Ceea ce este gândirea non-standard și cum să o dezvolți?

Ceea ce este gândirea non-standard și cum să o dezvolți?

Majoritatea oamenilor au o listă extrem de standard: o casă – un castron complet, o muncă de prestigiu, un soț inteligent (soție frumoasă), copii – și inteligenți, și frumos, cabana pe malurile râului (lacuri, iaz, mare). Cu toții vrem aproximativ același lucru. Dar obțineți diferit. Totul depinde de modul în care o persoană merge să-și atingă visele. Se știe că cei care știu cum să gândească non-standard, decizia de orice întrebări, fie că este vorba de un mediu profesional sau o dificultate de zi cu zi, este mult mai ușoară decât standardul total de gândire în masă.

Ce este?

Gândire non-standard – Aceasta este capacitatea de a gândi dincolo de cadrul normelor și regulilor general acceptate. Acest lucru nu înseamnă că este necesar pentru crimă toate legile, inclusiv Codul penal sau norma moralității publice și sunt încă necesare, dar există și astfel de reguli, pentru a perturba că este permisă. Gândirea standard sau, așa cum se numește și în psihologie – convergentă, implică acțiuni privind standardele și algoritmi strict definite.

Cu toate acestea, chiar și în știința celor mai mari realizări, cei care își permit o anumită non-standarditate. Ei nu recunosc credințele general acceptate, impuse, toată lumea încearcă să se verifice să aibă propria opinie că este foarte bună și ceea ce este rău. Pentru o persoană cu gândire non-standard, căutarea unei soluții înseamnă nu doar găsirea răspunsul corect, dar mai multe opțiuni pentru răspunsuri.

O persoană cu o astfel de gândire este rareori confundat, dar cel mai important – el nu se teme de greșeli. El este ca nimeni nu știe că în dispute, inclusiv cu sine însuși, adevărul se naște.

De ce trebuie să se gândească non-standard?

În primul rând, pentru a nu fi blocat într-o anumită etapă de dezvoltare. Un om cu gândire standard, mai devreme sau mai târziu se transformă într-un biomashin, ceea ce face ca totul dinainte programul investit în ea. Creierul lui nu mai funcționează în întregime. Ca rezultat – se degradeaza individuale. Un om cu gândire non-standard actioneaza mai eficient. El nu se teme de sarcini complexe. Mai degrabă, chiar și ei îl amuzează.

El nu-l va întâlni în mulțime, orbește de mers pe jos în spatele unui fel de lider, el însuși – lider și lider. Din păcate, în copilărie, stereotipurile sunt stabilite în capetele noastre, care sunt greu de a scăpa de. Cel mai frapant exemplu al modului de gândire standard – acesta este un program școlar. Reguli, formule, teoreme – le zubimizăm și nu mă îndoiesc. Și dacă se intersectează continuu paralel? Ni se spune că nu aveți nevoie să inventați o bicicletă. Și brusc ați crea ceva complet nou și costat pentru a încerca?

Citește mai mult  gândire logică: Caracteristici, Scop, Tipuri

Se știe că oamenii cu tip de gândire non-standard este greu. Poate cel mai luminos și mai cunoscut exemplu – Albert Einstein. În copilărie, viitorul laureat Nobel nu a fost diferit de cunoștințe bune și mărci excelente la școală. Părinții lui nu au apreciat cu adevărat. Dar cei care au fost destul de norocoși să comunice cu el la vârsta adultă, au asigurat că, ca și cum ar fi fost vizitați într-o altă dimensiune.

Uneori se pare că unii oameni remarcabili provin din spațiu. Dar s-au născut și au crescut cu noi. Deci, de ce se dovedește tot ce se dovedește, alții nu au nimic? Apropo, printre aceste „altele” o mulțime de studenți excelenți. Dar împreună cu certificatul și medalia par să primească un blestem care nu le permite să se miște în viață mai departe. Ele sunt fixate în cadrul curriculumului. Împreună profesorii și manualele, pierd ghidurile, îndreptându-le și pierd doar. Dar toate acestea sunt fixabile. Principalul lucru este să începeți să acționați de obicei, să vă întoarceți și să alegeți o nouă mișcare vectorială.

Scapa de șabloane

Oamenii nu ar fi zburat niciodată în spațiu, ar mânca printre ei că nu erau cei care nu au fost fără să fiu. Ei au dovedit că Pământul este rotund și nu ține pe trei elefanți sau balene. Și au făcut-o cu o amenințare la adresa vieții și mulți dintre ei s-au despărțit. Tribunalul Inchisiției a bătut nu un cap strălucitor. Dar Jordan Bruno a înșelat din mâinile Inchiziției, în secolul al XVI-lea, a argumentat concluziile sale despre Infinitatea Universului și chiar prezența unei multe lumi.

Luați în considerare un exemplu de uz casnic. Cât de multe modalități de a pregăti cartofi a avut o eroină speranța de a Rumeanțev Tosi Kislyolin din filmul legendarul „Fata“? Si tu? O persoană care trăiește în cadrul pe care m-am instalat. Eliminați șabloanele cât mai mult posibil. Desigur, pentru adulți, acest proces va fi mult mai complexe decât copilul. creierul pentru copii nu este încă înfundate cu gânduri standard,. Băieții sunt mai susceptibile de a avea fantezii, scriere, experiment. Deci, vă permite, cel puțin pentru un timp să cadă în copilărie.

Slide propriile cadre. Viața va straluci cu noi vopsele, si te scapa de masa de probleme inutile și lucruri.

Efectuarea de lucruri neobișnuite

Încercați să găsiți utilizarea neobișnuit de lucruri familiare. Un creion obișnuit poate fi folosit ca un indicator, și ca un ac de păr, și modul în care … vin cu 5 moduri diferite. Cu creionul dat seama. Ia următorul articol.

Citește mai mult  Caracteristici și semne de narcisism perenetic

Ia regula pentru a rezolva cel puțin o astfel de sarcină în ziua. Oprire există pentru micul dejun omletă exclusiv. Vino cu 5 metode de ouă de gătit. Și mai bine de 10. Mutare departe de standardele în tot. Încercați să schimbați traseul de la domiciliu la locul de muncă și înapoi. Schimbarea rutina zilei. Încercați diferite opțiuni întotdeauna și peste tot.

Modificarea secvenței standard a acțiunilor

În fiecare dimineață, vom face același lucru. Și, cel mai adesea într-o anumită secvență. Descoperiți această lege. Să fiecare zi, nu începe ca cea anterioară a început. Diverse cu muzica, fac de încărcare, și o dată în timp, schimbarea set de exerciții. Nu vă fie teamă de a schimba programul de lucru. Nu-ți fie teamă de orice modificări în principiu,. Încercați o zi pentru a trăi „Dimpotrivă“. Face tot așa cum este convenabil pentru tine, și nu așa cum este utilizat pentru tine.

Forțarea lucru emisfera dreapta

Este cunoscut faptul că acesta este mai dezvoltat din stânga. Se crede că printre ei mai mulți oameni de creație, de gândire non-standard. Nu sunt Lefty? Nici o problemă. Faceți emisfera potrivită pentru a lucra cu exerciții simple – cel puțin curățați dinții rămași.

Uneori face note la stânga. Încercați să atrageți ceva.

Cum se dezvoltă?

Dezvoltarea gândirii non-standard va ajuta dans. Experții numesc senzația de ritm direct dragă la gândirea non-standard. În plus, mutarea la muzică nu este doar o modalitate de exprimare, ele dezvoltă coordonare. Dezvoltarea gândirii non-standard contribuie Clase de diferite tipuri de acul. O altă modalitate de a învăța să gândești non-standard – jocuri de cărți. Poker, desigur, nu este potrivit pentru copiii preșcolari, dar un adult va învăța foarte mult. Damele și șahul sunt, de asemenea, binevenite.

Tehnici populare

Toate noi – bine uitate vechi sau viceversa. Utilizați diverse metode pentru a rezolva orice sarcină. Chiar dacă vine vorba de facturile de facturare banale pentru serviciile de locuințe și utilități. Nu sta de fiecare dată când trebuie să mergi la e-mail sau la banca. Profitați de aplicația mobilă a instituției financiare. Fa-o cu cel mai apropiat ATM folosind codul de bare. Etc. Scoate din zona de confort, chiar și în astfel de fleacuri.

Trecem prin cea mai mare rezistență. Când caută un răspuns la orice întrebare, determină modul în care cei mai mulți oameni din jurul tău ar veni. Încercați să acționeze cu o precizie din contra, sau deși un pic diferit. Vino cu cel puțin 5 opțiuni pentru fiecare sarcină. Unul dintre ele va fi cu siguranță mai eficientă decât general acceptate.

Citește mai mult  Fata adevărată: Ce înseamnă și cum să o găsiți?

Brainstormingul este o metodă care iese nu numai să lucreze în grupul. Acesta poate fi construit și în mod independent,. Ia o foaie de hârtie și scrie tot ceea ce vine la cap pe un anumit subiect. Este tot – chiar ceea ce pare să vă absolut imposibil. Nu-ți fie frică de gândurile tale, ei sunt prietenii tăi, nu dușmani.

Exerciții

Start cuvinte Pronunță. Începe cu o scurtă, apoi încercați să-l faci cu oferte minore. La etapa inițială, semnele pot fi ajutat la magazinele. Doar citiți-le dimpotrivă. Fa-o de mai multe ori pe zi.

Construieste casa. Ai visat despre ea pentru o lungă perioadă de timp. Deci, de data aceasta a cel puțin design-. Dar va fi o clădire neobișnuită. Pentru a crea va fi utilizat cele mai multe materiale neașteptate. Ce fel? Întrebați subconstientul tau. Scrie pe o foaie de hârtie 10 primele cuvinte pe care a venit în minte, ceea ce denotă elemente, fructe, legume și așa mai departe. Acum proceda la crearea unei capodopere arhitecturale. Ce ai. Un ananas? Lăsați ferestrele să fie sub forma acestui fat dulce. cupe? Aranjați-le în bucătărie în loc de scaune. Sarcina – Găsiți aplicații pentru fiecare element din listă.

Efectuați lucrurile obișnuite într-un mod neobișnuit. Că ai nevoie din când în când să se spele pe dinți cu o mână fără lucru, am discutat deja. sarcina complicată. Încearcă să te îmbraci fără ajutorul de o parte, legat la ochi sau în picioare pe un picior, de exemplu,. Creați-vă mici dificultăți pentru a nu întâmpina dificultăți serioase de a.

Recomandări generale

Bentily, dar de fapt este modul în care „largă“, ne putem gândi depinde de latitudinea orizonturilor noastre. Citeste mai mult. Ia mai literatură diferite. Extinde vocabularul și cunoștințe în diferite direcții. A se vedea documentare despre dezvoltarea ingineriei genetice și viața triburilor indiene. Exploreaza cultura și tradițiile altor națiuni.

Călătorii mai mult. În cazul în care nu există fonduri suficiente pentru călătorii în străinătate, să învețe regiunile învecinate. Și apropo, în timp ce puteți învăța o limbă străină. De asemenea, este foarte util pentru dezvoltarea gândirii non-standard. Uita-te pentru neobișnuit în tot. Inventează povești ale căror eroi vor fi nori. Scrieți scrisori le. Înregistrați chiar și cele mai multe idei nebun. Mai devreme sau mai târziu oricine poate folosi. Transferați ziua curățării generale din această sâmbătă la următoarele. Și petreceți cel mai apropiat weekend la muzeu, teatru sau film.

Aranjați case la domiciliu cu copii. Și relaxați-vă și învățați copiii să acționeze creativ.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: