Tot ce a vrut să știi despre narcisism

Tot ce a vrut să știi despre narcisism

Există o opinie că trăim în epoca de narcise. Aproape fiecare dintre noi este în măsură diferită susceptibile de a auto-confesiune sau provocare, iar acestea sunt realități ale vieții publice. Părinții caută să aibă copii ingenioase, tinerii vis de a obține succes, câștiga un stat, devin celebri, femei – pentru a avea aspect perfect. Cultura modernă și educație încurajează un astfel de comportament. Acest material este despre care investește psihologia modernă în conceptul de narcisism și în cazul în care linia dintre sănătos stima de sine, dorința de a se exprima, pentru a primi recunoașterea și patologia vieții.

Istoria apariției termenului

Unul dintre miturile Greciei antice spune despre soarta tristă a unui tânăr pe nume Narcissus. Natura a înzestrat omul tânăr cu aspect frumos. Forest Nimfa Echo a avut ghinionul de a iubi frumos. El a fost absorbit de propria persoană și a neglijat sentimentele de a crea nevinovat. iubirea neimpartasita ruinat fata. Zeita Afrodita în furie cu cruzime ma pedepsit, forțându-l nebun să se îndrăgostească de propria reflexie în iaz. Văzând el însuși într-o stroit oglindire, el nu mai putea lua ochii de pe fața perfectă și sa transformat într-o floare narcise.

În viața de zi cu zi, Narcissali se numește oameni narcisist, zadarnice.

Termenul a intrat sursa de la începutul secolului al XX-lea. În 1913, medicul engleza si psiholog Ernest Jones scrie cartea „Complexul lui Dumnezeu“, care analizează comportamentul persoanelor care au fantezii despre alianțe, precum Dumnezeu. pacientii sai sunt inaccesibile emotional de personalitate care cauta faima si statut social inadecvat.

În cele din urmă introdus termenul de psihologie „narcisism“ Sigmund Freud în 1914 la crearea teoriei psihanalizei. Inițial, psihanalist a înțeles perversiune sexuală, în care copilul, luând locul mamei în vise, dă dragostea ei. Cu toate acestea, mai târziu a ajuns la opinia că aceasta este etapa de dezvoltare psihosexuale a individului. Potrivit observațiilor sale, toți copiii de la o vârstă fragedă se confruntă cu un sentiment luminos și puternic de iubire pentru ei înșiși. Experiența naturală și armonioasă a acestei etape duce la formarea ulterioară a unei persoane cu drepturi depline.

Întrebările de discuție într-un sens modern au dezvoltat un om de știință austriac remarcabil Otto Kernberg. El a alocat trei tipuri de această stare mentală: narcisismul coapte, infantil și patologic. Subiectul studiilor sale a fost statele de frontieră ale psihicului, narcisismul patologic și psihopatiei.

Și-au contribuit semnificativ la studiul problemei și a făcut o descriere detaliată a caracterului narcisist al psihanalistului Heinz Kokhut și Nancy Mc Williams.

Caracteristici și semne

Narcisismul este o stare mentală, a căror esență este în dragoste umană hipertrofiată în sine, corpul, personalitatea și obsesia pentru a obține recunoașterea de la alții. Narcisismul în grade diferite inerente în orice persoană. Deci, o persoană poate dori rezultatele muncii sale, el poate considera la exterior atractiv sau dăruit într-un fel de viață. Este în regulă. Dar admirație poate lua o formă dureroasă și cauzează suferință pentru om și împrejurimile sale. In psihiatrie sub narcisism, ei înțeleg tulburări de personalitate grave, care necesită tratament.

Narcissus este dificil de a comunica cu oamenii. El nu este capabil să construiască relații armonioase. Cu un om pe nume, buclate pe unicitatea lui, egoist greu să fie prieteni, iubire, să coopereze.

În același timp, narcise sunt de succes social și puse în aplicare în creativitate. Printre oamenii strălucite ale planetei, există destul de multe cifre, cu simptome ale unei pronunțate de personalitate narcisica.

În lumea exterioară – succes și recunoaștere, iar în duș – o gaură imensă și goliciune, pe care noi imediat și nu vedem strălucirea slavei.

Narcissoms caracterizează următoarele semne.

 • Sentimentul excesiv de semnificație proprie, unicitatea și dorința de a deveni cel mai remarcabil în orice domeniu.
 • fantezie Unreal, A căror subiect poate fi bogăție, putere, aspect perfect sau dragoste frumoasă.
 • Exaltarea și prezentarea meritelor și realizările în lumină puternică, dintre care multe pot fi doar inventate. În același timp, există o concentrare a atenției pe laturile negative ale altora, de echitatie în favoarea lor, în cazuri extreme – până la insultă.
 • În așteptare pentru admirația celorlalți și dorința de a atrage atenția sporită. Narcissus cauzează neînțelegeri și uimire atunci când acest lucru nu se întâmplă în viață.

 • Senzație de devastare internă. Se întâmplă că acest lucru este indiferenta si respingere. Data viitoare când doriți să evitați. Invitație, capacitatea în orice moment, pentru a elimina sau contactul complet, neîncredere – aceasta este ceea ce trebuie să se ocupe cu oameni apropiați înconjurat de Narcissus.
 • Idealizare și instantanee amortizare a unei alte personalități, merit și munca Lui. Convingând motive pentru primul și al doilea narcisa nu sunt necesare. Lifeline de pe piedestalul subiectul admirație vechi, imediat găsește un alt ideal care aceeași soarta ii asteapta.
 • Se tem să se simtă rușine. Evaluarea ridicat de sine, Perfecționismul nu-i dă dreptul de a greșeală și slăbiciune. Înțelegând că în viața reală nu corespunde idealurilor lor transcendentale, de rolul pe care el vede nesemnificativ și rău. El se confruntă cu un profund sentiment de rușine pe această. Și în momentele dificile ale vieții, sensibilitatea la umilință și sentimentul de rușine este agravată.

 • Invidie – caracterul Defectele Narcissus dobândește o formă cronică. Narcissul poate calcula că are ceva lipsit de viață și alții sunt. Criticarea nejustificată, exprimând milă și dispreț, el poate încerca să distrugă obiectul invidiei. Astfel de oameni invidiază ceea ce doresc, dar au primit imediat, se depreciază imediat.
 • Nerecunoașterea sentimentelor negative. Se consideră o invidie de obiecte și o intrigă. În ochii lui, oamenii ar trebui să fie rușinați pentru gânduri și comportamente nedemne față de el. Înclinat să vina pe alții pentru eșecurile lor.

Din acest motiv, lucrul la caracterul său pentru Narciss este foarte problematic.

 • Lipsa de reacție la critică. Cea mai mică încercare pentru cei care înconjoară pentru a face o remarcă narcissus poate provoca frică sau agresiune. Orice afirmație negativă răni profund. Își amintește, scrolls în cap un moment dureros de multe ori, argumentează mental, dovedește opusul. Percepe ca o resentimente personale, necesită pocăință, refutare, recuperare de capital.

 • Lipsa de compasiune pentru oameni. Lumea se învârte în jurul Narcissa dorințele și nevoile sale. Grija jurul este nevoie ca adecvată și nu caută să mulțumească și să răspundă la fel. În rafale ale sufletului poate arăta milă și imediat începe să fie mândri de bunătatea lor.
 • Polaritatea state. Sentimentul de rușine, insignifiant, propria insolvență și fals se înlocuiește cu auto-suficiență, superioritate, vanitatea.
 • Dorința de rivalitate. Narcissus dragoste pentru a concura și pot provoca inconștient oameni de la cei care sunt legate de această dorință. Prin urmare, este important ca ei să-i înconjoare pentru unele criterii mai rău decât ei. Victory – un alt motiv pentru a demonstra superioritatea lor. În mod constant te compara cu alții. În versiunea de ușor face mental. Oamenii care au observat această linie, suferă foarte mult despre acest lucru. La urma urmei, un astfel de caracter de caracter nu corespunde moral. În forme extreme, oamenii nu pot sta succesul altor oameni de lângă el, vorbește în condescendent de ton, batjocura și quips în spatele lui, iritat în relațiile.

 • Dezamăgirea în alții. În acest fel, este protejat de relația strânsă că actul subconștient ca durere, traume.
 • O indiferență profundă față de problemele altor persoane din grup. Oferă atenție excepțională, în opinia sa, este calitativ superioară tuturor celorlalte personalități. La suferința rudelor, prea indiferente. Viața personală și succese profesionale de prieteni și cunoștințe nu le pasa lui. Aceste lucruri mici din viața de zi cu zi nu sunt demne de atenția lui.

Narcisismul este la fel de susceptibil la ambele sexe, deși se crede că bărbații au această problemă apare mai frecvent.

Sarcina principală a omului-narcissus – pentru a obține recunoașterea în ochii altora. Acesta se străduiește să realizeze în planul financiar, într-o carieră, statut social. Cu toate acestea, chiar și rezultatele cele mai remarcabile de satisfacție și fericire nu se confruntă cu. Ambitiile împing spre înălțimi cuceri noi. Atunci când relațiile externe succes nu lipite. contactul emoțional cu alții nu. Femeile sunt tratate cu dispreț. Întreaga lume – numai pentru el. Este întotdeauna dreptate. Fă ce vrea el, nu ia în considerare opinia rudelor.

De multe ori dependente financiar de mama sau soția lor.

Construiți relații puternice de familie, un astfel de om nu este în măsură să. Familiile rupe de multe ori. Majoritatea copiilor care suferă de influența negativă a tatălui său.

Sense goluri interne crește odată cu vârsta. După 35-40 ani de criză posibil, și să lase doar un profesionist poate ajuta această condiție patologică.

narcisism femeie se manifestă în relațiile cu copii. Ei cer grav și nejustificat. Forța copiii să trăiască până la așteptările lor ridicate. Straduiti pentru idealuri înalte. Joy, caldura, simplitatea alterării. În relațiile cu cei dragi – alienarea și răceala. defalcări nervoase asupra copiilor și sentimentul de vinovăție în fața lor alternative. Inconștient, astfel mamele fac un copil abandonează propriile nevoi, dorințe și sentimente și să pună în aplicare nevoile adulților și sprijinul lor stima de sine.

În soții de Narcissus, ei aleg oameni grijulii, moi care disprețuiesc voința lor slab. Dorința naturală pentru astfel de femei – să trăiască în contul unei alte persoane. Bărbații în înțelegerea lor, sunt un portofel grăsime, instrument pentru a satisface numeroase nevoi. Uniunea a două narcise – bărbați și femei, cu greu va fi durabil. Lupta constantă de caractere și concurență este absolut în tot ceea ce, mai devreme sau mai târziu plictisit, iar căsătoria va Disin.

În narcisism puteți vedea și caracteristici pozitive. O dorință constantă pentru realizări permite să pună în aplicare idei cu adevărat mare și pe scară largă în beneficiul societății. Invidie – un motiv excelent pentru pași activi specifici la scopul său. Dependența de evaluarea și avizele înconjurătoare vă permite să fiți ascultători atenți și să fiți conștienți de toate evenimentele și tendințele. Cu toate acestea, lipsa sentimentului de fericire internă și caracterul complet al vieții este taxa pe care Narcissus îl aduce la altarul iubirii pentru el însuși.

Clasificare

În psihologie, sunt luate în considerare două tipuri principale de narcisism: constructiv și distructiv.

Constructiv

narcisism constructiva inerente personalității mature. O astfel de persoană o are o stima de sine adecvată, pune și atinge obiective interesante pentru el însuși, simte caracterul complet al vieții, iubirile și se bucură de relații. Aceasta este o formă normală sănătoasă, bazată pe respectul de sine și să accepte tine și pe ceilalți așa cum sunt acestea. Încrederea în comportament, conștientizarea nevoilor și dorințelor lor adevărate, libertatea de opinia altcuiva – semne de iubire sănătoasă.

Eșecurile sunt transportate cu calm, lucruri noi începe cu ușurință.

În sateliți de viață, alege o persoană în felul său propriu, și nu în favoarea rudelor sau a standardelor publice. Închide omul este un obiect de iubire și prietenie, și nu un mijloc de a atinge scopuri mercenar. Healthy narcisism vă permite să găsiți un echilibru între satisfacerea aspirațiilor și nevoilor pentru alții dumneavoastră.

Distructiv

narcisism distructiva este o tulburare mintală a personalității. Oamenii de mers pe jos spre maturitate nu poate avea o idee adecvată și holistică de ei înșiși ca o persoană, depinde de hotărârile altora, nu se simt auto-suficient, în viață fiind pasivă și conforme. Aceasta este narcisism deficitară, ceea ce nu este o patologie.

Dacă urmărești o persoană cu o dragoste anormală pentru tine și, în același timp, o atitudine disprețuitoare față de alte persoane, aici se poate vorbi despre diagnosticul. Narcisismul distructiv poate lua o severitate diferită. Narcisismul cel mai periculos – malign. Manifestările sale:

 • Distribuție pe mine+
 • Starea de gradare impunerea fără apărare+
 • Nepăsare+
 • Summagambiciozitate+
 • Dependența patologică de admirația altora+
 • Tendința de exploatare a altor persoane+
 • Lipsa de empatie și loialitate față de alte persoane+
 • greșeală, lăcomie, alocarea violentă a altcuiva+
 • Poziția unei persoane care ar trebui să fie.

Acești oameni sunt slabi, depresivi. Ignorați și încălcați drepturile altor persoane. Pot avea idei delirante, diferă suspicios, dimintim. Ideile lor despre lume și oameni sunt distorsionate în partea negativă. Deseori demonstrează furia, furia. Comanda psihopatică agresivă controlează lumea interioară a celor dragi. Nu sunt capabili să înțeleagă ce rănire rănit.

Forma foarte grea a bolii ia atunci când o persoană primește satisfacție față de violența emoțională, încercând să se afirme pentru contul altcuiva. În exterior, se poate manifesta conflictul, iar rezultatul este trist pentru cealaltă parte: de la depresia la încercarea de sinucidere.

  Alte daffoduri pot fi timide și neliniștite. Rușine, timiditate, frânare sexuală ascunde visele proprii lor măreție și mare. Frica va pierde aceste iluzii le împiedică să acționeze, astfel încât ei să nu le distrugă.

  Narcisismul se poate manifesta, de asemenea, în relațiile sexuale ilegale haotice și incapacitatea de a iubi. Astfel încât bărbații se nasc cu complexul Don Juan, Macho Men. În formă de sex feminin, el ia felul de frumusețe fatale cu impregnabile.

  Și aceștia și alții sunt supraaglomerați la dispreț pentru sexul opus și sunt incapabili de manifestare a sentimentelor calde și a empatiei.

  Masochismul poate fi uneori dependent de narcisism. Astfel de personalități se văd pe cei mai mari martiri, rămânând în mod constant în relații nefericite și agresive. Experiența suferinței le oferă dreptul de a simți superioritatea față de toate celelalte.

  Înțelegerea acestei afecțiuni, un sistem de valoare slabă. Cu pierderea celor dragi, este dificil pentru ei să-și exprime tristețea, arderea și îngrijirea unei persoane scumpe. Intermiterea de ameliorare sunt înlocuite cu plictiseala, iritații. Provoca daune altui sau comite un efect ilegal al acestuia nu poate opri sentimentul de vinovăție înaintea victimei, dar teama de a fi prins și de a fi pedepsit.

  Complicația poate fi dependentă sau parazitism – dorința de a folosi oamenii capabili să ajute sau de stat. Șomajul Daffodils oferă un loc de muncă poate indignat.

  Cauzele apariției

  Problemele de rădăcină merg înainte de copilărie. Într-o familie armonioasă, apariția unui copil provoacă bucurie. În primele luni de viață, părinții în legătură cu dragostea necondiționată. Toate manifestările copilului sunt încântați și lungi. El devine centrul lumii de viață pentru o vreme. Satisfacția nevoilor sale joacă un rol esențial. De-a lungul timpului, lumea copilului se extinde. Este conștient de: există oameni în jurul valorii de care este, de asemenea, necesar să împărtășim dragostea și atenția mamei. Deci, învață copilul să dragoste.

  Mama – Primul profesor de dragoste. Răceala mamei, absența empatiei, căldurii, atenția deja în fundamentarea unor trăsături patologice ale narcisismului. Dorința de a umple lipsa iubirii materne și a sensibilității va urmări o astfel de persoană și ani adulți. El se va imagina un centru universal, în timp ce durerea ascunde și furie, va idealiza părinții lui.

  Un alt motiv pentru dezvoltarea narcisismului – evaluarea timpurie a copiilor. Copilul primește o evaluare, este legat de conceptele de „bun” – „rău”. Părinții recompensa dragoste și atenție la copilul lor numai pentru a avea succes. Și în viitor, toată viața va fi configurat pentru a primi puncte de mare. În cazul în care copilul nu înțelege că este valoros în sine, dar necesită o dovadă constantă, apare o rană narcisistă.

  Există o opinie că narcisismul este o boală genetică.

  mama Narcasted sau același tată ca o narcisă tânără este în creștere și similitudine. Copilul nu este recunoscut ca o personalitate distinctă, ci servește doar ca un mijloc de a satisface nevoile și împlinirea dorințelor lor. Proprietățile de caractere, temperamentul unui copil care nu sunt acceptate. Sentimentele, nevoile, dorințele sunt ignorate. Se crede că acestea nu sunt. Personalitate depreciere. Pat este forțat să fie în mod constant pe punctul de respingere. În încercarea de a supraviețui, obțineți o căldură Tolik și senzația de proximitate, un copil, imită părinții, începe să se deprecieze și să respingă parte din ei înșiși, pe care părinții sunt condamnați și încearcă să eradicați.

  Într-un astfel de mediu, o persoană narcisistă nu este întotdeauna formată. Trasetul unei astfel de educații în caracter se poate manifesta în sensibilitate specială la rușine, dificultăți de menținere a limitelor în relații. Persoanele care au un accident narcisist, cum ar fi narcodele, pante pentru a face eforturi excesive de a menține un sentiment de stima de sine sau de a se supune înconjurării, temându-se de focarele de furie și agresiune.

  Caracteristicile narcissiste de severitate în natura copilului pot iubi excesiv și admirația părinților cu copiii lor. Din copilărie, ei pot fi exortați, lăudați. Adulții se tem că se va dezvolta un complex de inferioritate, mai ales dacă copilul foarte devreme a pronunțat talentul sau părinții obsedați de ideea geniului copilului său. Adesea pseudogenia cresc în astfel de familii.

  Îngrijirea și permisivitatea părintească excesivă pot fi, de asemenea, sol pentru germinarea bolii.

  Cum să se ocupe de sindrom?

  Dacă ați observat câteva semne de narcisism, cel mai bun sfat este să contactați un specialist în care aveți încredere. Un psihoterapeut experimentat va ajuta la detectarea originilor problemei și permiteți-o într-un timp mai scurt, mai degrabă decât să vă ocupați de el.

  Imens plus este o stima de sine sanatoasa. Adoptarea trăsăturilor sale negative și, în același timp, recunoscând unicitatea și talentele sale, va face posibilă formarea unei opinii adecvate despre el însuși și a opri în funcție de Molosul uman. Auto-dezvoltare, meditație, participare la cursuri de grup va ajuta acest lucru.

  Bine stabilit în vindecarea sindromului de terapie gestalt și analiză tranzacțională.

  Ca tulburare dureroasă, narcisismul necesită tratament serios. Pentru a determina gradul de narcisism, psihologii și psihiatrii folosesc o tehnică specifică. Acesta este un test de 163 de declarații, fiecare dintre care trebuie să fiți de acord sau să respingeți. Ca rezultat, este posibil să se determine nivelul scalei de 18 puncte.

  Pentru ca Narcissa, mai greu de realizat că este o persoană mediocră. Nici mare, nici nesemnificativ, și obișnuit, care nu este străin la nimic. O mare problemă pentru el să-ți dai seama, propria ta „I” fără iluzii și fantezii despre propria mea personalitate. El nu știe cine este cu adevărat.

  Un rol important în vindecare va juca circumferința pacientului în timpul tratamentului și calității suportului, care va fi furnizată. Omul trebuie să obțină experiența judecății fără numerar. El poate face rușinos, după cum se pare, lucrurile. Este foarte important ca o persoană care calm cu caldura si sensibilitate va fi capabil să-l perceapă în astfel de momente, fără a condamna, fără a fi pedepsit, fără a provoca sentimentul de rușine. Obținerea unei astfel de atenție, va simți siguranța, protecția și începe să dezvăluie.

  Conștientizarea va veni că contactul cu o altă persoană poate fi plăcut. De la relațiile calde prietenoase și romantice pe care le puteți bucura și de bucurie. Cu alte cuvinte, terapeutul și aproape va trebui să dea pacientului ceea ce nu a fost în măsură să dea mama în copilărie. Desigur, vindecare de la narcisism, nu este necesar să renunțe la aspirațiile pentru cazuri mari, dar Buclarea dintre ei va pleca și o persoană va câștiga în sine un echilibru.

  Există o altă abordare în tratamentul bolii. Nu întotdeauna pacientul își poate recunoaște imediat diagnosticul. Prin urmare, o conversație directă despre narcisism în legătură cu acesta nu poate da rezultate.

  În lumea interioară a unor astfel de oameni au cel mai adesea un adult semnificativ: Mamă, tată, soț / soție, al cărui caracter are înclinații narcisiste. Începând mult mai eficient tratamentul cu vindecarea relației pacientului cu o astfel de persoană. Specialistul va trebui să învețe pacientul să distingă caracteristici patologice, manipulări narcisiste, la care se apropie de sfârșit, statiuni persoană și să interacționeze cu ea într-o cheie mai sănătoasă.

  Tratamentul narcisismului patologic necesită terapie îndelungată și nu poate scăpa în cele din urmă de boală.

  Rezultatul va depinde de pacient în sine, de profunzimea problemei sale și de tipul de tulburare.

  Narcise sunt oameni profund singuri, ei trăiesc viața în suferință. Cu cât este mai conștient alegerea în favoarea unei vieți cu drepturi depline și fericit și intenția de a trece prin această mână cale în mână cu un specialist, cu atat mai mare sansa de succes.

  Acesta este în valoare de câteva cuvinte de spus despre prevenirea bolii. Toată lumea știe că boala este mai ușor de a avertiza, decât pentru a trata. Deoarece problema este din copilărie, apoi sănătos stima de sine trebuie să fie format dintr-un adult de la o vârstă fragedă.

  Pentru copiii lor, părinții sunt importante:

  • să păstreze stima de sine și independența față de opiniile lor în jurul+
  • Lăsați copilul să plângă și să arate emoțiile negative+
  • să recunoască copilul în dragoste la fel ca și faptul că, fără a face se concentreze pe frumusete, talent sau act+
  • exprimă aprobarea pentru un comportament foarte decent sau rezultat, nu foarte des și fără exagerare+
  • da o cunoaștere copil care el va trebui să trăiască în societate, în timp ce societatea nu va trăi pentru el.

  Recomandări pentru interacțiunea cu o personalitate narcisistă

  Dacă există o persoană cu semne luminoase de narcisism, fie că este vorba unui coleg, șefu, relativă, aici sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta să interacționeze cu o astfel de persoană.

  Narcissal obiceiul de a devaloriza, a critica, ar putea neplăcut pentru a enerva. Cel mai bun lucru care poate fi făcut pentru tine în această situație este să nu acorde atenție la acest lucru și de a îmbunătăți abilitățile dumneavoastră în sfera care obiectivele atenție. Concentrarea pe dezvoltarea abilităților sale, o evaluare adecvată a avantajelor și a succesului acesteia va minimiza impactul distructiv de Narcissus.

  Comportamentul Narcissus poate fi curățat. Spune-i despre realizările, cunoștințele și abilitățile în cazul în care sunteți cu adevărat puternic. Poate pentru ca tu urci în ochii lui și vă va comunica pe egal.

   Narcissus nu este întotdeauna despot și Tyran. Poate fi drăguț și plăcut în comunicarea oamenilor. Orice ar fi, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru ei este să le ia așa cum sunt, rămânând cu ei înșiși. Acest lucru este valabil mai ales a oamenilor apropiați cu care legăturile de sânge se leagă.

   Comunicarea cu narcodele maligne în mediul înconjurător ar trebui evitată. Manipularea și starea de spirit agresivă cu comunicare prelungită poate distruge și a acționa în mod exhaustiv asupra dvs.

   Cu necesitatea necesară pentru a aduce contactul la un minim sau pur și simplu ignorați.

   Sentimentul de dependență de acest tip de persoană – semnalul pentru a trece terapia în sine și fără controlul unei astfel de personalitate asupra lumii sale interioare. Mai ales dacă manipulatorul este un om apropiat. Tolerați, iertați și umiliți cu situația nu va aduce ușurare, nimeni nu va vindeca și nu va permite situația. Toată lumea merită dragoste, îngrijire și respectul față de sine.

   Și în concluzie – despre un fapt uimitor. Oamenii de știință au investigat motivele narcisismului la nivelul anatomiei și au găsit o diferență în volumul substanței gri, starea cortexului creierului și a celulelor nervoase în suferința narcisismului și a unei persoane sănătoase. Substanța gri într-o persoană sănătoasă este mai mult, iar diferențele găsite în departamentul creierului responsabil cu senzația de compasiune și empatie. De aici putem concluziona că cheia pentru vindecarea cu succes a pacientului se află în a-și învăța capacitatea de a iubi.

   În plus față de narcisism, consultați următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: