Caracteristici și crearea de meserii in tehnica Eris Plierea

Stilul original al oricărui interior implică nu numai un design neobișnuit, dar, de asemenea, un decor interesant. Este foarte impresionant, obiectele create de propriile lor mâini – datorită unicitatea inerent și chibzuința, acestea se încadrează armonios în orice încăpere.

Una dintre cele mai căutate tehnicieni în zilele noastre la crearea elementelor de decor pentru camere a fost Appliqué, numit Iris Folding. Cu această metodă, puteți crea imagini mici, precum și panouri destul de impresionant.

Caracteristici și crearea de meserii in tehnica Eris Plierea

Ce este?

Numele tehnicii sugerează numita așa curcubeu pliere – Multicolor dungi de hârtie sunt special plasate unul în celălalt sub forma unei elice de răsucire la un unghi mic în raport cu celălalt.

Fiecare Master Class pe Iris Folding include mai multe etape de lucru. Pentru a porni pe carton denota modelul, care este apoi tăiată în jos conturul. După această formă template-uri speciale, Forma de care ar trebui să coincidă cu modelul de lucru completat. Toate elementele șablonului sunt notate cu numere – acest lucru este necesar pentru a fi înțelese de către ordinea de a se lipi de dungi multicolore.

Mai departe Se taie numărul necesar de fragmente de culoare – Trebuie să fie făcut cu acest calcul că foaia va trebui să se plieze de mai multe ori pentru a da volumul imaginii și puterea necesară. benzi de hârtie sunt fixate pe imagine Așa că fiecare ulterior ușor acoperit cea anterioară.

În ciuda tuturor dificultatea aparent, în practică, dezvoltarea tehnologiei nu reprezintă nici o problemă chiar și pentru needlewomen începători și meșteșugari experimentați pot crea adevărate opere de artă în acest fel.

Inițial, picturile în tehnica Iris Folding au fost create din hârtie colorată obișnuită, dar, în timp, a fost imbunatatit tehnica, iar astăzi, cu excepția hârtiei, de multe ori de masterat Utilizați satin panglici și carton. Elementele din Eris tehnica Plierea se găsesc sub formă de decor în picturi, panouri, precum și colaje și cărți poștale. Cu toate acestea, ele pot fi create ca o compoziție independentă.

Istoria originii

Echipament Homeland Iris Folding sunt Olanda – catarge olandeze din carton și hârtie colorată a făcut modele volumetrice mari, cu un print spirală. Capodoperele rezultate au fost amintite de diafragmele populare la acea camere de timp și au fost similare vizual cu ochiul irisului.

Tehnica a câștigat destul de rapid popularitate printre maeștrii olandezi, și în curând a venit în alte țări ale lumii vechi. Secretul succesului Iris Folding se explică prin ușurința de studiu a principiilor tehnicilor, accesibilitate și cost redus al consumabilelor, precum și posibilitatea de șabloane independente și scheme.

Crafts în direcția Iris Folding atrag punctele de vedere și motivați literalmente pentru creativitate. Cele mai simple opțiuni sunt disponibile pentru a lucra pentru copiii de vârstă preșcolară, cu modele complicate, ele deja se familiarizeze mai cu vârsta adultă.

Această tehnică îi place foarte tinere mame și devine un hobby permanent pentru fete și femei, ale căror interese sunt legate de dezvoltarea copiilor. În plus, este o sursă de inspirație pentru meșteșugari, care sunt în căutarea de tehnici non-tradiționale și dezvoltarea de metode pentru combinarea deja studiate.

Tehnici

Există două direcții de bază ale Iris Folding în funcție de metoda de formare a desenului.

În prima executare suluri spiralate, astfel încât un loc gol în formă de o cifră mică formată în miez. Acest teren neocupat este de obicei sigilat cu un fragment de carton, materie sau o bucată de hârtie. În conformitate cu cea de-a doua metodă de lucru, benzile sunt plasate astfel încât mijlocul de la sfârșitul lucrării să fie complet umplut – această tehnologie este solicitată de fabricarea de notebook-uri, cărți poștale și albume foto.

Citește mai mult  Totul despre decorarea semineu Anul Nou

Dacă se dorește, fiecare meșteșugar poate suplimenta cu ușurință Iris Folding orice alte aparate populare lucru manual.

Materiale și instrumente

Înainte de a începe să lucrați, trebuie să decideți asupra subiectului său. De exemplu, puteți face cărți poștale pentru Anul Nou, Nume Ziua sau Ziua Îndrăgostiților.

Pentru a lucra la un proiect fără separare, Se prepară un set de materiale și instrumente necesare în prealabil.Vei avea nevoie:

 • Cu o singură față de hârtie colorată de 4-5 tone+
 • carton solid care poate fi folosit ca bază+
 • rigla+
 • Foarfece ascuțite+
 • Clipuri obișnuite+
 • creion+
 • Scotch sau creion adeziv+
 • cuțit acut.

În plus, o bază densă, protejând masa de zgârieturi și chipping la tăiere.

Scheme și modele

Orice lucrare efectuată de meșteșugul în plierea irisului, sugerează Folosind un șablon de lucru sau o compoziție combinată de două sau trei șabloane. Cele mai simple șabloane sunt suprapuse pe un desen tematic predeterminat. Șabloanele principale pentru acul vierii neexperimentați servesc cele mai simple Cifrele geometrice – triunghi, pătrat sau cerc. Elementul de bază al echipamentului olandez este un dreptunghi sau un triunghi.

Pentru modelul de desenare Trebuie să pregătiți numărul necesar de articole, care ar trebui să fie diferite între ele în mărime, formă și culoare. Apoi, procesul de plasare pe modelul pregătit, precum și fixarea de fixare și finisare.

Există un număr mare de modele gata făcute. Direcția iris pliabilă are propria sa Reguli de baza – datorită varietății existente de șabloane, forma produsului finit este limitat doar de zborul fanteziei artistului și bogăția de consumabile.

Cu unele aptitudini, puteți crea oricând propriul probă astfel încât el corespundea perfect cu dimensiunile. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de:

 • foaie de hârtie Capul+
 • Creion simplu+
 • radieră.

Înainte de a începe munca, trebuie să aleagă forma de bază – Poate fi un cerc, triunghi sau pătrat. masterat cu experiență pot folosi figuri mai complicate.

Să ne insista pe diagrama de formarea unui șablon pe baza pătrat:

 • Desenați pe o bucată de hârtie într-o celulă pătrat cu latura de 14 cm+
 • Pe fiecare parte a direcției spre stânga din colțuri, căpușă 10 mm+
 • Ca rezultat, vei avea 4 puncte care trebuie să fie combinate între ele – în acest fel, se pare „pătrat în pătrat“+
 • În al doilea pătrat, bifați din nou punctul spre stânga la îndepărtarea a 10 mm, acestea ar trebui, de asemenea, să fie conectate și să formeze al treilea pătrat.

Toate manipulările se repetă până când un mic pătrat rămâne în partea centrală.

În mod similar, șabloanele de lucru bazate pe un triunghi. Atrage atenția asupra faptului că deloc Nu este necesar să se facă o lățime largă de 10-15 mm – poate fi oricare în intervalul de la 7 la 25 mm, în funcție de ideea de maestru.

Pe șabloane complexe sunt de obicei aplicate Numerotare – arată ce ar trebui să fie secvența de calculare a benzilor multicolore preparate în eșantioane luminoase. Șabloanele sunt numite suplimentar luând în considerare dorințele de culoare.

Cum să faci meșteșuguri?

În funcție de imprimarea pe care intenționați să o faceți, Iris Pload include mai mulți pași consecutivi.

 1. Mai întâi trebuie să alegeți un desen, care în viitor veți ieși.
 2. Desenul este transferat pe carton sau pe o foaie de hârtie solidă. Trebuie să fie obligată și apoi să tăiați astfel încât fereastra să fie formată – în ea veți plasa panglici curcubeu.
 3. Apoi, alegeți un model corespunzător desenului.
 4. O foaie de hârtie cu tăietură pe ea. Modelul este plasat pe șablonul din spate în sus. Apoi, întregul design este fixat de cleme de papetărie sau scotch, astfel încât, în cursul lucrării, modelul nu a deplasat.
 5. Apoi, trebuie să faceți dungi de hârtie de toate nuanțele, despre care intenționați să ieșiți modelul.
 6. Benzi sunt de două ori în lungime, astfel încât locația de felie nu a fost vizibilă.
 7. În mod precis, cu șablonul utilizat, benzile sunt lipite de hârtie până când toate zonele sunt complet umplute. Benzile trebuie să fixeze balonul, adică, cu o strat de stratificare ușoară, se suprapun unul la altul.
 8. Apoi, o bucată de hârtie cu cea stabilă din imprimare este scoasă din șablon și eșantionați purorul cartonului.
Citește mai mult  Ambalaje pentru cadouri de Anul Nou: idei originale

Pe acest desen este finalizat – vă puteți transforma munca și admirați-o.

De către Anul Nou

În stilul de pliere iris, puteți face cu ușurință un pom de Crăciun, acesta va fi chiar în vesele de ac sau copii mici sau copii mici. Înregistrarea unei astfel de cărți poștale include mai mulți pași consecutivi.

 1. Hârtie colorată a mai multor nuanțe tăiate cu benzi în 4-5 cm lățime. Inițial, trebuie făcute cel puțin 10 benzi ale fiecărui coller, iar cantitatea finală poate fi ajustată în procesul de lucru ulterior. Fiecare bandă trebuie să fie pliată de două ori.
 2. Pe foaia de carton trageți un copac și tăiați cu atenție conturul cu foarfece.
 3. Ridicați modelul corespunzător, apoi tăiați și plasați pe carton de pe partea din spate, atașând strâns cu cleme.
 4. Mai întâi așterne trunchiul, pentru aceasta, benzile sunt plasate una peste cealaltă și fixate cu lipici.
 5. Benzi-ramuri sunt fixate exact în funcție de șablon, le pun la fel de atent. Partea centrală este desenată cu o tentă, ușor diferită de restul paletei tentă.
 6. Ambarcațiunea finit se întoarce spre partea exterioară a piesei de prelucrat pana la maxim gustul său, partea din spate este închisă cu hârtie monofonice. Cel mai adesea, pomi de Crăciun sunt separate de zăpadă artificială, sclipici, precum și mărgele contrastante.

Ca o carte de sărbători pentru elevii claselor primare sau elevi chiar ai grupului mai mare de grădiniță, va poate oferi Asigurați-un capac de Moș Crăciun. Descărcarea unei astfel de piese este absolut ușoară – Manipulările ar trebui să fie pornite de la mijlocul capacelor înainte de scenă.

 1. Liniile ar trebui să se abată în direcții diferite, prin analogie cu razele solare.
 2. Benzile multicolore sunt tăiate în formă dreptunghiulară, în timp ce fiecare se îndoaie jumătate din partea lungă.
 3. Întinderea benzilor sunt efectuate de sus în jos, folosind o schemă cu alternativ multi-colorate și piese monocrom.
 4. Când întregul modul este complet sigilat, operația rândul său, peste și deasupra stratului de carton cu gaura tăiată tăiată a formei dorite.
 5. Ambarcațiunea este decorat cu bumbac și pompon, și goliciune decorat cu fulgi de zăpadă sau stele decupate din folie.

Până la 8 martie

 1. Pentru a crea această carte poștală neobișnuit în formă de siluetă feminină, puteți lua o panglica sau banda a doua kernel, în loc de hârtie.
 2. Având în vedere conturul rochiei, este necesar să se tragă schema de plasare a benzilor subțiri de materie, variind de la zona fără bretele și zona corsească.
 3. După aceea, liniile sunt trase în direcția diagonală, trecând de la partea de sus a corsetului la partea de mijloc a tivului.
 4. Când lipirea panglica de satin, este necesar să se acționeze pe aceeași schemă – fixarea începe de mai sus, mai întâi concedieze corsetul, și care stau la baza părții inferioare este angajată în urmă.
 5. În zona dopurilor de joncțiune atașați un arc.
 6. Tăierea în sus conturul ambarcațiunii, pe carton alb în partea de jos, este recomandabil să se facă linii ondulate.
Citește mai mult  Totul despre designul mesei de Anul Nou

Acesta este un simplu artizanat, și, dacă benzi alternative de diferite culori, va arata destul de eficient.

ziua îndragostiților

Pentru meșteșugari considerabile, este mai bine să folosească modele de ambarcațiuni gata făcute – acestea pot fi întotdeauna găsite pe internet, fie să se atragă.

 1. Șablonul este pus pe carton tare, freca creionul și se taie inima în centru.
 2. Modelul rezultat este fixat agrafe de hârtie carton.
 3. În plus, este nevoie de hârtie de trei culori, se taie de benzi cu o grosime de 4 cm, fiecare dintre ele este pliată în lungime -, astfel încât să gătiți spații pentru Valentine dvs.
 4. Fâșiile multicolore se află la rândul său, în conformitate cu schema de culori, fixându-le cu ajutorul lipiciului sau scotchului.
 5. După ce toate piesele se scurge, mijlocul este așezat de orice kelper potrivit pentru gamma satelit.
 6. Cartea poștală este aproape gata – va fi lăsat doar să-l dovedesc, decora partea din față a propriului gust, iar involnery pentru a lipi la orice hârtie de o singură culoare.

Dacă se dorește, o astfel de inimă poate fi făcută de un singur foton, fără a adăuga alte culori. Pentru a da o decorare mai mare în loc de hârtie obișnuită, puteți lua o ondulată sau satinată.

Până la 23 februarie

Ca cadou pentru 23 februarie, stilul de pliere iris este adesea fabricat. Instrucțiunile pas cu pas sugerează următoarele acțiuni.

 1. Mai întâi trebuie să copiați șablonul și să îl transferați o jumătate de foaie de format A4.
 2. După aceea, distanța maximă dintre secțiunile individuale ale stelei este măsurată și se adaugă o altă pereche de milimetri la valoarea rezultată – acestea vor continua amendamente și lacune. Valoarea rezultată va corespunde lățimii dungilor multi-colorate.
 3. Apoi, trebuie să luați hârtia de 3 nuanțe diferite și tăiați în aceleași benzi în conformitate cu parametrii lățimii calculați înainte.
 4. Autocolantul începe de la colțuri, se mișcă în mod constant spre centru.

La ieșire, steaua festivă elegantă ar trebui să se întoarcă.

La crearea de imagini în tehnica de pliere iris, trebuie să țineți cont de următoarele nuanțe:

 • Asigurați-vă că luați în considerare locația viitoarelor meșteșuguri pentru a gândi corect în toate modalitățile posibile de a deghiza spatele produsului+
 • La sfârșitul umplerii complete a șablonului, dungile multicolore pot fi atașate la clapeta țesăturii, precum și hârtia de catifea+
 • Partea facial este de obicei decorat cu autocolante, bile sau panglică.

Aspect foarte creativ Elemente de decor de producție proprii, realizate în tehnica împâslire sau scrapbooking. Toate elementele volumetrice sunt de dorit pentru lipirea cu un sistem termic fierbinte. Pentru înregistrarea elementelor dantelă, puteți folosi găuri decorative.

Exemple frumoase

Tehnica Iris Folding este foarte fascinant. În plus, se formează răbdarea, precum și perseverența, scrupulența și precizia – acest lucru este valabil mai ales dacă vorbim despre copiii preșcolari, precum și despre vârsta școlii primare. Iris pliabil ajută la dezvăluirea oportunităților de creație ascunse, munca vă permite să vă relaxați și să vă bucurați pe deplin de creativitate – putem spune asta Procesul de creare a unei imagini prin metoda de pliere curcubeu oferă aceste satisfacții morale.

 • Deosebit de frumos în această tehnică se dovedește Inima.
 • Și copiii vor plăcea, probabil, ideea de pliere din hârtie Swan, pisică, owl sau măr.

 • În direcția plierei de iris chiar făcute Vaze interesante.

Creat în această carte poștală, panouri, colaje, precum și coperți pentru cărți și albume foto vor fi un cadou bun pentru cei dragi de la copii, iar pentru meșteșugari adulți va fi un impuls pentru a extinde cercul de comunicare, dezvoltarea unui maestru unic Clase și participare la evenimente creative.

Cum se face aplicația în tehnică iris pliabile, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: