Libertatea și singurătatea: Care este diferența și ceea ce este mai bun?

Libertatea și singurătatea: Care este diferența și ceea ce este mai bun?

Sociologii și psihologii consideră singurătatea problemei societății moderne. Paradoxal, dar în epoca comunicațiilor informatice disponibile în mod public, oamenii sunt din ce în ce refuză să comunice și să interacționeze unii cu alții, de auto-injectare și eliminarea din societate. În același timp, ei explică alegerea lor de dorința de libertate internă completă, independență față de societate, stereotipurile sociale și standardele general acceptate. Care este diferența dintre libertate? Este posibil să se ia în considerare o persoană singuratic liberă și viceversa?

Definiția conceptelor

Singuratatea și libertatea nu sunt concepte echivalente. Fiecare dintre ele înseamnă o condiție specială de personalitate care este afectată sub influența unui număr de factori externi și interni.

Deci, conform definiției, În cadrul libertății, este obișnuit să înțelegem această stare a individului la care este cauza acțiunilor sale. Vorbind cu cuvinte simple, orice act de persoană liberă este o consecință a deciziei sale independente bazate pe propriile sale motive, principii, experiențe, experiență personală. Acțiunile persoanei libere nu apar sub influența factorilor terți (naturali, sociali, interpersonali).

In schimb, Sub termenul „singurătate” înseamnă lipsa completă a contactelor sociale de la o persoană separată, pierderea interacțiunii sale fizice și spirituale cu societatea ca întreg. Psihologii disting singurătate pozitive și negative – condiții formate sub influența factorilor externi sau interni. singurătate pozitivă (de confidențialitate) – condiția în care o persoană solicită în mod voluntar sub influența unor factori interni (de exemplu, din cauza oboselii emoționale sau fizice). singurătate negativă (izolare) – o afecțiune în care interacțiunea personalitate este complet pierdut cu societatea sub influența factorilor externi: natural, social.

Este demn de remarcat faptul că izolarea fizică a unei persoane nu implică întotdeauna singurătatea.

Care este diferența?

Conceptul de „libertate“ se bazează pe afirmația că fiecare persoană este valuri în gândurile sale, deciziile și acțiunile. dar Acest lucru nu înseamnă că o persoană poate face tot ceea ce el dorește ruperea sau limitarea drepturilor altor reprezentanți ai Companiei. Libertatea și permisivitatea sunt concepte fundamentale diferite care ar trebui să se distingă unul de celălalt.

Citește mai mult  gândire creativă: caracteristici și tehnici de dezvoltare

Deci, o persoană liberă face decizii și acte, ghidate nu numai de propriile sale motive, ci și de normele sociale, fără a lăsa cadrul de valori universale, oblast moral și moral. Permisivitatea indică o astfel de stare de personalitate în care acțiunile sale vin adesea împotriva sistemului cu un sistem de valori universale, norme morale și morale și juridice.

Pe baza definițiilor termenilor „libertății” și „singurătății”, se poate concluziona legitimă că o persoană liberă poate fi singură și viceversa. Ambele state sunt capabile să fie combinate între ele pe exemplul unei personalități independente.

Experții notează importanța componentei psihologice a singurătății, în virtutea căreia această condiție poate fi purtată atât de caracter negativ, cât și pozitiv. Dorința voluntară a unei persoane de auto-izolare se poate datora sistemului său de valoare personală, viziune asupra auto-stima, căutarea existențială (căutarea sensului vieții). Fiind o persoană liberă, o persoană decide independent asupra autoizolării și actelor ghidate de motive personale.

Fenomen curios demn de remarcat, purtând numele „singurătate în mulțime”. Sociologii și psihologii îl asociază cu dezvoltarea intensivă a tehnologiilor informatice, a extins brusc domeniul capacităților umane pentru comunicare și interacțiune socială. Apariția rețelelor sociale, a mesagerilor, a programelor de calculator pentru comunicare la o distanță a făcut un efect complet neașteptat asupra societății opuse celor așteptate.

În loc de o dorință activă de a construi contacte sociale, oamenii au început să se limiteze în mod conștient în comunicare, evitând orice modalități de a interacționa cu alți reprezentanți ai societății. Un astfel de fenomen psihologii sunt asociate cu o suprasaturație informațională, care în mediul științific este numit „sindromul de oboseală informații“.

De multe ori sentimentul de singurătate psihologi sunt asociate cu începutul dezvoltării de depresie, care este supusă natura emoțională, hipersensibile. În acest caz, sentimentul de singurătate poate fi însoțită de pierderea relației spirituale cu societatea ( „nimeni nu mă înțelege“), negarea și respingerea normelor și regulilor oferite ( „Acest lucru nu este pentru mine“, „Eu sunt străin mie). Cu toate acestea, în acest caz, o persoană care nu încetează să mai fie liberă, acționând în cadrul propriilor sale credințe și principii. Constiinta din societate este rezultatul unor soluții făcute de om.

Pentru a distinge libertatea de singurătate, psihologii recomandă să asculte propriile sentimente.

În literatura de specialitate, singurătatea este aproape întotdeauna interpretată într-o cheie negativă. Un om care se confruntă cu un sentiment de singurătate profundă este inerentă emoțiilor negative: apatie, insultă, răutate, agresiune, depresie, durere mintală, supărare, invidie. Cu sentimentul de libertate, la rândul său, psihologii asociază emoții pozitive: sentimentul de ușurință, secție, independență, valul forțelor spirituale, sentimentul de aripi din spatele lui spate.

Citește mai mult  Cum să păstrați o relație bună după divorț?

Alegerea personală

Din punct de vedere filosofic, fiecare persoană este liberă și singură în același timp. Se știe că fiecare reprezentant al Socyum vine în această lume și îl lasă singur. Înțelegerea acestui fapt vă permite să formați o atitudine neutră (care este logică și corectă) față de singurătatea ca o stare naturală de personalitate.

Psihologii o perceptie importanta de singuratate de persoana se considera. Pozitiv oameni configurate folosesc această condiție pentru dezvoltarea personală, fizică și dezvoltarea spirituală. Singurătatea își găsește adesea expresia în creativitate: poezie, muzica, pictura, sculptura. În această stare, o persoană care pare să taie din el însuși fluxurile de informații inutile care provin din societate.

Spațiul de informații eliberat și timpul este o utilizare de personalitate configurate în mod pozitiv pentru auto-dezvoltare, dezvăluirea potențialului propriu, resurse și oportunități ascunse.

Capacitatea de a lua decizii independente, care acționează de către conducere la acțiuni ulterioare, și există libertatea umană. Toată lumea este valuri în deciziile și faptele sale, și nici o forță externă este în măsură să limiteze această libertate (desigur, în cazul în care acțiunile umane nu sunt în contradicție cu valorile general acceptate și normele legale). Libertatea omului se manifestă și în faptul că acesta are dreptul de a evalua în mod independent, starea sa actuală.

Singurătatea este sau libertatea – fiecare persoană sensibile și Alege-auto-suficiente și decide pentru sine, bazat pe propriile sale senzații, sistem de valori, credințe și principii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: