Cum să scapi de resentimente părinților?

Cum să scapi de resentimente părinților?

Sentimentul de resentimente este capabil să otrăvească foarte mult durata de viață a oricărei persoane. Uneori infracțiune este capabil să depășească rapid. Dar, în unele cazuri, acest sentiment poate trăi în conștiința omului de ani de zile. Insulta este deja copii adulți pe părinți pur și simplu se referă la situații similare. De multe ori ea este ascunsă, inconștient, astfel încât să scap de ea chiar mai dificilă.

De ce sunt ofensat de către părinți?

Apariția unui astfel de sentiment severă, ca un dezavantaj este legat de abuzive, conform unei persoane, o hotărâre sau o faptă pentru el. Având în vedere acțiunile negative ale celorlalți (înșelăciune, reproșuri nerezonabile, ignorarea, glumele rele, insulte), o persoană se simte dezavantajată, umilită. Cel mai adesea ofensau dorința de a se răzbuna. Când copilul în creștere este gravă și de lungă durată de mamă sau de tatăl său, este foarte rănit și foarte mult. La urma urmei, de la naștere, părinții sunt pentru fiecare foarte aproape. Și a fost la astfel de oameni nativi din suflet un negativ.

Insultul vechi asupra mamei și al tatălui poate duce la faptul că, datorită acumulării constante de stres, psihosomatica omului va începe să sufere. Și acest lucru este exprimat sub formă de probleme de sănătate și bunăstare. Prin urmare, aceste întrebări, este necesar să se elaboreze, să facă față emoțiilor negative și să eliberăm pentru totdeauna problemele cu probleme și să cauzeze situația.

Caracterul infracțiunii copiilor

Luați în considerare în detaliu caracterul infracțiunii copiilor pe părinții lor.

 • De multe ori resentimente asociate cu un tip autoritar de educație. Copilul era adesea pedepsit, lipsit de jucării și oportunități de a juca cu colegii. Copiii și relațiile parentale, în acest caz, aproape constant foarte tensionate și întinse. De multe ori, în astfel de familii stricte, copilul i se reproșează în chiar greșeli și neutrii lor. Este vorba de umilire morală. Mama critică în mod constant fiica pentru nepotrivit. Nu obtinerea pe expresiile, ea ei raportează în mod repetat pentru coafura sau garderoba detalii. Tatăl nu vede în Fiul suficient în conformitate cu standardele sale personale, curaj, așa că umilește.

 • depărtarea emoțională a mama și tata. Foarte des se întâmplă în familiile cu copii cu întârziere. Părinții în vârstă de dificultate cu difuzați cultura copiilor, tinerilor și, de mult în ea condamna. Ca urmare, interesele copilului sunt criticate. Este limitat la libertatea de alegere și creativitate. Copil poate manipula până la faptul că ei sunt forțați să învețe să specialitatea pe care părinții au ales, și nu cel care este interesant să-l.
 • Violența și crud apel în familie lasă un semn profund asupra psihicului. Este necesar să se vorbească nu numai despre insulta, dar, de asemenea, despre un prejudiciu profund psihologic. Iartă-o astfel de putere nu toate.
 • În dezavantajate din diverse motive, familiile împărăți atmosfera intensivă și instabilă. Dacă există un loc de alcoolism, dependență de unul sau ambii părinți, atunci viața copilului devine și nu este deloc nevoie. practic, ele nu sunt angajate, deoarece mama cu tata are multe din problemele lor, de multe ori nu există nici o este deloc. Ele pot lipsi cu ușurință evenimente importante pentru un copil: performanță școlară, ultimul apel, competiție, prezentare de atribuire.
Citește mai mult  Tipul de ceai compatibilitate

 • Acesta poate fi jignit de către un copil în favoarea unui alt. Se întâmplă că părinții nu își ascund favoarea față de fratele sau sora lui, să le îmbogăți în mod deschis în complimente, atenție, daruri și sprijin. Numai reproșurile și comentariile sunt luate la altul, adesea nemeritate. Și deși este. În mod mare, încălcările psihicul mamei și picioarele în sine, problemele cu vârsta rămân în cine în copilărie a suferit dragoste parentală.
 • Foarte adesea un sentiment puternic de resentimente poate fi legat de un anumit eveniment de copilărie, adolescență sau tineret timpuriu. Situația în care părinții, în opinia copilului, au făcut nedrept, pentru o lungă perioadă de timp „mâncată” în memorie.
 • Transferul relațiilor parentale interpersonale asupra copiilor este turnat în relația nedreptă. Mama este întotdeauna nemulțumită de soțul ei și poate umili în mod inconștient fiul, asemănător cu tatăl ei. Infracțiunea umană la omul care părăsește familia este adesea tolerată de copiii unei singure mame. Copilul în acest caz, este obligat să se supună adesea grosolănia nefondate, renunti si insultarea comentarii.

Impactul asupra vieții în continuare

Pat resentimentele pot afecta negativ multe domenii ale vieții umane. gânduri și amintiri negative sunt epuizate de sistemul nervos. Iar experiența acumulată într-o familie defavorizată este puternic imprimat cu atitudinea față de căsătorie și copiii săi la vârsta adultă.

Psihologia modernă cu încredere realizează o paralelă între socializarea omului și atitudinea lui față de părinți.

În special, vechea insultă la mama si tata va afecta cu siguranță, una sau mai multe dintre următoarele domenii:

 • starea psiho-emoțională+
 • Sănătate fizică+
 • Relația cu soțul sau soția+
 • Nivelul de auto-naștere+
 • Relațiile interpersonale în societate+
 • Relația cu proprii copii.
Citește mai mult  Frica de insecte: cauze, simptome și tratament

Cum să ierte părinții?

iertarea Sincere este scutit actul suflet. Falling oprimarea gândurilor negative severe, planurile de răzbunare sunt pentru totdeauna. Pentru adulți, copiii sunt foarte importanți pentru a face față emoțiilor acumulate. Astfel, vă veți înregistra viața și vă veți ajuta pe cei mai nativi oameni să găsească pacea minții. Să renunțe la situații grele din copilărie, nu atât de ușor. Pentru a începe cu, este important să aveți o intenție solidă de a face. Al doilea pas este studiul acelor momente pe care le-ați ofensat. Puteți să o faceți cu părinții mei, dacă aveți o relație.

De asemenea, asistentul frumos și competent în cadrul unei astfel de lucrări este un psihoterapeut sau un psiholog familial-consultant.

Recepționări de a scăpa de ofensivele și experiențele copiilor asociate cu părinții

 • Încercați să vă imaginați-vă pe locul mamei și al tatălui dvs. Se întinde situația din punctul lor de vedere. Luați în considerare vârsta, poziția financiară și alte evenimente care s-au întâmplat în acel moment. Este posibil ca alte detalii cu privire la timpul va veni în memorie atunci când jignit. Poate că mama ta este puternic obosit la locul de muncă, iar în familie a existat o situație financiară șubredă. Sau a avut loc o pierdere grea de cineva de la rude. Consultați întrebarea, nu contează cum mă simt, indiferent de modul în care am intrat, nu aș face aceeași greșeală? Derulați în jos situația în cap, inventând alte, mai favorabile, rezultate. Fie că au fost efectuate la acel moment?
 • Nu insista asupra amintirilor negative,. copilărie a trecut, și ceea ce a fost, să nu se schimbe. În schimb, vin înapoi în momente fericite. Acum ești un adult și persoană independentă, gata să lucreze în mod serios cu problemele mele.
 • Nu este în valoare de bună voie și în mod deliberat în sine „copil de alcoolici“ sau „fiul neiubit“ impune. Astfel, ai pus un punct îndrăzneț pe dezvoltarea spirituală și socială. Chiar dacă părinții sunt probleme slabe și grave în viață, ei încă nu au dat pe tine și a adus în sus, indiferent de ce. Amintiți-vă punctele forte și punctele slabe ale acestora.
Citește mai mult  Agorafobia: din cauza a ceea ce apare și cum să trateze?

 • Încearcă să vorbești cu părinții lor despre greșelile pe care ei nu sunt dispuși să accepte. Într-adevăr, de-a lungul anilor, ei încă mai au devenit mai înțelept și poate fi un aspect diferit la trecut. Subiectele care au folosit pentru a provoca iritații sau negative, este posibil pentru a ridica din nou, după câțiva ani. De multe ori doar o recunoaștere a mamei sau a tatălui său de a fi greșit ajută foarte mult procesul de iertare. situație din trecut își pierde marginea sa și uitat treptat.
 • Fii pregătit și faptului că părinții în vârstă încă nu recunosc faptul injustiției oricăror acte. Deci, în evaluarea lor perspectiva a datelor este oarecum diferită de a ta. schimba radical opiniile stabilite practic imposibil. Încercați să nu faceți o greșeală a părinților dvs. și deja în această situație ia-le așa cum sunt.
 • Nu luați rolul judecătorului. Cu toate acestea, nu depășim niciodată experiența de vârstă și de viață a părinților noștri. Și, prin urmare, nu are dreptul să ceară de la ei regret și să chinuiește forța de încredere.
 • Dacă vedeți în mod clar greșelile mamei și tații în educația voastră, sunteți norocoși. La urma urmei, aveți o șansă minunată de a le repeta în familia dvs. la copii și nepoți. Și cauza acțiunilor nedrepte sau izolate ale părinților dvs. ar putea fi doar lipsa de experiență elementară și scurtă.

 • Încercați să vă regretați mintal în copilărie. Amintiți-vă situațiile în care ați fost ofensați de mamă și imaginați-vă că a realizat imediat greșeala și a cerut scuze pentru dvs. Poate că mama a vrut să o facă, dar nu putea să treacă prin mândria lui sau să fie prea umflată la acel moment.
 • Lasă-te să fie îngropat și chiar plâng peste abatere. Circumstanțele au dezvoltat nedrept și nu pot fi corectate. Arunca tristețea și promit că te cu lacrimi să ne ofensați din memoria mea.
 • Limba dragostea parentală nu este întotdeauna înțeles și straightline. În spatele reproș și comentarii pot ascunde îngrijorarea sinceră. breakthirs Sharp și scandalurile pot fi rezultatul unei experiențe emoționale puternice și încercări de a vă întoarce la calea cea dreaptă. Interdicțiile au un scop de a vă proteja de pericolele care păreau părinților tăi foarte semnificative.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: