcțiile sale principale. Din aceasta puteți face o pereche de modele volumetrice sau mai multe cifre în format 2D.

În cazul în care planurile de utilizator pentru a utiliza adesea mânere, de a crea un număr mare de elemente cu ea, trebuie să achiziționați suficient de plastic în diferite culori și nuanțe în avans.

Vizualizări

ABS

Baza acestui material este ulei. În procesul de încălzire, tije din plastic topit și evidențiați un miros perceptibil de Gary. Camera de lucru trebuie să fie bine ventilat. Produsele finite sunt foarte rezistente la deteriorarea. Treads sunt durabile, durabile și ușor transporta curbează lumina.

Plastic de acest tip reacționează slab la razele solare directe, umiditate și ușor expuse la elemente chimice. Sârma înghețată nu este lipicioasă, datorită căreia poate fi aplicată pe hârtie. Suprafața materialului este lucioasă, cu sclipici.

Există mai multe tipuri de ABS din plastic în vânzare. Diferența dintre ele este nesemnificativă, iar caracteristicile generale sunt păstrate, cum ar fi stabilitatea termică, rezistența la impact, netezirea, durata de viață lungă și postprocesarea simplă.

În detrimentul proprietăților de mai sus, acest tip de plastic a câștigat rapid larg răspândit. Până în prezent, acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de plastic de inginerie. Materialul consumabil ABS a fost utilizat mult timp în domeniul imprimării 3D datorită prețului și stabilității accesibile.

Citește mai mult  Ce este greu și cum să învețe să danseze?

Avantaje:

 • A anulat rigiditatea+

 • Rezistență la deteriorare+

 • Temperatura de funcționare ridicată (în căldura materialului menține stabilitatea)+

 • Tratamentul cu acetonă, care acționează ca un mijloc suplimentar la crearea modelelor (cu ajutorul acestuia, blindarea și reglarea formei).

Dezavantaje:

 • Materialul nu poate fi numit complet sigur, deoarece în timpul funcționării se evidențiază cuplurile toxice+

 • Din plastic din produse petroliere care nu sunt reînnoite, deci este nebigenă.

Pla

Cea de-a doua variantă a materiilor prime este semnificativ diferită de cea anterioară, deoarece are multe componente ale originii plantelor, cum ar fi amidonul de soia și porumb. Comparativ cu plasticul ABS, nu este atât de obișnuit, dar câștigând treptat popularitatea de la utilizatorii moderni. Caracteristica principală a materialului este absența mirosului. Uneori, o aromă dulce slabă este evidențiată cu încălzire severă.

Plata durabilă, dar fragilă și se poate rupe cu o îndoire puternică. Cu aceasta, puteți crea cifre în vrac nu numai pe hârtie, ci și pe orice altă suprafață (sticlă, ceramică, metal) datorită adeziunii ridicate. Prezentat plastic într-o varietate largă. Există opțiuni strălucind în întuneric și transparent.

Elementul principal din compoziția PLA este un polimer care este fabricat din blocuri speciale de acid lactic. Materiile prime lactide necesare pentru polimerizare sunt obținute din componentele plantelor. Odată ce materialul este distrus, se transformă în materii prime, care este complet sigur pentru oameni, animale și mediu.

Acest tip de plastic dislocă treptat opțiuni tradiționale din cauza mediului. El este ales de specialiști și companii care au grijă de ecologia lumii moderne.

Avantaje:

 • Lipsa unui miros neplăcut care oferă neplăcere în timpul funcționării+

 • Bioraldability materialului+

 • Abilitatea de a desena pe suprafețe de diferite tipuri.

Dezavantaje:

 • Punct de topire scăzut+

 • Plasticul nu este suficient de flexibil.

PCL

Ultimul tip de plastic, care este utilizat pentru mânere 3D, este notat de abrevierea PCL. Ea poartă, de asemenea, policaprolactonă numele. Este din poliester, care este biodegradabil. Temperatura de topire este scăzută și există doar 60-90 grade Celsius.

Acest tip de materiale consumabile nu este la fel de popular ca și cele două opțiuni de mai sus, așa cum este utilizat relativ recent. Este mai scump decât tipurile de ABS și PLA, din cauza a ceea ce doar câțiva utilizatori face o alegere în favoarea sa.

Citește mai mult  Cum de a face o broderie fără ramă?

In ciuda costurilor ridicate, a avut un loc special în piață datorită specificațiilor speciale. Datorită temperaturii de lucru scăzută, plasticul PCL este potrivit pentru mânere care rulează de la baterie încorporată. Sursa de alimentare este introdus, face posibilă crearea în aer curat, iar firele nu interferează în timpul funcționării.

Și, de asemenea, duza din care firul de plastic iese, nu mai mult de 50 de grade sunt încălzite, ceea ce face de lucru cât mai sigur posibil, mai ales pentru copiii mici. Dacă aveți pe piele, materialul topit nu se va lăsa arsuri.

O altă caracteristică a acestui produs constă în faptul că devine plastic atunci când este scufundat în apă fierbinte. Dacă aveți nevoie să schimbați forma figurii, acesta poate fi încălzit și ajustați. Temperatura adecvată a apei – 60-70 grade Celsius.

Compoziția de plastic sigură pentru natură și om. Gama include o mare varietate de culori. Toate caracteristicile de mai sus fac produsul PCL cel mai potrivit pentru copii.

Sfaturi pentru alegerea

Magazinele moderne oferă clienților o mare varietate de seturi de plastic cu proprietăți tehnice diferite. Un sortiment bogat poate confunda orice cumpărător care nu știe ce este mai bine să alegi pentru creativitate sau alte scopuri.

La prima vedere, toate seturile diferă doar în lungime și culoare, dar nu este. Materialul ales incorect poate să nu fie potrivit pentru tipul de lucru pentru care dorește să se utilizeze.

Toate materialele din plastic pentru mânere 3D pot fi împărțite în categorii, în funcție de caracteristici. Primul criteriu – tip de plastic. Trei opțiuni relevante pe care le-am considerat mai mari în articol.

Indicatorul următor – paleta și numărul de culori. De regulă, într-un set, numărul lor variază de la 5 la 20. Pentru a atrage atenția cumpărătorilor, mărcile comerciale folosesc adesea truc cu nume mai interesante. De exemplu, val mare, apus de soare, stacojiu. De fapt, aceasta este culorile obișnuite, portocale și roșii obișnuite.

Citește mai mult  Ce este un mohair și în cazul în care se folosesc fire?

Utilizatori care sunt utilizați în scopuri profesionale (fabricarea layout-urilor și diverse obiecte pentru prezentare), preferă să achiziționeze plastic în magazine fixe. Astfel încât produsul poate fi evaluat vizual și ridicați setul de culori dorite.

Următoarea caracteristică – greutatea kitului și metoda globală. Începători Este de dorit să cumpărați un set mic pentru a câștiga experiență și alegeți-vă cea mai potrivită versiune a materialului consumabil.

Criteriile importante la alegerea sunt dimensiunea hărților și a ambalajelor.

Unele mărci comerciale sunt de colectare special toate nuanțele într-un pulover pentru a reduce producția de materii prime. La cumpărarea unui astfel de set, trebuie să fie despachetat anterior și împărțit. Vă poate strica impresiile de la cumpărare, va trebui, de asemenea, să petreceți timp suplimentar.

Astfel de seturi sunt cel mai adesea vândute într-un ambalaj opac, astfel încât cumpărătorii nu văd în ce stare vândute de plastic. Sutele mari sunt incomode pentru a stoca, mai ales într-un apartament mic, astfel încât mărimea servitoarei ar trebui să ia în considerare și în timpul achiziției. Cu mici serici este, de asemenea, inconfortabil în timp ce lucrează, deoarece sunt adesea răsucite și confuze.

O altă caracteristică pentru care clienții experimentați vor acorda atenție – Montare.

Propunerile de fire din plastic care sunt împărțite la nuanțe și culori pot fi fixate în următoarele moduri.

 • Cea mai convenabilă modalitate de a repara – bandă adezivă. După utilizarea plasticului, acesta poate reîncarna rapid materialul consumabil și poate amâna până la următoarea utilizare.

 • Clema din plastic. Cea mai comună opțiune. Pentru a tăia clema, veți avea nevoie de foarfece ascuțite sau cuțit. Manual, munca nu va funcționa. După îndepărtarea clemei, nu este posibil să o utilizați, deci trebuie să stocați stația de metrou fără fixare sau căutați-o.

 • Ultima opțiune – Vacuum. Astfel de ambalaje sunt, de asemenea, de unică folosință. Pentru a obține plastic, va trebui să o deschideți cu foarfece.

Notă: Pentru a nu cheltui bani pe produsul de calitate scăzută, trebuie să faceți cumpărături numai în magazinele dovedite.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: