Înălțat Tipul de personalitate: Caracteristici, cauze, diagnostic și tratament

Înălțat Tipul de personalitate: Caracteristici, cauze, diagnostic și tratament

Emoțiile – o parte integrantă a vieții oricărei persoane. Oamenii se bucură în anumite evenimente, trist de unele motive, râde, plânge, încearcă și toată această manifestare a mecanismelor speciale în psihicului, care sunt responsabile pentru creșterea spirituală și declin.

Dar se întâmplă că emoțiile dintr-o anumită categorie de oameni sunt atât de puternice și vii, că aceasta este considerată o abatere de la normă și în psihologie se numește exaltare sau comportament afectiv-înălțat. Ce înseamnă acest concept?

Caracteristică

Exaltarea este o manifestare a reacțiilor intensive la unul sau la un alt stimul extern. Psihicul în acest tip de personalitate este într-o stare extrem de încântată, iar motivul pentru un astfel de lift spiritual este de obicei disproporționat cu o reacție rapidă la ea.

Merită să înțelegem că fiecare persoană este tipică pentru exprimarea viu emoțiile sale, de exemplu, să plângă de fericire din cauza unui eveniment important. Dar acest comportament se manifestă în mod episodic.

Dacă reacția furtunoasă devine parte a personalității, adică un model ferm atașat, natura caracterului asociat cu o expresie strălucitoare a emoțiilor, atunci vorbim despre accentuare. O astfel de extremă a fost revizuită pentru prima dată de psihiatrul german Carl Leongard. El a descris sensul conceptului de exaltare, numindu-l „temperamentul anxietății și fericirii”.

O persoană cu prezența unei astfel de accentuări este capabilă să se bucure cu pasiune la ceva și la al doilea după o secundă, Mai mult, o schimbare accentuată de dispoziție poate provoca doar ceai vărsat sau veste proastă pe pantaloni. Aceasta înseamnă că de la bucurie la durere (și dimpotrivă), tipul de personalitate înălțat are o distanță emoțională extrem de mică, astfel încât schimbarea dispoziției are loc cu salturi ascuțite. Cu alte cuvinte, acesta este un fel de cult emoțional.

Simptome și diagnostice

Interesant, aproximativ cincisprezece la sută din toți oamenii au un astfel de accent. În același timp, un bărbat cu un astfel de temperament poate fi găsit mult mai puțin decât o femeie. Acest lucru este logic, deoarece o femeie este în mod esențial înclinată spre o mai mare manifestare a emoțiilor puternice.

Simptome sau simptome care disting comportamentul unei persoane exaltate din restul:

 • Caracteristica principală este saltul emoțional atât de emoțional de la bucurie la tristețe și viceversa. O astfel de persoană primește întotdeauna un film sau o carte emoționantă.
 • Tipul de personalitate exaltat este, de obicei, foarte mult și spune cu voce tare, râde în mod cert.
 • De multe ori face animale și nu reușește cu sinceritate, privindu-le, trăind cele mai multe sentimente.
 • O astfel de persoană este prietenoasă se referă la alții, este întotdeauna gata să ajute, problemele altor oameni îl atinge în profunzime ale sufletului, este puternic altruist.
 • Dar, în același timp, există oameni cărora li se confruntă acest psihopot extrem de asemănător, chiar și ură.

 • Caracteristicile negative includ o tendință de exagerare, panică nerezonabilă și dramatizarea unei anumite situații, anxietate ridicată.
 • O astfel de categorie de oameni, de regulă, adesea se îndrăgostește, în timp ce și-a dat sentimentele. personalități exaltată dragoste reală, sentimentele lor sincere, dar manifestarea lor poate fi adesea enervant și chiar inadecvat.
 • Starea emoțională a acestor oameni este reflectată în bunăstarea fizică, pofta de mancare, somn si capacitatea de a lucra. În starea de spirit deprimată, ei nu pot funcționa, pot arunca pe jumătate a început pe jumătate, în timp ce nu se întorc la ea. De exemplu, o fată cu o accentuare similară, care se încadrează în dragoste cu un tip, poate pe timp de noapte va suferi insomnie și aproape nu.

 • Abilitatea percepției în sine și alții depinde, de asemenea, de locația Duhului. Aceeași persoană poate părea drăguță și plăcută, iar într-un minut va fi deja plictisitor și respingător. Același lucru este valabil și pentru amintiri. Uneori personalitățile exaltate văd trecutul în culori vii, și, uneori, ele amintesc doar eșecuri și eșecurile. Despre viitorul ei susțin că în chip întunecos, atunci cu bucurie.
 • Astfel de oameni sunt înclinați să ia parte la un eveniment de masă special, uneori chiar și în prim-plan, în timp ce mai ales nu caută să fie în centrul atenției.
 • Este demn de remarcat faptul că aceste tipuri de personalitate nu sunt niciodată folosite pentru a manipula alte persoane, în scopul de a manipula emoțiile lor excesive. Dacă acestea sunt lacrimi, atunci ei nu sunt de dragul de a obține un fel de beneficii pentru ei înșiși, este manifestare sinceră a emoțiilor.
 • În general, astfel de oameni sunt întotdeauna prietenos, foarte legat de familia și prietenii lor.

Chiar dacă o persoană are astfel de semne, este imposibil să se formeze cu exactitate o concluzie despre înălțarea lui. Pentru diagnosticarea maxime corecte există un chestionar special în Schmishek, care se bazează pe dispozițiile teoretice psihiatrului lui Charles Leongard. Acesta este un fel de testare, în care aproximativ o sută de întrebări care sugerează răspunsuri „Da“ și „Nu“. Cifra finală obținută relevă tipul de reliefare, și nu este necesar ca urmare a înălțat. Un astfel de test o există și versiunea pentru adulți copii.

În cazul în care o persoană devine un număr maxim, ca rezultat al diagnosticare, acest lucru este un semn alarmant, ceea ce indică incapacitatea de a controla emotiile sale.

Adică, un astfel de comportament întărit cu fermitate pentru această persoană și poate că nici măcar nu este conștient de problema lui. În urma testării, experții pot da recomandări pentru a regla intensitatea de exprimare a emoțiilor.

Cauzele apariției

Exaltare nu este o stare proastă sau periculoase. Este considerat chiar norma în copilărie. Nu există nici un astfel de copil, care nu s-ar plânge cu voce tare laminate cu voce tare sau chiar din părinți reală isterie. În același timp, pentru copii mici, este starea de spirit caracteristic și cu bucurie exagerat râs nestăpânit și gesticulație intens.

Adolescenții sunt, de asemenea, predispuse la un comportament înălțați din cauza modificărilor hormonale din organism. Este dificil pentru ei de a controla emotiile lor, starea lor este nepermanent, ele devin maximă, nu recunoaște middleness de aur în exprimarea sentimentelor.

Următoarele etape ale accentuation pot apărea la maturitate, de exemplu, într-un iubit sau un tânăr părinte, atunci când stimulii externi au un impact puternic asupra fundalului emoțional. Capacitatea de a controla excitabilitate este numit maturitate. Dar oamenii pot sta copii perpetue, care vorbește deja despre exaltare, ca o linie de caractere integrantă. Factorii care contribuie la o consolidare puternică a psihicului unei persoane:

 • Exaltarea în cea mai mare măsură datorită predispoziției genetice. Părinte, care posedă o anumită caracteristică accentuată a caracterului, cel mai probabil o va da copilului său.
 • În plus față de ereditate, un tip similar de forme persoane și educație necorespunzătoare (de exemplu, o tutelă excesivă sau, dimpotrivă, lipsa de atenție pentru creșterea copilului).
 • Cauza este o stima de sine greșită (poate fi prea mare sau, dimpotrivă, este subestimată, ceea ce este considerat un complex de inferioritate).
 • O persoană exaltată devine din cauza imposibilității de a-și satisface nevoile de bază (acest lucru se aplică comunicării interpersonale, construirea relațiilor, senzațiilor de siguranță și T. D.).

 • Unii oameni cu accentuări nu au pur și simplu conceptele de normă morală și culturală.
 • Un alt motiv este prezența situațiilor private de conflict în adolescenți cu colegii lor. O problemă similară poate forma o reliefare și „transfera“ la maturitate.
 • Dacă din copilărie că de multe ori să acorde o atenție la bunăstarea și o boală cronică, atunci puteți deveni ulterior proprietarul temperamentul înălțat.
 • Exaltarea depinde de factori profesionale. De exemplu, medici, militari, reprezentanți ai profesiilor creative sunt mai predispuse la manifestări luminoase ale emoțiilor.

Punerea în aplicare în profesie

Persoanele cu exaltări preferă cel mai adesea profesii creative. Nu e de mirare mulți reprezentanți ai scriitorului sau sfera artistică și la vârsta adultă nu a pierdut cumpătul copiilor lor. Unele genii considerate „copii mari“ din cauza picături lor ascuțite de starea de spirit și de fond emoțional instabil. Multe tablouri au fost scrise într-o stare de afect. Același lucru este valabil și pentru crearea de opere artistice.

Astfel, personalitățile exaltate au adesea talente artistice sau scrise.

Ei încearcă să se înțeleagă în sfera creativă, deoarece nu sunt lipsiți de bun gust și sensibilitate. Astfel de oameni au lucrări foarte emoționant și picturi profunde. Calea acționată – o altă sferă pentru o persoană cu accentuări. Capacitatea de a expresia luminoasă a emoțiilor este evaluată mai presus de toate. Astfel de tipuri de personalitate sunt bine în măsură să joace un film sau în teatru, deoarece impactul lor asupra privitorului folosind experiențele colosale.

În plus față de profesiile creative, persoanele cu accentuări aleg lucrarea educatorilor. Simpatia și bunătatea lor ajută la găsirea unei abordări pentru orice copil mic. Dar nu fiecare persoană cu un astfel de temperament poate fi realizată în profesia creativă (în absența talentului). Apoi, producția de emoții va ajuta pentru a da de lucru, de exemplu, organizatorul sarbatorilor.

Relația cu alte psychotypes

Persoanele exaltată au cel mai adesea probleme atunci când interacționează cu societatea. Deosebit cade la oameni apropiați. Dacă cineva din familie are un temperament asemănător, atunci viața cu o astfel de persoană o seamănă cu o locație de lângă vulcan de dormit. Este imposibil de prezis ce un impact emoțional asupra membrului înălțat al familiei va fi aceeași situație.

Societatea este mai încercat să evite astfel de oameni, de aici:

 • apar situații conflictuale frecvente+
 • O persoană cu o astfel de subliniere la locul de muncă nu oferă sarcini importante, de obicei, el nu ocupă poziții înalte și este dificil pentru el să avanseze pe scara carierei+

 • cei dragi de personalitate cu un astfel de temperament, de obicei, nu se întâmplă din cauza neincrederii, pentru că o persoană cu o astfel de exploziv și de fond emoțional imprevizibil este dificil de încredere.

Cel mai adesea, aceste personalitate, lăsând grija părinților și altor rude, nu fac față sarcinilor de viață, chiar și cu probleme casnice, astfel încât unele dintre aceste persoane doar bea sau chiar se dovedesc a fi fără un acoperiș deasupra capului. De obicei, aceste psychotypes sunt singuri. Printre cunoscuții actori și alte personalități creative sunt multe exemple cu o astfel de soartă. Mulți dintre ei, în ciuda talentului și a popularității lor, au fost pe moarte cu sărac și singur.

Unele dintre tipurile de personalitate sublime pot lua în considerare comportamentul lor destul de natural și normal de-a lungul vieții.

Dar, dacă înțelegeți și să realizeze problema în timp, apoi cu ajutorul unor tehnici, este posibil într-o anumită măsură, pentru a reduce caracterul său, stabilizarea emoțională fundal.

Tratament

Tratamentul unui astfel de subliniere se bazează pe corectarea caracterului consolidat, care împiedică persoana să interacționeze în societate. Complet temperamentul nu poate fi schimbat, dar puteți scăpa de manifestări negative,. Pentru aceasta există tehnici speciale de lucru. Psihologii sunt angajate în această. Cursul tratamentului depinde de gradul de severitate al accentuation, acesta poate fi de trei luni sau chiar ani.

Cum se efectuează tratamentul.

 • conversație individuală. Psihologul spune în detaliu despre punctele forte și slabe caracteristici ale naturii unui tip de personalitate exaltat, dă sfaturi pentru a reduce semnificația evenimentelor care au loc, oferă modalități de a răspunde la anumite situații.
 • Grupul de formare. Spre deosebire de o conversație individuală, un psiholog câștigă mai multe persoane, cu o accentuare similară, o discuție masivă a problemei se produce. O tehnică similară include o pregătire psihologică, în procesul pe care un psiholog oferă instalații clare cu privire la modelul de comportament corect într-o situație sau alta.
 • Conversație cu familia. Această metodă are ca scop rezolvarea conflictelor de personalitate înălțați cu membrii familiei, precum și pentru a îmbunătăți setarea generală de familie. De obicei, o astfel de lucru se realizează cu copii și adolescenți.
 • Psihodrama. Tehnica de grup, în cazul în care un psiholog creează situații fictive și ajută persoanele cu accentuations pentru a găsi calea cea dreaptă din ele.

Cum de a învăța cum să gestioneze emoțiile, uita-te la următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: