Toate pentru decupaj: Lista de materiale și sfaturi de selecție

Toate pentru decupaj: Lista de materiale și sfaturi de selecție

Astăzi, destul de o mulțime de oameni sunt angajate în diferite tipuri de creativitate. Printre acestea ar trebui să fie remarcat și de artă, cum ar fi decupaj.

Ce este?

Decoupage este o tehnica foarte veche. Ea se bazează pe decorarea diverselor obiecte și suprafețe folosind diferite materiale, cum ar fi țesuturi sau hârtie colorată, sau alte materiale infrid. Această tehnică a apărut în Evul Mediu. Cu toate acestea, ca o artă, ea a fost menționată pentru prima dată în secolul al XV-lea, în Germania.

Decupaj în secolul al XVII-lea din Veneția a devenit foarte popular. În acest moment, a existat un mobilier destul de popular, care au fost decorate cu modele cu japoneze sau motive chinezești. Și, din moment ce o astfel de artă nu a fost disponibil pentru toată lumea, atunci maeștrii au învățat să facă diverse imitație folosind pentru aceste materiale de suflare. Ei au fost pur și simplu lipite pe mobilier, care se uita nu mai puțin frumos decât originale.

Cu toate acestea, cu ajutorul decoupage, este de asemenea posibil pentru a decora nu numai mobilier, dar, de asemenea, săli întregi, care a fost foarte popular în secolul al XVIII-lea în Anglia. Și în acest fel a fost posibil să se facă o imagine care ar arata ca o pânză adevărată scris de vopsele de ulei.

Există mai multe tehnici de decupaj.

 • Volum. Cel mai des folosit pentru a picta caseta, sticle sau chiar ouă. Aici folosesc de multe ori, cu excepția de hârtie, de asemenea, butoane, panglici sau sticlă chiar sparte. Folosind aceasta tehnica, face jucării de Crăciun.
 • Clasic. Această tehnică este cel mai des folosit de nou-veniți. Aici sunt utilizate șervețele obișnuite, care sunt lipite la suprafață, în orice fel, și apoi acoperite cu lac.
 • Deopatch. Stiind ca o astfel de tehnică, puteți transforma subiectul de obicei la un produs frumos pictat. Cel mai adesea, o hârtie subțire este luată pentru ea, care este fie tăiate, sau papură în bucăți mici. Apoi, întreaga suprafață a subiectului selectat este decorat cu ajutorul lor. Ca urmare, totul este acoperit cu lac.
 • Invers. În acest caz, toate desenele sunt aplicate pe partea verso a oricărei suprafețe transparente. În acest fel, puteți calcula plăci sau sticle.
 • Artă. Această tehnică este cel mai des folosit pentru suprafețe de lemn, ceea ce permite cifra de a combina lin cu suprafața selectată.
Citește mai mult  Fire producător SEAM italian

Ce instrumente sunt necesare?

Este foarte important de a alege pentru a alege instrumentele pentru decupaj, mai ales acest lucru este important pentru masterat începători. La urma urmei, de la alegerea lor va fi în mare măsură dependentă și cât de mult această pasiune este capturat în viața unei persoane de creație. Prin urmare, este necesar să se cumpere mai multe instrumente.

 • Ciucuri cu fibre sintetice. Mai multe dintre ele ar trebui să fie mai mare, astfel încât să puteți aplica amorsa. Cel mai bine este să ia un număr de 10, iar numărul 20 al doilea. Și în mod necesar ar trebui să fie foarte subțire, de exemplu, No. 2, astfel încât se poate face cu ajutorul ei.
 • Spatula de cauciuc. Va fi necesar să se aplice paste sau pentru a închide mici fisuri pe piesa de prelucrat. Dacă pentru anumite motive, spatula nu a fost achiziționat, puteți utiliza un card de plastic vechi.
 • hârtie goală. Este necesar să se cumpere foi cu diverse graininess.
 • Sponewings. Cel mai bine este de a achiziționa bureți de spumă. Cu toate acestea, puteți utiliza buretele obișnuit pentru spălat vase sau chiar cele care sunt destinate pentru machiaj.
 • Paletă. Acesta poate fi achiziționat în magazin sau de a folosi cartonul obișnuit pentru aceste scopuri, care, după ce se poate arunca doar.
 • Diverse instrumente auxiliare. Totul va depinde de tehnologia selectată. De exemplu, poate fi nevoie, foarfece de la robinet pentru ciucuri de spălat sau alte instrumente necesare.

Materiale principale

Nu mai puțin important este materialul pentru creativitate, mai ales în cazul în care decupajul se face la domiciliu. Este necesar să se abordeze această problemă, acordând o atenție specială celor care sunt doar incepand de a face decupaj. Pentru a începe cu, aveți nevoie pentru a cumpăra mai multe materiale de bază.

 • Motives. Multe motive de utilizare șervețel, deoarece aceasta este una dintre cele mai ieftine materiale. Cu toate acestea, nu va lucra cu ei. De aceea, pentru cei care fac acest lucru pentru prima dată, este mai bine să cumpere hârtie decoupapable specială. Ea este un pic mai scump, dar în lucrarea ei va fi mai ușor să se atașeze, astfel încât faldurile sau găuri chiar.
 • sol acrilic. Unii maeștri de dor, pur și simplu această etapă, dar este foarte important în decupaj, deoarece utilizarea sa va salva pe vopsea, și, de asemenea a face suprafața mai netedă, care va lucra în mod semnificativ Simplificați în viitor. In plus, primerul crește semnificativ adăugarea de materiale și semifabricate. În plus, vă permite să ascunde toate defectele care sunt pe suprafață. Foarte des utilizarea grund alb in loc de vopsea.
 • Vopsele acrilice. În cazul în care expertul a fost deja stabilit, în ceea ce schema de culori va funcționa, puteți cumpăra vopsele. Cu toate acestea, nu ar trebui să le cumpere în cantități mari, este suficient pentru a lua borcane mici. În plus, nu este necesar să se cumpere toate culorile necesare, deoarece acestea pot fi obținute ca rezultat al amestecării mai multor vopsele deja achiziționate. În plus, procesul se va bucura, și va contribui, de asemenea, mai mult sorteze nuanțe. Pentru cei care nu pot decide rapid la alegerea lor, cel mai bine este de a cumpăra un întreg set de vopsele acrilice, care pot fi folosite în viitor.
 • Lac acrilic. Cel mai probabil, nici un tip de decupaj costuri fără un strat de lac. Cel mai bine este să alegeți astfel ceea ce va fi plasat pe bază de apă, deoarece nu are un miros complet, este bine spălat de pe perii folosite și, de asemenea, se usucă. Pentru cei care fac decupaj pentru prima dată, cel mai bine este să luați jumătate de lac. Maeștrii experimentați își aleg luciul în funcție de stilul muncii.
 • Lipici. Cel mai adesea pentru lipire diferite motive folosesc PVA adeziv obișnuit. Pentru a-și găsi calitatea de bună calitate, va trebui să fugiți și o mulțime, deoarece cel este vândut în magazine obișnuite, galben rapid și, uneori, coaja. Ar trebui să cumpere exact cel care este destinat pentru decupaj. În plus, există un astfel de lipici care combină și lipici și lac.
 • Finish acoperire. Pentru a păstra imaginea frumoasă pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să puneți stratul de acoperire de finisare la sfârșitul lucrării. Cele mai multe opțiuni comune sunt curățate de șelac cu un efect lucios sau lac frumos gel satinat, care devine galben.
Citește mai mult  Rame foto în Ingineria Scrapbooking

Seturi de lucru în diferite tehnici

Newbies care s-au purtat de decupaj, este cel mai bine să acorde o atenție la seturile care sunt vândute deja cu tot ce este necesar pentru o anumită tehnică. De exemplu, următoarele materiale sunt incluse în setul de crackering:

 • Crochecle Clay, Aproximativ 20 mililitri+
 • lipici Decamental, De asemenea, 20 mililitri+
 • Vopsele acrilice, cel mai adesea lucios + aici includ patru culori principale, care, dacă este necesar, aveți posibilitatea să se amestecă și se obține nuanța dorită – este albastru, roșu, alb și galben.

  În plus, pentru cei care doresc să picteze o farfurie, puteți cumpăra, de asemenea, un set. Acesta va include tot ce este necesar, și anume:

  • Farfurie de sticla+
  • Harta pentru decouphage+
  • Mai multe ciucure+
  • lipici.

  sfaturi de selecție utile

  Mulți maeștri folosesc diverse lucruri mici pentru decupaj, și anume:

  • sticle de sticlă obișnuite+
  • Cutii de cookie-uri, în conformitate cu care, pentru un motiv sau altul nu au fost aruncate afară+
  • Lădițe vechi, prăfuire la mansardă+
  • Alte articole de uz casnic care necesită de la proprietarii a doua viață.

  Cu toate acestea, nu fiecare persoană are. În acest caz, puteți cumpăra țagle deja făcute gata-, care a acordat un număr mare. In plus, ele pot fi realizate din materiale diferite. Cel mai adesea sunt recomandate de specialiști fără experiență care urmează să fie achiziționate pentru a începe o cutie.

  Cumpărarea celor mai bune lingourile, care au suprafețe netede. Într-adevăr, în acest caz, va fi mult mai ușor pentru a lipi un șervețel, ceea ce înseamnă că procesul va trece prima dată, și nu va împinge.

  La alegerea servetele pentru decupaj, preferința trebuie să se acorde trei straturi. Dar desenul poate fi ales la discreția sa. Principalul lucru este că se apropie nu numai în stil, dar, de asemenea, în imagine. De exemplu, pentru lucruri într-un stil vechi puteți ridica servetele cu motive neutre.

  Citește mai mult  Totul despre desen în stil Ebru

  Pentru cei care preferă modernitatea, ei trebuie să ia cu desene mai abstracte. Și, de asemenea, este de mare importanță și culoarea șervețelelor de a cumpăra într-o singură schemă de culori cu fundal produs selectat. În plus, toate materialele trebuie să aibă o bună calitate pentru a evita în continuare orice problemă.

       Decizia de a lua decupaj, Asigurați-vă că aveți mai întâi familiarizarea cu toate caracteristicile diferitelor tehnici. Când va fi efectuată alegerea, trebuie să luați toate materialele și instrumentele care vor fi necesare și numai după ce se procedează la muncă.

       Nu disperați dacă prima dată nu funcționează, trebuie să încercați din nou. La urma urmei, o astfel de pasiune vă permite să oferiți o persoană preferată sau nativă subiectul făcut de propriile mâini, care va fi investit toate cele mai bune.

       Privire de ansamblu asupra tuturor necesare pentru decupaj este prezentată în următorul videoclip.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Narcisa Raescu

       Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: